avenija wrote: ↑26/01/2021 14:00
Bobi wrote: ↑26/01/2021 12:32
avenija wrote: ↑26/01/2021 11:58
Uskoro eko kuca, uskoro put za smetove, uskoro led rasvjeta, uskoro solarne klupe, uskoro smart stajalista...uskoro uskoro..
Najavi kao i svi normalni, pocela gradnja, instalirana stajalista, zahuktali se radovi na trgu BIH, to uskoro nikada nestati ne moze.
5 godina uskoro uskoro, hoce li i 8 proci u uskoro uskoro?
To je sve šminkeraj koji ne rješava ozbiljne probleme.
ma znam sve, iskreno od ove administracije na celu sa fudom ne ocekujem nista ali eto barem ovo sto sami izjave neka zavrse pa makar i sminkeraj.
gradjevinska sezona se zahuktava za mjesec dana vec je vidljivo da propustamo i ovu godinu u nekim znacajnijim projektima.
Vec sada je trebalo biti spremno sve za gradske ulice, rasjvetu , trg barem jedan, fasade barem to..da ne govorim o onome sto ne ocekujem tipa plava voda, preciscivaci otpadnih voda, zatvoreni bazen itd, autobuska stanica, strani investitori poput ovih sto dodjose u zivinice ili hercegovinu i jos mnostvo toga.
Kako je prije bilo ovo je sad bolje. Vidi se po svemu, ne mislim na sminkanje stanica i sl. S kim god sam pricao iz privrede, svi imaju dobar odnos s Gradskom upravom i moze se raditi sa Kasumovicem.
Cinjenica je da naš grad zaostaje ekonomski za vecim gradovima po svemu, a svakako i po platama koje su bitne za kupovnu moc nasih sugradjana. Isto tako cinjenica je da ko ima pare taj nema gdje u Zenici da kupu kvalitetnu odjecu pa mora ici u Sarajevo. I po tom pitanju su ispred nas i Mostar i Tuzla...da ne spominjem BL i Sarajevo.
Ja vjerujem da se moze dosta toga uraditi u Zenici. Gradjani moraju biti aktivniji i traziti da se najprioritetnije ulice u gradu obnove. Smetovi moraju biti isto tako prioritet, od samog rjesavanja puta pa do sadrzaja gore.
Ovdje neki spominju kapitalne projekte grada, kako se nista nije uradilo. U situaciji kad dodjes na mjesto gradonacelnika i vidis koliko je Zenica zaduzena i da to nije uopste povoljna situacija, tesko je bilo sta veliko pokrenuti bez kredita. Treba samo realno stvari posmatrati i vidjeti sta je prioritet i sta ljudi zele.
Ovaj grad je ekonomski slab, jedino Mittal popravlja sliku grada u smislu prometa jer radi ogroman promet. Da nema Mittala mi bi bili jako lose pozicionirani. Radne zone se moraju praviti, investitori se moraju privlaciti. Treba nam novih fabrika, proizvodnji koje ne zagadjuju. Ovo sad sto imamo je nedovoljno za ovakav grad.