LIBIJA

Post Reply
jeza u ledja

#4951 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

UnscarD wrote:Ne bih se slozio, ...
Zasto Obama - "Obumba"? Odgovori ti. Zasto bas "Obumba"? Zasto nije Bush "Bushumba", Kerry "Kerrumba" ili McCain "Mekejnumba
EDIT: Sad vidim da si editovao post. Dobro kad neces.
Challenger__

#4952 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Inače, ne treba da čudi sinhronizovano etiketiranje drvenog advokata Obumbine vanjske politike i fana Al-Nusre. Oni su u muta-braku. Libija danas je njihovo zajedničko ogledalo.

Image

Zato mrze, zato etiketiraju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4953 Re: LIBIJA

Post by Chmoljo »

@Challenger__
U vecini zapadnih zemalja nazivanje nekog crnca nadimkom koje podsjeca na bilo kakvu africku etimologiju ima namjernu rasisticku konotaciju.
sa ovim se slažem. zato će sada prijave biti zaključene, bez banova, a ti ćeš prestati sa ovim "nadimkom". polazim od pretpostavke da je naša sredina neosjetljiva na pitanja rasizma, jer smo po tom pitanju homogena zemlja.

međutim, trebalo bi na fudbalskoj utakmici protiv, recimo, Francuske, oponašati majmuna, ili baciti koru od banane na teren, da se vidi da nismo van domašaja rezonovanja koje je jež naveo. i ne treba da budemo.
salik79

#4954 Re: LIBIJA

Post by salik79 »

Chmoljo wrote:@Challenger__
U vecini zapadnih zemalja nazivanje nekog crnca nadimkom koje podsjeca na bilo kakvu africku etimologiju ima namjernu rasisticku konotaciju.
sa ovim se slažem. zato će sada prijave biti zaključene, bez banova, a ti ćeš prestati sa ovim "nadimkom". polazim od pretpostavke da je naša sredina neosjetljiva na pitanja rasizma, jer smo po tom pitanju homogena zemlja.

međutim, trebalo bi na fudbalskoj utakmici protiv, recimo, Francuske, oponašati majmuna, ili baciti koru od banane na teren, da se vidi da nismo van domašaja rezonovanja koje je jež naveo. i ne treba da budemo.

A ja sam, izgleda, svo vrijeme bio u zabludi da se to u "vecini zapadnih zemalja" naziva sloboda misljenja, govora, izrazavanja...and stuff. Ono - "karikatura" Poslanika a.s. koji jase kamilu, u haljinama, sabljom u ruci, turbanom na glavi i na njemu instaliranoj bombi s gorecim fitiljom...
Challenger__

#4955 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Obama je izvorno afričke etimologije podjednako kao i Obumba, što je moj lični "doprinos" efektivnom i transparantnom nepoštovanju lika i djela dotičnog mamlaza. Tako pišem jer ga ne poštujem ni kao čovjeka ni kao političara, a ne zato što je melez, crnac, šta god.

OK.

Imaš ovlaštenje, ne daješ mi drugu mogućnost, pisaću drugačije, pisaću kako ga nazivaju Ameri - Obummer - http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Obummer
nosara

#4956 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Analiza sve većeg kaosa u Libiji: međusobni okršaji militanata Tripoli ponovno pretvaraju u ratnu zonu dok nemoćni premijer Ali Zeidan traži stranu vojnu intervenciju

Ovo je posljedica "demokratizacije" u reziji Obmane i zapadnoevropskih patuljaka...

A samo prije par godina...

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4957 Re: LIBIJA

Post by japin_mutapi »

Cyrax

#4958 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

AleksoMKD

#4959 Re: LIBIJA

Post by AleksoMKD »

Da se nadovezem na Cyraksovu vjest, sve jaci sukobi raznih milicija i "vladinih" snaga.
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-24971765

Slike od juce kada su naoruzane grupe otvorile varu na demonstrante. Demonstranti su bili nenaoruzani po tvrdnji samih ucesnika demonstracija.
Navodno je vatru otvorila grupa Ansar Al Sharia koje se borila protiv Gadafija.
Image

Image

Prvo su Gadafijevi pucali po demonstracijama a sada oslobodioci....................................

Mad Max za 3, 2, 1..........................
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4960 Re: LIBIJA

Post by Truba »

ima li haga kada je u pitanju mučko ubistvo gadafija
a znali su srati o 13 granata po kninu i ganjati gotovinu 10 godina

stoka bjelosvjetska
Cyrax

#4961 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

Cim dezurni islamisti ne reaguju na ovo znaci da ne ginu pravi demonstranti vec "anamo oni".
udrch

#4962 Re: LIBIJA

Post by udrch »

ovo su samo sporadične pucnjave koje su sastavni dio nakon revolucija i diktatura..
samo su ovi demonstranti udarili na tvrd orah, jer ovi iz Misrate su bili jedina vojna formacija koja je u rušenju Gadafija pokazala pravu snagu..izdržali su okruženje i na kraju ušetali u Tripoli..
spreca

#4963 Re: LIBIJA

Post by spreca »

nosara wrote:Analiza sve većeg kaosa u Libiji: međusobni okršaji militanata Tripoli ponovno pretvaraju u ratnu zonu dok nemoćni premijer Ali Zeidan traži stranu vojnu intervenciju

Ovo je posljedica "demokratizacije" u reziji Obmane i zapadnoevropskih patuljaka...

A samo prije par godina...

Image
:thumbup:
daxon

#4964 Re: LIBIJA

Post by daxon »

udrch wrote: i na kraju ušetali u Tripoli..
Nakon što je NATO na čelu sa SAD-om odradio i završio stvari, u Tripoli bi ušetala i moja baba u električnim invalidskim kolicima i to sa ispražnjenom baterijom.
Cyrax

#4965 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

"Sporadicna pucnjava" vec godinama traje. Jbg sad ubijaju oni sto im je halal valjda pa se necemo obazirati.
japin_mutapi

#4966 Re: LIBIJA

Post by japin_mutapi »

Cyrax wrote:"Sporadicna pucnjava" vec godinama traje. Jbg sad ubijaju oni sto im je halal valjda pa se necemo obazirati.
tačno ... od gadafijevog dolaska na vlast
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4967 Re: LIBIJA

Post by Truba »

ko je nadležan za zločine u libiji
Cyrax

#4968 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

Nema Gadafija vec 2 godine moj japine...ka'em ti razumijem da su tvoji pobijedili pa sad imaju demokratsko pravo da pam-ovima opletu po narodu. Borili su se za slobodu jebem li ga.
japin_mutapi

#4969 Re: LIBIJA

Post by japin_mutapi »

Cyrax wrote:Nema Gadafija vec 2 godine moj japine...ka'em ti razumijem da su tvoji pobijedili pa sad imaju demokratsko pravo da pam-ovima opletu po narodu. Borili su se za slobodu jebem li ga.
znam ali kažem da nije bilo bolje ni za vrijeme pukovnika
on je direktno kriv i za ovo stanje danas jer je kreirao uslove za pobunu i revoluciju

svaka etnička skupina i pleme plus ideološke i vjerske grupe su naoružane i imaju svoje milicije
niko ne želi da onaj drugi dominira i određuje pravila i svako želi što veći dio kolača tj. učešča u vlasti i pozicija moći

ovo pozicioniranje če potrajati još neko vrijeme i nažalost ljudi če stradati
revolucije jedu svoju djecu i to se ponavlja i u libiji
ipak ne u onolikoj mjeri koliko bi pojedini željeli da se dešava samo da bi mogli reči da su bili u pravu glede budućnosti libije i da opravdaju svoje divljenje i ljubav prema pukovniku
Challenger__

#4970 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Kakva crna revolucija moj Japine... :-) Klasična pljačka zapada uz pomoć lokalnih debila. Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.
japin_mutapi

#4971 Re: LIBIJA

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Kakva crna revolucija moj Japine... :-) Klasična pljačka zapada uz pomoć lokalnih debila. Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.
moguće je ali uz saglasnost sad i izraela i asistenciju italije i francuske
Challenger__

#4972 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Ma da... Baš sa njima.

:lol:

____

*ebaće im Sisi znanje.
Opetja033

#4973 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote: Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

biser godine
Challenger__

#4974 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Vidi stari... Pročitaj moje, pa svoje anticipacije, pa onda sebi zvizni smajli.

:wink:
Challenger__

#4975 Re: LIBIJA

Post by Challenger__ »

Drugovi moji, dragi šaneri moji. Promakla vam je jedna izuzetno bitna činjenica: Abdul Fatah el-Sisi je danas najuticajniji musliman na planeti, njegova moć raste iz dana u dan, za njegovo prijateljstvo se bore mnogi. On Egipat lucidno pozicionira kao izvor stabilnosti u regiji i kada smiri tenzije u zemlji i dobije izbore, počinje njegova globalna misija. Libija je prva na redu.

Abdul Fatah el-Sisi, čovjek sa misijom!
Post Reply