Nije dobra cijena, jer u prodavnici dobiješ sim-free otključan, znači ubacuj koju hoćeš karticu dok kod uhljeba samo zaključan i to na minimum od 2 god. (tj. koliko traje garancija)kakaljin wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 18aac.html
Evo Samsunga u ponudi telecoma A5 2017 sa 32 GB
Dobra je cijena u odnosu na prodavnice
http://imtec.ba/smart-telefoni/30951-sa ... 02097.html
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Maharadza
#49601 Re: BHTelecom All About
- holowey
#49602 Re: BHTelecom All About
minimum 2 godine? a maksimum?Maharadza wrote:Nije dobra cijena, jer u prodavnici dobiješ sim-free otključan, znači ubacuj koju hoćeš karticu dok kod uhljeba samo zaključan i to na minimum od 2 god. (tj. koliko traje garancija)kakaljin wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 18aac.html
zar nemaju ugovor od 12 mjeseci?
zar nemaju mogucnost kupovine bez obaveznog trajanja ugovora?
- Maharadza
#49603 Re: BHTelecom All About
845,10KM bez obaveznog trajanja (i to opet dobiješ uređaj zaključan na njihovu mrežu ja mislim - neka me neko ispravi ako griješim)! A govorio sam u vezi garancije, npr. potpišeš ugovor na 12 mjeseci i ako bi ga nakon toga otključao - gubiš garanciju tj. oni će ti poslati onaj kod za otključavanje tek nakon što garancija istekne (kod samsunga je 2 god. ja mislim)! Znači ako ne želiš da izgubiš garu, moraš minimum 2 god. na njihovoj mreži biti, dok ovamo u imtec-u gara važi bez obzira na mrežu jer dobiješ otključan uređaj!holowey wrote:minimum 2 godine? a maksimum?Maharadza wrote:Nije dobra cijena, jer u prodavnici dobiješ sim-free otključan, znači ubacuj koju hoćeš karticu dok kod uhljeba samo zaključan i to na minimum od 2 god. (tj. koliko traje garancija)kakaljin wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 18aac.html
zar nemaju ugovor od 12 mjeseci?
zar nemaju mogucnost kupovine bez obaveznog trajanja ugovora?
-
doff
#49604 Re: BHTelecom All About
Garanciju daje proizvođač preko ovlaštenog servisa. E sad, ako si potpisao ugovor na 12 mjeseci, nakon toga imaš pravo da dobiješ kood i otključaš uređaj a da ne gubiš garanciju, jer kood dobiješ legalno od servisa preko telekoma. Nećeš garanciju izgubit ako si i na drugi način otključao telefon a da nije u pitanju softversko čačkanje. Ponavljam, telekom nema ništa sa garancijom.Maharadza wrote:
845,10KM bez obaveznog trajanja (i to opet dobiješ uređaj zaključan na njihovu mrežu ja mislim - neka me neko ispravi ako griješim)! A govorio sam u vezi garancije, npr. potpišeš ugovor na 12 mjeseci i ako bi ga nakon toga otključao - gubiš garanciju tj. oni će ti poslati onaj kod za otključavanje tek nakon što garancija istekne (kod samsunga je 2 god. ja mislim)! Znači ako ne želiš da izgubiš garu, moraš minimum 2 god. na njihovoj mreži biti, dok ovamo u imtec-u gara važi bez obzira na mrežu jer dobiješ otključan uređaj!
-
zvucnikk
#49605 Re: BHTelecom All About
Sad u januaru mi je isteklo 2 godine Moja TV full paketa, niko me nije zvao da produzim ugovor, a vidim ima akcija na produzavanje ugovora kao imas neke pogodnosti.
Zna li neko koje pogodnosti je najisplativije uzeti, mobitel, tv, ili nesto drugo. Sve imam, ali kad vec potpisujem novi ugovor da uzmem.
Zna li neko koje pogodnosti je najisplativije uzeti, mobitel, tv, ili nesto drugo. Sve imam, ali kad vec potpisujem novi ugovor da uzmem.
- holowey
#49606 Re: BHTelecom All About
fakat je puk'o... on misli, hej koji argumentdoff wrote:Garanciju daje proizvođač preko ovlaštenog servisa. E sad, ako si potpisao ugovor na 12 mjeseci, nakon toga imaš pravo da dobiješ kood i otključaš uređaj a da ne gubiš garanciju, jer kood dobiješ legalno od servisa preko telekoma. Nećeš garanciju izgubit ako si i na drugi način otključao telefon a da nije u pitanju softversko čačkanje. Ponavljam, telekom nema ništa sa garancijom.Maharadza wrote:
845,10KM bez obaveznog trajanja (i to opet dobiješ uređaj zaključan na njihovu mrežu ja mislim - neka me neko ispravi ako griješim)! A govorio sam u vezi garancije, npr. potpišeš ugovor na 12 mjeseci i ako bi ga nakon toga otključao - gubiš garanciju tj. oni će ti poslati onaj kod za otključavanje tek nakon što garancija istekne (kod samsunga je 2 god. ja mislim)! Znači ako ne želiš da izgubiš garu, moraš minimum 2 god. na njihovoj mreži biti, dok ovamo u imtec-u gara važi bez obzira na mrežu jer dobiješ otključan uređaj!
bez obaveznog trajanja, otplatom telefona i placanjem sljedeceg racuna imas pravo traziti otkljucavanje... i garancija nema veze s tim...
-
made_in_sarajevo
#49607 Re: BHTelecom All About
Precero si ga maharadza sad realno. Svi operateri kljucaju telefone i to ne samo kod nas, a otplati telefon 12 mjeseci ili ga kupi bez ugovora i podnesi zahtjev za kod koji dobijes do 10 dana negdje. Ti kad otplatia telefon ti vise nista sa telekomom po tom pitanju nemas, a sto ti kazu vec kod dobijes od samsunga legalno.
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
-
Dzenis961
#49608 Re: BHTelecom All About
Uzeo bih taj GALAXY A5 2017 na rate,to jest na 24 rate preko moja tv full,sad koliko sam vidio njihov cjenovnik za moja tv full 24 mjeseca cijena izadje 598KM sa Pdv-om ili oko 520Km 24 rate bez pdv-a i plus 80KM pdv-a,da li se varam ili je to tacno,ako jeste onda bi uzeo na 24 rate posto izadje dosta jeftinije.
- Maharadza
#49609 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Zato sam napisao da me neko ispravi ako griješim, što je očito slučaj ali to ti ne daje za pravo da vrijeđaš, a kod kuće se tako obraćaj onome ko te je odgojio takvog, ovdje ne možeš nekažnjeno! Post prijavljen!holowey wrote:fakat je puk'o... on misli, hej koji argumentdoff wrote:Garanciju daje proizvođač preko ovlaštenog servisa. E sad, ako si potpisao ugovor na 12 mjeseci, nakon toga imaš pravo da dobiješ kood i otključaš uređaj a da ne gubiš garanciju, jer kood dobiješ legalno od servisa preko telekoma. Nećeš garanciju izgubit ako si i na drugi način otključao telefon a da nije u pitanju softversko čačkanje. Ponavljam, telekom nema ništa sa garancijom.Maharadza wrote:
845,10KM bez obaveznog trajanja (i to opet dobiješ uređaj zaključan na njihovu mrežu ja mislim - neka me neko ispravi ako griješim)! A govorio sam u vezi garancije, npr. potpišeš ugovor na 12 mjeseci i ako bi ga nakon toga otključao - gubiš garanciju tj. oni će ti poslati onaj kod za otključavanje tek nakon što garancija istekne (kod samsunga je 2 god. ja mislim)! Znači ako ne želiš da izgubiš garu, moraš minimum 2 god. na njihovoj mreži biti, dok ovamo u imtec-u gara važi bez obzira na mrežu jer dobiješ otključan uređaj! [emoji106]![]()
bez obaveznog trajanja, otplatom telefona i placanjem sljedeceg racuna imas pravo traziti otkljucavanje... i garancija nema veze s tim...
PS. I poradi na interpunkciji i pravopisu generalno (prvo slovo uvijek veliko)!
- lijek-za-sve
#49610 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Kada nemas argumente onda se vadi na pravopis i ponasaj ko uvrijedjena mladaMaharadza wrote:
Zato sam napisao da me neko ispravi ako griješim, što je očito slučaj ali to ti ne daje za pravo da vrijeđaš, a kod kuće se tako obraćaj onome ko te je odgojio takvog, ovdje ne možeš nekažnjeno! Post prijavljen!
- Maharadza
#49611 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Kakve bolani argumente ako sam gore jasno i nedvosmisleno priznao da sam pogriješio?! O čemu ti? Čitaj malo postove prije nego kreneš u odbranu bht-a "kao uvrijeđena mlada"!lijek-za-sve wrote:Kada nemas argumente onda se vadi na pravopis i ponasaj ko uvrijedjena mladaMaharadza wrote:
Zato sam napisao da me neko ispravi ako griješim, što je očito slučaj ali to ti ne daje za pravo da vrijeđaš, a kod kuće se tako obraćaj onome ko te je odgojio takvog, ovdje ne možeš nekažnjeno! Post prijavljen!
I btw. nije "nemas" nego "nemaš" , nije "dj" nego "đ"! A i ti bi mogao na interpunkciji poraditi!
-
smartXL
#49612 Re: BHTelecom All About
Č, ć ž, đ, š su afrikati a ne interpunkcija. Interpunkcija bi bila . , ; ? ! :
- Maharadza
#49613 Re: BHTelecom All About
Fali mu i tačka na kraju rečenice, zato sam spomenuo interpunkciju! Znači ti ne samo da ne čitaš nego mi još stavljaš riječi u usta.smartXL wrote:Č, ć ž, đ, š su afrikati a ne interpunkcija. Interpunkcija bi bila . , ; ? ! :
- lijek-za-sve
#49614 Re: BHTelecom All About
Nadam se da ces tamo gdje ides i ostati,da bi tema imala smisla i ja i par kolega koliko toliko pomogli svima.Maharadza wrote:.
PS ako ima koja gramaticka greska ti ispravi i ocijeni
-
zippoo87
#49615 Re: BHTelecom All About
veceras sam opet zvao na 1444 u vezi upolovljene brzine i saznao sam info da je vise nemoguce dobiti tehnicku sluzbu na 1444,nego samo one uhljebe koji se javljaju i zaprimaju kvarove
ne znam vise do kada cu cekati da me neko nazove...od petka cekam a moguce je da mi problem mogu rijesiti i daljinski a ja moram cekati kao sivonja
stvarno je neobjasnjivo sta su uradili od ove firme i kako su je srozali
ne znam vise do kada cu cekati da me neko nazove...od petka cekam a moguce je da mi problem mogu rijesiti i daljinski a ja moram cekati kao sivonja
-
smartXL
#49616 Re: BHTelecom All About
Prvi put si holoweyu spomenuo interpunkciju a momak ima i zareze i tačke, dakle nema grešaka s te strane, a u tom postu nije koristio afrikate. Tvoj komentar je bio "interpunkcija" i u ovom drugom postu si pomeno afrikate i napisao komentar "interpunkcija". S druge strane, ovo je forum, nije ni diplomski rad nit neki seminarski, pa niko ne uzima za zlo i ako se omakne greŠka.Maharadza wrote:
Fali mu i tačka na kraju rečenice, zato sam spomenuo interpunkciju! Znači ti ne samo da ne čitaš nego mi još stavljaš riječi u usta.
Nebitno al se da primjetit da si pomiješao pojmove
- lijek-za-sve
#49617 Re: BHTelecom All About
ako zelis ostavi pp pa cu sutra da ti sve provjerim i javim ti sezippoo87 wrote:veceras sam opet zvao na 1444 u vezi upolovljene brzine i saznao sam info da je vise nemoguce dobiti tehnicku sluzbu na 1444,nego samo one uhljebe koji se javljaju i zaprimaju kvarove
-
sencobih
#49618 Re: BHTelecom All About
Odavno nije bilo nista od samsunga, tako da sumnjam da će ostati ponuda samo na ovom modelu sad kad je ocepilo. Vidjecemo u narednom periodu hoce li biti jos modela i po kojim cijenama. Ipak se uz neku uslugu moze dobiti povoljnije mobitel, nego negdje kesirati za neki dekodirani aparat sa "šest mjeseci garancije" i to samo na software
-
made_in_sarajevo
#49619 Re: BHTelecom All About
Sad ce brzo i samsung S8 koji bi se prodao da vozom onim najvecim teretnim sto imamo dovlace 
- starii
#49620 Re: BHTelecom All About
Zasto mjenjaju brojeve na mojoj tv?
-
ing-ecc
#49621 Re: BHTelecom All About
Ukida se ne geografska numeracijastarii wrote:Zasto mjenjaju brojeve na mojoj tv?
- escobar__
#49622 Re: BHTelecom All About
Što, niste mogli izać na kraj s nestabilnosti VoIP usluga pa vraćate na geografske brojeve? 
- Hyperthalamus
#49623 Re: BHTelecom All About
Ja mislim da su ti novi brojevi i dalje voip...samo umjesto 070 imaju sada geografsku numeraciju, pa se zna iz kojeg kantona dolazi poziv. Kod tetke su izvrsili promjenu i telefon i dalje radi kroz voip adapter, sto ce reci...kad nestane struje ne radi telefon...dok kod potsa to nije slucaj.
-
ing-ecc
#49624 Re: BHTelecom All About
Ne, ja sam imao 070 do 10.02. i ne bih ga mijenjao da sam ga mogao zadrzati, al od petka 033. Znaci opet imam VoIP al geografski, u tehnickom smislu sve isto, prezentacija na TV-u radi kao za 070.escobar__ wrote:Što, niste mogli izać na kraj s nestabilnosti VoIP usluga pa vraćate na geografske brojeve?
Skupe su licence za VoIP a i politika RAK-a je da se ukine ne geografska numeracija
-
ing-ecc
#49625 Re: BHTelecom All About
Tako jeHyperthalamus wrote:Ja mislim da su ti novi brojevi i dalje voip...samo umjesto 070 imaju sada geografsku numeraciju, pa se zna iz kojeg kantona dolazi poziv. Kod tetke su izvrsili promjenu i telefon i dalje radi kroz voip adapter, sto ce reci...kad nestane struje ne radi telefon...dok kod potsa to nije slucaj.