koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#4951 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by manekenka u penziji »

channel10 wrote:Kad sam pisao ovdje da je postojanost zarinih parfema nula, ka be devetka me napade i reče kako nije istina :).
Nakon pola sata se skoro i ne osjete.
Jučer sa kupio posljednji aqva amara edt u cm- u i nije aman zaman kako mnogi govore. Ima onu neku notu kao što sve i jedan miris od bvlgaria ima.
Meni puno bolji je sauvage od amare. Nekako jače i čišće se osjeti miris citrusa.
Dotični posjeduje mnoge parfeme, od kojih sam poneke i ja licno bar probala i mogu reci da se najcesce sa njegovim ukusom i iskustvom sa parfemima ne slažem. Ali o tome se ne vrijedi raspravljati
Nisrin

#4952 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 23/02/2018 09:16, edited 2 times in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4953 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Zara su neke kopije, dodatno oslabljene, i cak preskupe. Svaki la rive ce ih pojesti za veceru sto se tice postojanosti. :mrgreen:
zoomba

#4954 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by zoomba »

Svaki pravi parfem traje , kopije brzo izlape..
konektovan

#4955 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

zoomba wrote:Svaki pravi parfem traje , kopije brzo izlape..
Imaš ti i "pravih" parfema koji nemaju neke performanse u tom smislu. Nekad nije ni dovoljna veca kolicina parfemskog ulja, ako izbor mirisnih nota nije u skladu.
pecpec

#4956 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

konektovan wrote:Zara su neke kopije, dodatno oslabljene, i cak preskupe. Svaki la rive ce ih pojesti za veceru sto se tice postojanosti. :mrgreen:
Kakav je taj la rive,vidim puno o njemu pisete a nikad cuo za njega?Gdje to ima uzet?
zoomba

#4957 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by zoomba »

konektovan wrote:
zoomba wrote:Svaki pravi parfem traje , kopije brzo izlape..
Imaš ti i "pravih" parfema koji nemaju neke performanse u tom smislu. Nekad nije ni dovoljna veca kolicina parfemskog ulja, ako izbor mirisnih nota nije u skladu.
Uljani koji sam dobio jedini je bio iz egipta od eukaliptusa i stvarno je dobar bio..
pecpec

#4958 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

channel10 wrote:Kad sam pisao ovdje da je postojanost zarinih parfema nula, ka be devetka me napade i reče kako nije istina :).
Nakon pola sata se skoro i ne osjete.
Jučer sa kupio posljednji aqva amara edt u cm- u i nije aman zaman kako mnogi govore. Ima onu neku notu kao što sve i jedan miris od bvlgaria ima.
Meni puno bolji je sauvage od amare. Nekako jače i čišće se osjeti miris citrusa.
Nebih se ni ja slozio jer svi zarini parfemi nisu isti.Jednom sam stavio kod druga jedan ne sjecam se naziva ali znam da je zara 6 sati se osjetio kao da sam ga tek stavio.Imas i orginalnih parfema sto se sat ne osjete a das za njih po 70 i vise maraka.
konektovan

#4959 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

pecpec wrote:
konektovan wrote:Zara su neke kopije, dodatno oslabljene, i cak preskupe. Svaki la rive ce ih pojesti za veceru sto se tice postojanosti. :mrgreen:
Kakav je taj la rive,vidim puno o njemu pisete a nikad cuo za njega?Gdje to ima uzet?
Ma to su poljske kopije, koštaju oko 7-8 KM za 100 ml.
Cm, bingo, i u nekim drugim trznim centrima se mogu naci. Imaju aftershave verzije, cijene od 3,50-4.50 KM.

LA RIVE CASH ti je kopija PR one million
Imaš još pasword, hunting men...
pecpec

#4960 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

konektovan wrote:
pecpec wrote:
Ma to su poljske kopije, koštaju oko 7-8 KM za 100 ml.
Cm, bingo, i u nekim drugim trznim centrima se mogu naci. Imaju aftershave verzije, cijene od 3,50-4.50 KM.

LA RIVE CASH ti je kopija PR one million
Imaš još pasword, hunting men...
Hvala,pa jesu li makar cemu kopije ili je smece obicno?Ove druge koje si naveo cije su to kopije?
konektovan

#4961 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Ne znam za druge, nisam ih još provslio. :mrgreen:
Cash je jako dobra kopija miliona. :mrgreen:
pecpec

#4962 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

Evo bas citam da je ovaj password kao kopija armani code :D
Kataklinger

#4963 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Trenutno gonim Sauvage, poslije njega cu uzet Bleu de Chanel. Gledam sad da ga ima u EDT i EDP. Neko probao obe verzije? EDP je naravno mnogo skuplji, ako opravdava cijenu uzeo bih njega.
manekenka u penziji

#4964 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

pecpec wrote:Evo bas citam da je ovaj password kao kopija armani code :D
Parfemi su kopija ali su zato nazivi original :lol:

Ja sam imala la rive neki zuti, ne sjećam se naziva, imao je kornjaču na sebi, kopija lacoste poput femme. Od kolegice sam redovno dobivala komplimente za njega, tako da za te pare stvarno nisu losi, puno bolji nego zarini.
konektovan

#4965 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

pecpec wrote:Evo bas citam da je ovaj password kao kopija armani code :D
Jednom sam za auto koristio pasword deodorant spray, mogu ti reci da je malo bacao na code. :mrgreen:

@kataklinger

Sauvage i bleu de chanel su odlicni. :thumbup:
pecpec

#4966 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

Citam po hrvatskim forumima ovi sto pisu za te parfeme imaju samo rijeci hvale,smijesno bas tako jeftino a hvale.
KB9

#4967 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

kljucno u svemu je to koliko vi ocekujete od zarinih parfema koji kostaju vecinom 15-30 maraka za 100+ mililitara? ukoliko imate jednaka ocekivanja kao npr za parfem cijih 50ml u parfimeriji kosta 100+ maraka onda ste vi zalutali u opasni ofsajd jer, ne zaboravite, cijena zarinog parfema je fakticki formirana na nacin kao cijena parfema u parfimerijama, placaju zakup, radnike itd I OPET SU TAKO JEFTINI (a sigurno se nadje kvalitetnih, nabrojao sam jednom prilikom koji su to sigurno i na sta asociraju ili cije su kopije)

znaci pocetna i nepremostiva greska se radi u tome da se zarini parfemi porede sa daleko skupljim parfemima o da se sve to gleda iz jednog pogresnog ugla umjesto da se sagledaju svi detalji
manekenka u penziji

#4968 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

KB9 wrote:kljucno u svemu je to koliko vi ocekujete od zarinih parfema koji kostaju vecinom 15-30 maraka za 100+ mililitara? ukoliko imate jednaka ocekivanja kao npr za parfem cijih 50ml u parfimeriji kosta 100+ maraka onda ste vi zalutali u opasni ofsajd jer, ne zaboravite, cijena zarinog parfema je fakticki formirana na nacin kao cijena parfema u parfimerijama, placaju zakup, radnike itd I OPET SU TAKO JEFTINI (a sigurno se nadje kvalitetnih, nabrojao sam jednom prilikom koji su to sigurno i na sta asociraju ili cije su kopije)

znaci pocetna i nepremostiva greska se radi u tome da se zarini parfemi porede sa daleko skupljim parfemima o da se sve to gleda iz jednog pogresnog ugla umjesto da se sagledaju svi detalji
Pa ne znam bas :roll: prica je bila da su la rive bolji od zarinih
Mr.Who

#4969 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mr.Who »

Kataklinger wrote:Trenutno gonim Sauvage, poslije njega cu uzet Bleu de Chanel. Gledam sad da ga ima u EDT i EDP. Neko probao obe verzije? EDP je naravno mnogo skuplji, ako opravdava cijenu uzeo bih njega.
Meni je EDP bolji, mlađa raja preferira EDT.EDP je skuplji 10-15 KM.
zoomba

#4970 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by zoomba »

KB9 wrote:kljucno u svemu je to koliko vi ocekujete od zarinih parfema koji kostaju vecinom 15-30 maraka za 100+ mililitara? ukoliko imate jednaka ocekivanja kao npr za parfem cijih 50ml u parfimeriji kosta 100+ maraka onda ste vi zalutali u opasni ofsajd jer, ne zaboravite, cijena zarinog parfema je fakticki formirana na nacin kao cijena parfema u parfimerijama, placaju zakup, radnike itd I OPET SU TAKO JEFTINI (a sigurno se nadje kvalitetnih, nabrojao sam jednom prilikom koji su to sigurno i na sta asociraju ili cije su kopije)

Kuros bio 180km vrijedi svake marke intezivan citav dan
Black orient 230km isto..
1milion poklon

Druge mirisne vodice se ne mogu porediti max traju 1 sat :lol:
Rugafet

#4971 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

pecpec wrote: Hvala,pa jesu li makar cemu kopije ili je smece obicno?Ove druge koje si naveo cije su to kopije?
Meni je la rive odlican. Recimo La Rive Extreme Story mi je beton, citam da je to kopija Dior Sauvage -a. Cesto u cm budu na akciji a inace su jeftini. Ja sam prezadovoljan stvarno.
Zoya

#4972 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Zoya »

Vidim da je izašao novi SI u crvenoj bočici, je li neko isprobao?
pecpec

#4973 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

Rugafet wrote:
pecpec wrote: Hvala,pa jesu li makar cemu kopije ili je smece obicno?Ove druge koje si naveo cije su to kopije?
Meni je la rive odlican. Recimo La Rive Extreme Story mi je beton, citam da je to kopija Dior Sauvage -a. Cesto u cm budu na akciji a inace su jeftini. Ja sam prezadovoljan stvarno.
Morat cu svratiti u cm cim mi bude usput da to provjerim.
pecpec

#4974 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pecpec »

manekenka u penziji wrote:

Pa ne znam bas :roll: prica je bila da su la rive bolji od zarinih
Da to sam i ja cuo ali me zanima da li su po sastavu uredu ti parfemi,ispitani i odobreni,da se ne navuce kakva bolest? :-D
zoomba

#4975 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by zoomba »

Preporuke i za ovaj :thumbup: stariji al mnogo dobar..

Image
Post Reply