Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LikeLike wrote: ↑06/09/2023 13:50
Sta je poskupilo na registraciji u odnosu na proslu godinu? Vidim par ljudi kukaju po cca 50KM poskupilo. Meni u istoj osiguravajucoj kuci, sve isto kao prosle godine, ali skuplje 25KM.
Nije nista.
Po papirima... sve je isto.
Mimo papira... manji si popust dobio od osiguranja
Sta je poskupilo na registraciji u odnosu na proslu godinu? Vidim par ljudi kukaju po cca 50KM poskupilo. Meni u istoj osiguravajucoj kuci, sve isto kao prosle godine, ali skuplje 25KM.
Ništa. Meni je cijena registracije u fening ista kao prošle godine.
Ukoliko vlasnik automobila umre, a dok se ceka ostavinska rasprava istekne i registracija i moraju se tablice vratiti, nakon cega se vlasnik odjavi. Da li naredni vlasnik koji na ostavinskoj raspravi dobije u nasljedstvo taj automobil ima neke poteskoce oko takvog jednog vozila, imajuci u vidu da je u tom trenutku vec neko vrijeme (mozda i par sedmica) odjavljen auto od prethodnog vlasnika i prakticki u tom trenutku i nije ni na kome?
Takodjer, da li buduci vlasnik mora odmah nakon zavrsetka ostavinske rasprave uci u proceduru registracije automobila jer je vec neko vrijeme odjavljen prethodni vlasnik koji je umro, ili auto moze tako stajati neko vrijeme bez ikakvih problema?
Dodaju da je ova odluka donesena kao odgovor na inflatorna kretanja u skladu sa inicijativom tržišta osiguranja, a i u cilju harmonizacije propisa sa onima u entitetu RS.
Jedino se plate radnika ne povećavaju "kao odgovor na inflatorna kretanja".
Ili si isto poslao ili su cijene ostale iste 209.90km 110KW+
Nisam, ta kolona prikazuje procenat osnovne premije (red obiljezen sa 100%) za računanje ostalih vrijednosti prema rasponu snage u kW (npr. 110kW je 209,90% od osnovne premije). Kolona gdje je premija sa bonusom 0% je obilježena sivom bojom i tu je navedena osnovna premija 421 KM a bila je ranije 396 KM, kao što su naveli u saopštenju koje su preuzeli portali (a Forto je u tabeli gledao worst worst case scenario )
Realno, koliko su ljudi zakukali, nije strasno poskupljenje. Meni polisa skocila sa 346 na 368, 22KM. Ima stvari na kojima nas deru vise pa sutimo. Na gorivu godisnje damo visestruko vise nego sto bi trebali da ukinu akcize ili ogranice cijenu pa svi malo laju po klixu i nista.