Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cenecimoveocino

#4951 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Meni pusteno grijanje :dance:
kakavdanakneiskustvu

#4952 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Eborg wrote:Koji organ u Zenici je nadležan za izdavanje kućne liste, tj. spiska stanara na određenoj adresi?

valjda općina
kamen spoticanja

#4953 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Eborg wrote:Koji organ u Zenici je nadležan za izdavanje kućne liste, tj. spiska stanara na određenoj adresi?
Menscini ja sam vadio u šalter sali opstine
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4954 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Koliko je meni poznato,kucna lista nije javni dokument da ti ga neko treba izdavati, nego obicna izjava, kojom ti pod punom moralnom, materijalom i krivicnom odgovornoscu izjavljujes sa kim zivis u zajednickom kucanstvu.

I ovjeris je, jal' u opcini (jeftinije, ali postoji mogucnost da je guzva) ili kod notara (skuplje).
channel10

#4955 Re: Zeničani

Post by channel10 »

cenecimoveocino wrote:Meni pusteno grijanje :dance:
Pusteno, ali sa ovakvom tempreturom u cijevima stanovi ce se mozda do nedjelje ugrijati.
Norm

#4956 Re: Zeničani

Post by Norm »

Do nedelje ce opet da 'pukne'...a dogodine, ozbiljno racunajte da obezbijedite alternativne izvore zagrijavanja...
channel10

#4957 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Najgore sto su i dalje mlaki radijatori. Mada je moguce da ce pojacati jer ipak im treba dosta vremena da zagriju svu vodu u sistemu. Opet nam je cekati 2-3 dana da se to sve ustabili, a oni ce naplatiti po punoj cijeni.
kamen spoticanja

#4958 Re: Zeničani

Norm wrote:Do nedelje ce opet da 'pukne'...a dogodine, ozbiljno racunajte da obezbijedite alternativne izvore zagrijavanja...
Dva konvektora i klima. ..da se indijcima i sarajlicima u toplom sjetim matereshine
Btw haman ope' krep'o kotao
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4959 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sto se tice iskljucenja sa grijanja, ovako stvari stoje: najbolje se iskljuciti krajem sezone, jer u suprotnom moras platiti sve racune do kraja.

I dalje im se placa neki pausal, ne znam po kojem osnovu, ali hajde.
N.N.

#4960 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Bingo: Opet kvar :D
channel10

#4961 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:Do nedelje ce opet da 'pukne'...a dogodine, ozbiljno racunajte da obezbijedite alternativne izvore zagrijavanja...
Dva konvektora i klima. ..da se indijcima i sarajlicima u toplom sjetim matereshine
Pokusavam ih dobiti na telefon, ali su izgleda podigli slusalicu :D . Najvjerovatnije da je opet puk`o jer su radijatori isti kao sto su bili i zadnja 3 dana. Grijalica radi, ali nema sanse da ugrije kako treba.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4962 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote: Ti si mi više ovako za Thomas "Herc" Hauk. :D
Jaro serija je dobra, samo ubi me sakama sto epizode traju po sat vremena. Evo pogledao sam prvu sezonu, ostala mi zadnja epizoda, i nikako da se nakanim da je pogledam. De mi recii jaro koja ti je sezona najbolja?
Sve su mi sezone jednako fenomenalne ali ako bih trebao izdvojiti najfenomenalniju onda bih rekao treća. :D
A ako ti je napor gledat onda ti nisi pravi čovjek za Žicu, meni bi malo bilo da epizoda traje 3 sata. 8-)
Norm

#4963 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
@kameni, vrlo dobro znas, kao i ja, da indijac (libo ga racku, on samo po ugovoru) a ni Sarajlic (direktor koliko dugo vremena?) nisu adrese na koje se treba obratiti... ;-)
...krivi smo mi koji smo cutali...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4964 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Sve su mi sezone jednako fenomenalne ali ako bih trebao izdvojiti najfenomenalniju onda bih rekao treća. :D
A ako ti je napor gledat onda ti nisi pravi čovjek za Žicu, meni bi malo bilo da epizoda traje 3 sata. 8-)
Bice da je do toga.

Ali i do cinjenice da sam se umorio malo od serija. Jbg do Zice sam pregledao jedno 7 serija u cugu (Breaking Bad, Californication, True Detective, Mentalist, Suits, Anger Managment....). Vratit cu joj se prvom prilikom. Sad furam filmove :D De mi reci samo ako mi nece bit prevelik spolier, je li Cedric Daniles na kraju ispao korumpiran ili ne? Njega sam pravo zagotivio :D
kamen spoticanja

#4965 Re: Zeničani

Norm wrote:
kamen spoticanja wrote:
@kameni, vrlo dobro znas, kao i ja, da indijac (libo ga racku, on samo po ugovoru) a ni Sarajlic (direktor koliko dugo vremena?) nisu adrese na koje se treba obratiti... ;-)
...krivi smo mi koji smo cutali...
A i njemu spomenem matereshinu...na to mislim kad kažem sarajlici...sav taj uhljupski baliluk
Norm

#4966 Re: Zeničani

Post by Norm »

...meni samo suza krene zbog moje (i druge) djece...a vi 'stari' glasaci, ma j.e.b.i.t.e se, nije mi vas zao...

https://www.youtube.com/watch?v=bE4sbnvn7Is

P.S.

Ko se nadje u ovome 'stari' glasaci nek se zapita...
kamen spoticanja

#4967 Re: Zeničani

Norm wrote:...meni samo suza krene zbog moje (i druge) djece...a vi 'stari' glasaci, ma j.e.b.i.t.e se, nije mi vas zao...

P.S.

Slazemo se...i.moja se djeca mrznu a ja mogu Bogu hvala jos uvijek platit racun za struju od +200 KM koji naprave konvektori...kako je roditeljima djece koja ne mogu ne smijem ni pomisliti
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4968 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:...meni samo suza krene zbog moje (i druge) djece...a vi 'stari' glasaci, ma j.e.b.i.t.e se, nije mi vas zao...

P.S.

Slazemo se...i.moja se djeca mrznu a ja mogu Bogu hvala jos uvijek platit racun za struju od +200 KM koji naprave konvektori...kako je roditeljima djece koja ne mogu ne smijem ni pomisliti
Posto sam i ja u fazi promjene opskrbljivaca toplotnom energijom, de mi samo reci, ako nije tajna, koliko ti stan ima kvadrata? Ili mozda jos bolje koliko konvertora i koje snage si ugradio. Cisto da vidim je li mi racnica ispravna.

P.S. Sta ima za premijera Ze-do? Hoce biti prvi pik?
kamen spoticanja

#4969 Re: Zeničani

60 kvadrata, dva konvrktora od 2 kW i klima
Premijer ako ne bude nekih vratolomija u zadnji cas Ibrahim
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4970 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:60 kvadrata, dva konvrktora od 2 kW i klima
Priblizne su nam velicine stanovi. Ok, hvala na informaciji.

Ibrahim Sisic :shock: Nije valjda on?
kamen spoticanja

#4971 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

Ne...plancic
kakavdanakneiskustvu

#4972 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ne...plancic

premijer kantona?
kakavdanakneiskustvu

#4973 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote: Sve su mi sezone jednako fenomenalne ali ako bih trebao izdvojiti najfenomenalniju onda bih rekao treća. :D
Bice da je do toga.

Ali i do cinjenice da sam se umorio malo od serija. Jbg do Zice sam pregledao jedno 7 serija u cugu (Breaking Bad, Californication, True Detective, Mentalist, Suits, Anger Managment....). Vratit cu joj se prvom prilikom. Sad furam filmove :D De mi reci samo ako mi nece bit prevelik spolier, je li Cedric Daniles na kraju ispao korumpiran ili ne? Njega sam pravo zagotivio :D

hm,ja se nesto vise i ne sjecam sta bi sa njim na kraju
Norm

#4974 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:

P.S.

Ja sam bio jedan od onih 'glupana' koji nije vjerovao u isprazna obecanja lika koji nije u stanju za 12 godina rijesiti problem grijanja u 'groodu' i rijesio sam problem dugorocno i na isplativ nacin...Nije mi jasno samo kako nakon svega vecina moze sebe pogledati u ogledalo, vidjeti magarca u odrazu i praviti se da je sve OK...Mazohizam???
Kralj Tvrtko I.

#4975 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

@kakavdanakneiskustvu

De mi molim te reci, moze i u PP ako ti je problem, kome da se javim za ukradeni mobitel?
Ukraden je na tekmi u 10. mjesecu, covjek kojem je ukraden je iz Bihaca, ima sve papire i racune od telefona pa je htio nesto poceti ganjati u policiji.
Ako mozes da mi kazes kome da se obrati, i da li mora on doci ili bi mogao i ja to "ganjati" u njegovo ime?

I isplati li se uopste to traziti? Ima li sanse da se nadje telefon? POsto on ima sve serijske i IMEI brojeve?
Post Reply