Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
suza81

#4951 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Anelicha wrote:
LieToMe wrote:
Alhemicarkaa wrote:Znate one gumene stvarčice napunjene vodom, pa kao zaledite ih i beba to grize kad joj krenu zubi.
E ja sam to otkuhala :D I umjesto glodalice dobila NLO :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

@anelicha
sto se trudis da dijete navikavas na cuclu ili flasicu kad nece, mislim to je patnja i za tebe i za nju. jest i patnja davanje vode na kasiku (prosla sam to isto pa znam o cemu pricam)
ja sam rijesila problem tako sto smo joj sa tri mjeseca poceli vodu ili caj davati na onu flasicu sa kljunom, sa osam mjeseci je pila na onu aventovu na slamku a kasika rulz i dan danas :mrgreen: :lol:
A nije pogodno u autu davat na kasikicu il kad negdje van izadjemo -.-
cek,one plasticne case s "poklopcem" i taj kljun ? Da nije rano: s mislim,one rupice gore da nisu previse? :s

A ja se eti nadam ovaj mjesec porodiljskom,neke koje su poslije mene rodile vec su dobile. I kad smo kod njeg,jel 120 ili 180 ?
Ne znam koliko je za nezaposlene a naknade su mislim vec podijeljene za ovaj mjesec.
LieToMe

#4952 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by LieToMe »

Anelicha wrote:
LieToMe wrote:
Alhemicarkaa wrote:Znate one gumene stvarčice napunjene vodom, pa kao zaledite ih i beba to grize kad joj krenu zubi.
E ja sam to otkuhala :D I umjesto glodalice dobila NLO :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

@anelicha
sto se trudis da dijete navikavas na cuclu ili flasicu kad nece, mislim to je patnja i za tebe i za nju. jest i patnja davanje vode na kasiku (prosla sam to isto pa znam o cemu pricam)
ja sam rijesila problem tako sto smo joj sa tri mjeseca poceli vodu ili caj davati na onu flasicu sa kljunom, sa osam mjeseci je pila na onu aventovu na slamku a kasika rulz i dan danas :mrgreen: :lol:
A nije pogodno u autu davat na kasikicu il kad negdje van izadjemo -.-
cek,one plasticne case s "poklopcem" i taj kljun ? Da nije rano: s mislim,one rupice gore da nisu previse? :s

A ja se eti nadam ovaj mjesec porodiljskom,neke koje su poslije mene rodile vec su dobile. I kad smo kod njeg,jel 120 ili 180 ?
Plasticna casa sa kljunom, mi imali ovu zelenu :mrgreen:

Image

Na njima pise da su 4m+, imaju tri rupice ali ne curi kad okrenes naopako nego beba mora da vuce (ko kad siki). Moja curica je malo prije punog 4 mjeseca pocela piti na nju. Posto je dojila princip je ko kad siki. Mene je ovo spasilo.
suza81

#4953 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Mene je ova aventova sa kljunom toliko iznervirala, vazda nesto curila... maloj majica vazda mokra a uzela nju ko najskuplja je pa i najkvalitetnija. Prijateljica sa nukovom nikakvih problema.
manekenka u penziji

#4954 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Mis mekinjas wrote:
manekenka u penziji wrote:Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
Koliko kod ja njih prokuhavala ostaje neki ružan trag unutra.
Je li to do mene ili se i drugima dešava?
Vec sam pisala. NUK pusta vodu. Moje dijete od te dude imalo grceve.
Koristimo Avent, najbolje se pokazale. :)
Prva njena cuca je bila nukova. Onda ja skontam tu vodu i kupim babylove, koju nije htjela nikako.
Bili smo pravo dugo bez cuce i onda dobije na poklon opet nukove i opet ista stvar.
Ja sam njih provjeravala, one su šuplje samo sa stražnje strane gdje je "zvekir" i beba ne može da proguta taj zrak.
Eh, nama se potrefilo da njoj grčevi počnu dok je imala tu nukovu pa sam i ja to odmah pripisala šupljoj cuci.

Grčevi su joj hvala Bogu prošli u roku 40 dana, opet imamo nuk ali su odvratne jer izgledaju prljavo iznutra a opet ona njih bas voli...
radenska

#4955 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

Meni je muz donio iz inostranstva Playtex bocice. Vjerujte da su ubjedljivo najbolje i puno su jeftiniije nego ovdje neki brendovi istih. I jos uz svaku bocicu dodju jos po dvije cucle dodatno jer dijete zubima obicno iskida svaku. Imate na amazonu naruciti ne znam smije li link ali eto ako me ukinu znate da sam banovana :D :D
http://www.amazon.com/Playtex-VentAire- ... PDKIKX0DER
Alhemicarkaa

#4956 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

pih, moja nit je htjela te cucle, ni kljun flašice. Kad sam joj počela davati vodu negdje oko petog mjeseca odmah je iz čaše pila.
rosa canina

#4957 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

E molim vas da mi kazete kako oni isplacuju ove porodiljske nadoknade? Danas mi postar donio za maj, a ja se porodila 15. aprila. U rjesenju fino pise da sam na porodiljskom bolovanju od tog datuma, ali nema ceka ni novca za tu polovinu aprila. Je li to znaci da su i to uzeli zajedno sa onih 100 KM? Ima li neka mama da se porodila sredinom mjeseca? Kako vas isplacuju, je li samo za citav naredni mjesec? :hm:
rosa canina

#4958 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

I bas bih voljela znati jesu li bar nezaposlene porodilje dobile neko povecanje nadoknade kad su vec nama uzeli?
Alhemicarkaa

#4959 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Trebala bi dobiti uz majsku i 15 dana aprilske, tako je nekad bilo. Vidi ti koliko si dobila, možda je to naknada i po - ne dobiješ odvojeno čekove koliko se sjećam. Nigdje mi nije pisalo april, samo maj, ali je bilo uvečano za tih nekoliko dana aprila
suza81

#4960 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

rosa canina wrote:E molim vas da mi kazete kako oni isplacuju ove porodiljske nadoknade? Danas mi postar donio za maj, a ja se porodila 15. aprila. U rjesenju fino pise da sam na porodiljskom bolovanju od tog datuma, ali nema ceka ni novca za tu polovinu aprila. Je li to znaci da su i to uzeli zajedno sa onih 100 KM? Ima li neka mama da se porodila sredinom mjeseca? Kako vas isplacuju, je li samo za citav naredni mjesec? :hm:
Ja sam jucer dobila za 12 dana marta, april i maj i samo je jedan cek. Ne mogu ti ne isplatiti tih 15 dana, trebas dobiti 360+180.
rosa canina

#4961 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

Dobila sam 360 KM za maj(u rjesenju pise 460, ali to je umanjeno za onih 100 KM). Znaci nisam dobila za pola aprila. Hvala vam na informacijama.
Anelicha

#4962 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Anelicha »

Koja je cijena ovih flasica sa kljunom?
Magarece_godine

#4963 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

rosa canina wrote:I bas bih voljela znati jesu li bar nezaposlene porodilje dobile neko povecanje nadoknade kad su vec nama uzeli?
Nisu ... dobile su 120 KM
rosa canina

#4965 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

Magarece_godine wrote:
rosa canina wrote:I bas bih voljela znati jesu li bar nezaposlene porodilje dobile neko povecanje nadoknade kad su vec nama uzeli?
Nisu ... dobile su 120 KM
Bezobrazluk! :shock:
seyo_84

#4966 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by seyo_84 »

Mamice drage,da li koja zna gdje ima kupiti obicnih ljetnih kolica,onih najobicnijih ne markiranih i koliko su? Treba mi za more,a ne mogu vukljati svoja velika
safran

#4967 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

seyo_84 wrote:Mamice drage,da li koja zna gdje ima kupiti obicnih ljetnih kolica,onih najobicnijih ne markiranih i koliko su? Treba mi za more,a ne mogu vukljati svoja velika
kišobran? nekad ih je bilo do 50 KM u Robotu i Amku. U FIS-u u Halilovićima isto ima dosta kolica - doduše više im ne gledam cijene. Ja sam na pik.ba mlađem kupila fantastična kolica po vrlo povoljnoj cijeni - zaštite od sunca, vjetra, kiše, spavao u njima ko beba.
seyo_84

#4968 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by seyo_84 »

safran wrote:
seyo_84 wrote:Mamice drage,da li koja zna gdje ima kupiti obicnih ljetnih kolica,onih najobicnijih ne markiranih i koliko su? Treba mi za more,a ne mogu vukljati svoja velika
kišobran? nekad ih je bilo do 50 KM u Robotu i Amku. U FIS-u u Halilovićima isto ima dosta kolica - doduše više im ne gledam cijene. Ja sam na pik .ba mlađem kupila fantastična kolica po vrlo povoljnoj cijeni - zaštite od sunca, vjetra, kiše, spavao u njima ko beba.
Hvala puno,pogledat cu :)
radenska

#4969 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

40 KM u amku na mojmilu. Mi imamo 17 KG I jos se vozamo.
manekenka u penziji

#4970 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mame koje koristite a-dermu:
Jeste li je koristile zbog problematične koze ili je to bio promišljeni odabir kozmetike za vašu bebu?
Ja sam svoju malenu kupala prvih sedam dana plivaseptom dok nije otpao pupak. Kako sam već unaprijed planirala da predjem poslje plivasepta na a dermu, to sam i ucinila.
Sad mene brine da li sam bezveze to uradila kad mi beba nema problematičnu kozu.
Postoji li mogućnost da ona sada lose reaguje na neku drugu kozmetiku?
suza81

#4971 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Pricaju li vasi trogodisnjaci sami sa sobom tj. sa likovima iz crtica? Treba li da se zabrinem :?
otherside

#4972 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

suza81 wrote:Pricaju li vasi trogodisnjaci sami sa sobom tj. sa likovima iz crtica? Treba li da se zabrinem :?
da :D
moja pije kafu sa "jaranicama" :D
funeral blues

#4973 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by funeral blues »

I mi smo je koristili zbog atopijskog dermatitisa. Čim se povuklo, prešli smo na regularnu kozmetiku i dr. Pasha kremu. Sve je ok, nije bilo reakcija usljed promjene.
manekenka u penziji

#4974 Re: Bebe - ALL ABOUT!

A ja je koristim 'nako.
Sad mi bas prpa ako bude, zbog tog 'nako, osjetljiva na neku drugu kozmetiku.
seyo_84

#4975 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by seyo_84 »

E da javim da nigdje nisam uspjela naci kisobran kolica za svog malca :( U Amku na Mojmilu nema,kao ni u Fisu,u robotu imaju samo za curice(45km) i divna su,pa ako kome treba da zna...
Post Reply