girl wrote:nijedna od one dvije zarine haljina nije za posla ako niste hostesa ili nesto slicno. prva eventualno s nekim sakoom. iako joj je duzina OK opci dress code i bonton(cak i ako nisu zvanicno propisani u firmi) je da se ne nose stvari bez rukava. eto na bas velikoj vrucini u obzir dolaze one sto su skroz do ruba ramena , ali pri tom ne smiju imati dekolte. to je prvo, a sad sve zavisi gdje covjek radi i sta misli da je pristojno.
a sto se drugog tice, prva moja misao kad sam vidjela kombinaciju je bila, jao lijepo izgleda , lijepe boje i to, dok nisam vidjela "viseci dio" i pomislila , joj kako li to presmijesno izgleda kad visi ispod tog mantila![]()
What to wear???
Moderator: anex
- LieToMe
#4951 Re: What to wear???
- wewa
#4952 Re: What to wear???
ja nosim i sportske varijante, vrlo cesto sam u jeansu, ali zato ne nosim nista s bretelama, tregerima, nista iznad koljena, s dekolteom... ne nosim ni ultra duge haljine na posao, niti japanke. dzaba, meni to stvarno nije za radnog mjesta. a bome se svacega nagledam i u vlastitoj firmiLieToMe wrote:girl wrote:nijedna od one dvije zarine haljina nije za posla ako niste hostesa ili nesto slicno. prva eventualno s nekim sakoom. iako joj je duzina OK opci dress code i bonton(cak i ako nisu zvanicno propisani u firmi) je da se ne nose stvari bez rukava. eto na bas velikoj vrucini u obzir dolaze one sto su skroz do ruba ramena , ali pri tom ne smiju imati dekolte. to je prvo, a sad sve zavisi gdje covjek radi i sta misli da je pristojno.
a sto se drugog tice, prva moja misao kad sam vidjela kombinaciju je bila, jao lijepo izgleda , lijepe boje i to, dok nisam vidjela "viseci dio" i pomislila , joj kako li to presmijesno izgleda kad visi ispod tog mantila![]()
o ukusima se ne raspravlja ali i ja sam na slicnim talasima. bas ono pazim sta cu obuci, vodim racuna da je pristojno i sa mjerom, nisam ljubitelj dekoltea pa vise preferiram one zatvorenije haljinice/bluze/majice... mada kad vidim u cemu zene/djevojek dolaze kod mene u firmi na posao
![]()
- LieToMe
#4953 Re: What to wear???
i sama sam ti takvawewa wrote:ja nosim i sportske varijante, vrlo cesto sam u jeansu, ali zato ne nosim nista s bretelama, tregerima, nista iznad koljena, s dekolteom... ne nosim ni ultra duge haljine na posao, niti japanke. dzaba, meni to stvarno nije za radnog mjesta. a bome se svacega nagledam i u vlastitoj firmiLieToMe wrote:girl wrote:nijedna od one dvije zarine haljina nije za posla ako niste hostesa ili nesto slicno. prva eventualno s nekim sakoom. iako joj je duzina OK opci dress code i bonton(cak i ako nisu zvanicno propisani u firmi) je da se ne nose stvari bez rukava. eto na bas velikoj vrucini u obzir dolaze one sto su skroz do ruba ramena , ali pri tom ne smiju imati dekolte. to je prvo, a sad sve zavisi gdje covjek radi i sta misli da je pristojno.
o ukusima se ne raspravlja ali i ja sam na slicnim talasima. bas ono pazim sta cu obuci, vodim racuna da je pristojno i sa mjerom, nisam ljubitelj dekoltea pa vise preferiram one zatvorenije haljinice/bluze/majice... mada kad vidim u cemu zene/djevojek dolaze kod mene u firmi na posao
![]()
- Nadinka
#4954 Re: What to wear???
Eh jučerašnja kombinacija vas je baš probudila, evo i današnje, p ada vidimo reakcije 
http://malezensketeme.net/?p=26308
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#4955 Re: What to wear???
ooooooo, želim ovakvu jaknu SADNadinka wrote:Eh jučerašnja kombinacija vas je baš probudila, evo i današnje, p ada vidimo reakcije
i tako mi je drago što imam crvene lakovane baletanke, već godinama
-
Lounge Act
#4956 Re: What to wear???
i ja bih tu jaknu, predobra jeanoush wrote:ooooooo, želim ovakvu jaknu SADNadinka wrote:Eh jučerašnja kombinacija vas je baš probudila, evo i današnje, p ada vidimo reakcije
i tako mi je drago što imam crvene lakovane baletanke, već godinama
-
girl
#4957 Re: What to wear???
Htjela sam da odustanem od komentara da ljudi ne pocnu misliti da provociram
al' fakat nije tako. Nadinka, meni se svi komadi ove odjece smetaju, ali mi je onako na prvi pogled oci zaparala majica. Ona je stvarno lijepa ali zasto si na smedju kombinaciju stavila sivu majicu s crnim "vratom" ? Zasto ne neku bez, bijelu, drap ili sta ja znam? Ispravi me ako sam fulala boje, to je ono sto vidim na slici, i izvini ako ona nije sivo-crna. Ova majica mi je idealna sa pegla uzim crnim pantolama ili farmerkama i stiklama. i koznom jaknom.
a jakna je fakat predobra.
al' fakat nije tako. Nadinka, meni se svi komadi ove odjece smetaju, ali mi je onako na prvi pogled oci zaparala majica. Ona je stvarno lijepa ali zasto si na smedju kombinaciju stavila sivu majicu s crnim "vratom" ? Zasto ne neku bez, bijelu, drap ili sta ja znam? Ispravi me ako sam fulala boje, to je ono sto vidim na slici, i izvini ako ona nije sivo-crna. Ova majica mi je idealna sa pegla uzim crnim pantolama ili farmerkama i stiklama. i koznom jaknom.
-
tumbelina
#4958 Re: What to wear???
Ni meni ova majica nikako ne ide uz ovo... Ni bojom a ni ''oblikom''
Ali eto, vidim žene uglavnom kažu predivno, pa možda je do mene... A prošla haljina (ona sa ''repom'') mi je isto katastrofa, hihi pitam se možda je stvarno do mene?!
- anoush
#4959 Re: What to wear???
ma ove tri što su napisale da je odlično/super 100% to govore za sve, to su oni likovi što na FB sve živo lajkaju

- Nadinka
#4960 Re: What to wear???
A ne kontam sta je smedje na setu? Jakna je crna, suknja je crno-siva, bluza je crno-siva, torba crna?girl wrote:Htjela sam da odustanem od komentara da ljudi ne pocnu misliti da provociram![]()
- Nadinka
#4961 Re: What to wear???
ma zasto bi iblo do tebe, pa ukusi se razlikuju, na krjau nije ni dobro da se uvijek svima sve svidja a ni ja ne pravim svaku kombinaciju az sebe. ipak, ona haljina mi se bas svidjatumbelina wrote:Ni meni ova majica nikako ne ide uz ovo... Ni bojom a ni ''oblikom''Ali eto, vidim žene uglavnom kažu predivno, pa možda je do mene... A prošla haljina (ona sa ''repom'') mi je isto katastrofa, hihi pitam se možda je stvarno do mene?!
- thea
#4962 Re: What to wear???
nadi ti ovdje vrijedno radis.
kombinacoja je romanticna, ja bar tako dozivljavam.
moja maica bi bila bijela i sve bi bilo ok po mom ukusu.
u svakom slucaju sve je super!
kombinacoja je romanticna, ja bar tako dozivljavam.
moja maica bi bila bijela i sve bi bilo ok po mom ukusu.
u svakom slucaju sve je super!
- Partizzanka
#4963 Re: What to wear???
cijeli nadinkin site je zamisljen u stilu "vase dnevne doze inspiracije" ... i stoga to tako i treba da gledamo, ne kao nesto sto se MORA ili NE SMIJE ili sl ... nego kao ideju koju cura daje, potice posjetitelje da pokrenu svoj ormar i da nesto iz njega izvuku, ili u njega ubace, nesto sloze ili presloze ...
- Nadinka
#4964 Re: What to wear???
thea i partizanka imate poljubac od mene 
Pa naravno, bas kao sto sma i rekla vec, ne treba i ne moze vam se svidjeti svaka kombinacija, mora s etu naci za svakog ponesto, a msilim da je doslo do zabune sa bojama, vjerovatno ona jakna malo djeluej smedja na slici?
Pa naravno, bas kao sto sma i rekla vec, ne treba i ne moze vam se svidjeti svaka kombinacija, mora s etu naci za svakog ponesto, a msilim da je doslo do zabune sa bojama, vjerovatno ona jakna malo djeluej smedja na slici?
-
tumbelina
#4965 Re: What to wear???
ma naravno... ja cijenim svačiji trud, nije mi na kraj pameti da kritikujem... k'o što neko kaže meni se sviđa, ja sam samo rekla meni se ne sviđa... uostalom mislim da je i za Nadinku korisnije kad se daje objektivno mišljenje i kad se kombinacija realno ocijeni nego da se samo lajka šta god se objavi reda radi...Partizzanka wrote:cijeli nadinkin site je zamisljen u stilu "vase dnevne doze inspiracije" ... i stoga to tako i treba da gledamo, ne kao nesto sto se MORA ili NE SMIJE ili sl ... nego kao ideju koju cura daje, potice posjetitelje da pokrenu svoj ormar i da nesto iz njega izvuku, ili u njega ubace, nesto sloze ili presloze ...
-
girl
#4966 Re: What to wear???
ja se stvarno izvinjavam onda, nisam dobro vidjela, meni se nesto ucinilo da je sve smedje osim majice i baletanki. nisam bila popila kafu na vrijeme
i dalje mi majica malo odskace od svega, ali je kombinacija onda daleko bolja nego sto je bila u mojoj glavi prvobitno. zato 
- thea
#4967 Re: What to wear???
kad nesto razmislim ova kombinacija bi super isla uz dzins crni, plavi...
cure igrajmo se
cure igrajmo se
- Nadinka
- anoush
#4969 Re: What to wear???
što bi napisao tata moje drugarice za svaku sliku na FBNadinka wrote:eH EVO DANAS IDEMO U POTPUNO DRUGOM STILU, DA VAS ČUJEM
http://malezensketeme.net/?p=26356
-
lavv
#4970 Re: What to wear???
Sve mi se sviđja!!! Super bi mi ovo sve stajalo. Svaka čast na izboru Nadinka. Ova torba nije loša, mada ja u Zari nisam nikad ništa našla da mi se sviđa. Ili nekako mi sve nabacano, pa nemam živaca tražiti stvariNadinka wrote:eH EVO DANAS IDEMO U POTPUNO DRUGOM STILU, DA VAS ČUJEM
http://malezensketeme.net/?p=26356
- Nadinka
#4971 Re: What to wear???
Mantil imaš u Sisleyu, ima i u onoj boji leda, al ne znam tacnu icjneu pa zato nisma napisalaanoush wrote:što bi napisao tata moje drugarice za svaku sliku na FBNadinka wrote:eH EVO DANAS IDEMO U POTPUNO DRUGOM STILU, DA VAS ČUJEM
http://malezensketeme.net/?p=26356- SVIĐA MI SE!!! posebno mantil
-
girl
#4972 Re: What to wear???
Nadinka, kombinacija je super uskladjena, lijepa, kome ova boja haljine stoji 
- anoush
#4973 Re: What to wear???
to o čemu pričaš nije Zara nego Azel France, i ova torba će u Azel doći za jedno 3 godine, moždalavv wrote:Sve mi se sviđja!!! Super bi mi ovo sve stajalo. Svaka čast na izboru Nadinka. Ova torba nije loša, mada ja u Zari nisam nikad ništa našla da mi se sviđa. Ili nekako mi sve nabacano, pa nemam živaca tražiti stvariNadinka wrote:eH EVO DANAS IDEMO U POTPUNO DRUGOM STILU, DA VAS ČUJEM
http://malezensketeme.net/?p=26356.
@Nadinka, hvala ti za informaciju, sad mi još samo sponzor nedostaje i mogu u shopping
-
girl
#4974 Re: What to wear???
torba vjerovatno nece doci u azel, zato sto azel vise ne moze nabavljati zaru otkad je ona "dosla" u mostar.
trenutno ce da rasprodaju ono sto imaju zare, a najvili su da ce nabavljati neku drugu, kvalitetnu marku.
-
lavv
#4975 Re: What to wear???
Hvala na informaciji. Možda za vikend skoknem do Mostara pa možda tamo u Zari nešto nađem.girl wrote:torba vjerovatno nece doci u azel, zato sto azel vise ne moze nabavljati zaru otkad je ona "dosla" u mostar.trenutno ce da rasprodaju ono sto imaju zare, a najvili su da ce nabavljati neku drugu, kvalitetnu marku.