Atticus Finch wrote:Toliko.
Evolucija
- NIN
#4951 Re: Evolucija
- dzingis khan
#4952 Re: Evolucija
Ja kako god pišem na ovoj temi ne valja. Čak sam i dobio ban zbog nje. Ne valja kad' pišem, ne valja kad pitam. Šta da radim.Atticus Finch wrote: Svako ko otpočne rečenicu sa ''interesuje me'', a nastavi sa ciničnim banaliziranjem predmeta vlastitog interesovanja, oprostit ćeš mi, nije sugovornik koji zaslužuje ikakavu pozitivnu pažnju.
Stoga, prijateljski savjet. Budi iskren prema sebi, pa jednom zauvijek utvrdi šta te ustvari interesuje. Znanje ili jeftina forumska razonoda obojena fiksiranim predubjeđenjem o stvarima u koje tako slijepo želiš da vjeruješ.
Ako sam ipak u krivu, pa je odgovor ovo prvo, onda potraži odgovarajuću literaturu i radi na riješavanju nedoumica i nepoznanica. Garantujem ti da ćeš nakon toga, barem, postavljati smislenija pitanja.![]()
Toliko.
- dzingis khan
#4953 Re: Evolucija
Pogrešno sam postavio pitanje. Možda je ovaj što me kritikuje ipak u pravu. A možda se vi pravite da me ne razumijete.NIN wrote:Ne postoje, definitivno!dzingis khan wrote:Evo idemo odzada: postoje li pozitivne mutacije?
Sve moguce genetske mutacije koje se odvijaju u nasim organizmima su uvijek i itekako stetne i negativne!
Može li se mutacijama dokazivati evolucija, nebitno kakve su, pa da budu pozitivne za evoluciju? Znači da mutacija gena dovede do novog organizma.
Last edited by dzingis khan on 24/08/2013 02:35, edited 1 time in total.
- NIN
#4954 Re: Evolucija
Sva genetika se zasniva na tome - da ne bi darvinove prirodne selekcije ne bi bilo ni genetike!dzingis khan wrote:Može li se mutacijama dokazivati evolucija, nebitno kakve su, pa da budu pozitivne za evoluciju? Znači da mutacija gena dovede do novog organizma.
- dzingis khan
#4955 Re: Evolucija
Koliko sam ja upoznat postoji mutacija sa pozitivnim ishodom u odgovarajućem okruženju. To znači da gen ne dobije ništa novo, nego naprotiv gubi informaciju. Istina i dalje postoje pretpostavke na polju genetike, isto kao i na polju prirodne selekcije, ili čega sve ne. Ali ovakva činjenica ruši temelje takvog vjerovanja/pretpostavke.NIN wrote:Sva genetika se zasniva na tome - da ne bi darvinove prirodne selekcije ne bi bilo ni genetike!dzingis khan wrote:Može li se mutacijama dokazivati evolucija, nebitno kakve su, pa da budu pozitivne za evoluciju? Znači da mutacija gena dovede do novog organizma.
- NIN
#4956 Re: Evolucija
dzingis khan wrote:Koliko sam ja upoznat postoji mutacija sa pozitivnim ishodom u odgovarajućem okruženju. To znači da gen ne dobije ništa novo, nego naprotiv gubi informaciju.
Izvinjavam se!
- dzingis khan
#4957 Re: Evolucija
http://www.youtube.com/watch?v=umsDhEP_ ... 68B2B3076DNIN wrote:dzingis khan wrote:Koliko sam ja upoznat postoji mutacija sa pozitivnim ishodom u odgovarajućem okruženju. To znači da gen ne dobije ništa novo, nego naprotiv gubi informaciju.![]()
Izvinjavam se!
Ako ti nije mrsko malo prije 48. minute, pa narednih 4-5 min. pogledaj. A možeš i ovdje:
http://www.answersingenesis.org/article ... n-bacteria
-
hladan.preminger
#4958 Re: Evolucija
dzingis khan wrote:Ja kako god pišem na ovoj temi ne valja. Čak sam i dobio ban zbog nje. Ne valja kad' pišem, ne valja kad pitam. Šta da radim.Atticus Finch wrote: Svako ko otpočne rečenicu sa ''interesuje me'', a nastavi sa ciničnim banaliziranjem predmeta vlastitog interesovanja, oprostit ćeš mi, nije sugovornik koji zaslužuje ikakavu pozitivnu pažnju.
Stoga, prijateljski savjet. Budi iskren prema sebi, pa jednom zauvijek utvrdi šta te ustvari interesuje. Znanje ili jeftina forumska razonoda obojena fiksiranim predubjeđenjem o stvarima u koje tako slijepo želiš da vjeruješ.
Ako sam ipak u krivu, pa je odgovor ovo prvo, onda potraži odgovarajuću literaturu i radi na riješavanju nedoumica i nepoznanica. Garantujem ti da ćeš nakon toga, barem, postavljati smislenija pitanja.![]()
Toliko.Postavio sam sasvim smisleno pitanje. Jedino ako ti misliš da nešto od onoga što sam naveo nije tačno. Možda ti nisi konstatovao literaturu.
Kad vec neces da citas knjige de ako imas vremena pogledaj sljedeci dokumentarac.
- dzingis khan
#4959 Re: Evolucija
Jao, jao, jesam i ja neuviđavan. Stalno zaboravljam ono: pitanje - odgovor, pitanje - odgovor, pitanje - ...NIN wrote:dzingis khan wrote:Koliko sam ja upoznat postoji mutacija sa pozitivnim ishodom u odgovarajućem okruženju. To znači da gen ne dobije ništa novo, nego naprotiv gubi informaciju.![]()
Izvinjavam se!
Dakle pitanje!
Da li je ovo (isti link, isti video ista minutaža) dovoljan dokaz moje tvrdnje da mutacije nisu pozitivne za evoluciju ili je vaš odgovor značajno odmahivanje glavom, upravo kao ovo:
http://www.noanswersingenesis.org.au/
Šalu na stranu, hoćete li za ovo reći kreacionistička propaganda. Jeste da bi bilo glupo (tako reći), ali možda ste vi tog stava. Mislim da ova žena ne laže, jer bi bilo preočito. U tom slučaju bi joj se moglo svašta prikačit i izgubila bi reputaciju ZAUVIJEK.
Ako je u pravu, znači najjači evolucijski argument je pobijen, ili, u najboljem slučaju, dobrano poljuljan.
- dzingis khan
#4960 Re: Evolucija
Ne mogu gledati cijeli video, ali ako želiš reći da su kreacionisti pogriješili što su probali uvesti Bibliju u nauku, apsolutno si u pravu. Ja sam o ovome jednom već pisao, ali je moderator izbrisao. U svim tim suđenjima nisu ni jednom pokušali postići samo to da se revidiraju evolucijski stavovi. Dakle, da se to sve ponovo preispita. Ništa Bog, ništa Biblija, ništa ID. Samo hoćemo da se kompletna evolucija preispita. Naučno. Dakle, nauka protiv nauke. Ovo što oni rade je upravo to - nauka protiv nauke, ali zbog njihovog pogrešnog pristupa konstatno gube. Ja nemam tog problemahladan.preminger wrote:Kad vec neces da citas knjige de ako imas vremena pogledaj sljedeci dokumentarac.dzingis khan wrote:Ja kako god pišem na ovoj temi ne valja. Čak sam i dobio ban zbog nje. Ne valja kad' pišem, ne valja kad pitam. Šta da radim.Atticus Finch wrote: Svako ko otpočne rečenicu sa ''interesuje me'', a nastavi sa ciničnim banaliziranjem predmeta vlastitog interesovanja, oprostit ćeš mi, nije sugovornik koji zaslužuje ikakavu pozitivnu pažnju.
Toliko.Postavio sam sasvim smisleno pitanje. Jedino ako ti misliš da nešto od onoga što sam naveo nije tačno. Možda ti nisi konstatovao literaturu.
-
drugi_profil
#4961 Re: Evolucija
Ali ti ne daju jel?Želim samo da se dokaže kako je evolucija laž. Shodno tome, kada citiram nekog kreacionističkog naučnika, citiram nauku.
Masoni?
- dzingis khan
#4962 Re: Evolucija
Je l' znaš ti šta bude kad neko trola na forumu? Sad hoš da i ja trolam, pa onda mene ošinu umjesto tebe.drugi_profil wrote:Ali ti ne daju jel?Želim samo da se dokaže kako je evolucija laž. Shodno tome, kada citiram nekog kreacionističkog naučnika, citiram nauku.
Masoni?
Slušaj, to mi već drugi puta podmećeš. Ni malo ne vjerujem u takve babske pričice. To da neka sektica ima kao neku moć -
Ali da lujka treba bogatašima i svjetskim moćnicima... treba.
-
drugi_profil
#4963 Re: Evolucija
Pa dobro, mora biti organizovana zavjera protiv tebe. Nije moguce da nastupaju pojedinacno, a uskladjeni u negiranju dokaza protiv evolucije.dzingis khan wrote:Je l' znaš ti šta bude kad neko trola na forumu? Sad hoš da i ja trolam, pa onda mene ošinu umjesto tebe.drugi_profil wrote:Ali ti ne daju jel?Želim samo da se dokaže kako je evolucija laž. Shodno tome, kada citiram nekog kreacionističkog naučnika, citiram nauku.
Masoni?
Slušaj, to mi već drugi puta podmećeš. Ni malo ne vjerujem u takve babske pričice. To da neka sektica ima kao neku moć -![]()
Zar ne? Ne moraju biti masoni. Mozda su kinezi?
- dzingis khan
#4964 Re: Evolucija
Ja bih zamolio moderaciju malo u vezi ovog trolanja. A da ja ne ispadnem troler i da budem fin dečko, ja ću kao svako normalan postaviti još jedno malo pitanjce (iako još nismo načisto u vezi sa prethodnim pitanjem) vezano za evoluciju. Ustvari nije pitanje, više je jedna zagonetkica:drugi_profil wrote: Pa dobro, mora biti organizovana zavjera protiv tebe. Nije moguce da nastupaju pojedinacno, a uskladjeni u negiranju dokaza protiv evolucije.
http://www.youtube.com/watch?v=UfRdI0vr_yo 41:10 – 44:10 min.
Evo u ove naznačene tri min. je pitanje za evolucioniste, koje će vjerujem riješti za 1 minut.
- fatamorgana
#4965 Re: Evolucija
Ma on je svojevremeno laj'o na Sjevernu Koreju pa me nebi iznenadilo da su i oni u pitanju .... a masoni k'o masoni,drugi_profil wrote:Pa dobro, mora biti organizovana zavjera protiv tebe. Nije moguce da nastupaju pojedinacno, a uskladjeni u negiranju dokaza protiv evolucije.dzingis khan wrote: Je l' znaš ti šta bude kad neko trola na forumu? Sad hoš da i ja trolam, pa onda mene ošinu umjesto tebe.
Slušaj, to mi već drugi puta podmećeš. Ni malo ne vjerujem u takve babske pričice. To da neka sektica ima kao neku moć -![]()
-
drugi_profil
#4966 Re: Evolucija
Nije trolanje, nego pitanje usmjereno tebi, ili samo ti imas pravo da pitas?dzingis khan wrote:Ja bih zamolio moderaciju malo u vezi ovog trolanja. A da ja ne ispadnem troler i da budem fin dečko, ja ću kao svako normalan postaviti još jedno malo pitanjce (iako još nismo načisto u vezi sa prethodnim pitanjem) vezano za evoluciju. Ustvari nije pitanje, više je jedna zagonetkica:drugi_profil wrote: Pa dobro, mora biti organizovana zavjera protiv tebe. Nije moguce da nastupaju pojedinacno, a uskladjeni u negiranju dokaza protiv evolucije.
http://www.youtube.com/watch?v=UfRdI0vr_yo 41:10 – 44:10 min.
Evo u ove naznačene tri min. je pitanje za evolucioniste, koje će vjerujem riješti za 1 minut.
Ko to ne da da istina izadje na vidjelo?
- dzingis khan
#4967 Re: Evolucija
Evo gledam ovo i nikako ne mogu da ti ponudim odgovor. Probaj ti ako hoćeš, možda uspiješ:drugi_profil wrote: Nije trolanje, nego pitanje usmjereno tebi, ili samo ti imas pravo da pitas?
Ko to ne da da istina izadje na vidjelo?
http://www.youtube.com/watch?v=Yf8eh1229A0
-
drugi_profil
#4968 Re: Evolucija
Ne proglasavam se strucnjakom pa necu ni pokusati.dzingis khan wrote:Evo gledam ovo i nikako ne mogu da ti ponudim odgovor. Probaj ti ako hoćeš, možda uspiješ:drugi_profil wrote: Nije trolanje, nego pitanje usmjereno tebi, ili samo ti imas pravo da pitas?
Ko to ne da da istina izadje na vidjelo?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=Yf8eh1229A0
Posto nemam vremena za klipove, pitam tebe za kratki odgovor na moje pitanje.
- dzingis khan
-
drugi_profil
#4970 Re: Evolucija
Lijepo sto si ovo razjasnio. Samo da smo nacisto.
- dzingis khan
#4971 Re: Evolucija
Drago mi je ako ti je lakše. Ja ti ne vjerujem, baš, u tog đavla.drugi_profil wrote:Lijepo sto si ovo razjasnio. Samo da smo nacisto.
-
drugi_profil
#4972 Re: Evolucija
Nisi trebao brisati post jer sad vise nema konteksta, a ako vjerujes u ono sto si napisao, zasto brises?dzingis khan wrote:Drago mi je ako ti je lakše. Ja ti ne vjerujem, baš, u tog đavla.drugi_profil wrote:Lijepo sto si ovo razjasnio. Samo da smo nacisto.
A ako ne vjerujes, zasto si pisao? Samo da nesto kazes uvijeno u mistiku zavjere?
Izdvojio bih ovu recenicu koja odskace svojom nelogicnoscu od ostatka posta koji koliko-toliko drzi vodu jer nista novo nisi otkrio sto mi svi ne znamo, samo si to uklopio u svoju viziju svijeta. Dakle ovo:
Majke ti otkud ti logika da tjeranjem ljudi da uce i razmisljaju postavljas ljude u poziciju da bespogovorno slusaju?dzingis khan wrote:... Dakle bogatim i moćnim treba evolucija da mogu legalno uzimati tuđe i da mogu, općenito, plasirati svaku laž koja im je potrebna, kao na pr. evolucija religija. ...
Logika bi izvela ovakav zakljucak:
Jer religija je ta koja od ljudi trazi da se drzi jedne istine koja se ne smije dovoditi u pitanje.Dakle bogatim i moćnim treba religija da mogu legalno uzimati tuđe i da mogu, općenito, plasirati svaku laž koja im je potrebna, kao na pr. (pa dodaj sta hoces).
- dzingis khan
#4973 Re: Evolucija
Obriso sam iz dva razloga:drugi_profil wrote:Nisi trebao brisati post jer sad vise nema konteksta, a ako vjerujes u ono sto si napisao, zasto brises?dzingis khan wrote:Drago mi je ako ti je lakše. Ja ti ne vjerujem, baš, u tog đavla.drugi_profil wrote:Lijepo sto si ovo razjasnio. Samo da smo nacisto.
A ako ne vjerujes, zasto si pisao? Samo da nesto kazes uvijeno u mistiku zavjere?
Izdvojio bih ovu recenicu koja odskace svojom nelogicnoscu od ostatka posta koji koliko-toliko drzi vodu jer nista novo nisi otkrio sto mi svi ne znamo, samo si to uklopio u svoju viziju svijeta. Dakle ovo:
Majke ti otkud ti logika da tjeranjem ljudi da uce i razmisljaju postavljas ljude u poziciju da bespogovorno slusaju?dzingis khan wrote:... Dakle bogatim i moćnim treba evolucija da mogu legalno uzimati tuđe i da mogu, općenito, plasirati svaku laž koja im je potrebna, kao na pr. evolucija religija. ...
Logika bi izvela ovakav zakljucak:Jer religija je ta koja od ljudi trazi da se drzi jedne istine koja se ne smije dovoditi u pitanje.Dakle bogatim i moćnim treba religija da mogu legalno uzimati tuđe i da mogu, općenito, plasirati svaku laž koja im je potrebna, kao na pr. (pa dodaj sta hoces).
1. Je l' znaš ti šta bude nekom kad ja trolam na ovom forumu?
2. Upravo zbog toga što si ti napisao, da sam ja trebao napisati. Evolucionisti se ne mogu braniti, osim da napadaju kreacioniste, odnosno njihovo vjerovanje. Ja fino gore napisah da to nije nauka, ništa religija i to. Samo naučne činjenice protiv evolucije, bez uvlačenja religije u raspravu.
- harač
#4974 Re: Evolucija
naviđali smo se svakakvih vjerskih trolova na ovoj temi, ali ovo polako prevazilaiz i yahyu
-
shin
#4975 Re: Evolucija
Niko nije jaci od onog cackalice i teme o''ne-religijski dokazi...''