Moja maca nije htjela recimo svježu piletinu, morala sam peći/kuhati. RIbu ni nacrtanu. Isključivo Whiskas krekere (najednom je počela da odbija Kitekat, pa sam morala promijeniti) i Gourmet konzerve / kesice (i to one sa zečetinom posebno). Obožavala je kajmak i vrhnje za kuhanje, ali mlijeko joj nije bilo zanimljivo. Svježe crveno meso poslasticaKaligrafija wrote:Mace su uzasno razmazene, sto im vise ugadjas i dajes raznovrsniji hranu, one su sve gore... Djubrad mala...rudy81 wrote:e vako...
moze li mi neko u par recenica objasniti koja hrana za macu 1+, zasto da i ako ne zasto ne?
procitala sam masu komentara na ovu temu i vecina se zgraza na Whiskas, Friskies, ali niko da objasni zasto.![]()
sto se moje bestije tice, do 1.god je jela svasta od whiskasa, friskiesa, kitekat, hrana iz DMa... ali pazila sam da to bude hrana za macice. kombinovala mokru i suhu... maca je sve jela bez izuzetka....
nakon sterilizacije je postala prozdrljiva uzasno(i da, pije puno manje vode), ali je aktivna i dalje. bez obzira na to ja pazim da balansiram obroke pa joj dajem 2-3 manja obroka uz krekere. Eh sad... krekeri su kvalitetni Hillovi za sterilisane mace ali od konzervi/kesica cini mi se da najvise gotivi Kitekat.
nemam pojma jel radim ispravno :/Moje su godinama najviše volile Felix, sad nece ni da ga pomirisu... Kad mi otrese nogicom na hranu, ja bi se ubio...
Vjerovatno je Purina pokvarila sastav Felixa, a u prilog tome idu i negativni komentari sa stranih foruma..! Unatoc negativnim komentarima na whiskas, ja sad svojima kupujem ove nove kesice sa vitaminima i kitkat kesice, cisto da im nije monotono... Krekere uvijek gledam da su neki kvalitetniji... ali i da ih one vole, moje su bas izbirljive...tecnost one uzimaju i iz hrane, ako je u soku, saftu, tako da se puno ne sekiras... Vodu drzi, udaljenu od hrane bar pola metra, jer strucnjaci kazu da macke ne vole da im je voda odmah uz hranu... Mozes i drzati dvije, tri posudice sa vodom po kuci, negdje da ti ne smeta... Vodu redovno mijenjaj, ja to radim bar dva puta dnevno ljeti, zimi jednom dnevno... Macki mozes ponuditi zive pilece filete, sitno nasjeckaj, ali prethodno ih zamrzni, da se ubiju bakterije, pa kad odmrznes ti im to daj... Moje su lude za tim, ne mogu da docekaju... Takodje moje mace vole oslic, pa kad nama pravimo, dobiju i one ribicu.. Bez poha recimo, moje ga ne vole...
Eto...
Ako joj daš ono što ona voli, nećeš pogriješiti.