GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
the_stick
#4951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a jest panglu u pm...
- respo
#4952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
na birou al se nikako ne vozis tramvajemsorcerer wrote:
decko jel se ti pravis glup ili si stvarno glup?,procitaj opet moje postove ,pa vidi gdje sam ja napisao da sam gospodin i da bi da imam ultra zaradu 400%? to je tvoj zakljucak iz neke vijuge u glavi koja ti se ispravila...ja ne naplacujem nikome nikakve 1000
ja sam obicni gradjanin ,tehnoloski visak,zaposlen na birou za zaposljavanje.....komentarisem jer mi se hoce eto,hoces mi ti zabraniti? vozi se tramvajem niko ti ne brani ....
od cega onda ti zivis?
penziju primas 1500 maraka?
daj ba sve vise i vise tones bolje da prestanes dok je vrijeme
kontradiktoran si toliko da bi mogao postati novi paradox
sorcererov paradox ga mozemo nazvati
- sorcerer
#4953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zivim od rada glupane ,ne zivim od foruma sigurno ...moram se vozit tramvajem ako sam na birou?respo wrote: na birou al se nikako ne vozis tramvajem
od cega onda ti zivis?
sta moras biti zaposlen negdje da bi zaradjivao i imao para?gdje to pise?evo me potonuo sam u kauc
respov paradox
- kokuz_sa
#4954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa pare u vecini slucajeva dolaze il od zaposlenja..il od pljacki i dilanja
- sorcerer
#4955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja sam poznati pljackas ,ordiniram samo u tramvajima 
- respo
#4956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
znaci na birou si al zaradjujessorcerer wrote:zivim od rada glupane ,ne zivim od foruma sigurno ...moram se vozit tramvajem ako sam na birou?respo wrote: na birou al se nikako ne vozis tramvajem
od cega onda ti zivis?
sta moras biti zaposlen negdje da bi zaradjivao i imao para?gdje to pise?evo me potonuo sam u kauc
respov paradox
to ona nasa ekonomija u bojama najcesce crne boje
nit se gdje porez placa jer smo jel nezaposleni a u institucijama se traze pare jer smo toboze nezaposleni nema se pa ako sta kapne dobro je
pretpostavljam da kad ides u opstinu onda ide opcija idenja pjeske jer gdje ce oni vidjeti auto zaboga odmah nema para
a i ono sto radis pokusavas naplatiti kao da si firma pa sto oni zaracunaju kao porez kao pokrivanje troskova pa onda tek zaradu ti objedinis sve u zaradu pa onda nisi na dobiti 300% kao asa nego 600% jer ne placas ni dadzbine ni porez drzavi za uradjeno
pa ti si jos gori
nemoj vise kao sto rekoh samo sebe zavaljujes jos vise
isti si k'o gras i jos gori
pomozite nam gradjani ne placaju dovoljno dajte iz subvencije
onda dobiju subvencije dobiju od karti pare od reklama a pored toga nista ne rade
a sve to ode u privatne dzepove plate koje su ogromne za to sto rade
- sorcerer
#4957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
opet su ti se vijuge ispravile ,pa lupetas nebuloze i izmisljas....sta cu u opstini ? nikad ne idem tamo...gdje god idem idem autom .sta si se uhvatio ase? ne naplacujem ja nikom nista...ne trazim subvencije ni pomoci od nikoga.nemoj ti vise stalno se provaljujes i sam sebe tjeras u beskraj izjavama nekim i pretpostavkama ko sam ja i sta radim ....radim iz tople sobe i imam para ,jesi mi to zavidan?
- respo
#4958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jah eto ubih se od zavisti
sve sto sam rekao je na osnovu tvojih postova
zato i zakljucak da sve sto radis radis na crno i gledas sto vise da zajebes drzavu neplacanjem poreza pa onda sve ostalo
a onda se zalis nezaposlen
pa sto ne javis na biro da nisi nezaposlen?
gdje ces to gubis onda sve beneficije od nekih banalnih do krupnijih koje ti mogu zatrebati
ne budi bar licemjeran kad si ovdje ionako te niko ne zna pa budi iskren
zato i zakljucak da sve sto radis radis na crno i gledas sto vise da zajebes drzavu neplacanjem poreza pa onda sve ostalo
gdje ces to gubis onda sve beneficije od nekih banalnih do krupnijih koje ti mogu zatrebati
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da je totalno nebitno, neukusno i nepristojno sad analizirati od čega i kako živi koji forumaš... Papir sve trpi. Nego, ja razumijem da 1200KM nije puno, ako ti žena ne radi, ako hraniš i školuješ djecu, ako moraš pomagati roditeljima , ali to nije sudbina samo radnika Grasa nego svih ljudi u ovoj zemlji, a za procjenjivanje plaće se uzima školska sprema, kvalifikacija, obim posla itd.. A to sve nije na strani uposlenika Grasa...
- sorcerer
#4960 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gdje sam se ja zalio da sam nezaposlen? ,ajde nadji post molim te i poklopi me .koje beneficije ja imam od biroa? nabroj mi?respo wrote:jah eto ubih se od zavisti
trosim gorivo svaki 2 mjeseca da se idem javit tamo.placaju mi zdravstveno? ja knizicu zdravstvenu zadnji put ovjerio 2004...od njih mi nista ne treba ,kao ni od drzave.daj ba respo ne supljiraj majketi.i ne procjenjuj nekoga na osnovu postova na forumu....
-
last mohicans
#4961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
respo wrote:jest da idemo u totalni off al ti prica ne pije vode sorcerer
ko je zavidan?
je li iko zavidan cistacici u dm-u koja ima recimo 1000 maraka nije jer ona tu platu ZARADI a ne dobije na guzove
kako je zaradi zato sto cisti poslovnice u kojima rade djevojke koje su usluzne i koje svakog ko udje tretiraju sa postovanjem i kulturno pa i taj rado kupi i vise nego sto je mislio kupiti pa od tih para se isplati plata i radnicama i cistacicama i administraciji koja ima manje plate od radnica u prodavnicama
e u tome je prica a ne sto ti imputiras
pa samo pogledaj tramvaj ujutro samo pometen da nema krupnog smeca
pogledaj odnos revizora i vozaca u odnosu na putnike
pogledaj odnos dispecera ako ih upitas za neku informaciju
a ti i dalje prodaji muda pod bubrege pricom koju pricas onima kojima mozes nazalost takvih je puno a ima ljudi koji malo razmisljaju glavom
evo ti slike jednog od radnika i dovoljno je vidjeti o kakvim se ljudima radi
on pokazao guzicu a ostali se smiju umjesto da ga nalause jer im kvari ugled firme
- respo
#4962 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@kata
nije neukusno i nebitno sta forumas radi kad sam imputira to
ja zaradjujem ja ne bi nikad radio za toliko i toliko 1500 je prezivljavanje i slicno
bas me zanima sta to on radi ako ima za zivot pa da i ostali svi ljudi rade to da ne budemo siromasni ko somalija
@sorcerer
ko je uopste rekao da se zalis ovdje za nezaposlenost
to ce se od tebe cuti na birou a ne ovdje
jer je ovdje stid biti na birou vozati se tramvajem imati platu 500 maraka
koje imas benificije?
sve sto zavrsavas u opstinama samo naglasis da si na birou i ne placas takse to je samo jedna od benificija koje mi padaju na pamet
kad se bilo sta ganja trazi biti na birou ima svoje prednosti ma koliko to zvucalo glupo
dalje
sto se ides javljati na biro ako vec nemas nista od toga?
do tebe je licno sto nisi isao da ovjeris knjizicu
jos ces i to nabiti njima na nos nisu mi ovjeravali knjizicu?
od njih mi nista ne treba ni od drzave a drzava ti omogucuje da to radis
neko kako cu procjeniti kad te ne znam? ajde reci mi
normalno da cu na osnovu postova koje pises to je li se ti zajebavas ovdje jesi li ovdje iz zezancije da ubijes dosadu da budes ozbiljan ili sta vec je sasvim druga stvar koju ja ne mogu znati
i uvijek cu zakljucivati na osnovu postova jer nemam drugog izvora
a inace iz iskustva bolje raju upoznas na forumu jer kazu nesto o sebi sto ne bi nikad rekli u javnosti licem u lice bilo to prikriveno u postu ilijavno opet kazu
a licem u lice uglavnom bude laznog predstavljanja morala ponasanja pa do svega drugog
nego odosmo mi od teme stvarno necu vise kad bude tema plate u bih ili tako nesto onda cemo nastaviti
uglavnom posto ne ulazis u tramvaje onda nemoj ni komentarisati o njima
ja zaradjujem ja ne bi nikad radio za toliko i toliko 1500 je prezivljavanje i slicno
bas me zanima sta to on radi ako ima za zivot pa da i ostali svi ljudi rade to da ne budemo siromasni ko somalija
@sorcerer
koje imas benificije?
sve sto zavrsavas u opstinama samo naglasis da si na birou i ne placas takse to je samo jedna od benificija koje mi padaju na pamet
kad se bilo sta ganja trazi biti na birou ima svoje prednosti ma koliko to zvucalo glupo
dalje
od njih mi nista ne treba ni od drzave a drzava ti omogucuje da to radis
neko kako cu procjeniti kad te ne znam? ajde reci mi
normalno da cu na osnovu postova koje pises to je li se ti zajebavas ovdje jesi li ovdje iz zezancije da ubijes dosadu da budes ozbiljan ili sta vec je sasvim druga stvar koju ja ne mogu znati
a inace iz iskustva bolje raju upoznas na forumu jer kazu nesto o sebi sto ne bi nikad rekli u javnosti licem u lice bilo to prikriveno u postu ilijavno opet kazu
a licem u lice uglavnom bude laznog predstavljanja morala ponasanja pa do svega drugog
nego odosmo mi od teme stvarno necu vise kad bude tema plate u bih ili tako nesto onda cemo nastaviti
- sorcerer
#4963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vec naraslo do 1500 to je dokaz da ne citas ,ja sam napisao 1000,ako te bas zanima sta radim potrudi se pa saznaj mozda se obogatis...respo wrote:@kata
ti u prethodnom postu rekao,sam sebe pobijas...beskraj...mene nije stid ja sam rodjen prije stida..ne zavrsavam nista u opstinama nisam ja seljak da stalno idem u opstinu ,ja sam sve zavrsio davno sto mi je trebalo kad sam bio zaposlen u firmi...respo wrote:@sorcerer
koje imas benificije?
drzava mi nije omugucila nista s cim ja radim ,sve sam kupio sam od posteno zaradjenih para ,drzava mi otela samo procenatrespo wrote: dalje
od njih mi nista ne treba ni od drzave a drzava ti omogucuje da to radis![]()
pa kad si vec online psiholog nauci da procjenjujes i citaj sta pisem i skontaj sta ti zelim reci cijelo vrijeme ,ako nisi sposoban da skontas onda se ne javljaj ,vidim da si iskusan forumas i cyber upoznavac raje .samo smetljari kriju svoju istinu uzivo ,jer glume sminku ,a vec sam to objasnio u nekim ranijim postovima pa mi se ne da opet pisati.licem u lice ja sve kazem bez dlake na jeziku isto kao i ovde na forumu sto napisem .ne ulazim u tramvaje a ne vidim da pise negdje u pravilima da ne smijem komentarisati sto se ne vozim tramvajem ...respo wrote: neko kako cu procjeniti kad te ne znam? ajde reci mi
-
last mohicans
#4964 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko prvi ostavi raspravu kaže se da je u pravu, ali ipak je ovo forum na kome svako, ama baš svako hoće da je u pravu. Čitam postove ovog sorcerera i vidim dA namjerno puca kontru, uvijek ima takvih ljudi, ali brate ako ti 10 ljudi kaze jedno a ti drugo, zapitaj se ? Je li do tebe ili do njih? Kako ćeš biti u pravu, a istovremeno ne pričati argumentovano. On je nešto poput one zenske što je na temi karte GRAS-a, ona ih također brani, a da pri tom ima jako čudne kriterije i kvaziargumente i takvi me ljudi uistinu smaraju. Ne znam zašto je čudno nekoga percipirati preko foruma, što čovjek reče kako ćeš drugačije, na osnovu gestikulacije ? Pa ne vidimo se, riječi koje izgovorimo, tj. napišemo daju jedinu sliku o nama.
- respo
#4965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nigdje je ne pise da moras uci u tramvaj da bi komentarisao al ako ne ulazis u tramvaj onda ne znas situaciju u istom i to te odmah degradira u bilo kakvoj raspravi u vezi istog jer ne znas o cemu se radi
zasto pa zato jer nisi usao u tramvaj logicno sve ostalo cemo na prikladnoj temi
zasto pa zato jer nisi usao u tramvaj logicno sve ostalo cemo na prikladnoj temi
-
vrbas1979
#4966 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Je li ovo hebena tema o GRAS-u ili o sorcereru koji se preserava i razvodnjava temu.
Hocemo se vratiti na istu, a doticnog na debeli ignore?
- sorcerer
#4967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@ mohikanac
kakav ti argument treba da je 1000 maraka enormno velika plata ovde u sarajevu?
sta mi kaze 10 ljudi ? da rade za 500 maraka ? i da zive od toga? u sarajevu? mogu rovit po kontejnerima i zivit u nekoj supi bez struje i grijanja s tim parama .to se vec ne moze nazvat zivotom ,vec zivotarenjem....
@ respo
ako ti se ne svidja u tramvajima kako nije pometeno i pocisceno ne ulazi ,onda idi pjeske ,nisi ti mjerodavan da odredjujes ko je koliko vrijedan u grasu ili bilo kojoj firmi i kome ce biti kolika plata
sta mi kaze 10 ljudi ? da rade za 500 maraka ? i da zive od toga? u sarajevu? mogu rovit po kontejnerima i zivit u nekoj supi bez struje i grijanja s tim parama .to se vec ne moze nazvat zivotom ,vec zivotarenjem....
@ respo
ako ti se ne svidja u tramvajima kako nije pometeno i pocisceno ne ulazi ,onda idi pjeske ,nisi ti mjerodavan da odredjujes ko je koliko vrijedan u grasu ili bilo kojoj firmi i kome ce biti kolika plata
- sorcerer
#4968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
uuuuuu jesi opasanvrbas1979 wrote:Je li ovo hebena tema o GRAS-u ili o sorcereru koji se preserava i razvodnjava temu.
evo otici cu ja, da ti i slicni forumski mudolozi nastavite sjednicu vlade ovdje i rijesite na forumu za sva vremena pitanje grasa i sve na zadovoljstvo svih gradjana sarajeva
- sorcerer
#4969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kako si mace ? sta ima?veze s vezom wrote:joj lika
- respo
#4970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mjerodavni su svi oni koji se voze istim jer su oni korisnici tih uslugasorcerer wrote:@ mohikanac
@ respo
- sorcerer
#4971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- respo
#4972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbg nauci da tako to ide
- sorcerer
#4973 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ide na forumu .....
- respo
#4974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ide to svuda a ti sto si ogranicen na neinformisane na njihovu zalost
-
vrbas1979
#4975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stvarno si lik, kako ti kolega kaže.sorcerer wrote:uuuuuu jesi opasanvrbas1979 wrote:Je li ovo hebena tema o GRAS-u ili o sorcereru koji se preserava i razvodnjava temu.
evo otici cu ja, da ti i slicni forumski mudolozi nastavite sjednicu vlade ovdje i rijesite na forumu za sva vremena pitanje grasa i sve na zadovoljstvo svih gradjana sarajeva
Nekoga prozivaš mudologom, a 50% na ovoj stranici tvojih komentara... zajebanog "frajera" koji u toplini svog doma zaradjuje dovoljno i previše, voza se u autu jerbo je to kuuul, svima nabija svoje mišljenje i zachatava i upropaštava temu....
Ti si bolan klinac, šćene bi rekli na području Hercegovine, koji samo palamudi ovdje.
Nisi ti tema, nego GRAS... zdravo.