Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- PristavilaVoduZaKafu
#4951 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pozivam za svjedoka mastionicu i pero i ono što se perom piše;
Pozivam za svjedoka nesigurnu tamu sumraka i noć i sve što ona oživi;
Pozivam za svjedoka sudnji dan, i dušu što sama sebe kori;
Pozivam za svjedoka vrijeme, početak i svršetak svega
— da je svaki čovjek uvijek na gubitku.
-
Amazingness
#4952 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena, a ne vidjeti ona otvorena vrata."
- PristavilaVoduZaKafu
#4953 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
sophieEl wrote:“It’s exciting when you find parts of yourself in someone else.”
Annaka Silvia
“Who sees the human face correctly: the photographer, the mirror, or the painter?”
Pablo Picasso
Great Cornholio wrote:Forum je jedino sigurno mjesto na kojem uvijek možeš nekome kukat' i i žaliti se na sudbinu kletu![]()
Last edited by PristavilaVoduZaKafu on 19/10/2013 21:14, edited 1 time in total.
-
Amazingness
#4954 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"People don't have fortunes left them in that style nowadays; men have to work and women to marry for money. It's a dreadfully unjust world."
-
Great Cornholio
#4955 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pa zar nije tako, nema u stvarnom životu kuknjave, počneš se nešto žaliti i odmah ti kažu " Ne možemo ti mi tu ništa pomoći, žali se upravi vodovoda"PristavilaVoduZaKafu wrote:Great Cornholio wrote:Forum je jedino sigurno mjesto na kojem uvijek možeš nekome kukat' i i žaliti se na sudbinu kletu![]()
![]()
- honky tonk
#4956 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
*osim onog koji vjeruje.PristavilaVoduZaKafu wrote:Pozivam za svjedoka mastionicu i pero i ono što se perom piše;
#4957 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.
Meša Selimović
Meša Selimović
- Afanasi_94
#4958 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Hodaćemo, bez razloga, radovaćemo se, bez razloga, smijaćemo se, bez razloga, s jedinim jedinim razlogom, što smo živi i što se volimo. A kud ćeš veći razlog! - Meša Selimović
- Zatamnjena stakla
#4959 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Učinilo mi se da zna slušati, razumjeti svakako neće, a slušanje je važnije od razumjevanja.
- Afanasi_94
#4960 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sorel wrote:Učinilo mi se da zna slušati, razumjeti svakako neće, a slušanje je važnije od razumjevanja.
- angelo
#4961 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sila nam je potrebna samo kad želimo učiniti nešto loše. Inače je ljubav dovoljna da se učini sve ostalo."
Charlie Chaplin
Charlie Chaplin
- KPNCTNJAH
#4962 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Zuto, bijelo, serem se na to
Jer ja volim zeleno, jer ja volim zeleno...
Jer ja volim zeleno, jer ja volim zeleno...
-
whitelegend07
#4963 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam baš da li pripada ovdje, ali evo nešto, meni mLogo drago. 
“ Ljudi odlaze stalno ”, rekla je mama.
” Neko ode na nebo, neko te napusti još dok ste ovdje na Zemlji, ali svi napuštaju, kad-tad. I ti napuštaš dosta njih, samo što ne primjećuješ. ”
“ I još nešto.. Plači, pati, muči se, lomi, udaraj, ne spavaj noćima, ali kad izađeš kroz ova vrata niko to ne smije da vidi. Napolju si sretan.”
“ Je l može tako? ”, upitah.
“ Mora. ”
“ Ljudi odlaze stalno ”, rekla je mama.
” Neko ode na nebo, neko te napusti još dok ste ovdje na Zemlji, ali svi napuštaju, kad-tad. I ti napuštaš dosta njih, samo što ne primjećuješ. ”
“ I još nešto.. Plači, pati, muči se, lomi, udaraj, ne spavaj noćima, ali kad izađeš kroz ova vrata niko to ne smije da vidi. Napolju si sretan.”
“ Je l može tako? ”, upitah.
“ Mora. ”
- frameni
#4964 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ako ne prozboriš, srce ću ispuniti tvojom šutnjom i otrpjet ću ga . Ostat ću nepomičan i čekat ću kao noć zvjezdanog bdijenja strpljenjem nisko pognute glave. Jutro će sigurno doći, isčeznut će tmina i glas će se tvoj izliti zlatnim potocima, prolamajuči se nebom. Tada će tvoje riječi dobiti krila u pjesmama svakog gnijezda mojih ptica, a tvoje pjesme postat će cvjetovi svih mojih gorskih lugova..."
Tagore
Tagore
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4965 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Ako ne prozboriš, srce ću ispuniti tvojom šutnjom i otrpjet ću ga . Ostat ću nepomičan i čekat ću kao noć zvjezdanog bdijenja strpljenjem nisko pognute glave. Jutro će sigurno doći, isčeznut će tmina i glas će se tvoj izliti zlatnim potocima, prolamajuči se nebom. Tada će tvoje riječi dobiti krila u pjesmama svakog gnijezda mojih ptica, a tvoje pjesme postat će cvjetovi svih mojih gorskih lugova..."
Tagore
- Čudna sorta
#4966 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu. Pustiti ih i riješiti ih se. Ne očekujte da vam se vrate, da vam priznaju napore, otkriju da ste genijalac i shvate vašu ljubav. Zatvarajte krugove. Ne zbog ponosa ili oholosti, već zato što se to više ne uklapa u vaš život." Paulo Koeljo
- Zatamnjena stakla
#4967 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ja sam vrlo zabrinut za mlade ljude. I to iz mnogih razloga. Prvo, mi stariji koji držimo poziciju u društvu, a sve ih držimo mi stariji, mi propisujemo tim mladim ljudima način života, znači mi im propisujemo starački način života, a to je apsurd"
Meša pametno zborio
Meša pametno zborio
- Anestezija
#4968 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dosao sam da te nosim,
da se ne bojis,
da ne govoris nema me,
da zatvoris oci,
da ne zaboravis rec po rec. M.Mladenovic
da se ne bojis,
da ne govoris nema me,
da zatvoris oci,
da ne zaboravis rec po rec. M.Mladenovic
- Zatamnjena stakla
#4969 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Đavo da ga nosi, niko živ ne bi uhvatio kad laže a kad istinu govori. I sve mu je toliko zapetljano, zamršeno planovima, željama, računima, lažima, i ko zna čime još, da se sigurno i on sam teško snalazi. On je istinit i lažan, pošten i nepošten, stvaran i nestvaran, bez međe i prelaza, i samo je tako cjelovit. Pa, neka ga! Ne mogu birati ljude kakve želim, niti u njima samo ono što je dobro. Moram da primim ili odbijem ljude koje mi život šalje, i ono što je u njima, nerazdvojeno. I možda bih grdno pogriješio kad bih prihvatio samo svece, kad bi ih i bilo, jer su sigurno nepodnošljivo dosadni."
Tvrđava
Jebiga al' je tako
Tvrđava
Jebiga al' je tako
- ptičica
#4970 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Ljudi su poput prozora od obojenog stakla: sijaju i blistaju na suncu,ali kada se smrkne,
njihova prava lepota može se otkriti samo ako su obasjani iznutra. ''- Elizabet Kibler
njihova prava lepota može se otkriti samo ako su obasjani iznutra. ''- Elizabet Kibler
- ptičica
#4971 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Za privlačne usne:
- izgovaraj nježne riječi.
Za lijepe oči:
- traži dobro u ljudima.
Za vitku figuru:
- podijeli hranu s onima koji je nemaju.
Za lijepu kosu:
- neka ti djeca provlače prste kroz kosu barem jednom dnevno.
Za siguran hod:
- hodaj sa uvjerenjem da nikada ne hodaš sama.
Ljudi mnogo više od stvari trebaju da se podmlađuju i obnavljaju.
Imaj na umu, da kada ti trebaju nečije ruke za pomoć naći ćeš ih na svome tijelu.
Kada ostariš, otkrićeš, da imaš dvije ruke – jedna ti služi, da pomogneš sebi; a druga da pomogneš drugima.
Ljepota žene nije u odjeći koju nosi, figuri o kojoj se brine, niti u njenoj frizuri:
- ljepota žene vidi se u njenim očima, jer oči su vrata do njenog srca…mjesta gdje počiva ljubav.
Ljepota žene nije čak ni u obrisima njenog lica:
- istinska ljepota žene ogleda se u njenoj duši. U brizi koju žena vezuje sa ljubavlju i žrtvom.
I ono što je najvažnije:
- ljepota žene raste sa njenim godinama.
Odri Hepbern
- izgovaraj nježne riječi.
Za lijepe oči:
- traži dobro u ljudima.
Za vitku figuru:
- podijeli hranu s onima koji je nemaju.
Za lijepu kosu:
- neka ti djeca provlače prste kroz kosu barem jednom dnevno.
Za siguran hod:
- hodaj sa uvjerenjem da nikada ne hodaš sama.
Ljudi mnogo više od stvari trebaju da se podmlađuju i obnavljaju.
Imaj na umu, da kada ti trebaju nečije ruke za pomoć naći ćeš ih na svome tijelu.
Kada ostariš, otkrićeš, da imaš dvije ruke – jedna ti služi, da pomogneš sebi; a druga da pomogneš drugima.
Ljepota žene nije u odjeći koju nosi, figuri o kojoj se brine, niti u njenoj frizuri:
- ljepota žene vidi se u njenim očima, jer oči su vrata do njenog srca…mjesta gdje počiva ljubav.
Ljepota žene nije čak ni u obrisima njenog lica:
- istinska ljepota žene ogleda se u njenoj duši. U brizi koju žena vezuje sa ljubavlju i žrtvom.
I ono što je najvažnije:
- ljepota žene raste sa njenim godinama.
Odri Hepbern
- Bansuri
#4972 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Tvoja istina ne zanima baš svakog krkana kojeg sretneš. Pazi kome pričaš priče o svojoj duši."
-
whitelegend07
#4973 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ubola si u srž. Al' ne shvatimo svi odmah.Bansuri wrote:"Tvoja istina ne zanima baš svakog krkana kojeg sretneš. Pazi kome pričaš priče o svojoj duši."
-
Amazingness
#4974 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"GOD is the best listener, you don't need to shout, nor cry out loud. Because he hears even the very silent prayer of a sincere heart."
- ronnie
#4975 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
You will find more love by generating it than by seeking it.