Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
gidra

#4951 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

Kako si samo smiješan :lol: .
Bježiš a ni na jedno pitanje ne odgovaraš, opet ti ponavljam uhvatio si se statistike od prije mjesec dana.
Statistika je ko bikini pokazuje dosta ali sakriva najbitniji dio, a isto tako može je tumačiti svako na svoj način.
Ovo slika koju sam ti postavio Ozil vs Xavi i Iniesta je upravo to. Pokušavam ti otvoriti oči ali džaba. Po ovoj slici rekao bi čovjek koji ne prati fudbal da je Ozil tito za Xavija i Iniestu ali u stvarnosti to nije tako jer su ovi drugi bolji igrači. I ti si meni došao ovdje i kao svoj jedini argument iznio taj grafik koji pokazuje formu igrača unazad mjesec dana.
A ja sam još gori jer se prepirem sa likom koji je uporedio igrača kakav je Wilshere sa tvojim pulenom Krkićem.
LSD

#4952 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Alija

ma kakva svetinja....to je djecija prica, na to se djeca pale....Željo se samo može smatrati svetinjom

Ali malo je reci da je ispao klaun sa ovim pokušajem izdizanja Ozila iznad ona dva velemajstora...i na koji nacin on to pokušava je još smiješnije :lol: :lol: a ne razmišlja uopšte o razlicitim ulogama u razlicitim timovima, koncepciji igre itd.

Nidje veze

edit.....cuj ja njemu došao :lol: :lol: frajer umislio da je ovo njegova tema, da je forum njegova babovina

allahselamet :shock:
alijagoro

#4953 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

LSD wrote:Alija

ma kakva svetinja....to je djecija prica, na to se djeca pale....Željo se samo može smatrati svetinjom

Ali malo je reci da je ispao klaun sa ovim pokušajem izdizanja Ozila iznad ona dva velemajstora...i na koji nacin on to pokušava je još smiješnije :lol: :lol: a ne razmišlja uopšte o razlicitim ulogama u razlicitim timovima, koncepciji igre itd.

Nidje veze

edit.....cuj ja njemu došao :lol: :lol: frajer umislio da je ovo njegova tema, da je forum njegova babovina

Zeljo je Zeljo :-D ,mislim da gidra zeli reci isto sto sam I ja rekao,da Ramsey I Wilshere nisu isti tip igraca,kao ni Ozil vs Xavi I Iniesta.
gidra

#4954 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

Nidje veze

bože sačuvaj, forum nije ničija babovina pa ni moja, ja obično ni ne pišem puno što i broj postova govori. Obratio si se direktno meni i ja dirketno tebi odgovorio.
Zacatavaš temu i površan si. Ne čitaš šta ti se piše i izbjegavaš da na direktan pitanja direktno odgovaraš. Zacrtao si u svojoj glavi da je tako i misliš da si u pravu. Odgovori su ti "ta će on vidi mu glave". Da si pročitao post vidio bi da sam rekao da Ozil nije bolji igrač od njih dvojice. Al sinak razumiješ se u fudbal ko mara u kriv k. Uzdravlje.
gidra

#4955 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

alijagoro wrote:

Nidje veze

Zeljo je Zeljo :-D ,mislim da gidra zeli reci isto sto sam I ja rekao,da Ramsey I Wilshere nisu isti tip igraca,kao ni Ozil vs Xavi I Iniesta.
Ja sam njemu pokušao samo objasniti kako taj grafik ne može uzeti kao relevantan podatak i argument a i vremensko razbolje je oko mjesec dana. Kao protuargument sam naveo i stavio grafikon koji pokazuje da je Ozil bolji igrač statistički od Xavia i Inieste zajedno(slučajno mi palo to na pamet, jer znam da je on navijač Barcelone), ali i budala zna da su njih dvojica bolji igrači od Ozila i da taj grafikon zapravo onda ne pokazuje ništa i nije relevantan isto kao ni njegov. Ali džaba kad on ne čita šta mu se piše.
LSD

#4956 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

gidra wrote:

Nidje veze

bože sačuvaj, forum nije ničija babovina pa ni moja, ja obično ni ne pišem puno što i broj postova govori. Obratio si se direktno meni i ja dirketno tebi odgovorio.
Zacatavaš temu i površan si. Ne čitaš šta ti se piše i izbjegavaš da na direktan pitanja direktno odgovaraš. Zacrtao si u svojoj glavi da je tako i misliš da si u pravu. Odgovori su ti "ta će on vidi mu glave". Da si pročitao post vidio bi da sam rekao da Ozil nije bolji igrač od njih dvojice. Al sinak razumiješ se u fudbal ko mara u kriv k. Uzdravlje.
Vrati se na prethodnu stranicu, pa vidi ko se kome prvi obratio :wink:
Odgovaram na normalnu pricu, a na tvoje budalaštine ne odgovaran ni direktno ni indirektno, jednostavno ih ignorišem.

A za bold :lol: :lol: engleska vapi za takvih forumskim strucnjacima poput tebe, samo nikako da prepoznaju taj talenat koji cuci u tebi :lol: ....obavezno apliciraj da vodiš Arsenal, kad Wenger dobije nogu :P
gidra

#4957 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

LSD wrote:
gidra wrote:

Nidje veze

Vrati se na prethodnu stranicu, pa vidi ko se kome prvi obratio :wink:
Odgovaram na normalnu pricu, a na tvoje budalaštine ne odgovaran ni direktno ni indirektno, jednostavno ih ignorišem.

A za bold :lol: :lol: engleska vapi za takvih forumskim strucnjacima poput tebe, samo nikako da prepoznaju taj talenat koji cuci u tebi :lol: ....obavezno apliciraj da vodiš Arsenal, kad Wenger dobije nogu :P
Pa i dijalog je između mene i tebe, zato ti i nije bilo na mjestu to što si napisao da svojatam forum.
Ne bakćem se time, ali volim Engleski fudbal, IT je moje specijalnost, da vidiš šta tek onda tu znam. A fudbalom se još bavim poluprofesionalno nisam toliko star, doduše šutam loptu po nižim liga BiH, čisto iz ljubavi, tako da znam nekad šta pišem jeboga ti, nisam stručanjak ali nisam ni laik.
1Dante1

#4958 Re: Arsenal F.C.

Post by 1Dante1 »

Wilshere se nalazi u istoj poziciji u kojoj se Ramsey nalazio poslije povrede. I sami znamo koliko mu je trebalo da pronadje formu, a Wilshere ce izgleda jos brze. Porediti kvalitetu njih dvojice je besmisleno, bas kao sto je besmisleno porediti Xavija i Iniestu. Njih dvojica su predvidjeni da igraju zajedno a ne da jedan drugom budu konkurencija, stoga manite se corava posla :D.
popokatepetl_com

#4959 Re: Arsenal F.C.

Post by popokatepetl_com »

Ako je ona ubleha Ramsey mogla da se ovako preporodi i da sad igra na ovom nivou na kojem igra (nisam gledao vecinu utakmica Arsenala prosle sezone ali kad god sam gledao ovaj Ramsey je bio hodajuca katastrofa na terenu), mogu misliti sta ce talenat kakav je Wilshere raditi za 2. godine. Taj igrac vec iza sebe ima jednu vrhunsku sezonu a to je ona sezona kad su ispali od Barcelone nakon crvenog RVP-a u revansu. Svi znamo kako je odigrao taj dvomec pogotovo onaj prvi na Emiratesu protiv tada najboljeg veznog reda na svijetu, i vec tada se vidjelo da posjeduje veliki kvalitet.
Chuckie

#4960 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Nova oprema Arsenala osvanula slučajno na Twitteru.

Image

:D
gidra

#4961 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

Otkud Puma? Nisam za ovo znao.
EmiRem

#4962 Re: Arsenal F.C.

Post by EmiRem »

gidra wrote:Otkud Puma? Nisam za ovo znao.
Novi ugovor vrijedan 150 miliona od slijedeće sezone. Ne znam na koliko godina ali 5 je min.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Ridjobrki

#4963 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Joj rasprave niđevezne... :-)

Logično je da će igrač koji igra bliže golu davati više golova - Ramsey je pomaknut naprijed i igra ofanzivnog veznog, polušpica, krilnog... Arsenal igra ili 4-5-1 ili 4-3-3 ili 4-4-1-1 i dok je Ramsey u svakoj varijanti naprijed Wilshere je povučen na centralnog veznog gdje mu je najveća uloga u držanju lopte. Zato je on vodeći igrač lige u jednoj kategoriji koje nema na onom grafu a objasnila bi cijelu priču - pretrpljeni faulovi. Wilshere je igrač nad kojim se napravi najviše prekršaja i on je doslovno žrtva uspjeha i ekipe i Ramseya za koga nosi vodu.

Pogledajte tekmu protiv Stokea - Ramsey je dao gol ali je zato protivnički igrač toliko gazio Wilsherea dok mu Flamini nije prišao i rekao nešto u fazonu "Još jednom ga barni i oči ću ti izvaditi" (FA je istraživala taj slučaj i opomenula Flaminija). Isto tako, na zadnjoj tekmi (WBA) je Wilshere bio strijelac ali nakon što je izašao Ramsey iz igre a on prešao na Ramseyevu poziciju.

Tim čini 11 igrača koji igraju određene role na terenu i dok god se pobjeđuje to znači da svaki igrač igra svoju ulogu dobro. Neko je glavni glumac, neko sporedni, neko statira ali dok god rade dobar show niko neće imati zamjerki. Ramseya je krenulo, sad je njegovih 15 minuta slave i daj Bože da to potraje. Ali neće. Onaj prosjek je nemoguće zadržati i doći će do pada i u igri i u statistikama i onda će on opet svima biti netalentirani livadić, sadašnje igre će biti proglašene slučajnim, show će ukrasti neko drugi ko će tad bljesnuti.... I tako to hoda ko nije Messi ili Ronaldinho.

Bitno je da se onako igra i da onakvu igru prate onako dobri rezultati. Trofeji će doći, trofej treba biti logična posljedica a ne cilj i opsesija...
Chuckie

#4964 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Dame i gospodo Wilshere je upravo zabio gol sezone. Hvala lijepo. :shock:
nuki_cika

#4965 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Bogte vidio kakva akcija i kakva završnica :-)
nuki_cika

#4966 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Kako ozil zapliva svaka čast :thumbup:
Chuckie

#4967 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Lijepa kontra. Giroud u trepavicu pogodi Mesuta.
gidra

#4968 Re: Arsenal F.C.

Post by gidra »

Ramizzzzzz

sent s'telefona
Chuckie

#4969 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Haha Ramize. Sta im uradi.
nuki_cika

#4970 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

kakvi čevapi arona 8-)
Chuckie

#4971 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Bushenje. Ozil x2. :)
nuki_cika

#4972 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Koo zabi ovaj zadnji ,nisam upratio?
Chuckie

#4973 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Ozil.
BHF_Manijak

#4974 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

nuki_cika wrote:Koo zabi ovaj zadnji ,nisam upratio?
Grande Mestu. 8-)
Post Reply