Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#4951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:A što mogu Hafize davno sam ja svoju misiju pojasnio . Nego što ti misliš za Bakira , njemu će meni se čini najbolje leći ovo da neće biti novih izbora na godinu...
I meni se čini da Bakir nije daleko od ovih ovdje prašinara.
Ne kontam doista tu apsolutnu nezainteresiranost i odsustvo bilo kakve volje da započne razgovor o tome. I to ne samo u njega, već u svih bošnjačkih stranaka. Znam da su ''lijevi'' nacionalsocijalisti po prirodi destruktivni, a još kad su u pitanju Hrvati onda to već prelazi u patološku mržnju...to pjena na usta ide, ali ovi umjereni nacionalisti iz SDA su ipak vodeća snaga i od njih bi trebali doći prvi signali da su spremni započeti taj proces.
Ja ovo tumačim na dva načina:
- Postoji neka kvaka, neko obećanje ispod stola....možda visoki predstavnik i njegova ovlaštenja. I kada se baš zagovna do daske, on bi mogao poništiti odluku Ustavnog suda i odobriti izbore bez ikakvih intervencija u zakon - što je po meni više nego teško ostvarivo, ali tko će ga znati.
- Idu na sve ili ništa, kad je bal nek je maskenbal. Vjeruju da će na taj način ishoditi nekakvu njima povoljnu političku intervenciju, mada mi to izgleda previše naivno.

Ima i treća: nemaju oni pojma što i kako dalje se nositi s ovim :)
Haris.ba

#4952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

Point. wrote:Pitam se je li postoji neki virtualni Dretelj u koji zavrsimo mi sa Hafizove crne liste? :?
Podsjeti me spomenuvši Dretelj na rečenicu iz prvostepene presude Prliću i ostalima.
1731. The Chamber therefore finds that the HVO committed all these crimes with the intention of discriminating against the Muslims held at Dretelj Prison and violating their basic rights to life, human dignity and freedom...
Point.

#4953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Juzni srbi se ugledali na svoju pravoslavnu bracu pa pootvarali logore za svoje komsije. Sta ti je biti predvodnik evropskih vrijednosti.
Kolinda

#4954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:A što mogu Hafize davno sam ja svoju misiju pojasnio . Nego što ti misliš za Bakira , njemu će meni se čini najbolje leći ovo da neće biti novih izbora na godinu...
I meni se čini da Bakir nije daleko od ovih ovdje prašinara.
Ne kontam doista tu apsolutnu nezainteresiranost i odsustvo bilo kakve volje da započne razgovor o tome. I to ne samo u njega, već u svih bošnjačkih stranaka. Znam da su ''lijevi'' nacionalsocijalisti po prirodi destruktivni, a još kad su u pitanju Hrvati onda to već prelazi u patološku mržnju...to pjena na usta ide, ali ovi umjereni nacionalisti iz SDA su ipak vodeća snaga i od njih bi trebali doći prvi signali da su spremni započeti taj proces.
Ja ovo tumačim na dva načina:
- Postoji neka kvaka, neko obećanje ispod stola....možda visoki predstavnik i njegova ovlaštenja. I kada se baš zagovna do daske, on bi mogao poništiti odluku Ustavnog suda i odobriti izbore bez ikakvih intervencija u zakon - što je po meni više nego teško ostvarivo, ali tko će ga znati.
- Idu na sve ili ništa, kad je bal nek je maskenbal. Vjeruju da će na taj način ishoditi nekakvu njima povoljnu političku intervenciju, mada mi to izgleda previše naivno.

Ima i treća: nemaju oni pojma što i kako dalje se nositi s ovim :)
Ma nakon referenduma VP je izgubio kredibilitet a očito i moć . Drugo novi izborni zakon se mora donijeti do 10.mjeseca ako želimo izbore u 2018. Ja ipak mislim da SDA igra kurvanjsku igru ,šute tule mule i čekaju reakciju nacionalsocijalista koji znaju ovo što i ja a to je da je IZBORNI zakon suspendiran a to im ne ide na ruka . Tako da će SDA čkomiti koliko god dugo ih ovi drugi ne budu pritiskali da se nešto riješi a tada će im uvaliti vrući krumpir u ruke i skinuti dobar dio odgovornosti sa sebe ...
Hafis

#4955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:[
Ma nakon referenduma VP je izgubio kredibilitet a očito i moć . Drugo novi izborni zakon se mora donijeti do 10.mjeseca ako želimo izbore u 2018. Ja ipak mislim da SDA igra kurvanjsku igru ,šute tule mule i čekaju reakciju nacionalsocijalista koji znaju ovo što i ja a to je da je IZBORNI zakon suspendiran a to im ne ide na ruka . Tako da će SDA čkomiti koliko god dugo ih ovi drugi ne budu pritiskali da se nešto riješi a tada će im uvaliti vrući krumpir u ruke i skinuti dobar dio odgovornosti sa sebe ...
To je vraški riskantna igra.
Kako bude vrijeme istjecalo, tako će i patrijotski mediji podizati tenzije.
Ja ne vjerujem da iz krugova lijevih nacionalsocijalista može poteći bilo kakav konstruktivan prijedlog, i oni funkcioniraju isključivo na ubiranju političkih zicera proisteklih iz propusta SDA.
Znači s te strane SDA može samo očekivati destrukciju. Vrlo je tanka nit na kojoj hodaju: s jedne strane mogu dovesti do situacije ''slučaj Mostar'' i velike krize, a s druge strane što god da postignu u izmjenama zakona biti će u indoktriniranoj javnosti proglašeni izdajnicima i djeljiteljima Bosne. Jebeno.
Samo, da će mediji to napumpavati kada se voda zalije do ušiju - hoće. Čak i vjerujem da bi moglo doći i do ''spontanog'' okupljanja nezadovoljnog naroda i patrijota, a onda je sve moguće.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#4956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Kolinda wrote:
Hafis wrote:Ima i treća: nemaju oni pojma što i kako dalje se nositi s ovim :)
.... koji znaju ovo što i ja a to je da je IZBORNI zakon suspendiran ...

... a opet evo da nas je 10 000 šta sad . Hrvati su konstitutivni narod u BiH i na državnom nivou imaju za pravo sjediti na 33% pozicija .......
Koliko sam upoznat sa politikom i pravom opcenito, biti konstitutivan ne znaci da imas zagarantovan procenat vlasti u jednoj drzavi ili entitetu.
Znaci da imas pravo da uspostavis jednu organizaciju, sistem i pravila, sto vi bh Hrvati jeste uspostavili kroz HNS i politicke stranke. Konstutivnost vam ne daje za pravo da uspostavljate drzavu u drzavi, sto ste vec probali dva puta i oba puta ste popusili.

constitutive

1. having the power to establish or give organized existence to something (uspostavili ste HNS, vise od toga i bez rata ne moze)

2. forming a part or constituent of something; component (funkcionisete kao hrvatska komponenta unutar dzave BiH)

Izborni zakon nije suspendiran, vec treba uskladiti jedan dio u kojem se spominje popis stanovnistva iz 1991 a koji treba zamijeniti sa popisom stanovnistva iz 2013. US nije donio nikakvu drugu odluku, odredbu ni naredbu osim te.
Last edited by wonkaw on 06/03/2017 17:48, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#4957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Neupućeni gost koji svrati na ovaj forum bi mogao steći dojam da izbori koji
slijede će biti kao i do sada. Neke korekcije vrlo male a možda čak i ni to.
Kolinda

#4958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

wonkaw wrote:
Kolinda wrote:

... a opet evo da nas je 10 000 šta sad . Hrvati su konstitutivni narod u BiH i na državnom nivou imaju za pravo sjediti na 33% pozicija .......
Koliko sam upoznat sa politikom i pravom opcenito, biti konstitutivan ne znaci da imas zagarantovan procenat vlasti u jednoj drzavi ili entitetu.
Znaci da imas pravo da uspostavis jednu organizaciju, sistem i pravila, sto vi bh Hrvati jeste uspostavili kroz HNS i politicke stranke. Konstutivnost vam ne daje za pravo da uspostavljate drzavu u drzavi, sto ste vec probali dva puta i oba puta ste popusili.

constitutive

1. having the power to establish or give organized existence to something (uspostavili ste HNS, vise od toga i bez rata ne moze)

2. forming a part or constituent of something; component (funkcionisete kao hrvatska komponenta unutar dzave BiH)

Izborni zakon nije suspendiran, vec treba uskladiti jedan dio u kojem se spominje popis stanovnistva iz 1991 a koji treba zamijeniti sa popisom stanovnistva iz 2013. US nije donio nikakvu drugu odluku, odredbu ni naredbu osim te.
Ako tako kažu mediji iz ćaršije treba im vjerovati samo što mnogi od njih nisu ni objavili odluku US a kamoli da se netko potrudio napraviti analizu... A ovo što si nadrobio u citatu baš je sa smislom , aplauz klapklapklap....
Škobo Habu

#4959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Čitaš li ti što sam napisao gore: RODNI LIST. Kakav bola popis :? , tko ti je spominjao popis u AU.
Žive ti veze nemaš, dragi Hafise. :roll:

U tom rodnom listu može stajati samo katolik. Nacionalnog izjašnjavanja u BiH, pod AU protektoratom, nije bilo.

Zato i spominjem popis - on se vršio samo na vjerskoj osnovi.
Kolinda

#4960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Lincoln-Burrows wrote:Neupućeni gost koji svrati na ovaj forum bi mogao steći dojam da izbori koji
slijede će biti kao i do sada. Neke korekcije vrlo male a možda čak i ni to.
Rođo to ti je paralelni svemir...Teško se oduprijeti cenzuri koja se provodi u ćaršiji i pročitati malo i drugu stranu što kaže o svemu...
Point.

#4961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Cuj 33%......koliko vas je mozete samo dobiti kitom po celu.
spreca

#4962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Haris.ba wrote:
Point. wrote:Pitam se je li postoji neki virtualni Dretelj u koji zavrsimo mi sa Hafizove crne liste? :?
Podsjeti me spomenuvši Dretelj na rečenicu iz prvostepene presude Prliću i ostalima.
1731. The Chamber therefore finds that the HVO committed all these crimes with the intention of discriminating against the Muslims held at Dretelj Prison and violating their basic rights to life, human dignity and freedom...
Kolko govana za potoriti negdje kakvu ledinu

Image
Last edited by spreca on 06/03/2017 18:06, edited 1 time in total.
Mirza007

#4963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Opa, golupcicima se pridruzio Mr. Lincoln.
U Metkovicu izgleda upravo pada zanimljivi "menage a trois".
spreca

#4964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Mirza007 wrote:Opa, golupcicima se pridruzio Mr. Lincoln.
U Metkovicu izgleda upravo pada zanimljivi "menage a trois".
to neka kolektivna opaljtka :lol: :lol:
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#4965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

wonkaw wrote:
Kolinda wrote:

constitutive

Kolinda wrote: Ako tako kažu mediji iz ćaršije treba im vjerovati samo što mnogi od njih nisu ni objavili odluku US a kamoli da se netko potrudio napraviti analizu... A ovo što si nadrobio u citatu baš je sa smislom , aplauz klapklapklap....
Opet bez argumenata. Nista ja nisam nadrobio, dio TVOG citata je sa druge teme na koji nisi odgovorio, http://forum.klix.ba/revizija-presude-p ... #p13425761 pa rekoh da te ponovo pitam. Vidim uzaludno. De vi nastavite sa svojom analizom kako ce SDA morati da prihvati SVE sto HDZ zahtjeva. Sto se tice analize vrati se unazad na moje postove, imas sve fino citirano sa linkovima na web stranice, ja ti necu ponavljati.
BHCluster

#4966 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Hafis

#4967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote: Izborni zakon nije suspendiran, vec treba uskladiti jedan dio u kojem se spominje popis stanovnistva iz 1991 a koji treba zamijeniti sa popisom stanovnistva iz 2013. US nije donio nikakvu drugu odluku, odredbu ni naredbu osim te.
Znači zakon, tj. član zakona nije suspendiran.
Nego, gdje se to u odluci Suda spominje 1991. i potreba usklađivanja s novim popisom?
Kolinda

#4968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Bogami su me poslušali i napravili grupu na Viberu ,slete se ko pčele na maticu .
Mirza007

#4969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Sa HZHB-ovcima nikada na zelenu granu.
Taman se dogovoris da se energija ne razmece na gluposti tipa novog izbornog zakona, kad oni opet na pocetak.
A cemu gubiti vrijeme kada zakon koji odgovara svima vec postoji i u praksi se dokazao kao idealno rjesenje.
Jednostavno - prekopirati Izborni zakon iz PC u FBiH.
Elegantno, pravicno I efikasno rjesenje.
I vuk sit I ovce na broju.
Kolinda

#4970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Naime, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da odredba potpoglavlja B članka 10.12. stavak 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakoj županiji“ i odredbe poglavlja 20 - Prijelazne i završne odredbe članka 20.16A stavak 2. toč. a.-j. Izbornog zakona nisu u skladu s člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine zato što očito impliciraju da pravo na demokratsko odlučivanje isključivo legitimnim politički predstavljanjem neće biti utemeljeno na demokratskom izboru izaslanika u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine onog konstitutivnog naroda koji predstavlja i čije interese
zastupa, što je suprotno načelu konstitutivnosti, odnosno ravnopravnosti bilo kojeg od konstitutivnih naroda
.
Evo malo pa neka svatko donese zaključak što je to US htio reći ,istini za volju za ovu odluku su bili Hrvati,Srbi i stranci a protiv Bošnjaci suci US ..
Hafis

#4971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Naime, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da odredba potpoglavlja B članka 10.12. stavak 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakoj županiji“ i odredbe poglavlja 20 - Prijelazne i završne odredbe članka 20.16A stavak 2. toč. a.-j. Izbornog zakona nisu u skladu s člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine zato što očito impliciraju da pravo na demokratsko odlučivanje isključivo legitimnim politički predstavljanjem neće biti utemeljeno na demokratskom izboru izaslanika u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine onog konstitutivnog naroda koji predstavlja i čije interese
zastupa, što je suprotno načelu konstitutivnosti, odnosno ravnopravnosti bilo kojeg od konstitutivnih naroda
.
Evo malo pa neka svatko donese zaključak što je to US htio reći ,istini za volju za ovu odluku su bili Hrvati,Srbi i stranci a protiv Bošnjaci suci US ..
Pa zar ti stvarno misliš da ovi prašinari što se motaju oko noga mogu skontati što ondje piše :D

U njiha ti sva priča stane u južni srbin, 7%, kme kme, bosanski katolici, rahat patnja ...i kapak, nema dalje.
Čuj poglavlje, potpoglavlje, članak, stavak...ti kao da si na krugu 99 :lol:
ušće

#4972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ušće »

Kolinda wrote:
.
Očito si je neko pogrešno razumio a da vidimo ko ...
-Dakle svaki od tri naroda BiH (Bošnjaci ,Srbi ,Hrvati ) su konstitutivni na svakom pedlju BiH tako veli Ustav ili ti Dejonski Ugovor
-konstitutivnost se ne mjeri brojem stanovništva već se ima provoditi proprcionalno kao što je dogovoreno( dakle nema veze jeli Hrvata 10ili 12 ili 30 posto i jeli Bošnjak 50 ,2 ili 80% )
-To što ste vi razumjeli i što hoćete jeste Hrvatima pripada 50% ali imao mi uslov ne može biti biran Hrvat iz Sarajeva ,Tuzle , Goražda, Kladuše ,kao što ne može biti biran Bošnjak iz Livna ,Ljubuškog ,Kreševa , jer oni ne vrijede po našem kao Bošnjak iz Sarajeva ili Zenice ili Goražda ,kao i Hrvat iz Lištice , Duvna , ili Kreševa ...
Neće biti pajdo držite se jedne odluke kao pijan plota , a ne kažete šta kada jedan od Bošnaka ili Hrvata koji ne pripadaju vladajućoj oligarhiji podnese "pravni podnesak " tom istom sudu na osnovu deskriminacije i prava da bira i bude biran ...

Guranje prsta u oko samo zato što si trenutno u poziciji često i najčešće proizvodi vraćanje istog , a često i čitave šake u valstitto ...
Kolinda

#4973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:
.
Pa zar ti stvarno misliš da ovi prašinari što se motaju oko noga mogu skontati što ondje piše :D

U njiha ti sva priča stane u južni srbin, 7%, kme kme, bosanski katolici, rahat patnja ...i kapak, nema dalje.
Čuj poglavlje, potpoglavlje, članak, stavak...ti kao da si na krugu 99 :lol:
Ja se jadan nadam neće li naletit netko da se barem potrudi objasniti ovu odluku ali izgleda da za ovaj pdf ne vrijedi ona stara Uzbečka " tko čeka taj dočeka "...
Point.

#4974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Vidi gmazova juznih sto se tepaju jedan drugom. :lol:
Kolinda

#4975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

ušće wrote:
Kolinda wrote:
.
Očito si je neko pogrešno razumio a da vidimo ko ...
-Dakle svaki od tri naroda BiH (Bošnjaci ,Srbi ,Hrvati ) su konstitutivni na svakom pedlju BiH tako veli Ustav ili ti Dejonski Ugovor
-konstitutivnost se ne mjeri brojem stanovništva već se ima provoditi proprcionalno kao što je dogovoreno( dakle nema veze jeli Hrvata 10ili 12 ili 30 posto i jeli Bošnjak 50 ,2 ili 80% )
-To što ste vi razumjeli i što hoćete jeste Hrvatima pripada 50% ali imao mi uslov ne može biti biran Hrvat iz Sarajeva ,Tuzle , Goražda, Kladuše ,kao što ne može biti biran Bošnjak iz Livna ,Ljubuškog ,Kreševa , jer oni ne vrijede po našem kao Bošnjak iz Sarajeva ili Zenice ili Goražda ,kao i Hrvat iz Lištice , Duvna , ili Kreševa ...
Neće biti pajdo držite se jedne odluke kao pijan plota , a ne kažete šta kada jedan od Bošnaka ili Hrvata koji ne pripadaju vladajućoj oligarhiji podnese "pravni podnesak " tom istom sudu na osnovu deskriminacije i prava da bira i bude biran ...

Guranje prsta u oko samo zato što si trenutno u poziciji često i najčešće proizvodi vraćanje istog , a često i čitave šake u valstitto ...
Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
Post Reply