dzipalo wrote:Samo uz toliki deficit (duplo manje kalorija nego inace nije bas pametno) i odricanje jako je bitno ici doktoru na kontrole da vidis da ti to ne pravi vise stete nego koristi. Pogotovo kod zena zna biti slucaj gdje dodje do poremecaja hormona, zlijezda, itd. , organizam ne zna sta ga je snaslo i onda imas kontraefekat gdje si pokusajem zdravog nacina zivota narusila zdravlje.
Ali zato nisam skroz ukinula slatko i tjesteninu (paste, spagete, rizu, krompir)...sve ja to jedem ali u manjim kolicinama nego prije...ne jedem slatko svaki dan, niti smatram da ima potrebe za tim...sad kad se vratim na prije mjesec dana, stvarno sam preobilno jela za zensko od 170cm sa sporim metabolizmom...nalazi su OK, barem sto se tice krvi, urina i tih osnovnih..za stitnu nikako otici ali moram svakako
Naprimjer, sinoc sam jela kolac, a u petak sam jela cokoladice...danas nema potrebe da jedem ista slatko niti osjecam potrebu, nadam se da cu izdrzati do petka, ja ne mucim sebe i organizam, kad mi se nesto jede to jedem...jucer sam uzela 1 zvrk pite, mada izbjegavam max koliko je to moguce sve sto je nezdravo i zaista ne mislim naglo ukidati bilo sta...
I da, imam duplo vise energije, redovniju stolicu (ali nisam zadovoljna ni uz povecani unos vlakana), ne osjecam konstantni umor...dosla sam bila do tacke da sam znala da moram promijeniti ishranu, jer me kosilo iz dana u dan