Cherry, prije nego se jave ove anti-AD dojačice da ja upanem sa jednim malim savjetom - AD daj samo nakon dojenja, makar ti misliš da nema ništa ili da je samo malo povukao. I AD daj u malim porcijama (40 ml) makar repetirala 2 x. Tebi on treba da navuče mlijeko a vidjećeš da će postepeno smanjivati količinu uzetog AD.
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
safran
#4951 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitke LTM - čuj sat vremena - zar to može
Cherry, prije nego se jave ove anti-AD dojačice da ja upanem sa jednim malim savjetom - AD daj samo nakon dojenja, makar ti misliš da nema ništa ili da je samo malo povukao. I AD daj u malim porcijama (40 ml) makar repetirala 2 x. Tebi on treba da navuče mlijeko a vidjećeš da će postepeno smanjivati količinu uzetog AD.
-
safran
#4952 Re: Trudnjače i porodilje online
Još mi reci koje je godište i šta je po horoskopu pa da zovem svekrvu i pitam je li jednog zaboravila u bolnici.Alhemicarkaa wrote:Ma safran, mene bilo stid reči, ali evo - koristi i moju kupku za intimno pranje i anticelulitni gel. Kaže, mora da je dobro kad ti koristiš. Vrhunac mi je bio kad sam presvukla posteljinu i legli da spavamo. Jastučnice sa jedne strane imaju sitne cvjetove, a sa druge krupne i okrenula slučajno da su kod mene sitne na vrhu, a kod njega krupne i ide konverzacija:
On: daj mi svoj jastuk, evo ti moj,
ja:,
On: pa vidi imaš sitne cvjetove,
Ja: pa imaš i ti, samo okreni jastuk.
On: Nema veze, daj mi svoj
Ja: Ali potpuno su nam isti jastuci (kupila ih isti dan potpuno iste)
On: ma sigurno si sebi nešto bolje napravila
Ne zezaj se sa zdravljem - uzmi barem riblje ulje, Ca-citrat i C vit. Ostalo manje-više.
- otherside
#4953 Re: Trudnjače i porodilje online
haj' je upitaj da nije i mene rodila
ja sam k'o dijete uvijek mislila da je kod drugih bolje i kvalitetnije, posebno kod brata
i sad sumnjam...
ja sam k'o dijete uvijek mislila da je kod drugih bolje i kvalitetnije, posebno kod brata
i sad sumnjam...
-
acinoc
#4954 Re: Trudnjače i porodilje online
LTM cestitam, zelim ti brz oporavak, a bebi sve najljepse
super prolazno vrijeme
- Alhemicarkaa
#4955 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako već daješ AD jer misliš da nemaš mlijeka (a imaš, mlijeka ima onoliko koliko beba navuče ili jednostavno što beba više sisa, više je mlijeka. To što je ona stalno gladna je zbog toga što joj je želudac veličine klikera, brzo se napuni, ali bogme i brzo isprazni), daji kako ti je safran rekla. Ali trudi se da dojenje u tom slučaju traje minimalno sat vremena. Još bolja opcija, ako si premorena i strahuješ da je beba gladna pokušaj da čitav dan samo dojiš, ako beba počne plakati na jednoj sisi, a ti odmah drugu dok je ne isprazni, pa opet na prvu, koja se u međuvremenu "napunila" i tako naizmjenično. Prati da li beba guta (čuje se gutanje, miče ušima), mlijeko iz sise nadolazi u valovima, znači beba sisa ima mlijeka, pa nestane, beba tad ubrzanije sisa dok ne dođe novi val mlijeka i onda opet poteče. Prati broj mokrih pelena i trebaće ti u ovom periodu kad beba praktično visi na sisi sva moguća podrška okoline, tvoja obaveza treba da bude samo dojenje i spavanje - kad god beba spava. Znam da ti ovo zvuči kao naučna fantastika, da je kroz kuću tutanj, ali, ti si netom porođena, imala si težak porod, plus pod hormonima si, kloni se svih i svega što te nervira, ne moraš sjediti sa gostima, imaš itekako dobar izgovor za to. I najvažnije, opusti se maksimalno. I feniraj sesafran wrote:
- Alhemicarkaa
#4956 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima ti ta logike, što više mislim, sve mi se više čini da mog muža nije rodila moja svekrvasafran wrote: Još mi reci koje je godište i šta je po horoskopu pa da zovem svekrvu i pitam je li jednog zaboravila u bolnici.
Ne zezaj se sa zdravljem - uzmi barem riblje ulje, Ca-citrat i C vit. Ostalo manje-više.
-
safran
#4957 Re: Trudnjače i porodilje online
Taj tvoj puter - ništa od genetike - onda je klima 
-
Auntie
#4958 Re: Trudnjače i porodilje online
U biti boli mene briga i za jednog i za drugog doktora ali imam u porodici after porod slucajjulisiz es grant wrote:Vidi što Vahidin pravi sebi propaganduAuntie wrote:Preporuka za sve buduce trudnice i porodilje.. na Jezeru dr.Katica... to je covjek..
Veliko NE velikom strucnjaku Murtezicu....![]()
Ako je neko onako umilan prema vama i tetoši vas, ne znači da je stručan. Najčešće je baš obratno.
Prvi porod dr.Katica bio ljubazan, bukvalno je rekao i u koliko sati ce beba doci, nakon poroda 2-3 puta dosao da pogleda pacijentice..
Drugi porod Dr.M nakon pregleda pustio ju je kuci otvorenu kaze dodji sutra, porodila se 2h poslije, zene koje su lezale su molile, dozivale, da dodje da ih pogleda jer ih boli rana, nije htio, ona sad lezi kuci iskasapljena, dijete je u bolnici.. ( a jos smo imali 45.567 preporuka za doktora M.)
-
radenska
#4959 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja upravo zbog takvih stvari ne volim preporuke. Svako ima svoje iskustvo s doktorima, neko dobro neko lose, sve je to individualno. Najvise bih voljela da mi se na porodu pojavi neki dr. kojeg nisam vidjela jos na jezeru, koji me nije pregledao (a rijetki su
)
- Alhemicarkaa
#4960 Re: Trudnjače i porodilje online
Šta nam je sa Arminom? Ne javlja se, reko da se nije i ona porodila.
-
affidavit
#4961 Re: Trudnjače i porodilje online
@LTM cestitke, sve najbolje...
Iskreno drago mi je cuti da je porod nekome trajao jedan sat, od svih naslusanih horor storyja o porodima drago mi je cuti da ima i takvih. Ne znam, kada mi neko spomene porod ja odmah zamislim 30 sati radjanja, padanja u nesvijest i sl. (na formiranje ovakve slike su iskljucivo uticale price zena sa teskim porodima, a imala sam nesrecu da samo takve cujem)
- Alhemicarkaa
#4962 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja se uvijek ježim na ljude koji pred djevojkama i trudnicama pričaju svoje horor porodiljske priče, mislim, wtf? Ja sam na početku bila baš isprepadana, a onda sam išla na vježbe i one su mi super pomogle. Žene često loše na porodu prođu iz čistog neznanja (naravno ima i drugih faktora, ali i težak porod sa znanjem lakše prođe). Ja sam matematički tip i čim su nam na vježbama pokazali grafikon kontrakcije meni se u glavi sve složilo. Kontrakcija traje 1 minut, svoj vrhunac, kad najviše boli traje samo 15 sekundi! Čim kontrakcije krenu na 1 minut porodit ćeš se vrlo brzo i dovoljna su dva do tri tiskanja i beba je napolju. Sa tehnikama disanja, vjerom u sebe i maksimalnom opuštenosti puno su ti veće šanse da ti porod ne bude horor priča. Ja sam nakon svih tih objašnjenja na vježbama, odlučilaaffidavit wrote: Iskreno drago mi je cuti da je porod nekome trajao jedan sat, od svih naslusanih horor storyja o porodima drago mi je cuti da ima i takvih. Ne znam, kada mi neko spomene porod ja odmah zamislim 30 sati radjanja, padanja u nesvijest i sl. (na formiranje ovakve slike su iskljucivo uticale price zena sa teskim porodima, a imala sam nesrecu da samo takve cujem)
Ne opterećuj se ružnim stvarima, misli pozitivno i opusti se maksimalno (znam da je to lakše reči, nego učiniti, ali može se. Bar izbjegavaj na internetu horor priče i tužne teme. Ja sam sebe opteretila sa pupčanom vrpcom i oticanjem plodne vode, bespotrebno, sve je u Božjim rukama, tvoje je da budeš što bezbrižnija kako bi beba u pupi bila opuštena.
-
safran
#4963 Re: Trudnjače i porodilje online
Kad ti počnu pričati a ti lijepo dlanove na uši i pjevaj lalalalalalalala - kad one nemaju obzira prema tebi nemaš potrebe ni ti imati prema njima. Ja sam imala dva teška poroda - u stvari jedan težak (30 sati bez padanja u nesvjest) a drugi onako baš horror - i znaš šta - kad sam prijateljicama pričala o njima suze su im tekle ali od smijeha. Bol bude i prođe - punih ruku ideš kući a sve ostalo je stvar interpretacije. Glavu gore i LALALALALALALA!affidavit wrote:@LTM cestitke, sve najbolje...Iskreno drago mi je cuti da je porod nekome trajao jedan sat, od svih naslusanih horor storyja o porodima drago mi je cuti da ima i takvih. Ne znam, kada mi neko spomene porod ja odmah zamislim 30 sati radjanja, padanja u nesvijest i sl. (na formiranje ovakve slike su iskljucivo uticale price zena sa teskim porodima, a imala sam nesrecu da samo takve cujem)
- otherside
#4964 Re: Trudnjače i porodilje online
meni dosla komsinica na kafu, ja bila nekih desetak dana pred porod ako ne i manje...
ja njoj kafu, sok, kolac a ona meni 2-3 storije o bebama koje su umrle pri porodu, neposredno nakon poroda i tako...
kontam ja, sad si popila kafu, neces vise
ja njoj kafu, sok, kolac a ona meni 2-3 storije o bebama koje su umrle pri porodu, neposredno nakon poroda i tako...
-
safran
#4965 Re: Trudnjače i porodilje online
A ovo je druga varijanta - nisam htjela ni spominjati. Bog te, što si bliže kraju sve te više neka zebnja i stah, pa dumaš jer ne možeš spavati, pa ne možeš spavati jer dumaš i onda ti na to dođe takva jedna da naglas izgovori sve tvoje strahove. Ja što žene znaju bitiotherside wrote:meni dosla komsinica na kafu, ja bila nekih desetak dana pred porod ako ne i manje...
- Alhemicarkaa
#4966 Re: Trudnjače i porodilje online
Šta ima komšinica, najgora sorta ljudi
, ja provirim kroz špijunku, ako je neko iz haustora namah oblačim kaput i otvorim vrata sa cipelom u ruci - ja baš krenula... Samo mi je jednom ušla komšinica i to dok su mi majstori bili tu i nikad više. Lijepo se mi ispričamo u haustoru, taman toliko da nema vremena da me opterećuje.
Kod mene su na poslu počeli sa sličnim temama kao kod otjerside, a meni stomak do zuba i to meni pričaju i gledaju me, a ja lijepo u pola njihove rečenice ustanem i u svoju kancelariju... Uvijek se možeš vaditi na hormone
Kod mene su na poslu počeli sa sličnim temama kao kod otjerside, a meni stomak do zuba i to meni pričaju i gledaju me, a ja lijepo u pola njihove rečenice ustanem i u svoju kancelariju... Uvijek se možeš vaditi na hormone
- otherside
#4967 Re: Trudnjače i porodilje online
kod mene je ovako: cim neko pozvoni na vrata, ja prvo pogledam krzo spijunku.
ako je postar, otvorim
komsiluk i nenajavljeni gosti - jok.
ako me bas cuju dok se sunjam prema vratima onda nabacim bade mantil, umotam kosu u peskir i kazem da sam izletila iz kupatila
ne, ne mogu stajati na vratima mokra duze od 10 sekundi
ako je postar, otvorim
ako me bas cuju dok se sunjam prema vratima onda nabacim bade mantil, umotam kosu u peskir i kazem da sam izletila iz kupatila
ne, ne mogu stajati na vratima mokra duze od 10 sekundi
- Alhemicarkaa
#4968 Re: Trudnjače i porodilje online
This is so, so true! Sve se to tako brzo zaboravi, a stvari koje su ti bile horor i samoj tebi kasnije budu smiješne. Mene zamal sestra nije obrisala maramicom za dezinfekciju ruku, neposredno nakon šivanjasafran wrote:punih ruku ideš kući a sve ostalo je stvar interpretacije. Glavu gore i LALALALALALALA!
-
bizet
#4969 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote: ja provirim kroz špijunku, ako je neko iz haustora namah oblačim kaput i otvorim vrata sa cipelom u ruci - ja baš krenula...
hmmm...sad bas ovo nije tako dobar savjetAlhemicarkaa wrote:dajte si oduška i radite ono što nikad ne biste
- LieToMe
#4970 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo mene tj nas
stigli smo kuci, ludniiicaaaa pa reko da ugrabim koji minut i napisem koju pametnu
Prvo hvala vam na lijepim cestitkama i zeljama.
Sve je krenulo ovako
u 7:40 pukao vodenjak, ja se istusirala, spremila, nasminkalazgrabila pogubljenog muza i kofer
e da natjerala ga da spremimo krevet i posteljinu i oko 8:40 bili u drzavnoj. Ja dosla malo me bolilo ali nista strasno (visok prag bol) a ja 8 prstiju otvorena
Nakas taman bio dezurni kaze ti dosla
elem da skratim, dok su me pregledali,uzeli anamnezu, dok sam se presvukla prodje i pola 10. Elem ja sam trceci do sale, dok su supruga obukli, poceo porod i mi to brzo obavismo. Tacno u 10:10 rodila se na:):)sa curica. Jedino mi krivo sto ne snimih Nakasa dok je dragom pruzao ruku i rekao e svaka ti cast zena glasa nije pustila
E da, suprugu su na kapiji rekli dobre mu cipele
Ispostavilo se da je covjek izasao u onim papama u kojim je prisustvovao porodu
Eto zene uglavnom sve proslo brzo i efikasno. Beba je prava spavalica. Javim se jos kad ugrabim vremena da ispricam o cimerici do moje sobe. Pusa od mene i moje cure
Sve je krenulo ovako
E da, suprugu su na kapiji rekli dobre mu cipele
Eto zene uglavnom sve proslo brzo i efikasno. Beba je prava spavalica. Javim se jos kad ugrabim vremena da ispricam o cimerici do moje sobe. Pusa od mene i moje cure
- otherside
#4971 Re: Trudnjače i porodilje online
LieToMe wrote:Evo mene tj nasstigli smo kuci, ludniiicaaaa pa reko da ugrabim koji minut i napisem koju pametnu
Prvo hvala vam na lijepim cestitkama i zeljama.
Sve je krenulo ovakou 7:40 pukao vodenjak, ja se istusirala, spremila, nasminkalazgrabila pogubljenog muza i kofer
e da natjerala ga da spremimo krevet i posteljinu i oko 8:40 bili u drzavnoj. Ja dosla malo me bolilo ali nista strasno (visok prag bol) a ja 8 prstiju otvorena
Nakas taman bio dezurni kaze ti dosla
elem da skratim, dok su me pregledali,uzeli anamnezu, dok sam se presvukla prodje i pola 10. Elem ja sam trceci do sale, dok su supruga obukli, poceo porod i mi to brzo obavismo. Tacno u 10:10 rodila se na:):)sa curica. Jedino mi krivo sto ne snimih Nakasa dok je dragom pruzao ruku i rekao e svaka ti cast zena glasa nije pustila
![]()
E da, suprugu su na kapiji rekli dobre mu cipeleIspostavilo se da je covjek izasao u onim papama u kojim je prisustvovao porodu
![]()
jedva cekamo
ljubi L.
-
safran
#4972 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma šta je ovo? Pa ti prije iz bolnice nego u bolnicu. Najbolje si stvari propustila - ja fino par dana na patologiji, pa par dana u rodilištu - puna doživljaja i utisaka. To mi nešto sažeto
Čestitam još jednom i jooooj, sad imaš svježe da njuškaš . Malo zavidim!
Čestitam još jednom i jooooj, sad imaš svježe da njuškaš . Malo zavidim!
- vanad
#4973 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam LTM na bebici. Kad budes drugo radjala ti oko termina setaj oko porodilista inace ces se poroditi kod kuce 
-
affidavit
#4974 Re: Trudnjače i porodilje online
Glede ovih zena sto vole da prepricavaju teske porode, pokusavam da ih izignorisem. Generalno, vjerujem da se dosta stvari u zivotu lakse prodje ako postoji pozitivan stav. Stvarno pokusavam da se opustim i mislim da je to najbolje i za mene i bebu. Naravno, uvijek je tu podsvjesno razmisljanje da li je sve ok, pa svi ti nalazi double, triple testovi, ma kako se mi trudile ne mozemo ostati bas totalno ravnodusne na sve, ali isto tako ne treba ni oko cega panicariti.
Btw. upravo sam dosla od Divanovica, kaze da je trenutno sve ok, i udebljala sam se 2 kg za mjesec i pol (nemojte se ljutiti na mene, ali nemate pojma kako sam ponosna na sebe
). Cerviks se smanjio za 2 mm u odnosu na prethodni pregled (38 mm, dok je usce zatvoreno), dr. kaze da ce to pratiti, pa ako bude potrebno uradicemo serklazu. Samo ne znam da li se to radi u bolnici, ili to radi i dr. Divanovic, i da li je to mnogo komplikovano? Ne mogu to bas vizualizirati, znam samo da je rijec o podvezivanju grlica. Iskreno se nadam da mi nece biti potrebno. 
Btw. upravo sam dosla od Divanovica, kaze da je trenutno sve ok, i udebljala sam se 2 kg za mjesec i pol (nemojte se ljutiti na mene, ali nemate pojma kako sam ponosna na sebe
-
radenska
#4975 Re: Trudnjače i porodilje online
E vala LTM ti ti brza iz bolnice nego u bolnicu
Ja bas volim ove price s poroda 
Cestitam na bebici, jesi neka ne napisa nam koliko je bebica bila teska ( ti i ja smo tu negdje, zato pitam
)
Gdje je ona armina
Cestitam na bebici, jesi neka ne napisa nam koliko je bebica bila teska ( ti i ja smo tu negdje, zato pitam
Gdje je ona armina