Sarajevski taksisti- dno dna
- corsa
#4952 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije Touareg nego Tiguan. 
- jao_situacije
#4953 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
to sam i ja uočio, al hajd bar nisu marku auta fulili 
-
Nepass
#4954 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To sad nauka uci u auto?Jon Spencer wrote:Da svi znaju ući u taxi ko insani a ne ko hajvani nebi vas trebalo opominjati. Jok, trebo te je pustiti da mu napraviš štetu radi tvoje tri markice. 95 posto vas ne zna ući u taxi niti se pozdraviti kako treba.medjutim wrote:Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
-
zdruzdjo
#4955 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nepass wrote:Jon Spencer wrote:medjutim wrote: To sad nauka uci u auto?
aaaaa pa naravno da je nauka. Oni su svi doktori nauka, sveucilisni profesori, magistri, profesori, docenti, ekonomski analiticari, profesori drustvenih nauka,....jednom rjecju krema naseg drustva.
I kao takvi, pa valjda ti vitezovi mogu da odrede sta je nauka a sta nije.
Sta ti znas
-
mali_balon
#4956 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
seoBIH wrote:Zanimljivo je da bi onda taksiste kao sto je i @Jon Spencer kod Ubera obratili pažnju na korisnike usluga. Onda bi bilo dobar dan, doviđenja, izvolit, GOSPODINE, a sve sa smiješkom na licu, nebitno da li je u auto ušao seljačina, ili uglađeni gospodin.
Neka, osjete oni odavno manjak prihoda, jer raja izbjegava sa taxi, a dođe li još neko konurennij, oni će svoj odnos promijeniti za 180˘ pa ćeš od tipova kao što su @Jon Spencer čuti da su mušterije uvijek u pravu i da ih treba maksimalno uslužiti.
Bi k...., marva bi blokirala grad i niko im nista ne bi smio....
-
Nepass
#4957 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sa sobom nositi krpu da se obrise obuca, kakav stap ako se slucajno u kakvo blato stalo da se ocisti isto, fen na bateriju da se osusi bljuzga i istopi snijeg sa obuce.zdruzdjo wrote:
aaaaa pa naravno da je nauka. Oni su svi doktori nauka, sveucilisni profesori, magistri, profesori, docenti, ekonomski analiticari, profesori drustvenih nauka,....jednom rjecju krema naseg drustva.
I kao takvi, pa valjda ti vitezovi mogu da odrede sta je nauka a sta nije.
Sta ti znas
Tek onda ulazak. Po mogucnosti nositi i peskir 0.8m x 2m da se prostre preko mjesta sjedenja.
-
Kataklinger
#4958 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sjedam u Sarajevo Taxi (ne znam koji q mi bi, žurba pa nisam obraćao pažnju). Škoda Fabia, neki matori debil. Čim sam sjeo počinje zapitkivanje čim se bavim itd. Jasno mu dam do znanja da ne želim nikakvu konverzaciju već da me vodi na odredište, nađe se uvrijeđen. Ja postadoh zafrkan i mafija što ne želim pričat s njim. A o stilu vožnje da ne pričam. Vožnja od Skenderije ka Vrbanji gdje su dvije trake u jednom smjeru, drugom brzinom 60km/h (+4000 rpm) i uz to sve motor u Fabiji je SDI (vidio kasnije kad sam izašao). Auto se trese, motor samo što nije prdekno vani al ne *ebe matori idiot. Na Vrbanji naglo skretanje udesno preko mosta, bez žmigavca i skoro bez kočenja. Uz to sve, njegov monolog o Bakiru, o stanju u državi, o političarima, o tržnim centrima u Sarajevu, i o tome kako on sve nabije na q*ac.
- problemnatravunu
#4959 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Po ovome, očigledno je lik psihički bolestanKataklinger wrote:Sjedam u Sarajevo Taxi (ne znam koji q mi bi, žurba pa nisam obraćao pažnju). Škoda Fabia, neki matori debil. Čim sam sjeo počinje zapitkivanje čim se bavim itd. Jasno mu dam do znanja da ne želim nikakvu konverzaciju već da me vodi na odredište, nađe se uvrijeđen. Ja postadoh zafrkan i mafija što ne želim pričat s njim. A o stilu vožnje da ne pričam. Vožnja od Skenderije ka Vrbanji gdje su dvije trake u jednom smjeru, drugom brzinom 60km/h (+4000 rpm) i uz to sve motor u Fabiji je SDI (vidio kasnije kad sam izašao). Auto se trese, motor samo što nije prdekno vani al ne *ebe matori idiot. Na Vrbanji naglo skretanje udesno preko mosta, bez žmigavca i skoro bez kočenja. Uz to sve, njegov monolog o Bakiru, o stanju u državi, o političarima, o tržnim centrima u Sarajevu, i o tome kako on sve nabije na q*ac.
- jao_situacije
#4961 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
prvo bi blokirali grad a onda bi onaj predsjednik udruženja dogovorio da im urade isto ko u hrmali_balon wrote:seoBIH wrote:Zanimljivo je da bi onda taksiste kao sto je i @Jon Spencer kod Ubera obratili pažnju na korisnike usluga. Onda bi bilo dobar dan, doviđenja, izvolit, GOSPODINE, a sve sa smiješkom na licu, nebitno da li je u auto ušao seljačina, ili uglađeni gospodin.
Neka, osjete oni odavno manjak prihoda, jer raja izbjegava sa taxi, a dođe li još neko konurennij, oni će svoj odnos promijeniti za 180˘ pa ćeš od tipova kao što su @Jon Spencer čuti da su mušterije uvijek u pravu i da ih treba maksimalno uslužiti.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako ... 62170.aspx
- medjutim
#4962 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Postujem tvoju profesiju, znam da nije lako, ali jbg takav je posao. Do sada za svog zivota nisam nikome ostetio auto prilikom ulaska u isto, a posebno mi nije namjera da nekome ostecujem auto za moje tri markice. Jbg meni moje tri markice znace puno, a vi bi ih isto trebali cijeniti, ako ti je malo, onda buraz promijeni posao. Vidis zasto vas ljudi ne vole, nisi bio prisutan, ali ti donosis zakljucak i branis kolegu, (koji 1000000% nije u pravu), jer sam imao ruksak s kojim sam mogao demolirati njegovo auto. Je l' zabranjeno uci sa ruksakom u auto?Jon Spencer wrote:Da svi znaju ući u taxi ko insani a ne ko hajvani nebi vas trebalo opominjati. Jok, trebo te je pustiti da mu napraviš štetu radi tvoje tri markice. 95 posto vas ne zna ući u taxi niti se pozdraviti kako treba.medjutim wrote:Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
-
direstraits0078
#4963 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko UBER uzima postotaka zarade od vozača prije poreza?jao_situacije wrote:prvo bi blokirali grad a onda bi onaj predsjednik udruženja dogovorio da im urade isto ko u hrmali_balon wrote:seoBIH wrote:Zanimljivo je da bi onda taksiste kao sto je i @Jon Spencer kod Ubera obratili pažnju na korisnike usluga. Onda bi bilo dobar dan, doviđenja, izvolit, GOSPODINE, a sve sa smiješkom na licu, nebitno da li je u auto ušao seljačina, ili uglađeni gospodin.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako ... 62170.aspx
- jao_situacije
#4964 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma veze nemam vjeruj mi, nego kažem ako se ovo desilo u hr koja je u eu kod nas bi ih ganjali s puškama po državidirestraits0078 wrote: Koliko UBER uzima postotaka zarade od vozača prije poreza?
- BHF_Manijak
#4965 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovaj Spencer je slika i prilika Sarajevo taxi firme. Sirovine, koje misle da je taksiranje sveti posao. Ufurali se k'o da su parlamentarci jebo te led.
Dvojica kad se sastave nemaju 4 razreda srednje skole, a nasli se pametovati o kulturi, ponasanju. Pola ih mrtvi klosari.
Dvojica kad se sastave nemaju 4 razreda srednje skole, a nasli se pametovati o kulturi, ponasanju. Pola ih mrtvi klosari.
Last edited by BHF_Manijak on 19/12/2015 23:25, edited 1 time in total.
- Ned071
#4966 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bogami su dobili konkurenciju. Od rajlovca deset divljih kombija vozi do zeljeznicke za dvije marke...
-
Bodkin
#4967 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
25% od voznje. Ako je voznja 10, uzmu 2,5.jao_situacije wrote:ma veze nemam vjeruj mi, nego kažem ako se ovo desilo u hr koja je u eu kod nas bi ih ganjali s puškama po državidirestraits0078 wrote: Koliko UBER uzima postotaka zarade od vozača prije poreza?
-
direstraits0078
#4968 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko uzimaju iz udruženja Sarajevo Taxi od svojih vozača?Bodkin wrote:25% od voznje. Ako je voznja 10, uzmu 2,5.jao_situacije wrote:ma veze nemam vjeruj mi, nego kažem ako se ovo desilo u hr koja je u eu kod nas bi ih ganjali s puškama po državidirestraits0078 wrote: Koliko UBER uzima postotaka zarade od vozača prije poreza?
-
shandrprcSA
#4969 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kod kafane Stari Orah na Otoci imas ih bar 5-icu a na glavnoj ih imas hejbet koji voze...kaze mi kolega da ovi na Otoci razmisljaju o mjesecnim i godisnjim kartamaNed071 wrote:Bogami su dobili konkurenciju. Od rajlovca deset divljih kombija vozi do zeljeznicke za dvije marke...
-
harem1976
#4970 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Provjerena informacija od vozača kombija koji čeka svoj red na vožnju kod Gradske deponije,trenutno 32 kombija saobraćaju na potezu Grad-Drinska-Buća potok-Sokolje-Rajlovac.Ipak ovo nije u redu.A ne vidim da su nešto kulturniji od taksista,da skratim,seljačine uglavnom.Isti nikom ništa ne plaćaju dok taksisti bez posla sjede po štandovima.Nije pošteno,priznajmo.
-
shandrprcSA
#4971 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a inspekcija do 16h radi...mozda 
-
Bodkin
#4972 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To vec ne znamdirestraits0078 wrote:
Koliko uzimaju iz udruženja Sarajevo Taxi od svojih vozača?
- muha_sa
#4973 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
još malo pa ce trokolice uvest---da budemo super vukojebinashandrprcSA wrote:kod kafane Stari Orah na Otoci imas ih bar 5-icu a na glavnoj ih imas hejbet koji voze...kaze mi kolega da ovi na Otoci razmisljaju o mjesecnim i godisnjim kartamaNed071 wrote:Bogami su dobili konkurenciju. Od rajlovca deset divljih kombija vozi do zeljeznicke za dvije marke...
- jao_situacije
#4974 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
muha_sa wrote:još malo pa ce trokolice uvest---da budemo super vukojebinashandrprcSA wrote:kod kafane Stari Orah na Otoci imas ih bar 5-icu a na glavnoj ih imas hejbet koji voze...kaze mi kolega da ovi na Otoci razmisljaju o mjesecnim i godisnjim kartamaNed071 wrote:Bogami su dobili konkurenciju. Od rajlovca deset divljih kombija vozi do zeljeznicke za dvije marke...
-
bumerangss
#4975 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
S velikom razlikom sto te taj kombi hoce da vozi za 2KM a sa-taxi te izbaci iz auta ako je voznja manja od 5KMharem1976 wrote:Provjerena informacija od vozača kombija koji čeka svoj red na vožnju kod Gradske deponije,trenutno 32 kombija saobraćaju na potezu Grad-Drinska-Buća potok-Sokolje-Rajlovac.Ipak ovo nije u redu.A ne vidim da su nešto kulturniji od taksista,da skratim,seljačine uglavnom.Isti nikom ništa ne plaćaju dok taksisti bez posla sjede po štandovima.Nije pošteno,priznajmo.