Pise da je zakacio i povukaoSydnor wrote: ↑09/11/2021 14:59 Niste svjesni kako lošu preglednost mašinovođa ima iz ovog tipa dizelke. Po fotografijama mi se čini da je mašina izašla iz krivine i ako je djevojčica npr u zadnji trenutak htjela da pređe preko pruge ili je izletila na istu bez da je gledala...
Sumnjam da je hodala prugom jer koliko vidim mašina je sama bez vagona, trebalo bi da je u stanju da zakoči bez velikog zaustavnog puta. Ne znam... Baš mi je žao...jedan mladi nevini dječiji život izgubljen sasvim bespotrebno.![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#49551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Thorgerson
#49552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti kad cujes sirenu, ne moras to percipirati kao da ide voz prema tebi. Dijete je vjerovatno svaki dan culo te sirene voza i nije mozda toliko ni obratilo paznju.
Sve u svemu jos jedna tragedija.
Sve u svemu jos jedna tragedija.
-
Sydnor
#49553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo neko je napisao na komentarima.

- vjeshalica
#49554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
DonieBrasco
#49555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako da ne cujes i ne vidis voz da dolazi?
Bojim se da imamo bolesno-suicidno stanovnistvo koje se ne zna nositi sa pritiskom i problemima, zivotom na kraju krajeva.
Ne hoda se po pruzi iako se hoda, cuje se valjda voz od koliko tona i buke koju stvara pa se skloni. Ne prelazi se pruga u zadnji cas autom ili preskacu sine kada nailazi voz.
A posebni slucajevi ovi sto nocu hodaju i prelaze po pruzi a ne vide ili ne cuju svjetlosno/zvucnu signalizaciju.
Bojim se da imamo bolesno-suicidno stanovnistvo koje se ne zna nositi sa pritiskom i problemima, zivotom na kraju krajeva.
Ne hoda se po pruzi iako se hoda, cuje se valjda voz od koliko tona i buke koju stvara pa se skloni. Ne prelazi se pruga u zadnji cas autom ili preskacu sine kada nailazi voz.
A posebni slucajevi ovi sto nocu hodaju i prelaze po pruzi a ne vide ili ne cuju svjetlosno/zvucnu signalizaciju.
- spinel_
#49556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam da li pises uopsteno ili ne ali u ovoj tragediji je dijete od 11 god u pitanju, kakve suicidalne misli boze sacuvaj.DonieBrasco wrote: ↑09/11/2021 15:09 Kako da ne cujes i ne vidis voz da dolazi?![]()
Ne pamtim kad me ovako nesto pogodilo, mogu misliti kako je njenim roditeljima sad. Da se ubijes
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rip
Sta je zaginulo.ljudi samo ove godine od vlakova
Sta je zaginulo.ljudi samo ove godine od vlakova
-
mali_balon
#49558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slusalice ili ne....pjesak ne smije biti na pruzi, kada je rampa spustena pjesak kako i vozila mora da ceka, e sad...da li su zakazli roditelji ili skola ili drustvo sto tu djevojcicu nisu naucili sta treba da radi i kako da se ponasa....
danas izgubi glavu prelazeci prugu a sutra prelazeci autoput na mjestu gdje je prerzana ograda.....
Zali mladog zivota.....
danas izgubi glavu prelazeci prugu a sutra prelazeci autoput na mjestu gdje je prerzana ograda.....
Zali mladog zivota.....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam koliko se paznje pridaje kulturi u saobracaju u skolama, ali mislim da bi jedna odlucna kampanja bila nuzna.
Mozda i sa sokantnim primjerima, da se djeci usadi strah i odgovornost. Ja i dan danas pamtim teta Ljilju u onoj svijetlo plavoj milicionerskoj uniformi. Jedan od prvih casova i kako se ulica prelazi.
Djevojcica, srce drago, vidjela je sta drugi rade, prosla ispod rampe i bilo je sta je bilo. To je nauceno ponasanje, mogla je nauciti i da se rampa ne prelazi.
Za nju je kasno, ali ovome treba maksimalno ozbiljno pristupiti. Uz dobru kampanju, mozda da nekad pocnemo smanjivati smrtne ishode, jer je vecina uslijed neprilagodjene voznje, saobracajne nekulture i divljanja. Uz naravno, ostale stvari, kaznenu politiku, bolju infrastrukturu itd.
Mozda i sa sokantnim primjerima, da se djeci usadi strah i odgovornost. Ja i dan danas pamtim teta Ljilju u onoj svijetlo plavoj milicionerskoj uniformi. Jedan od prvih casova i kako se ulica prelazi.
Djevojcica, srce drago, vidjela je sta drugi rade, prosla ispod rampe i bilo je sta je bilo. To je nauceno ponasanje, mogla je nauciti i da se rampa ne prelazi.
Za nju je kasno, ali ovome treba maksimalno ozbiljno pristupiti. Uz dobru kampanju, mozda da nekad pocnemo smanjivati smrtne ishode, jer je vecina uslijed neprilagodjene voznje, saobracajne nekulture i divljanja. Uz naravno, ostale stvari, kaznenu politiku, bolju infrastrukturu itd.
-
Sydnor
#49560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo kakva je preglednost iz te mašine, ako ti pješak dolazi sa lijeve strane skoro nemaš šanse i da ga vidiš. Doduše trebao bi biti dvoposjed ali znam da je u zadnje vrijeme zbog manjka mašinovođa na dosta mašina samo 1 čovjek, ne znam je li i na ovoj dizelci.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
Naslovnica
#49562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čudi me da nema više ovoga...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#49563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa cemu je svrha groba ako ga nema ko obici? Koliko bi nam mjesta za groblja trebalo kad se ne bi prekopavali takvi slucajevi, samo zamisli.Naslovnica wrote: ↑08/11/2021 08:03
Znači neko ko nema nikoga svoga i želi unaprijed da plati usluge, osuđen je na to da ga prekopaju nakon 10 ili već koliko godina.
-
Hakiz
#49564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Keopsovu piramidu srušiti, ko njemu od rodbine dolazi?_BataZiv_0809 wrote: ↑09/11/2021 17:49Pa cemu je svrha groba ako ga nema ko obici? Koliko bi nam mjesta za groblja trebalo kad se ne bi prekopavali takvi slucajevi, samo zamisli.Naslovnica wrote: ↑08/11/2021 08:03
Znači neko ko nema nikoga svoga i želi unaprijed da plati usluge, osuđen je na to da ga prekopaju nakon 10 ili već koliko godina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo milioni turista.Hakiz wrote: ↑09/11/2021 18:42Keopsovu piramidu srušiti, ko njemu od rodbine dolazi?_BataZiv_0809 wrote: ↑09/11/2021 17:49
Pa cemu je svrha groba ako ga nema ko obici? Koliko bi nam mjesta za groblja trebalo kad se ne bi prekopavali takvi slucajevi, samo zamisli.
-
Hakiz
#49566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dolaze i na Pere Lachaise. Zašto? Zato što Pariz nihe prekopao groblje da ima mjesta za nove unrle, nego od groblja napravio atrakciju
Po tebi je trebalo prekopati Perd Lachsise i srušiti piramide da se napravi mjesta za nove umrle. Jer, nema rodbine koja dolazi i plaća održavanje faraonima, Morisonu itd.
- O'zone
- Globalni moderator
#49567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slušalice su zlo.
Svaki dan mi iskaču pred vozilo tinejdžeri sa slušalicama u ušima i hajde sa jedne strane razumijem al kad vidim da prelazi na crveno i slušalice dođe mi zlo. Uopšte se ne obraća pažnja jel ide vozilo ili ne samo se upravi i ide.
Svaki dan mi iskaču pred vozilo tinejdžeri sa slušalicama u ušima i hajde sa jedne strane razumijem al kad vidim da prelazi na crveno i slušalice dođe mi zlo. Uopšte se ne obraća pažnja jel ide vozilo ili ne samo se upravi i ide.
-
NediM17
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izvrces moje rijeci. Ja to nigdje nisam napisao.Hakiz wrote: ↑09/11/2021 18:57Dolaze i na Pere Lachaise. Zašto? Zato što Pariz nihe prekopao groblje da ima mjesta za nove unrle, nego od groblja napravio atrakciju
Po tebi je trebalo prekopati Perd Lachsise i srušiti piramide da se napravi mjesta za nove umrle. Jer, nema rodbine koja dolazi i plaća održavanje faraonima, Morisonu itd.
Doduse nisam ni naglasio da se na zasluzne licnosti ne od odnosi moj stav, mislio sam da je to nepotrebno naglasavati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slusalice ne samo da su zlo, nego su i kaznjive po ZOBS-u.
Ali uglavnom je bespredmetno govoriti. Imam slucaj u familiji, kaze mi ma imam dobre reflekse pa mi ne smetaju slusalice. Sve do jednom.
-
Hakiz
#49571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma, znaš mene. Malo karikiram, ali znaš i ti šta hoću reći kao što i ja znam šta ti govoriš._BataZiv_0809 wrote: ↑09/11/2021 19:08Izvrces moje rijeci. Ja to nigdje nisam napisao.Hakiz wrote: ↑09/11/2021 18:57
Dolaze i na Pere Lachaise. Zašto? Zato što Pariz nihe prekopao groblje da ima mjesta za nove unrle, nego od groblja napravio atrakciju
Doduse nisam ni naglasio da se na zasluzne licnosti ne od odnosi moj stav, mislio sam da je to nepotrebno naglasavati.
- drug_profi
#49572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Necasno je prekopavati grobove umrlih jer niko nije platio odrzavanje. Zasto ne prekopamo onda stara mezarja?
Zato sto to nije ljudski.
Svi ti ljudi, nasi preci, zasluzuju nase postovanje. Svako je imao zivot kroz koji se sa nedacama borio, neku je djecu odgojio, nesto branio, nesto stekao, neko dobro ucinio. Sve su to zasluzni gradjani.
Mislim da se ovo radi samo na Barama i Lavu jer su to atraktivni placevi.
Svi ti ljudi, nasi preci, zasluzuju nase postovanje. Svako je imao zivot kroz koji se sa nedacama borio, neku je djecu odgojio, nesto branio, nesto stekao, neko dobro ucinio. Sve su to zasluzni gradjani.
- thekupus
#49573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prekopavaju se masovno stara mezarjadrug_profi wrote: ↑09/11/2021 20:37 Necasno je prekopavati grobove umrlih jer niko nije platio odrzavanje. Zasto ne prekopamo onda stara mezarja?
ne kažem da je to ok, samo kažem da se dešava
- drug_profi
#49574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa eto, nek se pribiljezi da sam protiv.thekupus wrote: ↑09/11/2021 20:51prekopavaju se masovno stara mezarjadrug_profi wrote: ↑09/11/2021 20:37 Necasno je prekopavati grobove umrlih jer niko nije platio odrzavanje. Zasto ne prekopamo onda stara mezarja?
ne kažem da je to ok, samo kažem da se dešava
-
topss