NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

canvra888

#49626 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Manje-više, sve što sam napisao friško nakon eliminacije od Pacersa se i dalje pokazuje kao gorući problem.

Towns je defanzivna labilnost. Takav je i ove sezone. Ako se to ukombinuje sa ofanzivnom stranom koja mu je ispod nivoa ove sezone, dobiješ jako diskutabilnog igrača za nekoga ko uzima više od trećine salary capa. Još ljetos sam govorio da je među glavnim razlozima eliminacije Townsova odbrana. I Brunsonova je, ali jednog takvog igrača i možeš progutati i probati maskirati drugim defanzivcima, dva su previše. Pacersi su targetirali svaki p'n'r i ciljali su da glavne igrače (Hali, Siakam) u odbrani preuzimaju Brunson i Towns preko pickova.

Nadalje, Bridges i dalje dokazuje Leonu da ga je debelo preplatio sa 5 pickova prve runde. Još Leon podupla tu grešku i dadne mu onu ekstenziju, koje, po meni, Bridges nije zaslužan.

Hajd za ovaj promašaj Yabusele-a ne mogu ništa Leonu reći, slabo je ko mogao očekivati da će ovako loše igrati. Ali hajde, to čovjek proguta, nit je neki ključni igrač, nit su neke pare u pitanju.

Ali generalno, sve nakon 2024 offseason izgleda kao promašaj ili korak unazad što se tiče Leonovih poteza. Stava sam da se zbog prethodne greške pokušava vaditi narednim diskutabilnim potezom koji također izgleda kao nova greška. Doubling, tripling down.

Sam je popustio sa strpljenjem i čekanjem na prave adicije za tadašnji roster i "igrača koji se uklapaju u identitet jezgra" i trejdao za KAT-a koji je po mnogočemu odudarao od tadašnje ekipe i filozofije. Još prethodno prije tog, već pomenuti preplaćeni trade za Bridgesa. Pa vidjevši muke u playoffu, dade Thibsu otkaz misleći da je on glavni problem, a sve to bez već spremne kvalitetne i dokazano bolje opcije za trenera. Sve se čini kao greška za greškom. Još eto poslije tog je uslijedila i ta ekstenzija Bridgesu.

Eto Brown ne satire startere i šta smo tačno dobili time? Eto i ove sezone ima povreda nekih raznih.

Napad je jako jednosmjeran i previše analitički zatucan. Brown evo nakon pola sezone i dalje samo priča o statistici i sprayevima na tricu. Stavili su toliki fokus na tricu do te mjere da su bezidejni sprovesti bilo kakav efikasan napad kad ih ne ide šut za tricu. U takvim situacijama se opet sve svodi na izolacije i niskokvalitetnih šuteva za tri, pa možda šta uđe. Najapsurdnije je da tako nešto rade igrači koji su svojim očima vidjeli kako Celticsima izmiče serija iz ruku upravo zbog te zatucanosti u napadu sa tricama.

Btw, Randle je na boljim prosjecima i splitovima od Townsa ove sezone, za skoro duplo manju platu i cap hit. Znam da ga @spree nije podnosio, ali teško da može šta na ovo reći :mrgreen:
Laertes

#49627 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

canvra888 wrote: 15/01/2026 19:13 Manje-više, sve što sam napisao friško nakon eliminacije od Pacersa se i dalje pokazuje kao gorući problem.

Towns je defanzivna labilnost. Takav je i ove sezone. Ako se to ukombinuje sa ofanzivnom stranom koja mu je ispod nivoa ove sezone, dobiješ jako diskutabilnog igrača za nekoga ko uzima više od trećine salary capa. Još ljetos sam govorio da je među glavnim razlozima eliminacije Townsova odbrana. I Brunsonova je, ali jednog takvog igrača i možeš progutati i probati maskirati drugim defanzivcima, dva su previše. Pacersi su targetirali svaki p'n'r i ciljali su da glavne igrače (Hali, Siakam) u odbrani preuzimaju Brunson i Towns preko pickova.

Nadalje, Bridges i dalje dokazuje Leonu da ga je debelo preplatio sa 5 pickova prve runde. Još Leon podupla tu grešku i dadne mu onu ekstenziju, koje, po meni, Bridges nije zaslužan.

Hajd za ovaj promašaj Yabusele-a ne mogu ništa Leonu reći, slabo je ko mogao očekivati da će ovako loše igrati. Ali hajde, to čovjek proguta, nit je neki ključni igrač, nit su neke pare u pitanju.

Ali generalno, sve nakon 2024 offseason izgleda kao promašaj ili korak unazad što se tiče Leonovih poteza. Stava sam da se zbog prethodne greške pokušava vaditi narednim diskutabilnim potezom koji također izgleda kao nova greška. Doubling, tripling down.

Sam je popustio sa strpljenjem i čekanjem na prave adicije za tadašnji roster i "igrača koji se uklapaju u identitet jezgra" i trejdao za KAT-a koji je po mnogočemu odudarao od tadašnje ekipe i filozofije. Još prethodno prije tog, već pomenuti preplaćeni trade za Bridgesa. Pa vidjevši muke u playoffu, dade Thibsu otkaz misleći da je on glavni problem, a sve to bez već spremne kvalitetne i dokazano bolje opcije za trenera. Sve se čini kao greška za greškom. Još eto poslije tog je uslijedila i ta ekstenzija Bridgesu.

Eto Brown ne satire startere i šta smo tačno dobili time? Eto i ove sezone ima povreda nekih raznih.

Napad je jako jednosmjeran i previše analitički zatucan. Brown evo nakon pola sezone i dalje samo priča o statistici i sprayevima na tricu. Stavili su toliki fokus na tricu do te mjere da su bezidejni sprovesti bilo kakav efikasan napad kad ih ne ide šut za tricu. U takvim situacijama se opet sve svodi na izolacije i niskokvalitetnih šuteva za tri, pa možda šta uđe. Najapsurdnije je da tako nešto rade igrači koji su svojim očima vidjeli kako Celticsima izmiče serija iz ruku upravo zbog te zatucanosti u napadu sa tricama.

Btw, Randle je na boljim prosjecima i splitovima od Townsa ove sezone, za skoro duplo manju platu i cap hit. Znam da ga @spree nije podnosio, ali teško da može šta na ovo reći :mrgreen:
Odlična analiza.
Samo što se tiče minutaže startera, ideja je da će biti svježiji u playoffu. Vidjećemo.
A Randle... Ne bih s njime u playoff, neka, hvala.
spree

#49628 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Ja ko i prošlih godina apelujem na sabur :D . Ja kratkorukog ne mogu smisliti. Džaba prosjeci i plata. On kao i KAT nikada ništa neće osvojiti. Prvo i osnovno nema dovoljno talenta u ekipi za nešto više. To nam je valjda jasno. E sad jedino šta se može desiti je to da igraju malo iznad svojih mogućnosti i da se protivnicima povrijede neki igrači. Recimo kako se onda posložilo raptorsima. Thibs jeste bio krivac, ako ništa mogu naći @canvra888 postove o tome kako je užas. Nije ni ovaj puno bolji realno. Očekivao sam boljeg trenera, nekoga ko može sakriti ovu dvojicu u odbrani, mada možda takav ne postoji. U svakom slučaju to nam je što nam je. Bilo je i dobrih nizova, a ovo sad je Bogu plakati. Mislim da je realno da ako se nekako malo uhavizaju može doći do finala istoka. Onda se nadati nekim drugim stvarima. Ne treba biti ni toliko nezadoljan čovjek. Zar vas trebam podsjećati na prošlih 20 i kusur godina. Šta sad treba? Rebuild? Ja bi pokušao još sa ovom ekipom. Uostalom evo koga dovesti umjesto kata? Spominjao je onaj JJJ, ok bolji je malo u odbrani a u napadu dosta lošiji. Ko bi po vama mogao umjesto njega a da nije wemby, jokic ili chet? Po meni treba bolji trener, da ih malo razdrma. Motivacija i karinaska odbrana kata i brunsona su dva očita problema. Prvo bi valjda trener trebao riješiti a i drugo isto barem malo sakriti/ublaziti.
statixx

#49630 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

propojeilijas

#49631 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

bez dileme zakucavanje sezone
kakavdanakneiskustvu

#49632 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

još 17 poena treba durantu da postane 6. strijelac svih vremena, u ovoj bi sezoni lako mogao i na 5. mjesto ispred jordana
kakavdanakneiskustvu

#49633 Re: NBA - National Basketball Association

Durant od sinoć 6. strijelac svih vremena, treba mu 731 poen da pređe jordana na 5. mjestu
propojeilijas

#49634 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/01/2026 06:53 Durant od sinoć 6. strijelac svih vremena, treba mu 731 poen da pređe jordana na 5. mjestu
treba mu oko 5 hiljada poena da stigne na 3 karla malona to bi mogao za jedno 3 sezone
kakavdanakneiskustvu

#49635 Re: NBA - National Basketball Association

propojeilijas wrote: 19/01/2026 20:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 19/01/2026 06:53 Durant od sinoć 6. strijelac svih vremena, treba mu 731 poen da pređe jordana na 5. mjestu
treba mu oko 5 hiljada poena da stigne na 3 karla malona to bi mogao za jedno 3 sezone
na kraju ove sezone bi mogao do Malonea zaostajati oko 4500 poena, što bi mozda mogao stici ako bi odigrao još tri sezone.
spree

#49636 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Gledate li ovu patnju @canvra888 @Laertes ? Oči mi krvare.
canvra888

#49637 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

spree wrote: 19/01/2026 23:31 Gledate li ovu patnju @canvra888 @Laertes ? Oči mi krvare.
Naravno. Još skrših pare na listu da mogu na MSG-u gledati ovu patnju...
canvra888

#49638 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Ma Thibs je ba glavni problem Knicksa bio, najgori trener u ligi, izmarao startere, kratka rotacija... treba uživati sad u sramoćenju protiv trećine ekipe Mavsa koja je preostala. Ali hajde, barem dižu 40 trica po utakmici i rotacija se protegla na 10 igrača :thumbup:
spree

#49639 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Ja bi veceras poslao Browna kući. Užas zbog čega ću sutra biti ko zombi na poslu. Nema svijetle tačke u ekipi.
Laertes

#49640 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

spree wrote: 19/01/2026 23:31 Gledate li ovu patnju @canvra888 @Laertes ? Oči mi krvare.
Gledao sam svaku minutu svake utakmice ove sezone. Jbg, na početku sezone bio mjesec na bolovanju, pa mi se moglo da bauljam po noći i ganjam strramove. I navukoh se kao na jeftinu drogu. I sad pokušavam se skinuti, ali ne ide. A nije da nisam znao da nisu dobri po zdravlje.
Ne razumijem u čemu je problem. Onakva igra do Nove godine i sad ovaj užas. Ali ne fali mi Thibs. No, ni Brown nije to to. Jbg. Da mi je preskočit sljedeću...
statixx

#49642 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

propojeilijas

#49645 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

milwaukee spreman saslusat ponude za giannisa. trejd se lako moze dogodit zainteresiranih je trecina lige
canvra888

#49646 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Heat, Pistonsi, Rocketsi su po meni realne destinacije.
Laertes

#49647 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

Sad je tu stvar da li se Giannis pita gdje bi i ako da, gdje bi on.
karanana

#49648 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

od svih kandidata, mislim da detorit moze podanuti nesto najvise sto bi se milwokiju svidilo tipa:
harris, ivey, pikove prve runde 26, 28 i 30.
i onda bi petorka pistonsa bila sampionska:
cunnigham, robinson, thompson, ante, duren
canvra888

#49649 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Pitanje je želi li Giannis na tržište kao što je Detroit. Mislim mogu njega Bucksi trejdati gdje hoće, ali pitanje je hoće li druga ekipa pristati na trade ako ne dobiju barem verbalnu potvrdu od Giannisa da planira sa njima potpisati ekstenziju, jer je relativno uskoro slobodan igrač.
Dzontra_Volta

#49650 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dzontra_Volta »

Janis je rekao da će se, ako bude trejda, odužiti Bucksima, tj. otići će u ekipu koja će kontraponudom zadovoljiti apetite Bucksa.
E sad za garancije... Nije ni Milwaukee baš neka privlačna destinacija, tako da prelazak u Detroit neće biti veliki problem. Pitanje je jedino šta on njima može garantovati. Možda kao Kawhi dođe, osvoji titulu i poslije ode u Kaliforniju, Floridu ili New York.
Post Reply