The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#4951 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

annoy wrote:I meni je glupo što se samo Morgan vratio, ali možda su se dogovorili da će on otići riješiti sirenu a ovi drugi nastaviti usmjeravat stado zombija, ili tako nešto :D

ma ko zna,serija je pa je sve moguce ali malo glupo da on sam ode u grad,ne znaju sta se desilo
kakavdanakneiskustvu

#4952 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

je li iko primijetio kako je ona mala usla u grad ko u svoj wc,nigdje nikog na kapiji
DMXallen

#4953 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Napokon odgledana i druga epizoda... Mnogo me toga iznerviralo, kao npr Morgan zvani Splinter... al hebiga. Mora se povući neka paralela između dobrog i lošeg, s tim što mislim kako je ovdje dobro ono što Carol zvana ubojita mašina radi. Kraljica bila, kraljica ostala...
Rick je falio, ali možda i bolje tako...malo neka se snađu i bez njega ovi Alexandrijanci koji su na godišnjem odmoru... palo mnogo mrtvih al' ostali oni koji trebaju. Rekoh prije Morgan me nervira, pa i ne toliko al' ovo njegovo zen sranje ako ga nastavi koštat će mnoge života. Nadam se za dobro svih da je na kraju onog Vučka smakao. Nekako mi prebrzo završi priča o vukovima, al' su zato najviše sranaj uradili, fanatici i ludaci.
U idućoj bi se moglo očekivati krdo walkera na vratima, pod uslovom da je sirena dovoljno dugo svirala .. Mali Carl, čuj mali, dečko je porastao i to psihički, on će da bude zajeban igrač, veće je počeo zvučati kao tata Rick, ako mu ne zamiriše Enid pa mu pomuti razum heheh...
Najjača scena, uz sve scene oko kraljice Carol, je ona kada Carl onako totalno opušteno izvadi kolače iz rerne da ne izgore.. to je to Just Survive Somehow - JSS.
Odlična epizoda i za nijansu bolja od prve, samo neka nastave u ovom tonu.

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 6.03 - Thank You

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... k-you.html
sencobih

#4954 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

Ne sjećam se da je do sada bilo ono da zamute rane i krv, to se brinu da ne bude stresno za gledatelje :-)
drunken tiger

#4955 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by drunken tiger »

annoy wrote:I meni je glupo što se samo Morgan vratio, ali možda su se dogovorili da će on otići riješiti sirenu a ovi drugi nastaviti usmjeravat stado zombija, ili tako nešto :D
To je i meni naumpalo. Vjerovatno ćemo u idućoj epizodi vidjeti kako su Rick i ekipa ostali da prave blokadu šetačima dok Morgan trči da pomogne Aleksandriji.
DMXallen

#4956 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Po onome što sam vidio u promotivnom video upravo to se i desilo. Morgan je vjerovatno otišao da sredi sirenu i pomogne u Alexandriji a ostatak ekipe je ostao da riješi walkere. Ono što nas sigurno očekuje je još jedna napeta epizoda.
annoy

#4957 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Svakako nisu mogli onu hrpu zombija ostavit bez nadzora, al opet, mogli su poslat još nekog, 'ta će Morgan s onim štapićem
kakavdanakneiskustvu

#4958 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

pogledao sam zadnje scene pretprošle epizode,kad je rick rekao morganu da on ode u aleksnadriju,a oni ce ostati
adda_sa

#4959 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

cini mi se da sirena koja je odjekivala sumom, ona koju su rick i ostlai culi, nije ona iz kamiona. suvise slaba, nema sanse da se cuje toliko i toliko daleko
golfiista

#4960 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by golfiista »

adda_sa wrote:cini mi se da sirena koja je odjekivala sumom, ona koju su rick i ostlai culi, nije ona iz kamiona. suvise slaba, nema sanse da se cuje toliko i toliko daleko
A ima šanse da mrtvi hodaju :shock: i da ih ovi ubijaju kao muhe :? , daj ba...uozbiljite se malo :-x
House

#4961 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by House »

loše :oops:
DMXallen

#4962 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

kao što reče jedan forumaš na drugom forumu, citiram '' tražiš logiku u zombie seriji'' :-D

A ko kaže da su uopšte daleko od Alexandrije sa krdom walkera, sigurno su prolazili toliko blizu da ipak sirena se dovoljno čuje. Zvuk ipak putuje zrakom, a zračna linija je definitivno kraća ;-)
Logovan

#4963 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

adda_sa wrote:cini mi se da sirena koja je odjekivala sumom, ona koju su rick i ostlai culi, nije ona iz kamiona. suvise slaba, nema sanse da se cuje toliko i toliko daleko
Meni se činila da je dovoljno glasna da je čuju. :-)
oskarboy

#4964 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

aleksandrija nikakve zastite nema ,onaj morgan samo zatvori vrata bez ikakve brave .samo jedan strazar bio na ogradi.i jedan snajperista gore koji ne zna pucat.stvarno smjesna serija .
onaj morgan odmah poceo nervirat,lafo on moralista hahahaha,ljude tamo kolju ,nema sta im ne rade a on opet nece da ubija.
aleksandrija ima toliko oruzija i opet ljudi poginuse u njoj tako lako.da su imalo bili organizovani,mogli su one divljake pobit ko zeceve
Tyke

#4965 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Mogla bi uskoro cucnuti Aleksandrija, nece valjda cijelu sezonu provesti medju onim zidinama i cekati par zombija da roknu. Ovaj napad i pokolj se i desio kao opomena Ricka da se moraju svi obuciti da ubijaju, jer su totalno nespremni i nesposobni.

Jel Morgan prije bio clan Vukova ili sta vec, kao da se odavno znaju ili sam je neku epizodu tako pausalno odgledao? :D A na kraju 2. epizode se vidi kako se naljuti Morgan i mogli bismo napokon ocekivati i njegove vjestina i rokanje.
kakavdanakneiskustvu

#4966 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

oskarboy wrote:aleksandrija nikakve zastite nema ,onaj morgan samo zatvori vrata bez ikakve brave .samo jedan strazar bio na ogradi.i jedan snajperista gore koji ne zna pucat.stvarno smjesna serija .
onaj morgan odmah poceo nervirat,lafo on moralista hahahaha,ljude tamo kolju ,nema sta im ne rade a on opet nece da ubija.
aleksandrija ima toliko oruzija i opet ljudi poginuse u njoj tako lako.da su imalo bili organizovani,mogli su one divljake pobit ko zeceve

pa vidio si kako ona curica udje,nigdje nikog na kapiji
kakavdanakneiskustvu

#4967 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Tyke wrote:Mogla bi uskoro cucnuti Aleksandrija, nece valjda cijelu sezonu provesti medju onim zidinama i cekati par zombija da roknu. Ovaj napad i pokolj se i desio kao opomena Ricka da se moraju svi obuciti da ubijaju, jer su totalno nespremni i nesposobni.

Jel Morgan prije bio clan Vukova ili sta vec, kao da se odavno znaju ili sam je neku epizodu tako pausalno odgledao? :D A na kraju 2. epizode se vidi kako se naljuti Morgan i mogli bismo napokon ocekivati i njegove vjestina i rokanje.

mozda,kad su ga ono petoro okruzilo glavni medju njima ga upita kao da ga zna,ti zivis ovdje?
SaPnA

#4968 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SaPnA »

pa morgan je pretukao onu dvojicu u sumi i strpao ih u auto, vjerovatno je to taj
Yapi Yapo

#4969 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yapi Yapo »

SaPnA wrote:pa morgan je pretukao onu dvojicu u sumi i strpao ih u auto, vjerovatno je to taj
tako je.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#4970 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yahweh »

Episode 4 of season 6 will be 90-minutes long, AMC announced today, dubbed as The Walking Dead Mega Sunday

:izet: :izet:
kakavdanakneiskustvu

#4971 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Yahweh wrote:Episode 4 of season 6 will be 90-minutes long, AMC announced today, dubbed as The Walking Dead Mega Sunday

cudno,obicno zadnja u sezoni bude duza
annoy

#4972 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ajme, 90 min, tko ce to gledat. I ovih 40 ubrzam
Logovan

#4973 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Yahweh wrote:Episode 4 of season 6 will be 90-minutes long, AMC announced today, dubbed as The Walking Dead Mega Sunday

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sencobih

#4974 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

Kod nas sa reklamama trajaće bar tri sata, sreca pa se moze premotati
DMXallen

#4975 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

90 minuta ameri računaju sa reklamama.. tako da epizoda će biti nešto malo jače od sat vremena.

Alexandrija jeste smiješna jer su ljudi unutar zidina živjeli spokojno i imali su mnogo sreće da ih niko nije napadao, a walkeri su završili u kamenolomu pa tako nisu imali ni sa njima problema. Ne treba miješati pojam smiješno sa serijom, serija nije smiješna jer poenta i jeste da se Alexandrija prikaže kao smiješna i puna naivnih ljudi. Džaba im pun magacin oružja kad niko ne zna rukovati sa njim, niti ima petlju.
Što se tiče konstatacije kako na kapiji nema nikoga i kako je Enid ušetala to uopšte nije tačno, ne mora uvijek prikazati nekoga da otvara kapiju kako bi gledaoci zaključili da ima neko.. kapija ima mehanizam zaključavanja i uvijek jednog čovjeka pored kapije, to se vidjelo najbolje u finalu sezone 5 kada je pop samo gurnuo kapiju bez da zaključa.
Alexandrija je slabo čuvano mjesto, sa jednim snajperom, i to je istina..a upravo na tome radi Rick da se obuče ljudi unutar zidina i da se postave straže.
Posljedica takvog ponašanja stanovnika se upravo vidjela u prošloj epizodi kada su im dase uskočile preko zida i pola ih pobili, da nije bilo Carol i Morgana svi bi poginuli.. možda bi Carl i Enid jedino pobjegli.
Post Reply