BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#49551 Re: BHTelecom All About
Upravu si 100%, neviđeni majmuni. Kao protivnik privatizacije državnih (jakih) kompanija (a pisao sam protiv i na ovoj temi) danas samo mogu reći da jedva čekam da ih prodaju, pi**a im materina majmunska.
Mislim da infantil(i) koji rade na tome uopšte ne razmišljaju o tim ljudima koji ne znaju ili im se ne dâ svako malo ulazit u postavke i mijenjat naziv mreže... Tele odluči zayebat korisnika i to i napravi, a onda korisnik troši vrijeme i živce čekajući mjesec-dva da se neko smiluje i vrati stvari na početno stanje.
Kakvi jebeni idioti, fakat treba skontat kakvu medalju za glupost i dodijelit je tuzlanskoj direkciji BH Telekoma. Nenadjebivo!
Mislim da infantil(i) koji rade na tome uopšte ne razmišljaju o tim ljudima koji ne znaju ili im se ne dâ svako malo ulazit u postavke i mijenjat naziv mreže... Tele odluči zayebat korisnika i to i napravi, a onda korisnik troši vrijeme i živce čekajući mjesec-dva da se neko smiluje i vrati stvari na početno stanje.
Kakvi jebeni idioti, fakat treba skontat kakvu medalju za glupost i dodijelit je tuzlanskoj direkciji BH Telekoma. Nenadjebivo!
- ElRe
#49552 Re: BHTelecom All About
Jedina spas BH Telecoma kao kompanije je u prodaji ozbiljnom stranom kupcu. Medjutim, vidimo i u regionu puno veci regionalni igraci poput Telekom Srbije i Slovenije nisu pozeljan proizvod za velike evropske igrace. BH Telecom je u svoj toj prici beznacajan osim za DT i TA koji bi na taj nacin zaokruzili exYU trziste.
- drug_profi
#49553 Re: BHTelecom All About
Telekom Srbije i Slovenije imaju već u zemlji konkurenciju u ozbiljnom stranom vlasniku, i nivoe cijena usluga koji vjerovatno ne mogu nize ici.
Sve suprotno u BiH.
Sve suprotno u BiH.
- lijek-za-sve
#49554 Re: BHTelecom All About
@zippoo87
@boshniak
koliko znam problem je bio 1-2 sata i sad je sve normalno....barem ovde u SA,ako i dalje ne bude bolje pozivom na 1444 ce se rijesiti
@boshniak
koliko znam problem je bio 1-2 sata i sad je sve normalno....barem ovde u SA,ako i dalje ne bude bolje pozivom na 1444 ce se rijesiti
- ElRe
#49555 Re: BHTelecom All About
Cijene su skoro pa iste.drugi profil wrote:Telekom Srbije i Slovenije imaju već u zemlji konkurenciju u ozbiljnom stranom vlasniku, i nivoe cijena usluga koji vjerovatno ne mogu nize ici.
Sve suprotno u BiH.
Obicni prepaid paket MTSa
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/pripejd/tarife , interval 60+60, cijena po pozivu 0,20 KM
BH Telecom, ista situacija
https://www.bhtelecom.ba/4431.html
Last edited by ElRe on 10/02/2017 21:08, edited 2 times in total.
- drug_profi
#49556 Re: BHTelecom All About
A1 i TCom se nameću kao logični interesenti jer time zaokružuju mrežu u regiji. TCom je već u Eronetu manjim djelom.
A1 je nudio vrlo ozbiljnu cifru 2007. koju su naši glatko odbili. Bila je riječ o 1,1milijardi eura za 51% vlasništva. Danas 51% vrijedi 230 miliona E na berzi a u najboljem slučaju može dostići 350 miliona eura. Znači izgubljeno 800 miliona eura za 10 godina dividende koja je u zbiru donijela u kasu nekih jedva 500 miliona eura.
A da su pristali imali bi tu cifru i dividendu koja im pripada za preostalih 39% vlasništva. U svakom slučaju mnogo više nego sad.
Mislim, general poslije bitke, ali ako ti neko ponudi 4x knjigovodstvenu cijenu za bilo šta, onda zgrabiš....
A1 je nudio vrlo ozbiljnu cifru 2007. koju su naši glatko odbili. Bila je riječ o 1,1milijardi eura za 51% vlasništva. Danas 51% vrijedi 230 miliona E na berzi a u najboljem slučaju može dostići 350 miliona eura. Znači izgubljeno 800 miliona eura za 10 godina dividende koja je u zbiru donijela u kasu nekih jedva 500 miliona eura.
A da su pristali imali bi tu cifru i dividendu koja im pripada za preostalih 39% vlasništva. U svakom slučaju mnogo više nego sad.
Mislim, general poslije bitke, ali ako ti neko ponudi 4x knjigovodstvenu cijenu za bilo šta, onda zgrabiš....
-
Volim Pivu
#49557 Re: BHTelecom All About
s obzirom kakav kadar imaju ko god ih kupi najebo je
- ElRe
#49558 Re: BHTelecom All About
Tipicna nesposobnost i nedostatak vizije SDA menadzera.
- Maharadza
#49559 Re: BHTelecom All About
No sikiriki, pokupovat' će oni jeftino dionice nakon što im cijenu spuste (jer zdram razum ne može drugačije objasniti trenutne poteze rukovodećih u telekomu), ista šema kako su FDS "poklopili" za siću jer su ga prije toga svjesno uništavali, lafo stranac kupio a ono u stvari fantomska firma sa 3 uposlena!ElRe wrote:Tipicna nesposobnost i nedostatak vizije SDA menadzera.
- lijek-za-sve
#49560 Re: BHTelecom All About
moze li ta prica ne nekoj drugoj temi kojih je na pretek,ja bi ovde ipak volio ako mogu nekome da pomognem jer za to ova tema sluzi
- ElRe
#49561 Re: BHTelecom All About
Telekom trziste ipak nije kao trziste duhana. Danas samostalne i male komapnije kao BH Telecoma ne uspijevaju. Moraju biti clan jedne velike grupe da bi bili konkurentni. Grupa moze biti telekom kompanija ili fond (Liberty Global, Altice, PPF, KKR...).Maharadza wrote:No sikiriki, pokupovat' će oni jeftino dionice nakon što im cijenu spuste (jer zdram razum ne može drugačije objasniti trenutne poteze rukovodećih u telekomu), ista šema kako su FDS "poklopili", lafo stranac a ono u stvari fantomska firma sa 3 uposlena!ElRe wrote:Tipicna nesposobnost i nedostatak vizije SDA menadzera.
-
zippoo87
#49562 Re: BHTelecom All About
kod mene je problem najmanje 2 dana ,jer sam jucer primjetio a moguce da traje i par danalijek-za-sve wrote:@zippoo87
@boshniak
danas me niko iz telekoma od tehnicara nije nazvao
evo trenutno stanje a inace mi bude 11.4 Mbps sa upaljenim STBom a sa ugasenim nekih 14 Mbps

- lijek-za-sve
#49563 Re: BHTelecom All About
pa u roku 24h dodju na adresu i prije toga se korisnik nazove i sve provjeri.....imaju dezurni monteri i ako nije nije stigao danas da dodje ,doci ce sutra i rijesiti problem
-
boshniak
#49564 Re: BHTelecom All About
Kod mene je problem vec zadnjih par dana, zvao sam 1444 , pokusali su nesto sa postavkama u modemu ali nije se promijenilo nista, tj. radilo je pola dana i opet pocelo da prekida i gubi vezu. Ja sam uradio što sam moga, promijenio telefonsku uticnicu, pokusao spojiti direktno preko zica, promijenio telefonski kabal, ostaje još samo da se isproba drugi modem. Kad sam ponovo prijavio kvar rekli su standardno "kvar prijavljen" nalog poslat kolegama, sad ide ona patnja sa svakodnevnim pozivima i molbama za pomoć da neko izađe na teren. A to da izađu na teren u roku od 24h možda najužoj familiji upravnika, a za nas obične smrtnike 10-15 dana čekanja standard.lijek-za-sve wrote:@zippoo87
@boshniak
- lijek-za-sve
#49565 Re: BHTelecom All About
ko je god imao problem u roku 24h se izadje na teren i rijesi ili barem pokusa rijesiti problem,to se vrlo lako moze provjeriti,cak iako je problem u modemu kolege dodju i zamjene drugim ,i sve se moze lako provjeriti i rijesitiboshniak wrote: Kod mene je problem vec zadnjih par dana, zvao sam 1444 , pokusali su nesto sa postavkama u modemu ali nije se promijenilo nista, tj. radilo je pola dana i opet pocelo da prekida i gubi vezu. Ja sam uradio što sam moga, promijenio telefonsku uticnicu, pokusao spojiti direktno preko zica, promijenio telefonski kabal, ostaje još samo da se isproba drugi modem. Kad sam ponovo prijavio kvar rekli su standardno "kvar prijavljen" nalog poslat kolegama, sad ide ona patnja sa svakodnevnim pozivima i molbama za pomoć da neko izađe na teren. A to da izađu na teren u roku od 24h možda najužoj familiji upravnika, a za nas obične smrtnike 10-15 dana čekanja standard.
Last edited by lijek-za-sve on 10/02/2017 22:27, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#49566 Re: BHTelecom All About
pa koji ce mi K monter uopste ?lijek-za-sve wrote:pa u roku 24h dodju na adresu i prije toga se korisnik nazove i sve provjeri.....imaju dezurni monteri i ako nije nije stigao danas da dodje ,doci ce sutra i rijesiti problem
ovo treba neko da mi provjeri profil i brzine na istom...vrlo je moguce da je neki debil sta caprkao i shebao mi nastimanu brzinu u profilu
sta mi ima monter dolaziti ,pa nije mi nista pokvareno jbte
- lijek-za-sve
#49567 Re: BHTelecom All About
@zippoo87
pa moze biti i do modema,a neko sve i da je caprkao kao sto kazes to se rijesi vrlo lako i brzo za razliku od promjene modema,i nema potrebe za takvim tonom i nacinom komunikacije
pa moze biti i do modema,a neko sve i da je caprkao kao sto kazes to se rijesi vrlo lako i brzo za razliku od promjene modema,i nema potrebe za takvim tonom i nacinom komunikacije
-
zippoo87
#49568 Re: BHTelecom All About
pa ti pises kao da sam malo dijete i da sam tek uveo telekom usluge pa nemam pojma kako to kod njih ferceralijek-za-sve wrote:@zippoo87
sve znam...koristim bht internet 11 godina ...nego ovdje je bilo telekom insidera (mirza15) koji je pomagao...i meni je pomogao nekoliko puta i zacas se sve rijesi
ovo kada zoves 1444 je igra gluVih telefona...samo te prebacuju a niko da rijesi problem
nekada imam srece pa na 1444 potrefim nekoga ko nesto zna a danas mi se javi djevojka...ja joj govorim,ona suti jedno 10 sekundi,pogubila se i kaze ja cu napisati da imas kvar
- lijek-za-sve
#49569 Re: BHTelecom All About
svi mi zelimo i hocemo pomoci i nebi volili da ti se ili vam se desavaju te stvari ali nekad se ne moze iste sekunde pomoci iako se zeli......mislis da nebi i ta kolegica volila da se zacas rijesilo kao sto sam kazes? rijesi ce to kolege sutra ,ja vjerujem u tozippoo87 wrote: sve znam...koristim bht internet 11 godina ...nego ovdje je bilo telekom insidera (mirza15) koji je pomagao...i meni je pomogao nekoliko puta i zacas se sve rijesi
ovo kada zoves 1444 je igra gluVih telefona...samo te prebacuju a niko da rijesi problem
nekada imam srece pa na 1444 potrefim nekoga ko nesto zna a danas mi se javi djevojka...ja joj govorim,ona suti jedno 10 sekundi,pogubila se i kaze ja cu napisati da imas kvar
- irac300
#49570 Re: BHTelecom All About
Izvini legendo, al' sad nam baš vrijeđaš inteligenciju. Možda je tako kod vas u Sarajevu, ovdje na TK području je katastrofa. I trebaš baš dobrih živaca pogubiti i biti uporan k'o magare da ti riješe čak i najjednostavniji problem. Znači ne pišem iz neke zlobe, nego na osnovu ličnog iskustva. A to ti može potvrditi svaki korisnik koji potpada pod Tuzlansku direkciju.lijek-za-sve wrote:ko je god imao problem u roku 24h se izadje na teren i rijesi ili barem pokusa rijesiti problem,to se vrlo lako moze provjeriti,cak iako je problem u modemu kolege dodju i zamjene drugim ,i sve se moze lako provjeriti i rijesitiboshniak wrote: Kod mene je problem vec zadnjih par dana, zvao sam 1444 , pokusali su nesto sa postavkama u modemu ali nije se promijenilo nista, tj. radilo je pola dana i opet pocelo da prekida i gubi vezu. Ja sam uradio što sam moga, promijenio telefonsku uticnicu, pokusao spojiti direktno preko zica, promijenio telefonski kabal, ostaje još samo da se isproba drugi modem. Kad sam ponovo prijavio kvar rekli su standardno "kvar prijavljen" nalog poslat kolegama, sad ide ona patnja sa svakodnevnim pozivima i molbama za pomoć da neko izađe na teren. A to da izađu na teren u roku od 24h možda najužoj familiji upravnika, a za nas obične smrtnike 10-15 dana čekanja standard.
- lijek-za-sve
#49571 Re: BHTelecom All About
Pa slijedeci neku logiku trebalo bi da je tako u svakoj direkciji tj kantonu i vjerujem da tako kao sto kazes ,neznam zasto je tamo drugacije nego kod nas,barem meni nije to logicno,ali ja ako mogu barem cu pokusati preko kolega uticati na to,ako nista barem ovako uticati da usluga bude bolja,brza i kvalitetnijairac300 wrote:
Izvini legendo, al' sad nam baš vrijeđaš inteligenciju. Možda je tako kod vas u Sarajevu, ovdje na TK području je katastrofa. I trebaš baš dobrih živaca pogubiti i biti uporan k'o magare da ti riješe čak i najjednostavniji problem. Znači ne pišem iz neke zlobe, nego na osnovu ličnog iskustva. A to ti može potvrditi svaki korisnik koji potpada pod Tuzlansku direkciju.
-
boshniak
#49572 Re: BHTelecom All About
Ne znam možda vi u SA niste upućeni u situaciju na TK, ali da ti iz BH telecoma neko dodje u roku od 24 ili 48 ili 5 dana nema šanse, osim ako imas nekoga u telecomu. Za svoje pare moramo da molimo,kumimo preklinjemo da neko izađe, jer većina nema adekvatnu alternativu pa se ovima iz telecoma moze. U Sarajevu je vjerovatno drugacije jer konkurencija (Telemach) jedva čeka frustrirane korisnike BH Telecoma pa su i iz Telecoma obazriviji prema korisnicima.lijek-za-sve wrote:ko je god imao problem u roku 24h se izadje na teren i rijesi ili barem pokusa rijesiti problem,to se vrlo lako moze provjeriti,cak iako je problem u modemu kolege dodju i zamjene drugim ,i sve se moze lako provjeriti i rijesitiboshniak wrote: Kod mene je problem vec zadnjih par dana, zvao sam 1444 , pokusali su nesto sa postavkama u modemu ali nije se promijenilo nista, tj. radilo je pola dana i opet pocelo da prekida i gubi vezu. Ja sam uradio što sam moga, promijenio telefonsku uticnicu, pokusao spojiti direktno preko zica, promijenio telefonski kabal, ostaje još samo da se isproba drugi modem. Kad sam ponovo prijavio kvar rekli su standardno "kvar prijavljen" nalog poslat kolegama, sad ide ona patnja sa svakodnevnim pozivima i molbama za pomoć da neko izađe na teren. A to da izađu na teren u roku od 24h možda najužoj familiji upravnika, a za nas obične smrtnike 10-15 dana čekanja standard.
- irac300
#49573 Re: BHTelecom All About
Ma vjeruj mi na riječ, da nije bilo @mirze, ja ne znam da li bih i danas imao povećanu brzinu. Vama hvala i svakom ko pomaže ovako, da ne ispadne samo gunđamo.lijek-za-sve wrote:Pa slijedeci neku logiku trebalo bi da je tako u svakoj direkciji tj kantonu i vjerujem da tako kao sto kazes ,neznam zasto je tamo drugacije nego kod nas,barem meni nije to logicno,ali ja ako mogu barem cu pokusati preko kolega uticati na to,ako nista barem ovako uticati da usluga bude bolja,brza i kvalitetnijairac300 wrote:
Izvini legendo, al' sad nam baš vrijeđaš inteligenciju. Možda je tako kod vas u Sarajevu, ovdje na TK području je katastrofa. I trebaš baš dobrih živaca pogubiti i biti uporan k'o magare da ti riješe čak i najjednostavniji problem. Znači ne pišem iz neke zlobe, nego na osnovu ličnog iskustva. A to ti može potvrditi svaki korisnik koji potpada pod Tuzlansku direkciju.
- lijek-za-sve
#49574 Re: BHTelecom All About
zao mi je sto koliko vidim samo TK kanton ili direkcija Tuzla ima taj problem? ako budem mogao barem razgovorom cu utjecari na taj problem da se sto prije rijesi na obostrano zadovoljstvo
-
boshniak
#49575 Re: BHTelecom All About
Ma kakav razgovor njima je to praksa vec 15godina, samo jaka konkurencija može pomoći, i u sarajevu bi vjerovatno bilo ovako da nije konkurencije, u TK drže monopol i briga njih za korisnike. Dovoljno govori cinjenica da usluga prijavljena u maju 2016.god bude prikljucena u avgustu 2016.god.lijek-za-sve wrote:zao mi je sto koliko vidim samo TK kanton ili direkcija Tuzla ima taj problem? ako budem mogao barem razgovorom cu utjecari na taj problem da se sto prije rijesi na obostrano zadovoljstvo