Meni su najbolji ovi tzv Bosanjci koji se brinu za hrvatski narod kao da govore o rodjenoj materi . Dok zivim zivotom nikad necu zaboraviti izjavu iz 1996 gdje bosanski strvinar i hohstapler , lihvar i kriminalac Muhamed Sacirbegovic kaze , citiram . ,,Ja sam zabrinut za sudbinu hrvtskog naroda ,,. Dok se jos ni lesevi nisu ohladili sin mladomuslimana koji je robijao sa Alijom brine za hrvatski narod . Covjek koji je jos u Zenevi , prije Daytona poklonio pola Bosne cetnicima brine se kako Hrvatima nesto slicno nije obezbjedio . Ne mogu da shvatim da ima jos ljudi medju Bosancima koji ne mogu prepoznati balije predsjednika Alije koji vrlo perfidno ruse Bosnu vec 20 godina . Amerikanac i Crnogorac koji su opljackali Bosnu brinu o hrvatskim interesima .zulfo wrote:Zanimljivoje kako Radončić brani Dodika (na sastanku stranačkih lidera ).Izjavi Radončić kako ne treba brojati krvna zrnca kad je u pitanju raspodjela državnih funkcija.
Dobro bi bilo da je to isto rekao Dodiku kad je pravio vladu RS.
Itekako je Dodik brojao krvna zrnca samo što to tada Radončiću nije smetalo ,nije ga bilo da da bilo kakvu izjavu.
Zanimljivo je da Radončić sada podupire i Čovića ,a do samo prije nekoliko izjavljivao je kako su bošnjaci najugroženiji a kako hrvati još od 96 drže ministarstvo Finansija,To je bilo neposredno pred izbore ,valjda je mislio tom retorikom da dobije glasove bošnjaka ,a sad gospodin izjavljuje kako su Hrvati institucionalno ugroženi.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
feral.tribune
#4951 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
- nikad_vise
#4952 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
tri stvari:feral.tribune wrote:Nikad _ vise je napisaoPa zar neko mora biti u vlasti da bi ukrao od drzave - Glupost . Bih je za vrijeme rata dobivala ogroman novac za odbranu . Taj novac neko usmjeri da se osnuju tzv bosnjacke novine koje ce protezirati interese neke stranke koja ce vladati i pljackati tzv bosnjakistan do kijametskog dana . Kako i po cemu je taj crnogorac koji je dosao u BiH 1993 prijatelj Bosne i bosanskog naroda . Ja to ne vidim . Nijedno slovo koje je izustio iz svojih zvalja nema veze ni sa Bosanom ni sa Bosancima .Sa dvije marke dosao u BiH u sred rata . Par godina kasnije .....kome ti bajke pricas . Ili si crnogorski djetic glavom i bradom ili te on poslao . To crnogorcu bosnjastvo stoji kao magarcu frak i cilindar kaze Jevrem Brkovic . crnogorac 93 postao tzv bosnjak a 94 postao milioner . Kako vas nije strah i stid bosanskog naroda mater vam jebem na vrh Durmitora , vama i Momiru Bulatovicu koji je lovio bosanske izbjeglice po Heceg Novom kao sto sinteri love pse . Mrs u picku materinu cetnicku i lopovsku .pa covjece pricamo o covjeku milioneru a ne nekom bezgacovu..na kraju krajeva covjek ima svoju stampariju,materijal i mnoge stvari koje su mu bile potrebne za promociju stranke..uglavnom u vlasti dosad nije bio,tako da nije ukrao od drzave sigurno..sto se za gospodu crvene mesije i njihove najbolje partnere zelene ahbabe ne moze bas reci..
1.Post ti uopste necu komentarisati radi ovog primitivizma i obracanja meni na ovaj nacin
2.Zelio bi da moderacija konacno reaguje i trajno banuje ovog primitivca il sta vise treba da kaze nekoj osobi ova seljacina
3.Posalji mi na privat msg mjesto i vrijeme pa da dodjem licno da mi J***s majku primitivac jedan..rado cu ti dati i svoju adresu i sve podatke djubre jedno,ti ces mene nazivati cetnikom i psovati mi mater..
jos jednom da kazem radi ugleda ovog portala zamolio bi moderaciju da ne zazmiri jos jednom na ovakve primitivce,bez obzira koliko i doticni ne podnosili covjeka o kojem je tema
- nikad_vise
#4953 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
svasta..moguce da ti doista citas postove al jednostavno nemas kapaciteta da zapamtis..Alfa_Ze wrote: ma ko plati onih 150 autobusa ??![]()
osiromasena boracka populacija
ili . . .
. . ??
![]()
![]()
ih,ih, pa ovo mi je nesto poznato !!
- nikad_vise
#4954 Re: Hoće li sad pocrkati Međeđa kad vide ovo čudo, a?
vidim da ste se uklopili ovo i jest vas taj neki nivo,na kojem jedino mozete vas dvojica da vodite diskusiju505sCrtom@ to feral.tribune:
mislim,bas mi je drago kad ovakvi pljuju fahrudina,to je samo potvrda da nas ne podrzava ova primitivno-zatucana populacijaKako vas nije strah i stid bosanskog naroda mater vam jebem na vrh Durmitora , vama i Momiru Bulatovicu koji je lovio bosanske izbjeglice po Heceg Novom kao sto sinteri love pse . Mrs u picku materinu cetnicku i lopovsku .
nikad_vise ovdje piše jer mu je to vjerovatno posao.
ti i argumentiIzbjegava bilo kakve argumente i pokušava navesti vodu na svoj mlin.
bolje reci covjeku da si se svakim svojim postom prosuo ko riza i uzljed nemogucnosti da nastavis raspravu podvio si rep i odleprsao da se malo saberes..Moj Ti je prijedlog da ga ignoriraš i da uopšte ne čitaš njegove napise.
to i jest vas problem..tacnije tvoj jer onog neandetalca necu ni da uzimam u raspravu vise..vec sam 2 stranice prije pisao o tome koliko ja licno imam veze sa radoncicem i zasto uopste ulazim u raspravu.I vidim dolazis opet sa nekom idejom i ne procitavsi sta je vec napisano..Do sad od njega nisam pročitao niti jednu pametnu, a razlog ovolike zaljubljenosti u Radončića, ako nisu pare onda je sigurno neki crnogorski fetish.
iskreno jos ne mogu da vjerujem da si napisao ovakav jedan posto..ti,argumenti,ja,voda na moj mlin
problem je sto ti ne razumijes,da razumijes mi uopste nebi imali potrebu ne nekom polemikom na ovom nivouOvako ja to razumijem:
- nikad_vise
#4955 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
zornbile lave vidim nisi neka pjesnicka dusazonbirile wrote:-----------------------zulfo wrote:Najomiljenija pjesma Radončića je Titanik od Osmana H.
Ref:ide nešto ovako:
Kao Titanik, kao Titanik
ja sam potonuo jer sam Dodiku pare dao
kao Titanik sad na dno sam pao
jer sam Dodiku i Čoviću vjerovao
a noćna mora ide ovako:
"Dobar dan mi smo iz MUP-a,molimo Vas pođite sa nama"
ajd ev da vam pomognem
kad dodjose po njega iz federalnog mupa
od nervoze poce fahro sve da lupa
rado bi da bjezi al pravda ga stize
eto njemu zatvora sve blize i blize
ev makar da se malo zabavite..
p.s.polazem autorska prava na ovu strofu
- Bosnolog
#4956 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Fahrudin Abdic nastavlja sa otvaranjem medijskog prostora onima koji podrzavaju i pravdaju Jugo Covicevu dreku i frustracije pokusavajuci da dobije podrsku poput profesora Puhovskog koji u stvari zagovara etnoapardhejsku etnokratiju,dok se doticni Covicev politodemagog zapetljao u ono sto se zove prvi postulat demokratije a to je pravo da biras i budas biran bez etnickih,rasnih ili bilo kakvih drugih ogranicenja,cime se gubi svaki smisao demokratije jer bi u tom slucaju multietnicke stranke po ovakvim kvaziekspertima trebale ostati uzdrzane od kandidiranja svojih kandidata poput Zeljak Komsica ili sutra nekog SDP Srbina ili Bosnjaka sto je diskriminirajuce i apsurdno za demokratiju neuki profesore(kvaziprofesore),.....
Kod ovog demagoga kojem Banac moze pricati sta je americka i zapadna demokratija,jer ovaj gazi nacela demokratija kada je u pitanju visi nacionalni interes onda opste demokratske norma i nacla ne vrijede,
Kod ovog demagoga kojem Banac moze pricati sta je americka i zapadna demokratija,jer ovaj gazi nacela demokratija kada je u pitanju visi nacionalni interes onda opste demokratske norma i nacla ne vrijede,
Profesore,etno aparthejdisto o kavim Daytonskim rupama ti zboris,svoju profesorsku diplomu mozes okaciti macku o rep,...,sramota da takvi sebe zovu profesorima politicke filozofije,izmedu tebe i Dodika nema razlike jer ste izgleda ucili politologiju kod istog profesora i programu po kojem na zapadu ne bih sebe mogao nazvati profesorom,to nije ni marksisticko shvatanje politologije odnosno etnokratije o kojoj trunis,......
INTERVJU Žarko Puhovski: SDP svoj uspjeh realizira koristeći rupe u Dejtonskom sporazumu
SAD i EU nemaju dovoljno interesa za BiH • Strategija Josipovića prema Dodiku mudrija je od Mesićeve
Faruk VELE 20/01/2011 07:15:00
image Puhovski: Dodik je igrač u ovom prostoru
Žarko Puhovski, profesor političke filozofije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i politički analitičar, kaže u intervjuu za "Dnevni avaz" da su predsjednik i premijerka Hrvatske Ivo Josipović i Jadranka Kosor svojom zajedničkom izjavom našli dobar srednji put u politici prema našoj zemlji.
Iznijansiran dokument
Navodi da mu se čini neozbiljnim proglašavati jedan "takav zbilja iznijansiran dokument miješanjem u unutrašnje poslove BiH.
- Tokom devedesetih hrvatsko državno vodstvo previše se miješalo u BiH i njene odnose. Nakon 2000. godine došla je jedna faza u kojoj se Hrvatska premalo "miješala", to jest ponašala se kao da to nije nešto što je važno za hrvatsku državu, iako je BiH važna ne samo etnički nego, prije svega, zbog veoma duge granice s Hrvatskom.
Jasno je da se iz jedne nacionalne države smije reći da je vodstvo te države zabrinuto za položaj ljudi iste nacionalnosti u susjednoj državi. Mislim, međutim, da se nakon toga više ništa za BiH ne može učiniti. I ne treba ništa učiniti. Nego to trebaju učiniti ljudi iznutra i oni koji imaju autoritet, recimo SAD i EU. No, moj je osjećaj da oni nemaju dovoljno interesa - ističe prof. dr. Puhovski.
Kako komentirate žestoke optužbe profesora Ive Banca na račun predsjednika Ive Josipovića zbog njegove politike prema BiH? Banac je Josipovićeve susrete s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem nazvao novim Karađorđevom.
- To je za jednog povjesničara začuđujuće. On bi morao bar činjenice uzeti u obzir i, što je još važnije, povijesne kontekste. Karađorđevo je bio pokušaj Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana da dogovore kartu BiH. Toga više neće biti, jer nema više dvojice lidera koji imaju tako formalno demokratske, a zapravo nedemokratske ovlasti nad svojim nacijama.
Gledajte, ja imam veoma ozbiljne kritike na djelovanje predsjednika RS Milorada Dodika, o čemu sam dosta govorio. Ali, on je igrač u ovom prostoru. Ne vidim kako se bilo tko u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu može orijentirati na ovom području da nema odnose i s njim. Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji je napravio veoma mnogo na pomirenju, posljednju godinu i pol mandata ušao je previše oštro u sukobovnu strategiju s Dodikom. Ta strategija samo pomaže Dodiku u tomu da se predstavlja kao jedini branitelj srpskih interesa i slično.
U tom smislu mislim da je Josipovićeva strategija mudrija. Prvo, jer se mora razgovarati s Dodikom, koji je na koncu izabran. On je dobio od Dodika neka obećanja koja su značajan korak u odnosu na njegovu dosadašnju politiku.
Etnički plašt
Kako gledate na politiku predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije u smislu zatezanja odnosa s izabranim predstavnicima Srba u RS, ali i legitimnim hrvatskim strankama?
- SDP BiH našao se u paradoksalnoj situaciji. Oni svoj uspjeh realiziraju koristeći rupe u Dejtonskom sporazumu. Ja to sa simpatijama gledam, jer smatram da je Dejtonski sporazum u mnogočemu loš i da ga je SDP dobro izvrgnuo javnoj kritici. Oni su mogli reći da je takav sustav, da su u tom sustavu iskoristili prigodu i da je izabran njihov član za člana Predsjedništva BiH po hrvatskoj listi. Mogli su konstatirati i da se ljudima ne mogu mjeriti krvna zrnca i da se, prema tomu, ne može formalno dovoditi u pitanje izbor njihovog člana za člana Predsjedništva BiH.
Mogli su reći: "To smo činili tako što smo se zaogrnuli etničkim plaštom." To je legitimno, jer je to najmudrija igra nakon Dejtona. Ali, ako tu igru igrate, nemojte svakih pet minuta skidati taj plašt i reći: "Mi smo internacionalisti", ne znam šta, građanska stranka koja se šverca pod nacionalno. Prema mom sudu, to je očito skakanje iz jedne uloge u drugu, koje naprosto ni kod najzaboravnijih promatrača, da ne kažem glasača, neće proći.
SDP ne treba drugima držati moralne propovijedi
Šta, prema Vama, znače ove osuđujuće reakcije, prije svega iz SDP-a BiH. Ta stranka očito je očekivala bezrezervnu podršku predsjednika Ive Josipovića?
- SDP BiH imao je direktnu podršku čelnika SDP-a Zorana Milanovića i indirektno gospodina Josipovića. Sada se može reći da oni nemaju njihovu podršku. Ne može se reći da su se oni protiv njih izjasnili. Ali, ne mogu u SDP-u BiH reći da imaju podršku iz Zagreba. Prema mome sudu, ne bi ni trebalo da je imaju.
Čini se da se ide i na stari princip da, ako nisi sa mnom, onda si protiv mene.
- Da, ali istovremeno je SDP isto prelazio s jedne na drugu stranu tražeći saveznike. To je legitimno u političkim odnosima, ali onaj tko to čini, ne bi trebao drugima držati moralne propovijedi.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... azumu.html
Last edited by Bosnolog on 20/01/2011 08:49, edited 1 time in total.
- NightSkyWalker
#4957 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Bosnolog, svi oni koji kritikuju SDP i ne pripadaju jednoumlju su automatski ublehasi, nacionalisti, budale, idioti, faisti, mamlazi, konji, itd...
de popusti malo zivota ti
- Bosnolog
#4958 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ti i takvi da se pitaju vi bi dekretom zabranili multietnicke stranke,a na dan glasanja bi podijelili glasacke listice po bojama da svaka etnotorovska skupina glasa isklucivo za svoje etnotornjake,.....Ovaj kriticar Banca u vezi njegovog intervjua na FTV nema veze sa mozgom,...on ili nema veze sa demokratijom ili zbog visih nacionalnih interesa omalovazava sebe i svoju profesorsku ulogu,.....
Nema ovo veze sa SDP om mogla je biti neka druga stranka poput Nase Stranke umjesto SDP-a i da je dobila glasova poput SDP-a ista prica i dreka bi bila od strane vas etnotorasa,.....Jer vi samo priznajete glasove obojenih,na kraju krajeva ko to broji cija krvna zrnaca,.....Pitam se od kuda pravo da se gubitnici bune nakon poraza koji su dvije decenije vladali udruzeno razdvajuci svoje etnotorove koje su nedavno medusobno kidali ziva tkiva razdvajajuci ih sto bi dalje da nastave,.......
Vama ne smeta sto je HDZ od Opstina i Kantonalnih skupstina napravio crkvene sale i Skupstine na cijim zidovima stoje krizevi i krstovi o tome ne zbore etno kleroetnosegregacionisti,.......gade mi se ljigavci koji gaze tuda prava i bezobrazno namecu svoja bez ikakvog respekta za druge kao i sekularizam koji se mora postovati i tako zagarantovati svacija prava ukljucujcui i vjerska a ne od skupstinskih sala praviti crkvene sale,evo ti pa se uvjeri u etnoklerokratiju u dvadest prvom vijeku http://www.youtube.com/watch?v=BOlY5Z59PrI takode je sekta SDA sa njim tolerisala i pravila etnosegregacijsko odvajanjem djece po skolama po zapadnoj Hercegovini,......vi koji ih podrzavate ste ljudska i civilizacijska sramota, a ne demokratija,....
Nema ovo veze sa SDP om mogla je biti neka druga stranka poput Nase Stranke umjesto SDP-a i da je dobila glasova poput SDP-a ista prica i dreka bi bila od strane vas etnotorasa,.....Jer vi samo priznajete glasove obojenih,na kraju krajeva ko to broji cija krvna zrnaca,.....Pitam se od kuda pravo da se gubitnici bune nakon poraza koji su dvije decenije vladali udruzeno razdvajuci svoje etnotorove koje su nedavno medusobno kidali ziva tkiva razdvajajuci ih sto bi dalje da nastave,.......
Vama ne smeta sto je HDZ od Opstina i Kantonalnih skupstina napravio crkvene sale i Skupstine na cijim zidovima stoje krizevi i krstovi o tome ne zbore etno kleroetnosegregacionisti,.......gade mi se ljigavci koji gaze tuda prava i bezobrazno namecu svoja bez ikakvog respekta za druge kao i sekularizam koji se mora postovati i tako zagarantovati svacija prava ukljucujcui i vjerska a ne od skupstinskih sala praviti crkvene sale,evo ti pa se uvjeri u etnoklerokratiju u dvadest prvom vijeku http://www.youtube.com/watch?v=BOlY5Z59PrI takode je sekta SDA sa njim tolerisala i pravila etnosegregacijsko odvajanjem djece po skolama po zapadnoj Hercegovini,......vi koji ih podrzavate ste ljudska i civilizacijska sramota, a ne demokratija,....
-
feral.tribune
#4959 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
NightSkyWalker wrote:Bosnolog, svi oni koji kritikuju SDP i ne pripadaju jednoumlju su automatski ublehasi, nacionalisti, budale, idioti, faisti, mamlazi, konji, itd...
Popusti ti malo zivota ti . Nisam advokat niciji ali da si procitao ovaj intervju i da li uopce imas imalo koncentracije kada nesto citas . Da te podsjetim citat od Zarka Puhovskog ,,
,,
Zar treba ovo posebno objasnjavati bilo kome pa cak i tebi . Procitaj 5 puta . Ni Mate Boban ni Dario Kordic nisu u stanju ovako nesto sklepati . Zahvaljujuci rupama Daytonskog sporazuma SDP je ukrao Hrvatima Borjanu Kristu koja javno poziva na disoluciju drzave .SDP BiH našao se u paradoksalnoj situaciji. Oni svoj uspjeh realiziraju koristeći rupe u Dejtonskom sporazumu. Ja to sa simpatijama gledam, jer smatram da je Dejtonski sporazum u mnogočemu loš i da ga je SDP dobro izvrgnuo javnoj kritici. Oni su mogli reći da je takav sustav, da su u tom sustavu iskoristili prigodu i da je izabran njihov član za člana Predsjedništva BiH po hrvatskoj listi.
I trebali su obavijestiti svekoliku javnost kako su iskoristili prigodu
-
feral.tribune
#4960 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Pogledaj samo blok u koji je crnogorski scepan mali tzv bosnjak usao . SNSD Mile Ronhilla , SDS , njegovog crnogorca Radovana Karadzica koji je optuzen za genocid opsadu Sarajeva etnicko ciscenje , logore ..., HDZ Mate Bobana kojeg danas bastini jos jedan krimos - Dragan Covic kojeg ceka 35 krivicnih prijava . Malo im jedan HDZ pa jos jedan itd . U toj skupini utakmicu na potpunom unistenju Bosne igra scepan mali i Bosanskom narodu cita lekcije i prodaje ljubav prema domovini BiH koju on voli bas onoliko koliko je vole ovi tipovi iz njegovog saveznickog bloka .
Sta je Bosna Bogu skrivila da poslije crnogorca Karadjica dobije jos jednog

Sta je Bosna Bogu skrivila da poslije crnogorca Karadjica dobije jos jednog
-
sansun
#4961 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Neće popustiti jer im se na tome zasniva čitava politika. SDP je svoje ovce izdao već time što je sa SDA ušao u koaliciju a kako izbezumljeno će te ovce tek izgledati kada sutra Lagumdžija sa traktoristom bude još jednu koaliciju nazdravljao. Bez SNSD-a i HDZ-a nema vlasti, koliko politički nepismen neko mora biti da to shvati....Bosnolog, svi oni koji kritikuju SDP i ne pripadaju jednoumlju su automatski ublehasi, nacionalisti, budale, idioti, faisti, mamlazi, konji, itd...
....INTERVJU Žarko Puhovski: SDP svoj uspjeh realizira koristeći rupe u Dejtonskom sporazumu
Kako vas nije strah i stid bosanskog naroda mater vam jebem na vrh Durmitora , vama i Momiru Bulatovicu koji je lovio bosanske izbjeglice po Heceg Novom kao sto sinteri love pse . Mrs u picku materinu cetnicku i lopovsku .
Pa četnici i Momo su lovili one kojima ti trenutno sve po spisku ...., jado jadni.
Ne izvrći priču,...Radončić je u Sarajevu prvi ustao i podigao glas protiv hrvatskog ekonomsko mafijaškog lobija koji hrani ovaj grad, pa znaj da bi bez hljeba ostao da ti nije Hrvata, stoga ne kaki Komšića ti.Meni su najbolji ovi tzv Bosanjci koji se brinu za hrvatski narod kao da govore o rodjenoj materi .
SDP je Hrvatima ukrao mnogo više jarane moj, o konstitutivnosti se radi a ne samo o Borjani Krišto....,Da SDP-u nije stalo do vlasti već do njihovih principa, onda sigurno nebi ni sa Bošnjačkom nacionalističko krimogenom pratijom ulazili u koaliciju, tu su i srbima i Hrvatima pokazali svu svoju odanosti antinacionalističkim principima, zbog toga nije ni čudno što traktorista jebe Zlatka gdje god da ga nađe...Zahvaljujuci rupama Daytonskog sporazuma SDP je ukrao Hrvatima Borjanu Kristu koja javno poziva na disoluciju drzave .
I trebali su obavijestiti svekoliku javnost kako su iskoristili prigodu![]()
![]()
![]()
![]()
-
sansun
#4962 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
tzv Bošnjak? Vidi se da su ovdje mnogi poprimili sindrome svojih tlačitelja pa bi sada i oni da određuju ko je koliki nacionalista ili istinski pripadnik jednog naroda.... Naprezao se i lajao koliko god možeš, Fahrudin sa sigurnošću hrani 500 puta više Bosanaca nego ti.... Koalicija SDP, SNSD, HDZ je neizbježna ukoliko se vlast na državnom nivou želi uspostaviti, stoga, ne pravi se glup ili to uistinu jesi...Pogledaj samo blok u koji je crnogorski scepan mali tzv bosnjak usao . SNSD Mile Ronhilla , SDS , njegovog crnogorca Radovana Karadzica koji je optuzen za genocid opsadu Sarajeva etnicko ciscenje , logore ..., HDZ Mate Bobana kojeg danas bastini jos jedan krimos - Dragan Covic kojeg ceka 35 krivicnih prijava .
Onda smo već u početku napravili grešku u koracima kada smo onog Srbina Aliju poslušali....Sta je Bosna Bogu skrivila da poslije crnogorca Karadjica dobije jos jednog![]()
-
BaileyS
#4963 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ova Avazova dugogodisnja podrska klanovima iz zapadne Hercegovine te njihovo oplakivanje sudbine tamosnjih Hrvata zasluzuje posebnu temu.
Kao sto sam vec pomenuo, ovo nije od juce, oni ovakve ili slicne teze provlace jos od propasti Aprilskog paketa. Koriste svaku priliku da u prvi plan proguraju sve one koji na ovaj ili onaj nacin vide rjesenje u daljnjoj razgradnji BiH te stvaranju jos jedne republike, ovaj put na teritoriji zapadne Hercegovine.
Jedino sto mi nije jasno kakvi su Fahrini interesi u svemu ovom i za ciji racun radi ovo sto radi. Ne znam jesam li ja jedini koji vec godinama u Avazu vidi najozbiljnijeg lobistu za treci entitet?
Kao sto sam vec pomenuo, ovo nije od juce, oni ovakve ili slicne teze provlace jos od propasti Aprilskog paketa. Koriste svaku priliku da u prvi plan proguraju sve one koji na ovaj ili onaj nacin vide rjesenje u daljnjoj razgradnji BiH te stvaranju jos jedne republike, ovaj put na teritoriji zapadne Hercegovine.
Jedino sto mi nije jasno kakvi su Fahrini interesi u svemu ovom i za ciji racun radi ovo sto radi. Ne znam jesam li ja jedini koji vec godinama u Avazu vidi najozbiljnijeg lobistu za treci entitet?
- ultima_palabra
#4964 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma okreće se kako vjetar puše, kad je imao frke sa Unicredit bankom onda je bila priča kako su Hrvati ekonomski poklopili Bošnjake, kako kontrolišu sve finansijske tokove... onda je iz toga krenula predizborna šuplja kako će Fahro zaštititi BošnjakeBaileyS wrote:Ova Avazova dugogodisnja podrska klanovima iz zapadne Hercegovine te njihovo oplakivanje sudbine tamosnjih Hrvata zasluzuje posebnu temu.
-
sansun
#4965 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Neupućen si BaileyS, neinformisan i iz vedra neba u rebra upadaš, pa Radončić je jedini političar iz bošnjačkog naroda koji je podigao glas protiv hrvatskog ekonomskog hegemonizma u Sarajevu i FBiH.
I šta to SDP nudi, imaju li oni ovom koalicijom potrebnu većinu za uspostavljanje vlasti na nivou BiH? Nemaju! Pa kako će bez HDZ-a u FBiH stvoriti vlast? Nikako! I Ko ovim ruši državu?
Stoga, ne kenjajte više i recite onima kojima ste dali glas da napokon počnu raditi svoj posao.
I šta to SDP nudi, imaju li oni ovom koalicijom potrebnu većinu za uspostavljanje vlasti na nivou BiH? Nemaju! Pa kako će bez HDZ-a u FBiH stvoriti vlast? Nikako! I Ko ovim ruši državu?
Stoga, ne kenjajte više i recite onima kojima ste dali glas da napokon počnu raditi svoj posao.
-
convict
#4966 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:55, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4967 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ekonomski hegemonizamsansun wrote:Neupućen si BaileyS, neinformisan i iz vedra neba u rebra upadaš, pa Radončić je jedini političar iz bošnjačkog naroda koji je podigao glas protiv hrvatskog ekonomskog hegemonizma u Sarajevu i FBiH.
-
zonbirile
#4968 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
----------------------------------------------sansun wrote:Neupućen si BaileyS, neinformisan i iz vedra neba u rebra upadaš, pa Radončić je jedini političar iz bošnjačkog naroda koji je podigao glas protiv hrvatskog ekonomskog hegemonizma u Sarajevu i FBiH.
i da je sve kako zamišljaš,pa šta ,patuljak podigao glas,a Slezaku i kompaniji se digo...Dok ne shvate patriote tvoga tipa da su oni u talu,još od 1993g,kada su južna vrata kontrolisala ulaz robe u Bosnu,kao i druga vrata zvana DB tunel za Sarajevo,biće ovako.Danas je ostao isti modus operandi-grosisti u Hercegovini,tržiše bošnjačko,lobisti iznutra uz solidnu maržu i radnja radi.Hajmo ovako,sjećam se ratnih priča o trange frange biznisu i ogorčenju domaćim sapatnika.S tom razlikom da sam ja uvijek bio svjestan da ne valja Jozo,Ivanu šlepere brašna i šečera-jednostavno nema ih,nema tržišta,nego preko naših lihvara se pljačka ratna sirotinja i dijeli tal.Pa ko je mogao izači do Zenice,Kiseljaku ,Kreševa vidio je da su cijene "normala".Ljudi radili na količinu,"naši" derali.Odnos cijena je danas drukčiji,ali sistem rada ostaje isti-grosisti na jugu,fukara na sjeveru guta robu po nadograđenim cijenama.
-
zonbirile
#4969 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-------------------------------kakavdanakneiskustvu wrote:fahro sve što radi,radi u interesu bošnjačkog naroda,vjerujte mu na riječ
zadobio je povjerenje i ABA3A
-
zonbirile
#4970 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
------------------------------------------kakavdanakneiskustvu wrote:zonbirile wrote:-------------------------------kakavdanakneiskustvu wrote:fahro sve što radi,radi u interesu bošnjačkog naroda,vjerujte mu na riječ
zadobio je povjerenje i ABA3A
pa zato se i borio,sam je to najavio u predizbornoj kampanji
izabraše li ga za ličnost godine,ove godine.
- ultima_palabra
#4971 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Vidiš kako je naš FahrA principijelan, brani Bošnjake od ekonomskog hegemonizma Hrvata, Hrvate od političkog hegemonizma SDP-a, Dodika od krivičnog hegemonizma Suda BiHChmoljo wrote:ekonomski hegemonizamsansun wrote:Neupućen si BaileyS, neinformisan i iz vedra neba u rebra upadaš, pa Radončić je jedini političar iz bošnjačkog naroda koji je podigao glas protiv hrvatskog ekonomskog hegemonizma u Sarajevu i FBiH.
Stoga, ne kenjajte više i recite onima kojima ste dali glas da napokon počnu raditi svoj posao.![]()
![]()
-
zonbirile
#4972 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-----------------------------ultima_palabra wrote:Vidiš kako je naš FahrA principijelan, brani Bošnjake od ekonomskog hegemonizma Hrvata, Hrvate od političkog hegemonizma SDP-a, Dodika od krivičnog hegemonizma Suda BiHChmoljo wrote:ekonomski hegemonizamsansun wrote:Neupućen si BaileyS, neinformisan i iz vedra neba u rebra upadaš, pa Radončić je jedini političar iz bošnjačkog naroda koji je podigao glas protiv hrvatskog ekonomskog hegemonizma u Sarajevu i FBiH.
Stoga, ne kenjajte više i recite onima kojima ste dali glas da napokon počnu raditi svoj posao.![]()
![]()
Uvijek na strani potlačenih, uvijek protiv nepravde
ima ugrađen taj gen,uvijek budan ,jer neprijatelj nikada ne spava
-
zonbirile
#4973 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ma ne ide mu to anglo-saksonsko ime.Više neko revolucionarno,možda Korčagin?
-
Alfa_Ze
#4974 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
jел’ ви то нешто имате против ФахрA и ''Дневног аваза'' ??

- nikad_vise
#4975 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
stvarno nevjerovatno da jos nisi banovanferal.tribune wrote:Pogledaj samo blok u koji je crnogorski scepan mali tzv bosnjak usao . SNSD Mile Ronhilla , SDS , njegovog crnogorca Radovana Karadzica koji je optuzen za genocid opsadu Sarajeva etnicko ciscenje , logore ..., HDZ Mate Bobana kojeg danas bastini jos jedan krimos - Dragan Covic kojeg ceka 35 krivicnih prijava . Malo im jedan HDZ pa jos jedan itd . U toj skupini utakmicu na potpunom unistenju Bosne igra scepan mali i Bosanskom narodu cita lekcije i prodaje ljubav prema domovini BiH koju on voli bas onoliko koliko je vole ovi tipovi iz njegovog saveznickog bloka .
Sta je Bosna Bogu skrivila da poslije crnogorca Karadjica dobije jos jednog![]()
![]()
mozda da pokusas da jos koji put *ebes mamu onim koji se ne slazu s tvojim misljenjem i nazoves ih cetnicima