SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
riko-ga

#4951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

shin wrote:Image
Tuzno i zalosno.Mlad momak..........No odma poslije ove nesrece sam pogledao par videa od Zana i uvjrio se da je vozio duplo vecim brzinom po gradu i prolazio kroz crveno.

Ovaj sa alkoholom u krvi je kriv jer je vozio u alkoholiziranom stanju a Zan jer je vozio preko dozvoljene brzine.Ovako golf smotati oko bandere nece niko ako nije vozio 100 il vise.

Jos jednom neka je lahka zemlja mladome momku.......................
novi.dan.nova.nafaka

#4952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kokuz_sa wrote:
cappy_tempo wrote:dobro hajd frajer je vozio 250 i hyundai od straha poceo letati po cesti. usput trkaci tipa Zana koji voze na stazi imaju auta za trkanja od preko 20 000KM i oni sigurno ne sipaju za 5KM,a ti sto sipaju za 5KM pa se kurce po gradu su nista drugo nego idioti i ne mogu se porediti sa ovim sa staze nikako i da opet ponovim, ovi sa staze i sami jebu mater takvim idiotima. i ne nisam trkac niti sam znao Zana i ovo sto odem na koju trku i znam price je preko buraza (i ne buraz se ne ganja i ne proljece 150 kroz grad) nego mi zasmeta kad se ljudi koji vole to porede sa idiotom kojem je prvo auto od 150 konja i on lud
ma bolan imas na netu snimke kad zan gasa po sarajevu i prolazi kroz crveno kod pijace Heco..
nemoj sad djelit trkace na ove ili one..isto je sve to..cim on predje preko ogranicenja duplo u naseljenom mjestu, prolazi na crveno i ugrozava ljude..
Šumaher, i bruka drugih klasnih vozača je imala nezgodu vozeći velikim brzinama. Iza sebe imaju čitave timove mehaničara koji svakodnevno rade na autu. A voze na stazi gdje nema nikog osim njih. Staza namjenski za trkanje.
S druge strane, imaš šmokljana koji vozi neku tamo kantu od par milja, na javnom putu. Ugrožava osim svog, i živote desetina drugih nevinih ljudi. Mislim, boli mene što se idiot hoće iživljavati i pumpati svoj adrenalin, neka to radi daleko od mene i moje djece - što trebam strepiti hoće li mi dijete ostati bez jednog ili oba roditelja, i možda pri tome još i invalid. Radi običnog kretena, kojem nadležni organi ne žele da stanu u kraj. Pa ne pada mi na pamet takvog žaliti ni u snu...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 05/06/2012 11:49, edited 1 time in total.
lol_sa

#4953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by lol_sa »

Cuh da je Mirsad Subasic pusten iz pritvora. Zna li iko ista???? :x
Melami

#4954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... jfiugGDP5c Evo video gdje prelazi kroz crveno, pred kraj prve minute. Zao mi je momka, al pogledajte samo sta nje radio, ima nekoliko videa. Sta je trebalo nekome dijete da pogine? Ako ovako vozi po noci, ne vozi ni po danu normalno.
cappy_tempo

#4955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

neko spomenu da je nije moguce da se golf sa 60 savije oko bandere. e vjerujte da jeste. prije par godina par jarana vozili prema gradu u dvici ali nekih 40 mozda jer je snijeg bio,a i led i proklizu u traci kod sina i prolete kroz dvije trake i u banderu fisnu. od dvice je gepek samo ostao. niko od nas nije bio tamo pa da vidi koliko je ko proletio i ko je koga udario i kako ga je udario pa da je Zan zavrsio smotan oko bandere. i neko rece gore svi se nadovezali Zana i brzine,a niko da kaze "vidi majmuna 2,5 promila alkohola u krvi,80 vozio i jos covjeka ubio"...

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120605048

sarajevo grade sta ti papci rade :(
alibegoa

#4956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alibegoa »

Kad smo već kod ovih starih udesa, zna li iko šta bi sa onim "navijačem" sarajeva što je jurio na utakmicu ili šta već pa oko Doboja poslije tunela ubio 2-3 ljudi parkiranih, između ostalih i djecu. Prije neke dvije godine. Koliko je taj kažnjen, ako je? Da znam šta se može očekivati za ovoga malog što ubija po Skenderiji...
drndalo

#4957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by drndalo »

Toga sa promilima niko ne brani. Sve je pocelo majcinim pozivom Avazu u zelji da Zana posthumno amnestira za njegove gluposti... Papir koji je ona pri tome pokazala novinama, ne mora biti vjerodostojan, za to postoji sud, policija, mi mozemo samo gledati sta nam je servirano...

A ti tvoji jarani sto su se vozili samo 40, a da je samo gepek ostao od Golfa 2, malo oduzimaju od svoje brzine...
hamalalija

#4958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamalalija »

cappy_tempo wrote:

Ma ovo je kurban, da bi vece ribe ostale vanka.
A ziku mi truhle puske ja od mehanizma mislio da je ona prijeratna vodovna cijev :lol: :lol: :lol: :lol:
sorcerer

#4959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sorcerer »

cappy_tempo wrote:voze na stazi imaju auta za trkanja od preko 20 000KM
na kojoj to stazi molim te?endurance trka 201 metar zivinica?? i kojih 20.000 maraka? sve poluraspadajuci grobovi i poluispravna smetlja .....i da svi se voze na rezervi.
HaHaHa2

#4960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HaHaHa2 »

sorcerer wrote:
cappy_tempo wrote:voze na stazi imaju auta za trkanja od preko 20 000KM
na kojoj to stazi molim te?endurance trka 201 metar zivinica?? i kojih 20.000 maraka? sve poluraspadajuci grobovi i poluispravna smetlja .....i da svi se voze na rezervi.
I mene interesuje na kojim je to on stazama vozio?
Melami

#4961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

pa kolko je dobio taj sto je imao 2.5 alkohola?
cappy_tempo

#4962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

alibegoa wrote:Kad smo već kod ovih starih udesa, zna li iko šta bi sa onim "navijačem" sarajeva što je jurio na utakmicu ili šta već pa oko Doboja poslije tunela ubio 2-3 ljudi parkiranih, između ostalih i djecu. Prije neke dvije godine. Koliko je taj kažnjen, ako je? Da znam šta se može očekivati za ovoga malog što ubija po Skenderiji...
jedno dijete koje je u bolnici umrlo od povreda,zena i Admir. dobio je nekog zatvora cini mi se ili ce dobiti nisam bas siguran. citao sam to negdje i znam da se lik bas sjebo i da je svjestan sta je uradio i sta ga ceka.

drndalo,januar,snijeg,led,guzva u 4 popodne kad se ljudi vracaju kuci,nije napucan golf nego golf od roditelja,a frajera inace to gasanje ne zanima. ako i dalje uspio gasati e onda stvarno...

sorcerer imas u mostaru stazu koja je jedina normalna u drzavi, banja luka kad se autoput pravio pa im grad dao jedan dio puta,a zivinice to je mnogima smjesno,a haman svi idu u hrvatsku,madjarsku gdje vec bude pa se trkaju. http://www.srcsarajevo.com.ba/index_htm_files/274.jpg ovo je truhli grob? uzmi ti kadeta iz 70' neke pa ga uradi ovako i u ovo auto je preko 20 000KM dato (i zamisli frajer nije kriminalac nego ganja sponzore i radi) i da bi ovo auto moglo ici 12 sekundi cini mi se na 402m. i voze na rezervi jer da bi bio laksi,a ne sto nema para jer ih sponzori guraju na trkama. i usput jebiga ne mozemo svi vozati golf 5,6,18 pa da se kurcimo po gradu,neki imaju samo para za te poluraspadajuce grobove.
riko-ga

#4963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

cappy_tempo wrote:neko spomenu da je nije moguce da se golf sa 60 savije oko bandere. e vjerujte da jeste. prije par godina par jarana vozili prema gradu u dvici ali nekih 40 mozda jer je snijeg bio,a i led i proklizu u traci kod sina i prolete kroz dvije trake i u banderu fisnu. od dvice je gepek samo ostao. niko od nas nije bio tamo pa da vidi koliko je ko proletio i ko je koga udario i kako ga je udario pa da je Zan zavrsio smotan oko bandere. i neko rece gore svi se nadovezali Zana i brzine,a niko da kaze "vidi majmuna 2,5 promila alkohola u krvi,80 vozio i jos covjeka ubio"...

Ja zaista ne mogu vjerovati da se ovako golf smota oko bandere sa brzinom oko 80 km/s.Ja sam u zivotu imao jedan udes i to sam vozio golfa 2. Znaci vozio sam oko 80-90 km/s na otvorenom putu.U blagoj krivini izleti mi papak sa Tojotom novom mislim ni godinu starom u to vrijeme( ukljucivao se na put preko moje trake u krivini i na punoj :x sa neke livade).Ja sam direktno udario u njega i to sredinom a udario sam u cosak (far) tojote.Znam kako je izgledao moj golf poslije toga i sada uporediti to sa ovom slikom je nevjerovatno.OK uzet cu u obzir kako sam i cime ja udario (motorom) al brate osim par ogrebotina i pretrpljenoga straha meni suprugi i sinu nista nije bilo.
sorcerer

#4964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sorcerer »

cappy_tempo wrote:
sorcerer imas u mostaru stazu koja je jedina normalna u drzavi, banja luka kad se autoput pravio pa im grad dao jedan dio puta,a zivinice to je mnogima smjesno,a haman svi idu u hrvatsku,madjarsku gdje vec bude pa se trkaju. http://www.srcsarajevo.com.ba/index_htm_files/274.jpg ovo je truhli grob? uzmi ti kadeta iz 70' neke pa ga uradi ovako i u ovo auto je preko 20 000KM dato (i zamisli frajer nije kriminalac nego ganja sponzore i radi) i da bi ovo auto moglo ici 12 sekundi cini mi se na 402m. i voze na rezervi jer da bi bio laksi,a ne sto nema para jer ih sponzori guraju na trkama. i usput jebiga ne mozemo svi vozati golf 5,6,18 pa da se kurcimo po gradu,neki imaju samo para za te poluraspadajuce grobove.
ja sam malo bolje od tebe informisan sta sve ima i gdje ,tako da mi ne moras objasnjavati nista ,znam sve te čunere

prvo - koliko god je ulozeno to je i dalje truli grob,a nije ulozeno sigurno toliko...

drugo - nema se uzet nigdje prosao je rat ,volio bi i ja uzimat stosta ali nema....

trece - to nisu staze nikakve ,u mostaru je to dio napustenog komada asfalta koji zovete pista ,a to je nista drugo nego mjesto za koridu

cetvrto - sejo pionir strit rejsa sa mercedesom dizelom ,nisi naveo da mjere vrijeme s ukradenim semaforom i da im se klub finansirao ukradenim parama .

vise nego dovoljno od mene
cappy_tempo

#4965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

sve super sve znate hajmo dalje...

ofalilo se sa pucanjem nesto? :mrgreen:
nova_korisnica

#4966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nova_korisnica »

lol_sa wrote:Cuh da je Mirsad Subasic pusten iz pritvora. Zna li iko ista???? :x
iskreno se nadam da je to samo neka mahalska netacna prica....
novi.dan.nova.nafaka

#4967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

cappy_tempo wrote:neko spomenu da je nije moguce da se golf sa 60 savije oko bandere. e vjerujte da jeste. prije par godina par jarana vozili prema gradu u dvici ali nekih 40 mozda jer je snijeg bio,a i led i proklizu u traci kod sina i prolete kroz dvije trake i u banderu fisnu. od dvice je gepek samo ostao. niko od nas nije bio tamo pa da vidi koliko je ko proletio i ko je koga udario i kako ga je udario pa da je Zan zavrsio smotan oko bandere. i neko rece gore svi se nadovezali Zana i brzine,a niko da kaze "vidi majmuna 2,5 promila alkohola u krvi,80 vozio i jos covjeka ubio"...
Da, baš šteta, Sarajevo grade šta ti kretenčine rade...
Stvarno smaraš sa tom svojom pričom! Boli normalnog čovjeka briga kakav je budalaš bio sa rajom, činjenica je da je ugrožavao živote normalnih ljudi. I takvih mi nije ni malo žao.
Mani ba priča i izvlačenja - pa ti ubjeđuješ ljude da se nije trkao, ili da je vozio 60 km/h pored snimaka na youtube-u !?!?!?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Ja u 4-5 ujutro kada nema nikoga na cesti nema sanse da vozim 60, ne bi ni vi ali bitno je da kakite po forumu.
drndalo

#4969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by drndalo »

Ne vozim ni ja 60, vozim 70... I stajem na semaforima, iako je 4 ujutro... Naime, to im je svrha... Ili sam ja sta preskocio u testovima...?
Suicidal Siberian

#4970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Suicidal Siberian »

Govoriti da je normalna voznja od nekih 120 na sat i vise u urbanom okruzenju je van pameti, sa modifikovanim vozilima starim od preko 20 godina, koja su sigurno neispravna, poznavajuci sve te priucene "rejsere"..poznajem dosta ljudi koji se bave trkama..ali fino imaju sve, od sjedista, zastitnog odjela, kacige itd...i fino ljudi odu na grobnik kod rijeke ili slicno...a ne ovi majmuni..cuj 20 000 km, pa to je 9000 eur, to je malo bolje polovno auto :lol:...ozbiljno auto za svrhu trkanja je minimum 50 000 km, s time da se nakon svakog koristenja auta, komplet mjenjaju pojedini dijelovi motora, ovjesa itd. Zao mi je decka, ali ako je izbor bio on ili neko nevin, mislim da se svi slazemo sta bi izabrali. i da je decko ostao ziv, pitanje bi bilo samo vremena kada bi nekog usmrtio ili tesko povrijedio.
riko-ga

#4971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

leet wrote:Ja u 4-5 ujutro kada nema nikoga na cesti nema sanse da vozim 60, ne bi ni vi ali bitno je da kakite po forumu.
Cuj to.Vidi nisam znao.Ja se nikad kuci nisam vracao u 2-3 ili 4 sata :? .Sta mi naprica.Nikad al bas nikad nisam u gradu presao 80 km/s a znao sam sa Ilidze do Otoke u po noci voziti i vidjeti par automobila u voznji.I sad ti kao tvrdis da su svi isti i da svi nagazimo i prolazimo kroz crveno.

E da se tebi desilo kao meni da usred bijela dana takav jedan idijot prodje kroz crveno u sred grada a meni falilo 2-3 metra da me pokupi iako sam prelazio kada je zeleno pito bi te.Jos mi djete u autu :x .Pa ja nisam uspio da vidim sta majmun vozi kojom brzinom je prosao.I to ne na zuto vec crveno upaljeno minimun vec 5-6 sekundi.

Ja od tada i kada prolazim na zeledo otvorim dobro oci da budala kakve se nije zafurala i da nece proci kroz crveno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Ne prodjem ni ja kroz crveno ali ne vozim ni 60.. Za mene su veca opasnost ovi spori. I ne kontam sto mi spominjes voznju po danu ? Eto samo se tebi desilo nesto takvo :-)
JThomas

#4973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

eto sad je nedavno kiša padala 15 dana zaredom, jeste li vidjeli koliko su ustvari neravne i loše ceste? da ne govorim sad kakvi šporeti su na cestama i koliko je tehnički pregled i dalje zajebancija...samo lud čovjek ga može nagaziti stoju po gradu.
cigara

#4974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jedno je kad lik u bmw-u spici 90, bar moze zakociti... drugo je kad u dvici kojoj otpada auspuh spici istom brzinom
dottore

#4975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dottore »

cigara wrote:Jedno je kad lik u bmw-u spici 90, bar moze zakociti... drugo je kad u dvici kojoj otpada auspuh spici istom brzinom
nema tog auta, mislim da nije za staze, koje će sa 100km/h stati ispod 30m i jos reakcija vozaca
svasta se moze desiti na toj razdaljini, i nema opravdanja za brzu vožnju u naseljenom mjestu
Locked