Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4951 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Tako će i biti, samo što ne poznajem nikoga ko ga ima, a na prodajnom mjestu to ne može. Ništa, čitaću još. Hvala svakako, a ako neko bude imao iskustva neka napiše.
Kako mislis da ne mozes probati!?? Pa odes kod ovlastenog prodavaca i probas, a comtrade je zastupnik koliko sam upucen?!
Edit
Evo cojek napisao, dao recenziju nakon kupovine istog uredjaja, pa uprati malo.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
kabal1337

#4952 Re: Kineski mobiteli

Post by kabal1337 »

Evo nekih od najboljih kineskih telefona u 2016-toj godini.
http://www.itrevolucija.org/najbolji-ki ... 16-godini/
Ubrzo ce biti recenzija i jeftinog modela Ulefone
ovo_malo_duse

#4953 Re: Kineski mobiteli

Post by ovo_malo_duse »

kabal1337 wrote:Evo nekih od najboljih kineskih telefona u 2016-toj godini.
Ovaj nema na listi duplo jeftinji i sigurno moze medzu 5.

http://www.umidigi.com/page-umi_super_overview.html

Kupio ga prije mjesec na ebay_u, neka ponuda za 190 eura sa njemacke adresse sa 12 mesjeci garancije .

Nisam neki ekspert za telefone ali koristim telefon maximalno sto poslovno sto privatno ( dual sim mi bio potreban dopizdilo mi nosat 2 telefona zato sam ga kupio).
Ovaj UMi-Super od izgleda, kvalietete kucista (metal) i ekrana pa brzine , preko izdrzljivosti baterije, hvatanja signala (Wi Fi,GPS i obicnog), cistoce slika i svega sto obicnom korisniku treba je top klasa. Jest da je malo povelik i tezak u ruci ali ja volim daje mi neki osjecaj kvaliete

Kako rekoh imam ga mjesec dana i malo je reci da sam prezadovoljan. :thumbup: :thumbup:

(Da dodam da sam imao IPhone i Samsung i HTC. :run: )
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4954 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

ovo_malo_duse wrote:

Kupio ga prije mjesec na ebay_u, neka ponuda za 190 eura sa njemacke adresse sa 12 mesjeci garancije .

Nisam neki ekspert za telefone ali koristim telefon maximalno sto poslovno sto privatno ( dual sim mi bio potreban dopizdilo mi nosat 2 telefona zato sam ga kupio).
Ovaj UMi-Super od izgleda, kvalietete kucista (metal) i ekrana pa brzine , preko izdrzljivosti baterije, hvatanja signala (Wi Fi,GPS i obicnog), cistoce slika i svega sto obicnom korisniku treba je top klasa. Jest da je malo povelik i tezak u ruci ali ja volim daje mi neki osjecaj kvaliete

Kako rekoh imam ga mjesec dana i malo je reci da sam prezadovoljan. [emoji106] [emoji106]

Je l' to bila konacna cijena ili si jos dao nesto love za carinu???

poslano sa Sonija Ze
kabal1337

#4955 Re: Kineski mobiteli

Post by kabal1337 »

ovo_malo_duse wrote:

Kako rekoh imam ga mjesec dana i malo je reci da sam prezadovoljan. :thumbup: :thumbup:

Mocan telefon, definitivno ce ici na nasu listu! Ako ovu ne prosirimo, definitivno ide na sljedecu.
ovo_malo_duse

#4956 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by ovo_malo_duse »

konektovan wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Kako rekoh imam ga mjesec dana i malo je reci da sam prezadovoljan. [emoji106] [emoji106]

Je l' to bila konacna cijena ili si jos dao nesto love za carinu???

poslano sa Sonija Ze
Konacna... Poslan na adresu druga U EU koji je svakako dolazio on ga dobio za 4 dana i donio... Sve ukupno dobio ga za 7 dana..
skafiskafsnjak

#4957 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Bas se i meni svidja bokte...
Qler

#4958 Re: Kineski mobiteli

Post by Qler »

nema sta, lijep je i na papiru je super... vjerovatno je i u praksi dobar.
vicious

#4959 Re: Kineski mobiteli

Post by vicious »

Pa jest, djeluje odlično ali kad pročitam nešto ovako odmah pomislim da se radi o nekoj žlj firmi:
UMi Super is intergrade a smart key at left site.
Pa jebo te, koliko para ulože u razvoj i proizvodnju, mogli su vala dati nekom native speakeru da im lektoriše ono malo teksta na web stranici. :D
makaranka

#4960 Re: Kineski mobiteli

Post by makaranka »

sta bi savjetovali, jel ima netko iskustva sa Asusom?

ASUS ZenFone Max ZC550KL: CPU Snapdragon MSM8916 1.2GHz GPU:Qualcomm Adreno306 RAM:2GB ROM:16GB Baterija:5000mAh, Built-in

ZTE Nubia Z7 MAX CPU: Snapdragon 801 CPU 2.5GHz GPU:Adreno 330 RAM: 2GB ROM: 32GB Battery:Built-in, 3100mAh
Ljakan

#4961 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Pa ovaj drugi je jos na kit ketu a vidim na piku da nije jeftin,prvi je jeftiniji samo sta znam nebi uzeo ni jedan.
bosnian batman

#4962 Re: Kineski mobiteli

Post by bosnian batman »

Qler wrote:nema sta, lijep je i na papiru je super... vjerovatno je i u praksi dobar.
čisti bestbuy, jebo razvikane brandove na koje se raja pali

evo detaljna recenzija
http://www.balkangadgets.com/umi-super-recenzija/

zanimljiv je zaključak
UMI Super sa svojom cijenom ulazi u tržišni segment gdje je konkurencije jako, jako puno. Već neko vrijeme postalo je jasno da manji brendovi cijenom ne mogu konkurirati bogatijim kineskim proizvođačima kao što su Xiaomi i LeEco koji uspjevaju održavati niske cijene zbog očekivane zarade na softverskim servisima i nižim nabavnim cijenama hardvera. LeEco je čak išao toliko agresivno sa svojim cijenama da za cijenu UMI Supera (oko nekih 200€ bez carine i PDV-a) možete kupiti LeEco Le 2 sa Helio X20 desetojezgrenim procesorom. Xiaomi Redmi Note 3 Pro sa Snapdragonom 650, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije je čak 30-ak EUR jeftiniji od Supera. Ima još takvih primjera i oni dobro ilustriraju u kakvu nezgodnu situaciju su dovedeni ovi manji proizvođači kao UMI, Ulefone, Oukitel itd. koji mogu živjeti samo od zarade na prodanom hardveru. Gdje to onda ostavlja UMI Super kada imamo naizgled bolje opcije? Ako LeEco i Xiaomi (i donekle Meizu) nisu vaš “cup of tea” zbog svojih softverskih odabira (ili dizajna) tada u priču ulazi UMI Super jer je i dalje puno bolji odabir od telefona velikih proizvođača (Samsung, Sony….) koji nude puno manje za ovu cijenu (osim možda po pitanju kamere). Najveći nedostatci su mu već spomenuta osrednja kamera i naravno zvuk dok je sve ostalo praktički vrhunski odrađeno. Možemo slobodno reći da je ovo najbolji UMI-ev uređaj do sada i da je riječ o jednom od najboljih telefona manjih kineskih proizvođača, što sigurno nije malen uspjeh.
pravo mi je "sexy" home tipka, ovo je trebo furat ajfun da su bili pametni

Image
geekmanijak

#4963 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Iphone tipka je prica za sebe , i za mene je puno bolje da je naprijed čitač otiska prsta , tako da ovaj krugić koji svjetli je nista više nego šminkerski dodatak , druga stvar po meni ovaj mobitel je OK ali sa kamerom su uprskali, imas 4GB RAM i kameru u rangu mobitela od 200KM
citroen xm

#4964 Re: Kineski mobiteli

Post by citroen xm »

Svi kineski manje poznati brendovi imaju kamere koje žestoko zaostaju za konkurencijom. Jedino Huawei u jačim modelima ima odlične i Xiaomi vrlo dobre. Ostalo što sam ja vidio nije baš nešto.
rikoshe

#4965 Re: Kineski mobiteli

Post by rikoshe »

Vidim da ovdje hvale ovaj Umi Super, eh sad ima li neko da ga koristi duze malo pa da kaze sta vise. Razmisljam u narednom periodu promijeniti telefon pa je i on upao u izbor, pored Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Huaei P9 Lite ili mozda cak LG G3. Tu su svi negdje cijenom.
Nefs-i Mulhima

#4966 Re: Kineski mobiteli

Post by Nefs-i Mulhima »

citroen xm wrote:Svi kineski manje poznati brendovi imaju kamere koje žestoko zaostaju za konkurencijom. Jedino Huawei u jačim modelima ima odlične i Xiaomi vrlo dobre. Ostalo što sam ja vidio nije baš nešto.
Ima i meizu dobre kamere.

Inace preporukaza meizu i flyme os (modovan android meizuov)
purgatorio

#4967 Re: Kineski mobiteli

Post by purgatorio »

rikoshe wrote:Vidim da ovdje hvale ovaj Umi Super, eh sad ima li neko da ga koristi duze malo pa da kaze sta vise. Razmisljam u narednom periodu promijeniti telefon pa je i on upao u izbor, pored Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Huaei P9 Lite ili mozda cak LG G3. Tu su svi negdje cijenom.
Preporuka za redmi note 3 i p9 lite. oba su vrh za cijenu po kojoj se mogu kupiti.
geekmanijak

#4968 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Da i ja bi se odlucio radije za xiaomi redmi note 3 pro ili Huawei nego za ovaj UMI, sve je lijepo na papiru tih 4GB RAM, ali ostale stvari su poluproizvod. A ustvari ako nećeš imati AUTOCAD i praviti projekte :lol: :lol: na mobitelu onda ti netreba tih 4GB RAM .
skafiskafsnjak

#4969 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

purgatorio wrote:
rikoshe wrote:Vidim da ovdje hvale ovaj Umi Super, eh sad ima li neko da ga koristi duze malo pa da kaze sta vise. Razmisljam u narednom periodu promijeniti telefon pa je i on upao u izbor, pored Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Huaei P9 Lite ili mozda cak LG G3. Tu su svi negdje cijenom.
Preporuka za redmi note 3 i p9 lite. oba su vrh za cijenu po kojoj se mogu kupiti.
i kad dodjemo do ta dva, po meni bolje P9 lite...pogotovo ako mozes naci sa originalnom garancijom da kupis .

Telefon je prelijep...i super radi , probao par dana . Otisak prsta radi savrseno . Kamere odlicne ...
geekmanijak

#4970 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Jedina mana P9 lite je 2GB RAM za cijenu od 470-530, jer vidim kod nas jos nema 3gb ram, opet je po meni bolji izbor XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO sa 3GB RAM, ima vecu bateriju, brzo punjenje
skafiskafsnjak

#4971 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Pa ne znam... ja sam ga malo koristio, fluidan je i sa 2 gb rama.

Ma moze tel imati i 4gb, a ne biti optimiziran ... Nebitno, najveci razlog zbog kojeg bih Huawei zbog oficijelne garancije.... Xiaomi garanciju daju piljari, ko zna kakvu ...
geekmanijak

#4972 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Oficijalna garancija ti je samo ako kupis u ovlastenog uvoznika HUAWEI-a ili u BH telekomu a tu je cijena 590KM za 2GB RAM, a kupiti P9 lite kod Univerzalnog i njima slicni je isto kao da si kupio XIAOMI kod "piljara". :izet: :izet:
skafiskafsnjak

#4973 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

geekmanijak wrote:Oficijalna garancija ti je samo ako kupis u ovlastenog uvoznika HUAWEI-a ili u BH telekomu a tu je cijena 590KM za 2GB RAM, a kupiti P9 lite kod Univerzalnog i njima slicni je isto kao da si kupio XIAOMI kod "piljara". :izet: :izet:
pa dobro, ja kad sam iznad govorio, rekao sam ako moze da kupi sa oficijlnom garancijom...

EDIT:

evo npr. ovo je bolje nego bilo koja piljara

http://www.olx.ba/artikal/22522483/huaw ... garancije/
purgatorio

#4974 Re: Kineski mobiteli

Post by purgatorio »

geekmanijak wrote:Jedina mana P9 lite je 2GB RAM za cijenu od 470-530, jer vidim kod nas jos nema 3gb ram, opet je po meni bolji izbor XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO sa 3GB RAM, ima vecu bateriju, brzo punjenje
Bolje radi redmi note 3 sa 2gb rama od p9 lite sa 2gb rama. Lično sam provjerio. Ali su oba sasvim zadovaljavujuća, crni xiaomi je ruzan, bijeli i zlatni moze proci, huawei je bas prelijep i nije glomazan.
bosnian batman

#4975 Re: Kineski mobiteli

Post by bosnian batman »

Pa naravno da će redmi note 3 bolje radit, pa nisu valjda inženjeri ARMa prodavali zjale, nego svaku novu generaciju CPU unaprijedili, pa mora radit bolje i brže.... Dakle xiaomi je ugradio savremeniji snapdragon chipset koji ima cpu ARM A72 dok huawei ima svoj chipset (koji se ne mogu nosit sa Qualcomom iako je za svaku pohvalu razvoj vlastitih chipseta) sa cpu koji je dvije generacije stariji..... ARM A53
Post Reply