Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

oldtajmer

#49551 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by oldtajmer »

mozda je neko vec predlagao,ali film definitivno vrijedan gledanja :thumbup:

Image
sale07

#49552 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sale07 »

Parazit prosjek, daleko od oscara.
Prica i ideja dobra, al ne bas najbolje realizovana.
Po mom misljenju prije bi oscara dao onom 1917 nego ovom filmu.
nekome

#49553 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nekome »

:thumbup:
i meni parazit nije nesto, prosjecno dobar ali tu staje
90minut

#49554 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

https://www.imdb.com/title/tt0116905/

Mislio sam da nema vise za mene filmova što se zavuku između redova..

Odlican film s odlicnim glumcima.
BJB

#49555 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BJB »

oldtajmer wrote: 18/02/2020 14:37 mozda je neko vec predlagao,ali film definitivno vrijedan gledanja :thumbup:

Image
Sve super osim Daniela Craiga..sta mu uradise u ovom filmu, ne mogu da vjerujem da on onako ili lose glumi ili im je speech coach katastrofa. Onaj govor je nespojiv s njim..Matthew-a Mcconaughey bi bio lsavrsen za ovu ulogu, onda ni onaj Texas drawl ne bi zvucao onako neprirodno....Ili su trebali nekoga drugoga naci za onu ulogu, ili pustiti covjeka da govori kako govori..Imala sam zelju da ga nokautiram svaki put kad bi otvorio usta..Sve u svemu puno bolji film od Orient Expressa prosle ili pretprosle godine..Jamie Lee Kurtis-super.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49556 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

cuj lose glumi, lik pokidao ovu ulogu u filmu jbt :lol:
90minut

#49557 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Vjerovatno najbolje odglumio Daniel.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49558 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

štaš ga prepricavat nije lektira. Filmčina
omar little

#49559 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

jug amerike je ogroman prostor i obuhvata vise drzava sa razlicitim akcentima i govorima. ne postoji samo jedan - karikaturalan - juznjacki akcent. daniel craig je uradio nespecifican ali dovoljno juznjacki govor. alabama, georgia, mississippi, south carolina, tako neka mjesavina. kakav crni teksas.
BJB

#49560 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BJB »

Recite sta hocete, meni se nikako ne svidja..Njegova ustogljenost je sva nekako engleska, a govor juznjacki..Bas mi je isao na nerve.
Za mene je film kao da mi neko prica pricu, ako je gluma dobra zaboravim dda gledam film, zaboravim da su glumci glumci i totalno se utopim u pricu filma isto kao kad citas dobru knjjigu i zaboravis na vrijeme, koji je dan, gdje si..
Ako za vrijeme gledanja filma ne mogu zaboraviti da gledam James Bonda, onda mi je to znak da taj glumac nije bio dovoljno ubjedljiv, dovoljno prirodan u toj ulozi da ja zaboravim na njegovu prethodnu ulogu..
Ovo je forum..Imam valjda pravo na misljenje, bas kao sto i vi imate pravo na svoje misljenje..Film je super, samo je Daniel Craig, po mom misljenju, pogresan izbor za onu ulogu jer meni nije dovoljno ubjedljiv..Ako je po vasem misljenju odlican, super za vas..
Ova Ana de Armas, Christopher Plummer su bili fanasticni, Jamie Lee Curtis- odlicna, bas ubjedljiva..
DAniel Craiga nikako nisam vidjela kao Benoita Blanca vec kao nekoga ko mi se ne uklapa...
Last edited by BJB on 19/02/2020 02:50, edited 1 time in total.
90minut

#49561 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Prvo prostudiraj logicne stvari pa onda kritikuj.

Al' da u principu slazem se s tobom nekako mi je 50-50 da li ce ti se svidjeti njegova gluma i akcenat ili ne eto nama se svidjelo.
Može se naci na milione drugih koji se slazu s tobom.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49562 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

jedno je reci ne svidja ti se, a drugo je reci ne zna glumiti, sta ce Daniel Craig, boljih ima u narodnom pozoristu...
90minut

#49563 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Gledam ovaj last christmas s Emiliom Clarke..

Hajde što su napisali da je 1999 i da je radnja u Jugoslaviji to i mogu prožvakat jer su oni držali ime tamo do 2000tih jelde..

Nego njoj ime Katarina što je cesko i hajmo reci donekle rusko ime jer ih ima mnogo u rusiji katarina..
Na pragu se zajebava s starom doci ce ti KGB na vrata..

Pa jebo majku ko pravi ove filmove radiš za te pare film i ne paziš bilo kakav detalj da pogodiš. :lol:

Eno sad morali pobjeci u London zbog rata 1999. :D
I to srbi. :D

Iz momenta u momenat sve više u provaliju. :D

Bukvalno sam znao onaj " twist " 20 minuta u film vidim placu svi ako im otkriješ šta je u pitanju pa ovo osobe s pola mozga vide na kilometar.

Raspisa se ja k'o budaletina. :D

Nemojte ga gledati ni pod razno! :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#49564 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote: 19/02/2020 05:09 Gledam ovaj last christmas s Emiliom Clarke..

Hajde što su napisali da je 1999 i da je radnja u Jugoslaviji to i mogu prožvakat jer su oni držali ime tamo do 2000tih jelde..

Nego njoj ime Katarina što je cesko i hajmo reci donekle rusko ime jer ih ima mnogo u rusiji katarina..

Pa jebo majku ko pravi ove filmove radiš za te pare film i ne paziš bilo kakav detalj da pogodiš. :lol:

Bukvalno sam znao onaj " twist " 20 minuta u film vidim placu svi ako im otkriješ šta je u pitanju pa ovo osobe s pola mozga vide na kilometar.

Pogledaj ovo, to će ti biti filmčina :D

https://m.imdb.com/title/tt0892392/?fbc ... eePiwSpx5k
sinuhe

#49565 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sinuhe »

Kratki 15minutni film Timecode. Susret dva cuvara parkinga.
alibaba_i_30_godina

#49567 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by alibaba_i_30_godina »

Nije mi jasno sta je čudno za ime Katarina, u Srbiji se koristi i to ime i ima ih dosta. :roll:

Ima smisla donekle i KGB.... Možda. :oops:
Drug Saban

#49568 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Drug Saban »

Sigurno ne misle objasnjavati prosjecnom engleskom ili americkom gledatelju sta je to UDBA i KOS, kaze KGB i svakome je jasno.
Raigor Stonehoof

#49569 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Raigor Stonehoof »

NIje film.. ja jedno vrijeme pratio ono Law & Order SVU

i ima epizoda u kojoj neki kreten siluje bosansku muslimanku Ninu :D i njen brat Milan :lol: po muslimanskoj tradiciji (bas je ovako naglaseno) prebije tuziteljicu sto je uzela slucaj i na taj nacin javno otkrila da mu je sestra bila silovana :-) :lol:

ne osjecam se muslimanom nit vjerujem u boga, ali nakon ovako kvalitetne gluposti nisam vise nijednu epizodu pogledao :-)
Neregistrirani

#49570 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Neregistrirani »

U romanticnim komedijama ganjati cinjenice...kakav zaludan posao.

Btw. Savezna Republika Jugoslavija je 1999. godine bombardovana od strane NATO, a broj Srpkinja koje se odazivaju na Katarina-Kaca je isuvise veliki da bi bilo cudno. Ogroman broj ljudi je bas tad razgulio iz zemlje. Dakle, sve moguce.
A neko ti objasni i za KGB, puno lakse za skontati od Udba.
90minut

#49571 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Raigor Stonehoof wrote: 19/02/2020 14:57

NIje film.. ja jedno vrijeme pratio ono Law & Order SVU

i ima epizoda u kojoj neki kreten siluje bosansku muslimanku Ninu :D i njen brat Milan :lol: po muslimanskoj tradiciji (bas je ovako naglaseno) prebije tuziteljicu sto je uzela slucaj i na taj nacin javno otkrila da mu je sestra bila silovana :-) :lol:

ne osjecam se muslimanom nit vjerujem u boga, ali nakon ovako kvalitetne gluposti nisam vise nijednu epizodu pogledao :-)
Brate jednu jedinu stvar da ne pogodiš..

Praviš jebeni film gdje je budžet pitanje je koliko miliona i nije problem u imenu toliko Katarina koliko je problem u tome što je OČIGLEDNO neko iza pozadine nekad davno na filmu nekom cuo poznato ono rusko Katarina i odlucio da ovoj da..Znam da ih ima u Srbiji, al' je to smiješno mali broj.

Dakle 1999 Jugoslavija ona pjeva u horu i ocito u filmu kazu RAT što znaci da su fulili godinu za dobrih 8,9 godina..KGB ocito neko iz pozadine koji je zadužen za komediju ubacio jer jedino što zna je KGB od milijardu americkih filmova.

Evo šta kaze srbin za kurir o opisu filma

Mi smo bračni par koji je pobegao iz Srbije, iz nama vrlo poznatih razloga, u London.

Znaci pobjegao u London zbog hordi muslimana iz bosne i ovih s Kosova.
Da su bar jednu tacnu stvar napisali ne bi se obazirao, al' toliko vađenja iz guzice podataka nikad vidio nisam. :D

Ili su pobjegli zbog 3 najavljene granate? :lol:
johnnykola

#49572 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Nova S 22.00.

Profesor G. H. Dorr (T. Hanks) unajmljuje sobu kod pobožne afroameričke udovice Munson (I. P. Hall) uz dogovor da u podrumu kuće može vježbati sa svojim kolegama muzičarima. No, to je zapravo krinka, jer su oni članovi bande koju je on okupio kako bi iz tog podruma iskopali tunel do obližnje kockarnice koja je na brodu, ali urede i blagajnu ima na obali, te se tako domogli velike svote novca. Već i samo prerušavanje karikiranih likova izaziva niz komičnih situacija koje se potenciraju od trenutka kada udovica nasluti što se zapravo zbiva i kada postaje takva opasnost za gangstere da je moraju ubiti, što je mnogo teži zadatak no što se u prvi tren čini.

Možda najoriginalniji autori suvremenog američkog filma braća Coen u vrlo zabavnom remakeu slavne istoimene britanske komedije Ealing koju je 1955. režirao Alexander Mackendrick prebacili su radnju na suvremeni Jug SAD-a i uvjerljivo prilagodili radnju tamošnjem mentalitetu i društvenom ustroju, izvlačeći iz toga niz originalnih humorističkih ideja i pruživši mogućnost glumačkoj ekipi da iskaže sve svoje komičarske potencijale, posebno Tom Hanks koji i maskom i naglašeno karikiranim visokoparno intelektualnim govorom ostvaruje za sebe netipičnu, ali efektnu ulogu. Ipak i njega i druge protagoniste zasjenila je Irma P. Hall koja je za svoju interpretaciju udovice nagrađena u Kanu. Zanimljivo je da je ona pred kamere prvi put stala tek u trideset i osmoj godini, a niz godina radila kao profesorica engleskog jezika i književnosti.
Pale Rider

#49573 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Pale Rider »

jel se mogu naštimati kvačice na titlovima kad gledaš film online?
zomri

#49575 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

sherbett wrote: 19/02/2020 00:55 Jel netko gledao Juzni vetar i di se moze skinut?
imaš na standardnim mjestima. sad je izašla i serija; prve 4 epizode pokrivaju ono iz filma, od 5 nadalje je novi "materijal".
Post Reply