Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Idriz wrote:
Zanima me metodologija putem koje si dosao do tog zakljucka jer spc vodi glavnu rijec cirka 25 godina a saudijska arabija ima serijat 1400 godina. Isto tako, broj ljudi u zemljama pod serijatom je veci nego cirka 7 miliona pod spc.
pa na osnovu toga sto ili prisustvuju sjednicama vlade srbije ili premijer prije sjednice mora na savjetovanje. i nije zadnjih 25 godina nego od pada srba pod osmansku vlast postali su glavni politicki igraci srpskog naraoda.
a sto se tice ovog trenutnog politickog sistema u saudijskoj arabiji ne bi bilo lose da se informises od kad je arabija postala saudijska arabija i kakve politicke promjene je to nosilo sa sobom. ovaj sistem u SA ide jos u vrtic u poredjenju sa SPC.
Idriz wrote:
Zanima me metodologija putem koje si dosao do tog zakljucka jer spc vodi glavnu rijec cirka 25 godina a saudijska arabija ima serijat 1400 godina. Isto tako, broj ljudi u zemljama pod serijatom je veci nego cirka 7 miliona pod spc.
pa na osnovu toga sto ili prisustvuju sjednicama vlade srbije ili premijer prije sjednice mora na savjetovanje. i nije zadnjih 25 godina nego od pada srba pod osmansku vlast postali su glavni politicki igraci srpskog naraoda.
a sto se tice ovog trenutnog politickog sistema u saudijskoj arabiji ne bi bilo lose da se informises od kad je arabija postala saudijska arabija i kakve politicke promjene je to nosilo sa sobom. ovaj sistem u SA ide jos u vrtic u poredjenju sa SPC.
Znaci Tito je bio pod uticajem SPC, zanimljivo... Koliko mogu da vidim iz presude Karadzicu Spc je vrsila zlocine u periodu 92-95 zasto ih ne vrse danas? Kako to da danas ne ubijaju kao 92-95? Arabija, bilo saudijska bilo neki kalifat, u kontinuitetu ubija ateiste 1400 godina. Ne bih sad o preljubnicama, gejevima, pjesnicima, siitima i sl. Kakve su kod njih sjednice vlade?
Nekako mi tvoja statisticka metodologija nije naucno utemeljena za komparativnu analizu. Jesi li ti kad polagao kakav predmet iz naucne metodologije potvrdjivanja i obaranja hipoteza?
Idriz wrote:
Znaci Tito je bio pod uticajem SPC, zanimljivo... Koliko mogu da vidim iz presude Karadzicu Spc je vrsila zlocine u periodu 92-95 zasto ih ne vrse danas? Kako to da danas ne ubijaju kao 92-95? Arabija, bilo saudijska bilo neki kalifat, u kontinuitetu ubija ateiste 1400 godina. Ne bih sad o preljubnicama, gejevima, pjesnicima, siitima i sl. Kakve su kod njih sjednice vlade?
Nekako mi tvoja statisticka metodologija nije naucno utemeljena za komparativnu analizu. Jesi li ti kad polagao kakav predmet iz naucne metodologije potvrdjivanja i obaranja hipoteza?
gdje sam rekao da je drug tito bio pod uticajem SPC?
gdje sam rekao da je SPC ubijala devedesetih?
hoces da postavim snimke prvih parada ponosa u BG pa da vidimo ko vodi glavnu rijec na ulici?
ne znam kako izgledaju sjednice vlade u s. arabiji. mozda vise lice na one u srbiji nego mi i mislimo.
Pa ti pricas o uticaju spc. On je relevantan kad implementira zlocine a zlocini nisu implementirani kad je tito bio na vlasti pa i danas. S druge strane saudijska arabija, koja je tebi manji problem, kontinuirano implementira zlocine 1400 godina. Izgleda da je spc institucija sa manje negativnog uticaja.
Idriz wrote:Pa ti pricas o uticaju spc. On je relevantan kad implementira zlocine a zlocini nisu implementirani kad je tito bio na vlasti pa i danas. S druge strane saudijska arabija, koja je tebi manji problem, kontinuirano implementira zlocine 1400 godina. Izgleda da je spc institucija sa manje negativnog uticaja.
pa govorim o uticaju na rad vlade srbije i svih ostalih politickih faktora unutar srpskog naroda. jer nigdje nisam naletio da neka vjerska organizacija u europi ucestvuje na sjednicama vlade kao sto to rade u srbiji. naravno vatikan ce mo izuzeti. a poredjenje spc i s. arabije si ti poceo. ja to nikad ne bi uradio jer su to drugi svjetovi. niti s. arabija za sebe tvrdi da su demokratija, niti su potpisali konvenciju o ljudskim pravima niti milioni ljudi iz s. arabije bjezi u EU ...........
ono o cem ja govorim najbolje ilustrira slika uz ovaj tekst.
"Nepravda, za zločine nad Srbima niko ne odgovara"
Predsedniik RS Milorad Dodik presudu Radovanu Karadžiću u Hagu smatra nepravdom, jer, kako kaže, niko od onih koji su činili zločine protiv Srba nije odgovarao.
Izvor: Tanjug| četvrtak, 24.03.2016. | 18:03
Dodik je za Radio Beograd izjavio da je nezadovoljstvo prisutno uvek kad je reč o presudama protiv predstavnika političkog i vojnog rukovodstva Srba, te ocenio da napori koje sud u Hagu navodno ulaže da bi doprineo pomirenju ne mogu na taj način da se razumeju.
Naprotiv, dodaje, takve presude doprinose samo novim podelama u BiH.
RS, kako je rekao, nema nameru da prihvati bilo kakvo nametanje bilo kog stava koji bi doveo u pitanje poziciju RS ili postavio pitanje njene odgovornosti.
RS je srpski narod u RS i naravno da su svi oni čija se krivica eventualno utvrdi, krivi po osnovu individualne odgovornosti. To je stvar njihovih ličnih odluka i ne može biti nikakvih posledica za RS, zaključio je Dodik.
Idriz wrote:Pa ti pricas o uticaju spc. On je relevantan kad implementira zlocine a zlocini nisu implementirani kad je tito bio na vlasti pa i danas. S druge strane saudijska arabija, koja je tebi manji problem, kontinuirano implementira zlocine 1400 godina. Izgleda da je spc institucija sa manje negativnog uticaja.
pa govorim o uticaju na rad vlade srbije i svih ostalih politickih faktora unutar srpskog naroda. jer nigdje nisam naletio da neka vjerska organizacija u europi ucestvuje na sjednicama vlade kao sto to rade u srbiji. naravno vatikan ce mo izuzeti. a poredjenje spc i s. arabije si ti poceo. ja to nikad ne bi uradio jer su to drugi svjetovi. niti s. arabija za sebe tvrdi da su demokratija, niti su potpisali konvenciju o ljudskim pravima niti milioni ljudi iz s. arabije bjezi u EU ...........
ono o cem ja govorim najbolje ilustrira slika uz ovaj tekst.
"Nepravda, za zločine nad Srbima niko ne odgovara"
Predsedniik RS Milorad Dodik presudu Radovanu Karadžiću u Hagu smatra nepravdom, jer, kako kaže, niko od onih koji su činili zločine protiv Srba nije odgovarao.
Izvor: Tanjug| četvrtak, 24.03.2016. | 18:03
Dodik je za Radio Beograd izjavio da je nezadovoljstvo prisutno uvek kad je reč o presudama protiv predstavnika političkog i vojnog rukovodstva Srba, te ocenio da napori koje sud u Hagu navodno ulaže da bi doprineo pomirenju ne mogu na taj način da se razumeju.
Naprotiv, dodaje, takve presude doprinose samo novim podelama u BiH.
RS, kako je rekao, nema nameru da prihvati bilo kakvo nametanje bilo kog stava koji bi doveo u pitanje poziciju RS ili postavio pitanje njene odgovornosti.
RS je srpski narod u RS i naravno da su svi oni čija se krivica eventualno utvrdi, krivi po osnovu individualne odgovornosti. To je stvar njihovih ličnih odluka i ne može biti nikakvih posledica za RS, zaključio je Dodik.
Ti si prvi napomenuo kako se ja prevuse brinem za isis koji je, po tebi, prolazna i minorna stvar. Ne slazem se. Mislim da je to veci problem od spc. Onda si ti rekao da ce saudijska arabija prije prestati sa serijatom nego spc sa uticajem na srbe. Ja samo dokazujem da je spc uticaj sporadican i da ne ubijaju kao serijat. O minornosti srba u odnosu na muslimanske zemlje da ne govorim.
Ono sto radi Saudi Arabija ne prestavlja nikako sve muslimane niti Islam.
Vehabizam je ekstremna forma Islama. Osmanlije su u 19 stoljecu prvom vladaru Saudu odrubili glavu jer je primio vehabizam i poceo da ubija pripadnike drugih vjera.
To sto oni rade danas nikako ne prestavlja Islam kojeg prakticiraju muslimani u BiH i vecina svijeta. Mogao bi prestati njih spominjati ?
Joj kako vas ovakvi likovi lahko navuku na tanak led pa od teme o genocidnom nastanku RS stignemo do toga da objasnjavamo vehabizam u Saudijskoj Arabiji-
bhnapoleon1 wrote:Joj kako vas ovakvi likovi lahko navuku na tanak led pa od teme o genocidnom nastanku RS stignemo do toga da objasnjavamo vehabizam u Saudijskoj Arabiji-
Salonski četnici imaju iskustvo, jebi ga... A u mnogome im pomognu priglupe balije koji se još počnu i pravdat za ono šta saudijski majmuni rade.
prog321 wrote:Ono sto radi Saudi Arabija ne prestavlja nikako sve muslimane niti Islam.
Vehabizam je ekstremna forma Islama. Osmanlije su u 19 stoljecu prvom vladaru Saudu odrubili glavu jer je primio vehabizam i poceo da ubija pripadnike drugih vjera.
To sto oni rade danas nikako ne prestavlja Islam kojeg prakticiraju muslimani u BiH i vecina svijeta. Mogao bi prestati njih spominjati ?
Ne znam bas. Tamo je islam nastao. Logicno je da znaju najbolje.
prog321 wrote:Ono sto radi Saudi Arabija ne prestavlja nikako sve muslimane niti Islam.
Ne znam bas. Tamo je islam nastao. Logicno je da znaju najbolje.
A koje je tvoje misljenje o problemu navodnjavanja vinograda u sjevernoj Francuskoj?
Hoće li se iko od proBiH delegata snaći, razmisliti, stati i reći: naravno da se stvorila slika, da se sudi samo srbima, jer od svih zločina, maltretiranja, silovanja i ubijanja, masovnih grobnica i protjerivanja na srpsku stranu odlazi 90 % slučajeva. Tako je, jer je to bio vaš politički i nacionalni cilj. Tako je, jer je iza tog plana bio cijeli politički vrh srba. Vrh, sve sami stvaraoci entiteta srpska - karadžić, mladić, plavšić, koljević, krajišnik, creme de la creme. Svi uhapšeni i osuđeni ili im suđenje traje. Zato se i stiče takav dojam. Zato, jer je to bio udruženi zločinački poduhvat. Vaši predstavnici i vlast su to planirali a vi ste ih slijedili i izvršavali !!!
archi_a wrote:Hoće li se iko od proBiH delegata snaći, razmisliti, stati i reći: naravno da se stvorila slika, da se sudi samo srbima, jer od svih zločina, maltretiranja, silovanja i ubijanja, masovnih grobnica i protjerivanja na srpsku stranu odlazi 90 % slučajeva. Tako je, jer je to bio vaš politički i nacionalni cilj. Tako je, jer je iza tog plana bio cijeli politički vrh srba. Vrh, sve sami stvaraoci entiteta srpska - karadžić, mladić, plavšić, koljević, krajišnik, creme de la creme. Svi uhapšeni i osuđeni ili im suđenje traje. Zato se i stiče takav dojam. Zato, jer je to bio udruženi zločinački poduhvat. Vaši predstavnici i vlast su to planirali a vi ste ih slijedili i izvršavali !!!
Pusti forum. Mislim na predstavnike u vlasti, mislim na "lidere". Naš najveći domet je da Komšić poruči onom žvalji: dalje ruke od BiH da ne dobiješ po prstima. Najveći zaštitnik bošnjaka, Komšić!
Pa ovaj njihov žvaljo i danas prijeti iz srbije i kao ono nešto pruža ruku pomirenja, ali ne da narod u republici.
archi_a wrote:Pusti forum. Mislim na predstavnike u vlasti, mislim na "lidere". Naš najveći domet je da Komšić poruči onom žvalji: dalje ruke od BiH da ne dobiješ po prstima. Najveći zaštitnik bošnjaka, Komšić!
Pa ovaj njihov žvaljo i danas prijeti iz srbije i kao ono nešto pruža ruku pomirenja, ali ne da narod u republici.
Kakav Komsic, njima kulturno začepi usta onaj momak/čovjek što je mislim napustio SDP. Onaj visoki,ali ne mogu se sjetiti kako se zove. Nedavno se kačio sa srbijanskim vrhom.
Milorad Dodik je ucestvovao u rusenju Ferhadije
M.D. je uzimao pare od ljudi koji su napustali Banja Luku i poslije ih ubijao
M.D. je imao seksualne odnose sa Kacavendom
M.D. je kurvino kopile , napravio ga je jedan obrezani
M.D. je idiot koji ce zavrsiti u ludnici