Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#49601 Re: Premijer liga BiH
Znaci ove godine dva predstavnika u grupama EL. Obecale uprave. 
-
bjelave
#49602 Re: Premijer liga BiH
A zeljA i dogodine. Na red dolaze Samprasovo obecanje da ce nakon 2-3 prelazna roka posložiti ekipu za grupne faze.
- Edin H.
#49603 Re: Premijer liga BiH
Svaka ogranicenja ovoga tipa su kontraproduktivna za kvalitet.
Ako je mladi igrac dovoljno dobar naci ce svakako put do prvog tima, ako nista na posudbi, ako dolazi iz mocog kluba poput Zelheznicara, gdje se tesko izboriti za prvi tim.
Ako je mladi igrac dovoljno dobar naci ce svakako put do prvog tima, ako nista na posudbi, ako dolazi iz mocog kluba poput Zelheznicara, gdje se tesko izboriti za prvi tim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#49604 Re: Premijer liga BiH
Nisu kontraproduktivna, jer naši treneri ne vjeruju omladini.Edin H. wrote:Svaka ogranicenja ovoga tipa su kontraproduktivna za kvalitet.
S tim da bih ja uveo pravilo oko više U-21 igrača.
- BHF_Manijak
#49605 Re: Premijer liga BiH
Ma dzaba opet. Ima mjesta ovo sto Edin govori, ali i dosta trenera. Igrac ako je sam po sebi kvalitetan i potencijal, dobit ce svakako sansu, taman da je pavilo takvo da nijedan igrac U21 ne mora biti u prvih 11 ili zapisniku. Opet s druge strane dzaba ti forsirati taj broj mladih igraca, mozes staviti da ih 10 mora biti u prvih 11, ako su ta djeca goli qrac. Postaje onda svrha samo sebi.Velkoski wrote: Nisu kontraproduktivna, jer naši treneri ne vjeruju omladini.
Mislim ima tu nekih dobrih stvari, tipa da ce se vise raditi na omladinskim pogonima ha hu, ali generalno mislim da se nece puno toga pomaci naprijed, poznavajuci nas.
-
VPSA
#49606 Re: Premijer liga BiH
Ne moze ovo nikako lose biti. Evo dosad smo gomilali igrace iz komsiluka i gdje smo svi skupa. Mladi i propadaju jer sansu dobiju tek s 22 i 23 kako treba. Ja kad se sjetim situacija gdje Sarajevo kuci vodi 3 razlike i nasi genijalci ubace Berberovica da odigra zadnjih pola sata, pa da sam neki kurac u klubu dao bi mu otkaz iste sekunde. A o pojacanjima iz Krusevca, Novog Pazara i Nisa, koji ne mogu igrati za pristojan srbijanski klub da ne pricam. Kako da ocekujemo da ikad upadnemo u neke grupe i preskocimo nekoga, kad punimo ligu njihovim skartom.
A slazem se da je pravilo o vise U21 igraca jos potrebnije, i mislim da bi trebalo da se odnosi na obavezan broj na terenu u svakom trenutku, a ne samo u zapisniku.
A slazem se da je pravilo o vise U21 igraca jos potrebnije, i mislim da bi trebalo da se odnosi na obavezan broj na terenu u svakom trenutku, a ne samo u zapisniku.
- Charuga
- Globalni moderator
#49607 Re: Premijer liga BiH
Šiljak je rekao da su trebali najaviti možda u januaru da će se to desiti, da se klubovi pripreme. Napomenuo da u Želji nemaju problem sa tim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49608 Re: Premijer liga BiH
K'o što je Džeko dobio šansu... Bježi ba.BHF_Manijak wrote:Ma dzaba opet. Ima mjesta ovo sto Edin govori, ali i dosta trenera. Igrac ako je sam po sebi kvalitetan i potencijal, dobit ce svakako sansu, taman da je pavilo takvo da nijedan igrac U21 ne mora biti u prvih 11 ili zapisniku. Opet s druge strane dzaba ti forsirati taj broj mladih igraca, mozes staviti da ih 10 mora biti u prvih 11, ako su ta djeca goli qrac. Postaje onda svrha samo sebi.Velkoski wrote: Nisu kontraproduktivna, jer naši treneri ne vjeruju omladini.
Mislim ima tu nekih dobrih stvari, tipa da ce se vise raditi na omladinskim pogonima ha hu, ali generalno mislim da se nece puno toga pomaci naprijed, poznavajuci nas.
Prije će Krupa postati ozbiljan klub nego Sarajevo i Željezničar, upravo zbog ove politike s igračima
Stalno se ganjaju neki trofeji, titula svake godine pod moranje, pa se ne mogu trpiti mlađi igrači.
- Logovan
#49609 Re: Premijer liga BiH
Tužno.Velkoski wrote:
Stalno se ganjaju neki trofeji, titula svake godine pod moranje, pa se ne mogu trpiti mlađi igrači.
- BHF_Manijak
#49610 Re: Premijer liga BiH
Pa jebi ga, Krupa realno moze sebi dozvoliti taj "luksuz", sarajevski "velikani" ne, zbog x faktora. Tako su postavljene stvari. Ne kazem da su ispravne, ali su krivo nasadjene, a niko ziv neispravi krivu Drinu. Moralo bi se cudo desiti i svijet okrenuti za 180° da bi se takvo razmisljanje ispravilo.
Glupo poredjeje, ali ni evropski velikani rijetko sebi mogu dozvoliti luksuz da "uzgajaju" igrace, vec uzimaju gotove proizvode, osim uz par izuzetaka, ako se radi o nekom iznimnom talentu. Tako je i u ovoj nasoj zabokrecini, samo na mnogo nizem nivou naravno.
Ne bi trebalo biti, ali je tako. Proslost je pokazala da je uzalud dovoditi nakve polovnjake, istrosene zvijezde, da su mladimnogo profitabilniji od ovih spomenutih gore, ali dzaba, ocito je lakse istrpiti Stepanove, Jahice, Bekrice i ine, nego li svoju djecu.
Pa da se krene u takav projekat na periodu od 4-5 godina, bilo bi mrtvih po gradu...
Kao eto svek godine se uzimaju titule, pa je ibret Boziji ako se fuli godina-dvije, a one ti se mogu isplatiti desetorostruko, ali hajd ti to Bosnjaku objasni...
Glupo poredjeje, ali ni evropski velikani rijetko sebi mogu dozvoliti luksuz da "uzgajaju" igrace, vec uzimaju gotove proizvode, osim uz par izuzetaka, ako se radi o nekom iznimnom talentu. Tako je i u ovoj nasoj zabokrecini, samo na mnogo nizem nivou naravno.
Ne bi trebalo biti, ali je tako. Proslost je pokazala da je uzalud dovoditi nakve polovnjake, istrosene zvijezde, da su mladimnogo profitabilniji od ovih spomenutih gore, ali dzaba, ocito je lakse istrpiti Stepanove, Jahice, Bekrice i ine, nego li svoju djecu.
Pa da se krene u takav projekat na periodu od 4-5 godina, bilo bi mrtvih po gradu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49611 Re: Premijer liga BiH
ma ne bi bilo mrtvih, samo treba imati muda i viziju 
- jeza u ledja
#49612 Re: Premijer liga BiH
Moze i jedno i drugo. Ne treba tu puno drame. Nije pitanje crno-bijelo, samo treba vise forsirati mlade. Mnogi od njih kao dio cjeline u jednoj utakmici daju isto kao i prosjecan zreo igrac. Mi isto kao da smo obavezni igrati sve igrace sa profi ugovorom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49613 Re: Premijer liga BiH
Samo mladi igraci, podrzavam.
Ovi starohani da su sta valjali, otisli bi negdje vani.
Doduse, neki i odose, pa se jos brze vratise
Ima termin, pa na male

Ovi starohani da su sta valjali, otisli bi negdje vani.
Doduse, neki i odose, pa se jos brze vratise
Ima termin, pa na male
- avetinja
#49614 Re: Premijer liga BiH
Bezveze mi je ovo sa brojem stranaca i mladim igračima. Ako je mlad, ne znači da je talenat. Mogli su riješiti na drugi način, da se u toku jedne sezone mora dati prilika x broju mladih igrača i da minutaža ne smije biti manja od zadane y minutaže.
- Grean
#49615 Re: Premijer liga BiH
Krupa je dokaz da nije problem u igracima. Ne kazem da je njima isto kao vecim klubovima vec samo da su pokazali da nije problem u igracima jer nema nikog od velikih da ga nisu namucili.
Trenutno najveci problem je slab kvalitet kadetske i juniorske lige. Neki klubovi su samo kanta za nabijanje.
Trenutno najveci problem je slab kvalitet kadetske i juniorske lige. Neki klubovi su samo kanta za nabijanje.
- avetinja
#49616 Re: Premijer liga BiH
Šta je Krupa postigla sa mladim igračima?
Četiri - pet kola prije kraja prvenstva su matematički izgubili treće mjesto, o tituli da ne govorim, osvojili 46 od mogućih 96 bodova, odnosi ni polovičan broj od maksimalnog, ispali u 1/16 finalu kupa, nisu zaradili na nekom igraču.
Bolji primjer je Radnik prošle sezone.
Svi govorimo mladi igrači, ali šta je zapravo mlad igrač, koja je dobna granica da bi mogli reći da je mlad?
Mislim da se mladim igračima treba postepeno davati prilika. Prvo 10, pa 20 minuta. Staviti ga u prvih 11 protiv drugoligaša/trećeligaša, gledati kakav je. I naravno, ne mogu svi dobiti priliku.
Mladi trebaju uz sebe imati dobre iskusije suigrače, koji će tu i tamo ispraviti njihove greške, koji će im čuvati leđa. Dobar primjer za to je naša generacija iz vaše šampionske sezone.
Četiri - pet kola prije kraja prvenstva su matematički izgubili treće mjesto, o tituli da ne govorim, osvojili 46 od mogućih 96 bodova, odnosi ni polovičan broj od maksimalnog, ispali u 1/16 finalu kupa, nisu zaradili na nekom igraču.
Bolji primjer je Radnik prošle sezone.
Svi govorimo mladi igrači, ali šta je zapravo mlad igrač, koja je dobna granica da bi mogli reći da je mlad?
Mislim da se mladim igračima treba postepeno davati prilika. Prvo 10, pa 20 minuta. Staviti ga u prvih 11 protiv drugoligaša/trećeligaša, gledati kakav je. I naravno, ne mogu svi dobiti priliku.
Mladi trebaju uz sebe imati dobre iskusije suigrače, koji će tu i tamo ispraviti njihove greške, koji će im čuvati leđa. Dobar primjer za to je naša generacija iz vaše šampionske sezone.
- cyprus
#49617 Re: Premijer liga BiH
E jebigaavetinja wrote:Šta je Krupa postigla sa mladim igračima?
- avetinja
#49618 Re: Premijer liga BiH
Je li tako?cyprus wrote:E jebigaavetinja wrote:Šta je Krupa postigla sa mladim igračima?
Kada sarajevski klubovi izgube Evropu, kamara im se sve živo i mrtvo. Plus je veliki udar na budžet za sljedeću sezonu. Ne znam čemu divljenje Krupi koja nije ništa postigla prošle sezone osim što je uzela po bod od prva tri tima.
- Kinaski
#49619 Re: Premijer liga BiH
Maksimeavetinja wrote:Je li tako?cyprus wrote:E jebigaavetinja wrote:Šta je Krupa postigla sa mladim igračima?
Kada sarajevski klubovi izgube Evropu, kamara im se sve živo i mrtvo. Plus je veliki udar na budžet za sljedeću sezonu. Ne znam čemu divljenje Krupi koja nije ništa postigla prošle sezone osim što je uzela po bod od prva tri tima.
Krupa je debitant u premijer ligi iz rs, na koje smo navikli da se odmah naredne sezone vrate odakle su dosli i da se vise nikad ne cuje za njih
- avetinja
#49620 Re: Premijer liga BiH
Maksume, kakve to veze ima ako imaju dobar tim, kao što već govorite?Kinaski wrote:Maksime
Krupa je debitant u premijer ligi
- Kinaski
#49621 Re: Premijer liga BiH
cuj kakve veze ima, ne vrijedi s tobomavetinja wrote:Maksume, kakve to veze ima ako imaju dobar tim, kao što već govorite?Kinaski wrote:Maksime
Krupa je debitant u premijer ligi
- avetinja
#49622 Re: Premijer liga BiH
Onda se nemoj džabe javljati.
- Kinaski
#49623 Re: Premijer liga BiH
avetinja wrote:Onda se nemoj džabe javljati.
kazem ja da si ti opasan. Evo sam cu se pocet udarati, dok ti ne dodjes
- cyprus
#49624 Re: Premijer liga BiH
Pa jebemu, ne možeš porediti očekivanja i domete Krupe, sa očekivanjima i dometima sarajevskih klubovaavetinja wrote:Je li tako?cyprus wrote:E jebigaavetinja wrote:Šta je Krupa postigla sa mladim igračima?
- Muhamed Đakmić
#49625 Re: Premijer liga BiH
Krupa je postigla to da ima Irfana Jašarevića, Aleksandra Vukotića, Ajdina Redžića i Elvira Koljića koji bi sigurno u svim klubovima u ligi bili među 18 igrača, a prva trojica bi mislim svugdje bila među 11.
Mala je sredina Krupa, mali klub koji teško može zadržati dugoročno svoje igrače i puno zaraditi na njima.
Zamisli koji potencijal imaju Sarajevo i Željo da to naprave, kad može jedna Krupa.
Doduše, oni imaju finansijski i infrastrukturni potencijal, nemaju mentalni i kadrovski, jer nemaju navijače svjesne svega što se može ostvariti i nemaju dovoljno hrabrih ljudi u klubu da okače mačku o rep taj šatro pritisak sa tribina.
Svaki mladi igrač koji izađe iz juniora sa dvije godine redovnog igranja ove lige može biti među njenim najboljim igračima, ili bar među njenim najboljim igračima na određenoj poziciji. Naravno, uz ispravan rad sa njim.
Ne mora uopće da bude vanserijski potencijal, dovoljno je samo da ostvaruje napredak kroz redovno igranje i trening, bolje mu se ''prima'' nego starohanima. Ako ijedan klub u državi iz juniora izbaci recimo desnog beka koji bi nakon dvije godine igranja bio lošiji od Maria Barića (desni bek dvostrukog uzastopnog prvaka države), onda taj tim očito ima idiote za trenere u omladinskom pogonu i treba ih smijeniti. To bi valjda trebao biti prvi korak.
Da ne govorimo što mogu postići vrhunski potencijali. I da ne govorimo koje su pare u takvim igračima, bar za domaće uslove.
Svako dijete koje ovu ligu počne igrati sa 17 ili 18 godina ima šansu da dobaci do liga petice, čak i ona ne toliko talentovana djeca. Mogu na svom vrhuncu biti vrhunske klase za Benke, Lendriće, Blagojeviće, Ikandee i ne znam ni ja koga sve. Samo treba biti mangup i raditi sa njima.
Mala je sredina Krupa, mali klub koji teško može zadržati dugoročno svoje igrače i puno zaraditi na njima.
Zamisli koji potencijal imaju Sarajevo i Željo da to naprave, kad može jedna Krupa.
Doduše, oni imaju finansijski i infrastrukturni potencijal, nemaju mentalni i kadrovski, jer nemaju navijače svjesne svega što se može ostvariti i nemaju dovoljno hrabrih ljudi u klubu da okače mačku o rep taj šatro pritisak sa tribina.
Svaki mladi igrač koji izađe iz juniora sa dvije godine redovnog igranja ove lige može biti među njenim najboljim igračima, ili bar među njenim najboljim igračima na određenoj poziciji. Naravno, uz ispravan rad sa njim.
Ne mora uopće da bude vanserijski potencijal, dovoljno je samo da ostvaruje napredak kroz redovno igranje i trening, bolje mu se ''prima'' nego starohanima. Ako ijedan klub u državi iz juniora izbaci recimo desnog beka koji bi nakon dvije godine igranja bio lošiji od Maria Barića (desni bek dvostrukog uzastopnog prvaka države), onda taj tim očito ima idiote za trenere u omladinskom pogonu i treba ih smijeniti. To bi valjda trebao biti prvi korak.
Da ne govorimo što mogu postići vrhunski potencijali. I da ne govorimo koje su pare u takvim igračima, bar za domaće uslove.
Svako dijete koje ovu ligu počne igrati sa 17 ili 18 godina ima šansu da dobaci do liga petice, čak i ona ne toliko talentovana djeca. Mogu na svom vrhuncu biti vrhunske klase za Benke, Lendriće, Blagojeviće, Ikandee i ne znam ni ja koga sve. Samo treba biti mangup i raditi sa njima.