UnscarD wrote:Ne bih se slozio, ...
EDIT: Sad vidim da si editovao post. Dobro kad neces.Zasto Obama - "Obumba"? Odgovori ti. Zasto bas "Obumba"? Zasto nije Bush "Bushumba", Kerry "Kerrumba" ili McCain "Mekejnumba
UnscarD wrote:Ne bih se slozio, ...
EDIT: Sad vidim da si editovao post. Dobro kad neces.Zasto Obama - "Obumba"? Odgovori ti. Zasto bas "Obumba"? Zasto nije Bush "Bushumba", Kerry "Kerrumba" ili McCain "Mekejnumba

sa ovim se slažem. zato će sada prijave biti zaključene, bez banova, a ti ćeš prestati sa ovim "nadimkom". polazim od pretpostavke da je naša sredina neosjetljiva na pitanja rasizma, jer smo po tom pitanju homogena zemlja.U vecini zapadnih zemalja nazivanje nekog crnca nadimkom koje podsjeca na bilo kakvu africku etimologiju ima namjernu rasisticku konotaciju.
Chmoljo wrote:@Challenger__
sa ovim se slažem. zato će sada prijave biti zaključene, bez banova, a ti ćeš prestati sa ovim "nadimkom". polazim od pretpostavke da je naša sredina neosjetljiva na pitanja rasizma, jer smo po tom pitanju homogena zemlja.U vecini zapadnih zemalja nazivanje nekog crnca nadimkom koje podsjeca na bilo kakvu africku etimologiju ima namjernu rasisticku konotaciju.
međutim, trebalo bi na fudbalskoj utakmici protiv, recimo, Francuske, oponašati majmuna, ili baciti koru od banane na teren, da se vidi da nismo van domašaja rezonovanja koje je jež naveo. i ne treba da budemo.

nosara wrote:Analiza sve većeg kaosa u Libiji: međusobni okršaji militanata Tripoli ponovno pretvaraju u ratnu zonu dok nemoćni premijer Ali Zeidan traži stranu vojnu intervenciju
Ovo je posljedica "demokratizacije" u reziji Obmane i zapadnoevropskih patuljaka...
A samo prije par godina...
Nakon što je NATO na čelu sa SAD-om odradio i završio stvari, u Tripoli bi ušetala i moja baba u električnim invalidskim kolicima i to sa ispražnjenom baterijom.udrch wrote: i na kraju ušetali u Tripoli..
tačno ... od gadafijevog dolaska na vlastCyrax wrote:"Sporadicna pucnjava" vec godinama traje. Jbg sad ubijaju oni sto im je halal valjda pa se necemo obazirati.
znam ali kažem da nije bilo bolje ni za vrijeme pukovnikaCyrax wrote:Nema Gadafija vec 2 godine moj japine...ka'em ti razumijem da su tvoji pobijedili pa sad imaju demokratsko pravo da pam-ovima opletu po narodu. Borili su se za slobodu jebem li ga.
moguće je ali uz saglasnost sad i izraela i asistenciju italije i francuskeChallenger__ wrote:Kakva crna revolucija moj Japine...Klasična pljačka zapada uz pomoć lokalnih debila. Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.
Challenger__ wrote: Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.