Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
luckylaka

#4951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by luckylaka »

Suti i trpi wrote:Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.

Narodi u BiH nisu spremni za pomirenje i medjusobno uvazavanje. Koaliranje sa nekim iz drugog entiteta je potpuno neprihvatljivo za srpsko i bosnjacko biracko tijelo. Populizam i demagogija dominiraju.
Jel ovo znaci da je NS bolje prosla sutra bi BiH narodi napravili narodno veselje ,fino se izgrlili ,izljubili.pomirili se i zavladao rahatluk u BiH.Ma daj pusti suplju.Sa onakvom izbornom kampanjom jos su i dobro prosli.Ne kupe se glasovi biraca samo u Sa,Tuzli,Bl. Malo gospodo obidjite i Rudo,Focu,Cajnice,Gorazde,Kladusu,Cazin,Kozarac i to je BiH.
Suti i trpi

#4952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Neka se BPS proslavio...

Alfons

Ti rece da ce NS - NSP imati vecu podrsku u Tuzli nego u cijeloj RS. Po ovome sto vidim, podrska je manje vise podjednaka (ako se izuzme Sarajevo)...

Razlozi za debakl su katastrofalna medijska popracenost i novcano limitirana predizborna kampanja. U Zenici preko 50% ljudi nema pojma ko je Nasa stranka (neki nikada nisu culi), a velika vecina nije upoznata sa programom Nase stranke. Od mojih drugara niko nije znao NISTA o NS, osim da su clanovi stranke Danis i Dino.

Ovo sam napiso na 139 stranici... Kada je ovakva informisanost u Zenici, mozete zamisliti kakav je slucaj u ruralnim sredinama.

Postao/la Suti i trpi dana 18/07/2010 23:53

Danas smo imali tradicionalno 'druzenje' pred zgradom i nisam mogo odolit da ne opipam puls svojih komsija pred izbore . Ono sto je pozitivno je da niko nece glasat za SDA i SzBiH (makar tako kazu, pa cemo vidjet hoce li ih SDA i SzBiH uspjet ponovo presankat do izbora). Vecina podupire BPS jer je jedan istaknuti komso clan te stranke, tako da se svojski trudi da animira svoje komsije da glasaju za BPS (radi se uglavnom o ljudima izmedju 30 - 50 godina). Oni vjeruju da je BPS stranka koja ce se ostro obracunat sa kriminalom i strpat u zatvor mafiju iz SDA i SzBiH. Oni vjeruju u cestitost i postenje Sefera Halilovica. Politicku platformu BPSa uopste ne poznaju. 5-6 ljudi ce glasat za Lijanovica i Radoncica, jer vjeruju da ce oni pokrenuti privredu i otvorit nova radna mjesta (radi se o ljudima od 40-60 godina). Mladja ekipa (momci od 18 - 25 godina) ce u velikoj vecini glasat za SDP. Oni vjeruju da je SDP avangarda koja ce vratit dobra vremena o kojim su im pricali njihovi roditelji. Kao vecina ostalih, ni oni nemaju pojma kakve principe zagovara SDP i koja je njihova politicka platforma. Jedna od glavnih stavki zbog kojih ce podrzat SDP je 'antinacionalizam'. Kada sam se ja izjasnio kao simpatizer Nase stranke, svi su me blijedo pogledali i nekoliko njih jednoglasno upitalo 'ko su ti'. Kada sam spomeno Danisa Tanovica i Dinu Mustafica, odmah su se sjetili da su njih dvojica osnivaci neke stranke, ali nisu znali da se zove 'Nasa stranka'. Kada sam ih upozno sa politickim principima koje zagovara NS, mladja garda je bila odusevljena i svi su se slozili kako su to principi na kojima se treba gradit buducnost ove drzave. Stariji su na to rekli, 'vidite da vas obmanjuje, necete se vi djeco hljeba najest od nekih glumaca, pjesnika i slicni umjetnika' . Reko sam im koja je internetska adresa Nase stranke i savjetovo da se informisu o svakoj stranci prije nego olako poklone glas bilo kome...

Zakljucak je da su stranke kao BPS, SBB i Radom za boljitak puno poznatije u narodu nego li Nasa stranka. Marketing je jako bitan faktor u politici, tako da Nasa stranka na tome planu mora napravit lavovski poso da bi mogli parirat SDA, SzBiH, SDP, BPS, SBB i Radom za boljitak. Sigurno je da Nasa stranka nije finansijski mocna kao ovih sest nabrojanih, ali se mora naci nacin da se ljudi upoznaju sa politickim principima koje zagovara Nasa stranka. Na medije se ne treba oslanjat, jer je poznato da vecina njih favorizuje neke druge stranke. Nasa stranka ima veliku sansu u mladjim ljudima koji su do sada apstinirali i koji nisu toliko optereceni prosloscu. Takvih je vecina i ako se takvi animiraju, pobjeda ce biti neizostavna.
Altsa

#4953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

izvinite ali moram :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#4954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Da pogodim, i u Bosanskom Petrovcu gdje NS ima načelnika koji ga je (jel' ono bijaše baš ta riječ) ''preporodio'' slaba medijska pokrivenost i manjak resursa su zaslužni za 98 (slovima DEVEDESET OSAM) glasova za Našu stranku!?

U nekim kulturama ovo išće harakiri...
Suti i trpi

#4955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

svakako_lud wrote:
Suti i trpi wrote:Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.

Narodi u BiH nisu spremni za pomirenje i medjusobno uvazavanje. Koaliranje sa nekim iz drugog entiteta je potpuno neprihvatljivo za srpsko i bosnjacko biracko tijelo. Populizam i demagogija dominiraju.
Narod nije ni spreman da prihvati šupljološke demagoge koji ništa ne rade i bez ikakvog cilja i plana ganjaju samo da se uhljebe u kakvoj foteljici na bilo koji način.
:shock: :? :shock: :?

:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

Jesi ozbiljan ili se zajebavas? Pa 20 godina pobjedjuju demagozi koji supljiraju i nista ne rade. Gdje ti zivis?

Siguran sam da 50% gradjana BiH nikada nije culo za Nasu stranku, a da preko 90% nema pojma za sta se stranka zalaze. U medijama su potpuno diskrimisani dok je marketing radi finansijske inferiornosti potpuno zanemariv.

Narod u BiH vjeruje u one koji su najvise na TVu i koji imaju najvise postera na banderama. Vecina Bosnjaka ne zeli dati glas koaliciji koja na vrhu ima jednog covjeka iz Foce i jednog iz Rudog. Nije bitno kakvi su ljudi, bitno je odakle su. Isto tako Srbi ne zele dati glas nekome ko se zove Danis, Dino, Fadil, Mustafa,... Jednostavno, nije vrijeme za jednu ovakvu politicku stranku.

Nasa stranka mora nastaviti sa radom... Da nije Nase stranke ja bih apstiniro i sa ovih izbora. Prvi put sam glaso i prvi glas sa ponosom dao Nasoj stranci.
ri0

#4956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ri0 »

DaysleepeR wrote:a kako će proći Naša Stranka nego loše kad nema sposobne ljude da ih vode?

noć pred izbore u 4 ujutro četiri mlada delinkventa trgaju plakate po Titovoj, penju se na bandere, psuju razne majke od seljačkih, sandžačkih i sl.

OK, građanski revolt, ali nije tako, jedan od njih prilazi i pruža vizitku, Naša Stranka, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, 89 godište, student prava, inicijali A.R.

na vizitki štamparska greška "Vrijeme je da stvari PRUZMEMO u svoje ruke"

i to je ozbiljna alternativa vladajućima?

dajte molim vas, balavci i diletanti, nesposobni da vode kampanju, naravno da je konačni domet ispod 3% glasova

A.R. za skupštinu kantona moze biti samo Adis Rudalija :D

Image

Da... to je lik koji treba da vodi drzavu... :D
svakako_lud

#4957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by svakako_lud »

Suti i trpi wrote:
svakako_lud wrote:

Narod nije ni spreman da prihvati šupljološke demagoge koji ništa ne rade i bez ikakvog cilja i plana ganjaju samo da se uhljebe u kakvoj foteljici na bilo koji način.
:shock: :? :shock: :?

:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

Jesi ozbiljan ili se zajebavas? Pa 20 godina pobjedjuju demagozi koji supljiraju i nista ne rade. Gdje ti zivis?

Siguran sam da 50% gradjana BiH nikada nije culo za Nasu stranku, a da preko 90% nema pojma za sta se stranka zalaze. U medijama su potpuno diskrimisani dok je marketing radi finansijske inferiornosti potpuno zanemariv.

Narod u BiH vjeruje u one koji su najvise na TVu i koji imaju najvise postera na banderama. Vecina Bosnjaka ne zeli dati glas koaliciji koja na vrhu ima jednog covjeka iz Foce i jednog iz Rudog. Nije bitno kakvi su ljudi, bitno je odakle su. Isto tako Srbi ne zele dati glas nekome ko se zove Danis, Dino, Fadil, Mustafa,... Jednostavno, nije vrijeme za jednu ovakvu politicku stranku.

Nasa stranka mora nastaviti sa radom... Da nije Nase stranke ja bih apstiniro i sa ovih izbora. Prvi put sam glaso i prvi glas sa ponosom dao Nasoj stranci.
Hajde sad skontaj šta sam htio reći, pored svog palamuđenja ns-a ko bi im normalan dao glas u moru stranaka koje takođe ništa ne rade ali već imaju svoje istranirano glasačko tijelo.
Haveru to ti ga dođe kao da te neko u pustinji zavali da nosiš kamenčinu na čeđima i ti u jednom momentu vidiš drugi kamen gotovo jednak onom kojeg nosiš i uzmeš ga čisto onako da malo promijeniš...
I dalje je težek, i dalje se guliš noseći ga ali hajde, samo neka je promijenjeno...
Apsolutno ničim nisu ljudima pokazali da HOĆE I MOGU nešto uraditi osim pljuvati po strankama na čije glasačko tijelo ciljaju...
Ne prema vlasti, nego samo prema onima koji im ne odgovaraju... Zato su sad ostali mali i jadni....
DaysleepeR

#4958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Suti i trpi wrote:Neka se BPS proslavio...

Alfons

Ti rece da ce NS - NSP imati vecu podrsku u Tuzli nego u cijeloj RS. Po ovome sto vidim, podrska je manje vise podjednaka (ako se izuzme Sarajevo)...

Razlozi za debakl su katastrofalna medijska popracenost i novcano limitirana predizborna kampanja. U Zenici preko 50% ljudi nema pojma ko je Nasa stranka (neki nikada nisu culi), a velika vecina nije upoznata sa programom Nase stranke. Od mojih drugara niko nije znao NISTA o NS, osim da su clanovi stranke Danis i Dino.

Ovo sam napiso na 139 stranici... Kada je ovakva informisanost u Zenici, mozete zamisliti kakav je slucaj u ruralnim sredinama.

Postao/la Suti i trpi dana 18/07/2010 23:53

Danas smo imali tradicionalno 'druzenje' pred zgradom i nisam mogo odolit da ne opipam puls svojih komsija pred izbore . Ono sto je pozitivno je da niko nece glasat za SDA i SzBiH (makar tako kazu, pa cemo vidjet hoce li ih SDA i SzBiH uspjet ponovo presankat do izbora). Vecina podupire BPS jer je jedan istaknuti komso clan te stranke, tako da se svojski trudi da animira svoje komsije da glasaju za BPS (radi se uglavnom o ljudima izmedju 30 - 50 godina). Oni vjeruju da je BPS stranka koja ce se ostro obracunat sa kriminalom i strpat u zatvor mafiju iz SDA i SzBiH. Oni vjeruju u cestitost i postenje Sefera Halilovica. Politicku platformu BPSa uopste ne poznaju. 5-6 ljudi ce glasat za Lijanovica i Radoncica, jer vjeruju da ce oni pokrenuti privredu i otvorit nova radna mjesta (radi se o ljudima od 40-60 godina). Mladja ekipa (momci od 18 - 25 godina) ce u velikoj vecini glasat za SDP. Oni vjeruju da je SDP avangarda koja ce vratit dobra vremena o kojim su im pricali njihovi roditelji. Kao vecina ostalih, ni oni nemaju pojma kakve principe zagovara SDP i koja je njihova politicka platforma. Jedna od glavnih stavki zbog kojih ce podrzat SDP je 'antinacionalizam'. Kada sam se ja izjasnio kao simpatizer Nase stranke, svi su me blijedo pogledali i nekoliko njih jednoglasno upitalo 'ko su ti'. Kada sam spomeno Danisa Tanovica i Dinu Mustafica, odmah su se sjetili da su njih dvojica osnivaci neke stranke, ali nisu znali da se zove 'Nasa stranka'. Kada sam ih upozno sa politickim principima koje zagovara NS, mladja garda je bila odusevljena i svi su se slozili kako su to principi na kojima se treba gradit buducnost ove drzave. Stariji su na to rekli, 'vidite da vas obmanjuje, necete se vi djeco hljeba najest od nekih glumaca, pjesnika i slicni umjetnika' . Reko sam im koja je internetska adresa Nase stranke i savjetovo da se informisu o svakoj stranci prije nego olako poklone glas bilo kome...

Zakljucak je da su stranke kao BPS, SBB i Radom za boljitak puno poznatije u narodu nego li Nasa stranka. Marketing je jako bitan faktor u politici, tako da Nasa stranka na tome planu mora napravit lavovski poso da bi mogli parirat SDA, SzBiH, SDP, BPS, SBB i Radom za boljitak. Sigurno je da Nasa stranka nije finansijski mocna kao ovih sest nabrojanih, ali se mora naci nacin da se ljudi upoznaju sa politickim principima koje zagovara Nasa stranka. Na medije se ne treba oslanjat, jer je poznato da vecina njih favorizuje neke druge stranke. Nasa stranka ima veliku sansu u mladjim ljudima koji su do sada apstinirali i koji nisu toliko optereceni prosloscu. Takvih je vecina i ako se takvi animiraju, pobjeda ce biti neizostavna.

koga bi jedan kvalitetan marketing uopšte mogao da reklamira kako treba kada je NS u pitanju?

Ljude koji nemaju dodirnih tačaka sa politikom, nemaju dodirnih tačaka sa biznisom, sa socijalnom politikom nemaju dodirnih tačaka sa radom u kancelariji od 08-17 sati itd. Ili da su obasuli državu sa plakatima "redovnih studenata" koji su im bili kandidati?

NS nema kvalitetne ljude u svom sastavu, ono što ima to je entuzijazam i to je to.

na kraju krajeva rezultati govore sami za sebe
doktor78

#4959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Rezultati su katastrofa. Lako je biti general poslije bitke, ali onako se kampanja u Bosni ne vodi. U mojoj opstini bila su 2 skupa stranke, od toga su oba bila najavljena sa pogresnim terminima. Predstavnici na lokalnom nivou totalni anonimusi, za koje nikad niko nije cuo. Od intelektualnih preseravanja tipa okruglih stolova na kojima bude maksimalno 20 dusa hajra nema. Sta je falilo angazovati npr. Frenkija kao osvjedocenog simpatizera NS da na izbornim skupovima stranke odrzi par koncerata?
Pokazalo se ono sto smo i Alfons i ja na pocetku ove teme upozoravali, da je velika steta da se nije islo u koaliciju sa npr. LDS,SDU...
Nadam se da ce ovi porazavajuci rezultati utjecati na rukovodstvo stranke u kojoj definitivno ima potencijala da razmisli o radikalnoj promjeni pristupa biracima za naredne lokalne izbore
vaca

#4960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

Šta je, tu je.
Nadam se da ćete naučiti nešto iz ovoga i da nećete odustati!

Dobro pretresite i ovu temu - ima tu zanimljivih i pametnih sugestija... :thumbup:
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Altsa wrote:izvinite ali moram :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo uživajte, nama je i ovo lijepo iskušenje... Svoje ideje trebamo vrednovati po njihovoj jeci u vremenu, a ne po zanatsko-političkom uspjehu. Postojao je trenutak u kome smo prepotentno i naivno mislili da smo spremni da svučemo ludačku košulju sa svoje zemlje, i koji će mene lično politički odrediti za čitav život. Taman sam se oslobodio cinizma, valja sad isponove...

Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno. Što i jeste! Nadam se da će ova zemlja za 20 godina biti gdje smo mi bili jučer - kad ponestane Fahri, Bakira i Milorada... Ili kad više toliko izobliče ovaj prostor da više neće biti bitno ko smo i kakvi smo.
Biznis

#4962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

Nakon sto se vidi kako na ovom forumu odgovore na normalna pitanja dobijaju normalna raja kao DaySleeper i kad se sazna da je Fadil Sero napravio put preko tudjeg imanja meni kao osobi koja je do prije mjesec dana bila cvrsto uvjerena da ce glasati za NS bilo je jasno da NS ne zasluzuje glas. Danis Tanovic mozda zna snimiti film ali to ga jos uvijek ne kvalifikuje da zna voditi drzavu. Njegova kandidatura u KS je isto kao i Nenad Markovic-bice tu dva mjeseca i onda ce otici. Ne znaci meni Oskar Danisov nista kad je rijec o realnim zivotnim stvarima kao sto je porez, grijanje, putevi, zdravstvo, stepen kriminaliteta. Ali mi znaci kad znam da cu na postavljeno pitanje dobiti odgovor kako je DaySleeper dobijao na forumu: drsko, bezobrazno, sa ciljem da me uvrijede ako pitam, bez da mi se odgovori na upit.
Nasa stranka je samo velika politicka ubleha. Nakon dvije godine postojanja, Danisovog, Pedjinog, Dininog politickog autizma onda se pojavili i traze glas na lijepe oci? Nema sanse gospodo. Vi ste jednaki kao i SDA, SBiH, SBB, SDP-gomila neradnika i lezihljebovica koji bi da palamude a nista ne nude. Dvije godine vlasti u Sarajevu niste uradili nista, zasto bi vam se davao glas kad se vidi da ni naredne cetiri godine necete uraditi nista. Oskari, reziseri, umjetnici i MESS-ovi-to je vase podrucje rada, u politici niste dobri i to su glasaci prepoznali. Da niste tako arogantni i ufurani mogli ste to osjetiti prvo na ovom forumu bez da izadjete na ulicu. Sad cete se naravno vaditi na glupi narod i nedostatak infrastrukture, ne razmisljajuci o tome da ste imali godine da radite sa potencijalnim glasacima i stvorite infrastrukturu...Vas nerad, diletantizam i potcjenjivanje drugog su zato dobro ocjenjeni na izborima. Onako kako i zasluzujete.
Corto Maltese

#4963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

svakako_lud wrote:

Tako je. To je najjasnije vidljivo iz rezultata Radončića i njegove stranke koja je skupila je svega 17% u kantonu Sarajevo. Za tako staru stranku, kojoj ima skoro pola godine, to je ponižavajući rezultat. Ne da se narod prevarit, pa to ti je.
vaca

#4964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

da, da, svi su dobili po zasluzi uključujući HDZ i SDA :-)

kakva zemlja, kakav narod :-?
BiH-x

#4965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BiH-x »

Biznis wrote:Nakon sto se vidi kako na ovom forumu odgovore na normalna pitanja dobijaju normalna raja kao DaySleeper i kad se sazna da je Fadil Sero napravio put preko tudjeg imanja meni kao osobi koja je do prije mjesec dana bila cvrsto uvjerena da ce glasati za NS bilo je jasno da NS ne zasluzuje glas. Danis Tanovic mozda zna snimiti film ali to ga jos uvijek ne kvalifikuje da zna voditi drzavu. Njegova kandidatura u KS je isto kao i Nenad Markovic-bice tu dva mjeseca i onda ce otici. Ne znaci meni Oskar Danisov nista kad je rijec o realnim zivotnim stvarima kao sto je porez, grijanje, putevi, zdravstvo, stepen kriminaliteta. Ali mi znaci kad znam da cu na postavljeno pitanje dobiti odgovor kako je DaySleeper dobijao na forumu: drsko, bezobrazno, sa ciljem da me uvrijede ako pitam, bez da mi se odgovori na upit.
Nasa stranka je samo velika politicka ubleha. Nakon dvije godine postojanja, Danisovog, Pedjinog, Dininog politickog autizma onda se pojavili i traze glas na lijepe oci? Nema sanse gospodo. Vi ste jednaki kao i SDA, SBiH, SBB, SDP-gomila neradnika i lezihljebovica koji bi da palamude a nista ne nude. Dvije godine vlasti u Sarajevu niste uradili nista, zasto bi vam se davao glas kad se vidi da ni naredne cetiri godine necete uraditi nista. Oskari, reziseri, umjetnici i MESS-ovi-to je vase podrucje rada, u politici niste dobri i to su glasaci prepoznali. Da niste tako arogantni i ufurani mogli ste to osjetiti prvo na ovom forumu bez da izadjete na ulicu. Sad cete se naravno vaditi na glupi narod i nedostatak infrastrukture, ne razmisljajuci o tome da ste imali godine da radite sa potencijalnim glasacima i stvorite infrastrukturu...Vas nerad, diletantizam i potcjenjivanje drugog su zato dobro ocjenjeni na izborima. Onako kako i zasluzujete.
:thumbup:
bicebolje

#4966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bicebolje »

DepraUbiVepra wrote:Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno.
Pa to i jeste jedan od ključnih problema. Birali ste bilo kakvog samo da otamo.
Naravno da je sad ljudima smiješno ali o tome ste trebali razmišljati na vrijeme.
Suti i trpi

#4967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

DepraUbiVepra wrote:
Altsa wrote:izvinite ali moram :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo uživajte, nama je i ovo lijepo iskušenje... Svoje ideje trebamo vrednovati po njihovoj jeci u vremenu, a ne po zanatsko-političkom uspjehu. Postojao je trenutak u kome smo prepotentno i naivno mislili da smo spremni da svučemo ludačku košulju sa svoje zemlje, i koji će mene lično politički odrediti za čitav život. Taman sam se oslobodio cinizma, valja sad isponove...

Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno. Što i jeste! Nadam se da će ova zemlja za 20 godina biti gdje smo mi bili jučer - kad ponestane Fahri, Bakira i Milorada... Ili kad više toliko izobliče ovaj prostor da više neće biti bitno ko smo i kakvi smo.
Da, da, da, da,...

Ubjedjen sam da smo prokockali veliku sansu. Mozda mediji snose veliku odgovornost sto sansu nisu prepoznali. Narod je zatucan i isprepadan, ne vidi dalje od nosa...

Nadam se da ce SDP formirat vlast i koliko - toliko ublazit katastrofalne rezultate (jedina je pozitivnost propast Hareta i SzBiH) koje su nam pokazali ovi izbori. Nesto me strah da novu koaliciju ne formiraju SNSD - SDA - SBB - HDZ - To bi bio put u propast.
DaysleepeR

#4968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

upravo je glavna poenta u tome što nisu imali sluha za sugestije koje su im davali ljudi u zdravoj diskusiji sa zdravim argumentima

i to npr. s moje strane koji sam bio njihov glasač na lokalnim izborima...

odgovor na takve sugestije je bio malo je reci prepotentan sto je dovelo do ovakvog rezultata

i nije NS iznevjerio onaj neodlučni glasač već upravo oni na koje su najviše i računali

ići na SDP onako oštro a totalno ne biti svjestan koliko vjerno glasačko tijelo ima ta stranka među ljudima to je promašaj godine...

broj glasača u KS-u stane na predstavu Dine Mustafića, grozno...

i dalje su totalno ignorantni
Suti i trpi

#4969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

bicebolje wrote:
DepraUbiVepra wrote:Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno.
Pa to i jeste jedan od ključnih problema. Birali ste bilo kakvog samo da otamo.
Naravno da je sad ljudima smiješno ali o tome ste trebali razmišljati na vrijeme.
Krsmanovic je najbolje sto ima RS. Dakle, nije bilo kakvo nego je najbolje rjesenje. Druga je stvar sto se mnogima ne svidja njegova lokacija. To je vec maligna bolest ovog drustva.
DaysleepeR

#4970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Suti i trpi wrote:
DepraUbiVepra wrote:

Da, da, da, da,...

Ubjedjen sam da smo prokockali veliku sansu. Mozda mediji snose veliku odgovornost sto sansu nisu prepoznali. Narod je zatucan i isprepadan, ne vidi dalje od nosa...

Nadam se da ce SDP formirat vlast i koliko - toliko ublazit katastrofalne rezultate (jedina je pozitivnost propast Hareta i SzBiH) koje su nam pokazali ovi izbori. Nesto me strah da novu koaliciju ne formiraju SNSD - SDA - SBB - HDZ - To bi bio put u propast.
izvini ali moram ti replicirati i za ovu floskulu za medije koje ponavljaš konstantno...

ako jedan Danis Tanović nije dovoljno utjecajan da se izbori da mu kandidati dobiju termin na TV-u, novinama, i sl. za šta je onda sposoban u životu?

Ili Dino Mustafić i ostali?

Kako ne vidiš da nesposobnost jednostavno izvire iz svakog poteza, pa ko bi se sposoban i pametan mirio sa tim što ga nema u medijima, to se kopa i rukama i nogama, sve se baca na to da te BUDE u medijima, niko pametan ne čeka da ga neko zovne pa to zna i onaj degen MIrnes...

užasno nesposobno...
playerX

#4971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by playerX »

Stvarno mi nije jasno šta su očekivali ovi što smatraju da je Naša stranka "propala", doživjela "debakl" i slično? Ja nisam ni očekivao ništa bolji rezultat obzirom na način i mentalitet našeg biračkog tijela. Dva zastupnika u skupštini KS je sasvim solidan rezultat obzirom na zaista loš marketing koji Naša stranka može sebi priuštiti.

Evidentno je da će morati proći još puno vremena da ljudi shvate da promjena i boljitak ne dolaze sami od sebe, već da ljudi sami moraju uzeti stvari u svoje ruke. Stranke tipa Naše stranke su bolja budućnost ove zemlje, a koliko će još trebati vremena da to ljudi skontaju, e to ostaje da se vidi. Moja prognoza je ne skoro, ili preciznije za nekih desetak godina. U BiH po meni ne može nikad biti bolje dok se ne izaberu stranke lijeve ili stranke orjentacije maksimalno lijevog centra. Kako god da se one zovu.

Posebna rak rana našeg društva je ona tipična floskula: "A što bih ja glasao za njih (ne mislim isključivo na Našu stranku, već općenito na te tzv. "male stranke"), kad oni neće dobiti značajniji broj glasova, pa će moj glas propasti bez veze" !!!

Ovi su nam najveći neprijatelji, (iako smatram nesvjesni, ne namjerni) - tipičan dokaz čobanstva iliti "kud svi turci, tu i mali Mujo". Zar je tako teško osloboditi se populizma i komunizma i razmišljati svojom glavom?
Suti i trpi

#4972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

DaysleepeR wrote:broj glasača u KS-u stane na predstavu Dine Mustafića, grozno...
Na ovom forumu Nasa stranka ima veliki broj simpatizera. Da li ti to nesto govori?

Ljudi koji su upuceni u politicka desavanja, koji su upuceni u rad svake stranke, u velikom procentu daju podrsku Nasoj stranci. Da li ti to nesto govori?
Kako ocekivati podrsku od nekoga ko nikada nije cuo za NS i ko nema pojma za sta se stranka zalaze?

izvini ali moram ti replicirati i za ovu floskulu za medije koje ponavljaš konstantno...

ako jedan Danis Tanović nije dovoljno utjecajan da se izbori da mu kandidati dobiju termin na TV-u, novinama, i sl. za šta je onda sposoban u životu?

Pedja je piso o tome... U nekoliko navrata je piso kakvi su zahtjevi za pojavljivanje na TVu. Velike stranke imaju SVOJE medije, a Nasa stranka bi morala pljunuti u svoja osnovna nacela da bi na TVu bila nesto vise zastupljena. Po meni, bolje castan poraz nego prljava pobjeda.
Biznis

#4973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

DepraUbiVepra wrote:

ono sto ti ne shvatas da niko ovdje ne uziva u vasem porazu. samo vam se pokusavam objasniti zasto ste tako nastradali. i veliki ti je problem kad pocnes sa patetikom o "jeci u vremenu" jer se u politici vrednujes po zanatsko-politickom uspjehu. politika i jeste to-zanat. ali vi to u NS ne mozete skontai. znaci li ti sta ime Fadlija Bambur? I ona je nekad bila kandidat na izborima pa je nestala. Znace li ti sta imena: Spasoje Tusevljak, Mustafa Pamuk, Boro Bosic? To su sve nekad bili visoki zvanicnici ove drzave, dvojica od njih premijeri BiH. Vi vrijedite onoliko koliko dobijete glasova ljudi, shvatite to. Jedino sto si dobro napisao je da ste krenuli prepotentno i to je ono sto vas je ubilo i sto jos ne shvatate. Kako mozete traziti glasove biraca kad onako prepotentno odgovarate na pitanja DaySleepera? Ko ce vama dati glasove kad se vidi kako je Fadil Sero napravio put preko tudjeg imanja? Pa kad se tako ponasa kao opozicija kako bi se tek ponasao ko vlast ba?!
Niko vama nista nije zavidio, to je ono sto ne shvatas. Mislite da ste pametniji od nas pa nas ucite sta mi mislimo?! Pa znamo mi odlicno sta mislimo i sta vidimo. Vidimo tipa koji mase Oskarom i misli da mu je to garant da ce uci u Skupstinu. Vidimo tipa koji je otisao iz Helsinskog odbora i hoce sad da se uhljebi u jos placeniju instituciju-Parlament BiH, vidimo tipa je reziser i koji se tri sedmice pred izbore ukljuci u politicki zivot dok je prethodne dvije sutio. Vidimo Adisa Rudaliju koji trga plakate nocu uoci izbora i hoce da se glasa za njega...Halo ba! Vi niste alternativa nikome i nicemu, vi ste samo skupina likova koji bi se igrali politike. Za takve se ne glasa. rezultati vam najbolje potvrdjuju.
Zapitaj se sto ti je neko ko je htio dati glas (moja malenkost) odustao? A ne zavidi ti na predsjedniku, Oskaru i Krsmanovicu. Mozda ces tad shvatiti zasto je pateticna "jeka u vremenu" tako prosla na izborima.
DaysleepeR

#4974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Suti i trpi wrote:
DaysleepeR wrote:broj glasača u KS-u stane na predstavu Dine Mustafića, grozno...
Na ovom forumu Nasa stranka ima veliki broj simpatizera. Da li ti to nesto govori?

Ljudi koji su upoznati u politicka desavanja, koji su upoznati u rad svake stranke, u velikom procentu daju podrsku Nasoj stranci. Da li ti to nesto govori?
Kako ocekivati podrsku od nekoga ko nikada nije cuo za NS i ko nema pojma za sta se stranka zalaze?

Pedja je piso o tome... U nekoliko navrata je piso kakvi su zahtjevi za pojavljivanje na TVu. Velike stranke imaju SVOJE medije, a Nasa stranka bi morala pljunuti u svoja osnovna nacela da bi na TVu bila nesto vise zastupljena. Po meni, bolje castan poraz nego prljava pobjeda.
simpatišem i ja Mladena Ivanića u odnosu na Dodika i Mladena Raguža u odnosu na Komšića pa ne znači da bih glasao za iste...

još jedan dokaz stručnosti i iskustva u NS-u, ne znati procijeniti vlastite snage

simpatičem i ja NS radi ideja i stavova, ali stranka nema kvalitetne ljude po vlastitom priznanju

pametna stranka bi u svojim redovima imala stručnjaka za medije, za PR, jakog biznismena, itd.

pa nemože se sa kokuzima i studentima ići po vlast šta je vama?

P.S. znaš onaj vic kad Fata kaže Muji nemoj me više branit molim te?
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Corto Maltese wrote:
svakako_lud wrote:

Tako je. To je najjasnije vidljivo iz rezultata Radončića i njegove stranke koja je skupila je svega 17% u kantonu Sarajevo. Za tako staru stranku, kojoj ima skoro pola godine, to je ponižavajući rezultat. Ne da se narod prevarit, pa to ti je.
Ma da, dobili ste Milorada, Fahrudina i Bakira, i malo biste nam solili pamet na principijelnoj osnovi.

Da Danis je nesposoban, i zato smo ispali... Vidiš da ima pravde, zato narod i jeste izabrao ove sposobne humanoide!
Locked