Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tnt-tunja

#4951 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tnt-tunja »

free_too wrote: Mislim da tu ima jos faktor ko salje itd, ima tu jos nejasnoca i svaki put druga prica, zavisno s kim pricas iz pp. ja imam 2 kolege s 2 friska accounta od ove godine(ja im pomagao oko namjestanja) primili su do sad 2 3 uplate i ni jedna nije otisla u pending sto je i mene zacudilo, ista im je firma slala koja vec dugo posluje s pp tako da moguce da je i to faktor. Malo tu i pp mulja i s automatskim itd uglavnom ko ima problem nazvati pa ako treba i svadjati se , a ko je dobar s posiljaocem moze i njega zamolit da naazove i da urgira jer taj pending je kao protekcija za posiljaoca
Dobio potvrdni odgovor, od ovog trenutka nema za mene vise 30day pendning. Hvala kolegi koji je dao savjet za slanje maila i zamolbu za ukidanje limita.
FreakyStyley

#4952 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

tnt-tunja wrote:
free_too wrote: Mislim da tu ima jos faktor ko salje itd, ima tu jos nejasnoca i svaki put druga prica, zavisno s kim pricas iz pp. ja imam 2 kolege s 2 friska accounta od ove godine(ja im pomagao oko namjestanja) primili su do sad 2 3 uplate i ni jedna nije otisla u pending sto je i mene zacudilo, ista im je firma slala koja vec dugo posluje s pp tako da moguce da je i to faktor. Malo tu i pp mulja i s automatskim itd uglavnom ko ima problem nazvati pa ako treba i svadjati se , a ko je dobar s posiljaocem moze i njega zamolit da naazove i da urgira jer taj pending je kao protekcija za posiljaoca
Dobio potvrdni odgovor, od ovog trenutka nema za mene vise 30day pendning. Hvala kolegi koji je dao savjet za slanje maila i zamolbu za ukidanje limita.
Bravo :thumbup:

Izgleda to od slucaja do slucaja. Ja sam im pisao milion puta, rijetko kad uopste da odgovor dobijem. Kad nazovem rijese trenutne probleme koje imam tad, onda opet sve po starom, ide u pending vazda.
Kal El

#4953 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kal El »

Radi li neko na Upwork.com?
Pokusavam da prebacim pare preko "Get Paid Now" ali svaki put dodje email sa "Your payment has been rejected"...

Paypal mi je verifikovan i sve je uredno, korisitim isti email za Upwork i Paypal.

Nemoj te mi reci da ne mogu poslati jer sam iz Bosne :( Ne zelim onaj Payoneer account, imam ga ali ne hvala.
ado_sar

#4954 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

koristim ja i meni uvijek prolazi bez problema
Kal El

#4955 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kal El »

ado_sar wrote:koristim ja i meni uvijek prolazi bez problema
Hvala na brzom odgovoru.

Prije dva sata sam aktivirao tj verifikovao Paypal, mozda ipak moram malo sacekati. Ako nista pitat cu Customer Support.

:thumbup:
Kal El

#4956 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kal El »

Horcrux wrote:
ajrolina wrote: Meni se isto desilo kad sam tek pocela raditi, ali tad sam imala mastercard Unicredit banke i u banci me ubjedjivali da mogu primati sredstava na paypal medjutim sve dok nisam povezala visa karticu sredstva su vracana na upwork, nadam se da ces rijesiti problem brzo i mnogo srece u radu zelim :)
Uspio! :D Paypal podrska mi je odgovorila da trebam setupovati automatic withdrawl, da bi mogao primati novac, medjutim nigdje na ovom novom UI-u nema podrske za automatic withdrawl - barem koliko sam ja uspio vidjeti, niti sam uspio pratiti njihove stepove koje su naveli da bi se to rijesilo. Svejedno sam uspio, tako sto sam nasao link na netu.

Koliko sam ja shvatio, da bi primali novac mi iz BiH, potrebno je:
- verifikovati email
- imati visa karticu
- verifikovati karticu
- imati automatic withdrawal - ovo mozete setupovati trenutno samo ako odete na https://www.paypal.com/eg/cgi-bin/websc ... icked=card. Ako otvorite taj link i ako vas preusmjeri na paypal home page, onda je sve ok, ako vam otvori nesto drugo, pratite te korake (Continue etc). Setupovao sam to, povukao novac sa Upworka i sve je proslo ok. :)

LJUBIM TE 1000X :mrgreen:

Toliko se mucio danas oko ovoga i napokon uspijelo!!!
tnt-tunja

#4957 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tnt-tunja »

Nazovite i slobodno budite malo grubi, jer iskazujete moć. Slobodno se pozovite na to od kada ste korisnik usluge, kako niste imali negativnih dojmova i slicno.
_Reds_

#4958 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Izgleda paypla odobrio placanje i sa balance za BIH, tj. ako imate novca u balance.
Saka

#4959 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

_Reds_ wrote:Izgleda paypla odobrio placanje i sa balance za BIH, tj. ako imate novca u balance.
Gdje si to vidio? Sad probao i jedini izbor je i dalje kartica.
_Reds_

#4960 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Saka wrote:
_Reds_ wrote:Izgleda paypla odobrio placanje i sa balance za BIH, tj. ako imate novca u balance.
Gdje si to vidio? Sad probao i jedini izbor je i dalje kartica.
Image
korisnik.1

#4961 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by korisnik.1 »

Moze mala pomoc, novi sam korisnik paypala, a nisam bas siguran u svoj engleski :D
Nedavno sam otvorio racun, verifikovao i primio prvih 10$. Poslane su mi na adresu, znaci nisam radio invoice.
Evo sad druga uplata trebala od iste osobe, uradim invoice na 14.70$ i neće, obratim se pošiljaocu da on sam pošalje na moju adresu, kaže neće ni tako. Neće ni preko mog paypal.me linka. Evo šta mu izbacuje:

Image

Image

postavke nisam ništa mijenjao nakon prve uplate, da li me levati ili je stvarno nešto do mene da trebam podesit? mada mi je nejasno ako sam bez problema primio prvu uplatu, šta je problem sad.
ajrolina

#4962 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

Izvinjavam se ako se pitanje ponavlja, ali zaista ne mogu da nadjem, dodala sam drugu karticu i zanima ne kako da je postavim kao primarnu? Verifikovana je, nakon sto sam je verifikovala imala sam mogusnost izbora da je postavim kao primarnu, kliknula sam na to, medjutim, nesto je krenulo naopako i sad ne znam koja od te dvije je primarna niti gdje da provijerim, hvala.
kloniran

#4963 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

ajrolina wrote:Izvinjavam se ako se pitanje ponavlja, ali zaista ne mogu da nadjem, dodala sam drugu karticu i zanima ne kako da je postavim kao primarnu? Verifikovana je, nakon sto sam je verifikovala imala sam mogusnost izbora da je postavim kao primarnu, kliknula sam na to, medjutim, nesto je krenulo naopako i sad ne znam koja od te dvije je primarna niti gdje da provijerim, hvala.
probaj nesto kupiti, prilikom check out-a ce ti pokazati koja je kartica primarna
Averus

#4964 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Imam na paypalu "available balance" nešto love, međtuim ne mogu time platiti iako mi tamo u accountu piše "We will use the available balance first"

Jel' to i dalje iz BiH ne možemo koristiti lovu na paypalu dok ne legne na karticu? :oops:
IstinitaPoruka

#4965 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IstinitaPoruka »

heal wrote:ma paypal je od poznatih velikih kompanija najvece smece. totalno su komplikovani, nepregledni i nepouzdani. za svaku sitnicu moras guglat. kakvi hadalji :evil:
Kad tako pricas, sigurno imas nesto sto bi moglo zamjeniti Paypal?
kovac2412

#4966 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kovac2412 »

Samo da kažem da sam sa Raiffeisen debitnom Visa karticom povukao u mjesec i pol dana 3000€. Svaka transakcija od 500€ je legla u roku od 5 dana. Iz banke me nisu kontaktirali da potpisujem ikakav obrazac da ne financiram terorizam ili novac. Na moje oduševljenje sve prolazi glatko. Pa ako bude netko u ovakvoj sitaciji da podjelim svoje iskustvo.
Zer0

#4967 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Ima li neko problema u zadnje vrijeme sa povlacenjem novca sa PayPal-a, obicno mi je novac prolazio trenutacno, znaci kad povucem odmah ga mogu skinuti na bankomatu, cak i nedjeljom, navece, nebitno kad. Sad je status "Pending" na PayPal-u, u pitanju je RFB.
Zer0

#4968 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Evo informacije, PayPal je promijenio uslove (vjerovatno za nas), sad se svako povlacenje novca tretira kao ino uplata u banci i potrebno je 3-5 radnih dana da se obradi... :izet:
SanskiBiser

#4969 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

kovac2412 wrote:Samo da kažem da sam sa Raiffeisen debitnom Visa karticom povukao u mjesec i pol dana 3000€. Svaka transakcija od 500€ je legla u roku od 5 dana. Iz banke me nisu kontaktirali da potpisujem ikakav obrazac da ne financiram terorizam ili novac. Na moje oduševljenje sve prolazi glatko. Pa ako bude netko u ovakvoj sitaciji da podjelim svoje iskustvo.

ne sekiraj se zvace te, obicno par puta godisnje zovu koliko sam skontao od onih koji su u RF...i jedina su banka koja to radi a tvrde da sve druge to rade kad ih konfrontiras, a to sto rade nema uporiste u zakonu je oni nakradno koriste ovo pod D u zakonu, sumnjaju na sve koji koriste paypal da peru novac ili finansiraju teroristicke aktivnosti, tj. u startu si kriv pa dokazuj da nisi izvodima transakcija na PayPal. Sto je nelegalno, provjereno kod pravnika, sumnja mora biti osnovana. Pod C je regulisano licnim kartama i potvrdom mjesta boravista u startu kod otvaranja racuna...
"Član 6.
(Identifikacija i praćenje klijenta)
(1) Obveznik je dužan preduzeti mjere identifikacije i praćenja klijenta prilikom:
a) uspostavljanja poslovnog odnosa s klijentom;
b) obavljanja transakcije u iznosu 30.000 KM ili više bez obzira da li je transakcija obavljena
u jednoj operaciji ili u nekoliko evidentno povezanih transakcija;
c) postojanja sumnje u vjerodostojnost i adekvatnost prethodno dobivenih informacija o
klijentu ili stvarnom vlasniku;
d) postojanja sumnje na pranje novca ili finansiranje terorističkih aktivnosti u pogledu
transakcije ili klijenta bez obzira na iznos transakcije.
"
SanskiBiser

#4970 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Zer0 wrote:Evo informacije, PayPal je promijenio uslove (vjerovatno za nas), sad se svako povlacenje novca tretira kao ino uplata u banci i potrebno je 3-5 radnih dana da se obradi... :izet:

Juce povukao pare u Intesi (dakle neradni dan) bile na racunu vec nakon 15ak minuta koliko mi je trebalo do bankomata da dodjem...RF ocigledno ima nekih problema ili tehnickih ili pravnih oko tih uplata sa PayPal, sve te uplate su u startu kod svih banka tretirane kao Ino uplate jer dolaze elektronskim putem preko stranog posrednika, dakle ta prica od 3-5 radnih dana je smjesna jer Visa Fast Funds servis ako je aktiviran sve je automatizovano nema rasknjizavanja i proknjizavanja putem radnika banke, povlacim u Euro valuti banka automatski radi konverziju u KM i prebacuje na moj racun....

Nikakve promjene uslova za nas nema, 29 marta ima novi policy update samo naknade koje paypal uzima za komercijalna placanja se mijenjaju za nas, sve ostalo isto...
ado_sar

#4971 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

RF se glupira bespotrebno. Hoce da rastjeraju jos korisnika izgleda
Zer0

#4972 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Ma pise definitivno na PayPal-u da se ceka 3-5 dana, ne sjecam se bas da mi je to prije pisalo. Isto tako znam i ja da nije bio nikakav policy update. U svakom slucaju Bye-Bye RFB, nikad vise necete vidjeti moj racun kod Vas.
rangoj

#4973 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Da napomenem da ja i dalje ne mogu odraditi withdraw, od prvog ovog mjeseca. Withdraw bude u pendingu 3 dana (72 sata) i novac se vrati na racun - i dalje nemaju nikakvo rjesenje. Ja sam otvorio novi nalog na jednog clana blize familije, cisto da mogu primati platu, a 900$ koji su mi zaglavili na mom nalogu vjerovatno necu vijeti jos dugo.
Jutro su mi rekli na telefon kako su popravili sistem i kako ce sada withdraw da proradi (kao, problem postoji i na drugim nalozima) - ali ja im nista ne vjerujem, obecavali su mi i ranije svasta - pokrenuo sam prebacivanje na karticu, trenutno je u pendingu, a da li ce proci u sljedeca 3 dana, to cemo vidjeti - ne nadam se previse :/

Uglavnom, eto i ovo je moguce! Kao sigurni protokol odbija da provede moje trasakcije prema kartici - a ne znaju zasto, bla bla bla (na nalogu imam dvije kartice, od RF i Nove) - preko paypal-a primam platu i meni je ovaj citav mjesec usran zbog ovog problema!

Da postoji nacin da zaobidjem paypal i koristim neki drugi servis, rado bih to uradio...
Zer0

#4974 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Svasta...RFB ima definitivno problema, ja ih ubuduce zaobilazim u sirokom luku.
Inspirit

#4975 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Inspirit »

Pozdrav, evo da se i ja javim u vezi paypala. Imam racun od 2008. na paypalu ali sam vecinom koristio za placanja po internetu, medjutim sada sam nesto zaradio i leglo mi je na paypal balance. Interesuje me sada da li paypal automatski prebacuje novac na karticu 1. u mjesecu (bez naknade?), ili negdje to moram namjestiti u postavkama. Gledao sam ali nisam nasao nista u vezi automatskog withdrawala. Druga opcija je platiti 5$ i sredstva legnu na karticu za 3-4 dana koliko sam shvatio?

I ako nekoga interesuje, nisam mogao linkati Visa karticu na paypal dok nisam uplatio bar 5KM na nju, inace izbacuje "Your card is not accepted. Please use a different card".
Post Reply