Towns je defanzivna labilnost. Takav je i ove sezone. Ako se to ukombinuje sa ofanzivnom stranom koja mu je ispod nivoa ove sezone, dobiješ jako diskutabilnog igrača za nekoga ko uzima više od trećine salary capa. Još ljetos sam govorio da je među glavnim razlozima eliminacije Townsova odbrana. I Brunsonova je, ali jednog takvog igrača i možeš progutati i probati maskirati drugim defanzivcima, dva su previše. Pacersi su targetirali svaki p'n'r i ciljali su da glavne igrače (Hali, Siakam) u odbrani preuzimaju Brunson i Towns preko pickova.
Nadalje, Bridges i dalje dokazuje Leonu da ga je debelo preplatio sa 5 pickova prve runde. Još Leon podupla tu grešku i dadne mu onu ekstenziju, koje, po meni, Bridges nije zaslužan.
Hajd za ovaj promašaj Yabusele-a ne mogu ništa Leonu reći, slabo je ko mogao očekivati da će ovako loše igrati. Ali hajde, to čovjek proguta, nit je neki ključni igrač, nit su neke pare u pitanju.
Ali generalno, sve nakon 2024 offseason izgleda kao promašaj ili korak unazad što se tiče Leonovih poteza. Stava sam da se zbog prethodne greške pokušava vaditi narednim diskutabilnim potezom koji također izgleda kao nova greška. Doubling, tripling down.
Sam je popustio sa strpljenjem i čekanjem na prave adicije za tadašnji roster i "igrača koji se uklapaju u identitet jezgra" i trejdao za KAT-a koji je po mnogočemu odudarao od tadašnje ekipe i filozofije. Još prethodno prije tog, već pomenuti preplaćeni trade za Bridgesa. Pa vidjevši muke u playoffu, dade Thibsu otkaz misleći da je on glavni problem, a sve to bez već spremne kvalitetne i dokazano bolje opcije za trenera. Sve se čini kao greška za greškom. Još eto poslije tog je uslijedila i ta ekstenzija Bridgesu.
Eto Brown ne satire startere i šta smo tačno dobili time? Eto i ove sezone ima povreda nekih raznih.
Napad je jako jednosmjeran i previše analitički zatucan. Brown evo nakon pola sezone i dalje samo priča o statistici i sprayevima na tricu. Stavili su toliki fokus na tricu do te mjere da su bezidejni sprovesti bilo kakav efikasan napad kad ih ne ide šut za tricu. U takvim situacijama se opet sve svodi na izolacije i niskokvalitetnih šuteva za tri, pa možda šta uđe. Najapsurdnije je da tako nešto rade igrači koji su svojim očima vidjeli kako Celticsima izmiče serija iz ruku upravo zbog te zatucanosti u napadu sa tricama.
Btw, Randle je na boljim prosjecima i splitovima od Townsa ove sezone, za skoro duplo manju platu i cap hit. Znam da ga @spree nije podnosio, ali teško da može šta na ovo reći