Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#49501 Re: Liverpool FC
Da nije bilo epske krađe na Goodisonu sad bi ugodno bili na prvoj poziciji.
- AmiĐa_Idriz
#49502 Re: Liverpool FC
Hendo
Joe
Trent
Bio sam zadovoljniji nakon Ajaxa. Ali bitno je vratiti samopouzdanje. Nadam se da će natrpati Dance do vrha, čisto da se vrati rutina jer je nekako čini mi se dosta fali.
Joe
Trent
Bio sam zadovoljniji nakon Ajaxa. Ali bitno je vratiti samopouzdanje. Nadam se da će natrpati Dance do vrha, čisto da se vrati rutina jer je nekako čini mi se dosta fali.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49504 Re: Liverpool FC
Ja ne znam gdje vi vidite dobru igru vcrs. Ovo je ocaj.
Treba pohvaliti i Gomeza, konacno dobar mec.
Treba pohvaliti i Gomeza, konacno dobar mec.
- Charuga
- Globalni moderator
#49505 Re: Liverpool FC
Tačno se nije primjetilo da su igrali prvak i ekipa koja će se boriti za opstanak.
Na kraju, najbitniji su bodovi, a igra će valjda biti bolja s vremenom.
Na kraju, najbitniji su bodovi, a igra će valjda biti bolja s vremenom.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49506 Re: Liverpool FC
Ma ocajna igra. Ja ne znam sta su ovi ostali na temi gledali.
Sheffield stvarao sanse kako je htio, svaki korner polu sansa. Bit ce ovo sezona puna stresa
- AmiĐa_Idriz
#49507 Re: Liverpool FC
Šta misliš koliku ulogu u tome ima izostanak Fabinha na sredini terena?
I u Amsterdamu je Ajax nekoliko puta prelagano probijao kroz sredinu, direktno, okomito.
Koliko god bio dobar i neki ga, pa i sa pravom, vidjeli kao stopera na duže staze ja se ipak nadam da ga povratkom Matipa opet vidimo nazad na njegovoj staroj poziciji.
- AmiĐa_Idriz
#49508 Re: Liverpool FC
Ljetos su ga do 25 mogli dovesti.RMCsport reporting this evening (during their #LIVSHU match commentary) that Liverpool are set to make Schalke an offer for Ozan Kabak, and want the deal tied up before the Jan window opens. AC Milan also interested, Schalke would want somewhere between €30m and €40m.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49509 Re: Liverpool FC
Eto Kabaka
Kakav je?
Kakav je?
- no_sekirli
#49510 Re: Liverpool FC
Mane 5, Joe 3, Robo 1. Flop Salah.
3 boda su u kuci, to je najbitnije. Muska tekma, prava engleska.
Penal nije bio.
3 boda su u kuci, to je najbitnije. Muska tekma, prava engleska.
Penal nije bio.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49511 Re: Liverpool FC
Flop Fabinho
Hendo 5
Gomez 3
Trent 1
Hendo 5
Gomez 3
Trent 1
- AmiĐa_Idriz
#49512 Re: Liverpool FC
Zračni dueli upitni, što se vidjelo i na djelu, međutim Gomeza nije nikada ni krasila neka dominacija zrakom što opet ovih 6 dobijenih duela i nije loše kada je on u pitanju, ali svakako da treba na tome dodatno raditi pogotovo s obzirom na to da nema Virgila da kupi sve to.Joe Gomez vs. Sheffield United
94% Pass accuracy
12/12 Accurate long passes
5/7 Ground duels won
6/13 Aerial duels won
8 Clearances
2 Interceptions
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49513 Re: Liverpool FC
Eto Upamecana
Eto titule
Eto titule
- drug_profi
#49514 Re: Liverpool FC
Vidim niko Alisona ne pominje.
Da je bio Adrian imali bi 0:2 na onaj volej i ko zna sta bi se onda sve izdogađalo.
Njegova odbrana je tačno digla naše defanzivce. Od tog trenutka su se i oni malo uhavizali.
Da je bio Adrian imali bi 0:2 na onaj volej i ko zna sta bi se onda sve izdogađalo.
Njegova odbrana je tačno digla naše defanzivce. Od tog trenutka su se i oni malo uhavizali.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49515 Re: Liverpool FC
Zato sto se od Alissona ocekuju takve odbrane, a i sut je bio prosjecan, doduse ono bi Adrian primio tako da si upravu...
U drugom poluvremenu je Fabinho imao 2 ili 3 amaterska propusta, ali imali smo srece. Najbitnija su 3 boda, valjda proigramo
U drugom poluvremenu je Fabinho imao 2 ili 3 amaterska propusta, ali imali smo srece. Najbitnija su 3 boda, valjda proigramo
- drug_profi
#49516 Re: Liverpool FC
Ma ekipa je u šoku još, definitivno. Treba im još pobjeda.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49517 Re: Liverpool FC
Ima i tog svakako
kad su se smirili osjecaji od povrede Van Dijka mislim da uzimamo ligu hladno i ove sezone
kad su se smirili osjecaji od povrede Van Dijka mislim da uzimamo ligu hladno i ove sezone
- drug_profi
#49518 Re: Liverpool FC
Očigledno svi imaju problema ove godine. Everton, Vila i Leeds jednostavno nisu taj kalibar da mogu skupiti 80+ bodova.
A Liverpul, mislim da to može bez problema.
90+ ako bude trebalo, mozda bude problem.
Treba imati na umu da će biti korona izolacija u svakom timu, alii da će se prvenstvo završiti sa publikom na stadionima jer će vakcina biti dostupna i obavezna. Sve će to dovesti do nepredvidivih obrata.
A Liverpul, mislim da to može bez problema.
90+ ako bude trebalo, mozda bude problem.
Treba imati na umu da će biti korona izolacija u svakom timu, alii da će se prvenstvo završiti sa publikom na stadionima jer će vakcina biti dostupna i obavezna. Sve će to dovesti do nepredvidivih obrata.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49519 Re: Liverpool FC
Vidim optimistican si po pitanju publike, ja nisam. Nadam se da sam u krivu. Nema sanse da ce trebati 90+ bodova za titulu 84-85 top...
Ako dodje Upamecano na zimu sto je za 2 mjeseca nemam dileme da osvajamo
Ako dodje Upamecano na zimu sto je za 2 mjeseca nemam dileme da osvajamo
- zomri
#49520 Re: Liverpool FC
Pa mislim da je nedostatak pravog pressinga najveći problem. Nisu se ni front three nešto umorili u utakmici, a onda dodaš Jotu u vezi faktički...Fabinho svakako da fali.AmiĐa_Idriz wrote: ↑24/10/2020 23:26Šta misliš koliku ulogu u tome ima izostanak Fabinha na sredini terena?
I u Amsterdamu je Ajax nekoliko puta prelagano probijao kroz sredinu, direktno, okomito.
Koliko god bio dobar i neki ga, pa i sa pravom, vidjeli kao stopera na duže staze ja se ipak nadam da ga povratkom Matipa opet vidimo nazad na njegovoj staroj poziciji.
nego, Dayot it is
https://www.sundayworld.com/sport/socce ... 64279.html
- AmiĐa_Idriz
#49521 Re: Liverpool FC
Da:
Liverpool have identified Dayot Upamecano as a chief transfer target as they look to fill the void left by the injury to Virgil van Dijk. Leipzig are expecting #LFC to make a move to sign him in January, with an offer in excess of £40m hard for them to turn down. [@sundayworld]
Ja sam odma sinoć pomislio da je Kabak paravan, mada poranili su malo sa ovim.The Reds are set to step up their interest in 21-year-old Frenchman Upamecano, who was already on Liverpool's list of potential targets before Van Dijk's injury. [@sundayworld via: @RealKevinPalmer]
- zomri
#49522 Re: Liverpool FC
Ima neku klauzulu iduće godine pa vjerujem da su čekali njeno aktiviranje, ali ovo sa vvd je sve ubrzalo. vjerovatno računaju da mogu postići neki dogovor koji nije daleko od te klauzule. on je dešnjak i vjerovatno ga ne vide kao direktnu zamjenu nego komplementarnog virgilu.
- no_sekirli
#49523 Re: Liverpool FC
Preskup ce biti taj momcic od 22 godine, a macak je u vreci. Mislim, imamo vec iskustva sa zvijezdama iz RBL, kaj ne?
- AmiĐa_Idriz
#49524 Re: Liverpool FC
To sam i ja neku noć pisao. Dodaj malo na tu klauzulu i trebalo bi biti ok, ionako odnose sa RB-om imamo na zavidnom nivou.zomri wrote: ↑25/10/2020 08:42 Ima neku klauzulu iduće godine pa vjerujem da su čekali njeno aktiviranje, ali ovo sa vvd je sve ubrzalo. vjerovatno računaju da mogu postići neki dogovor koji nije daleko od te klauzule. on je dešnjak i vjerovatno ga ne vide kao direktnu zamjenu nego komplementarnog virgilu.
Dayot je klasa. Mene ne brine to kakav bi on bio na terenu, više me brinu ta njegova koljena. Nije ni on baš sa zdravljem na ti u zadnje vrijeme.no_sekirli wrote: ↑25/10/2020 09:02 Preskup ce biti taj momcic od 22 godine, a macak je u vreci. Mislim, imamo vec iskustva sa zvijezdama iz RBL, kaj ne?
Mada, ja ne bi bio nezadovoljan ni sa Kabakom. I on bi bio vrlo dobar dodatak ekipi.
- Gandalf
#49525 Re: Liverpool FC
Može Upecanko biti igračina da se ne lažemo, ali opet kada vidim kako igra Keita koji je blistao u Bundesligi, imam realne sumnje u to koliko mlade zvijezde RB timova mogu u Engleskoj, pogotovo u Livčiju.
Sa druge strane Livči se momački uvalio u žestok belaj. Pravili su se pametni i višak igrača koji se mogao prodati za solidnu lovu ostao je u klubu ili završio na posudbama, tjerao se mak na konac za svaku funtu i propustila se fina zarada. Jako loša finansijska / poslovna taktika u momentima kada klub nastoji da glumi sirotinju iz geta koji mora kupovati Jotu i Alcantaru na 17 rata.
Sada moraju kupiti barem jednog CB- a u januaru i koga god da dovedu, biće duplo skuplji jer svi znaju da je Klopu frka. Promašena taktika zaista, pogotovo što su 4. stopera pustili tek tako, bez planiranja ikakve zamjene za njega, bez razmišljanja šta ako se neko povrijedi. I kako su mogli ne razmišljati o povredama kada u timu imaju hodajuće bolnice u vidu Gomeza i Matippa. I gle čuda Matipp je i sada povrijeđen.
Povreda Virgila je za klupsku kasu šamarčina od bar jedno 50 milja eura minimalno, ali još će više biti udarac na bodove. Konkurenti ove sezone izgledaju još raštimanije nego prošle sezone, a titula bi se ipak lako mogla izgubiti zbog bahatog odnosa prema zadnjoj liniji, pretjeranom povjerenju u zdravlje trojice seniorskih CB-ova, brzopletoj prodaji Deje, zavaravanjem da će akademci moći napraviti nešto. Svi znamo da će Sepovi, Philipsi, Koumetiji na kraju sezone završiti na egzotičnim destinacijama tipa : Bolton, Derby, Norwich, niko od njih ne može iznjeti ni poluvrijeme a ne polusezonu.
Sa druge strane Livči se momački uvalio u žestok belaj. Pravili su se pametni i višak igrača koji se mogao prodati za solidnu lovu ostao je u klubu ili završio na posudbama, tjerao se mak na konac za svaku funtu i propustila se fina zarada. Jako loša finansijska / poslovna taktika u momentima kada klub nastoji da glumi sirotinju iz geta koji mora kupovati Jotu i Alcantaru na 17 rata.
Sada moraju kupiti barem jednog CB- a u januaru i koga god da dovedu, biće duplo skuplji jer svi znaju da je Klopu frka. Promašena taktika zaista, pogotovo što su 4. stopera pustili tek tako, bez planiranja ikakve zamjene za njega, bez razmišljanja šta ako se neko povrijedi. I kako su mogli ne razmišljati o povredama kada u timu imaju hodajuće bolnice u vidu Gomeza i Matippa. I gle čuda Matipp je i sada povrijeđen.
Povreda Virgila je za klupsku kasu šamarčina od bar jedno 50 milja eura minimalno, ali još će više biti udarac na bodove. Konkurenti ove sezone izgledaju još raštimanije nego prošle sezone, a titula bi se ipak lako mogla izgubiti zbog bahatog odnosa prema zadnjoj liniji, pretjeranom povjerenju u zdravlje trojice seniorskih CB-ova, brzopletoj prodaji Deje, zavaravanjem da će akademci moći napraviti nešto. Svi znamo da će Sepovi, Philipsi, Koumetiji na kraju sezone završiti na egzotičnim destinacijama tipa : Bolton, Derby, Norwich, niko od njih ne može iznjeti ni poluvrijeme a ne polusezonu.
Last edited by Gandalf on 25/10/2020 09:58, edited 1 time in total.