u neku ruku se slažem. u drugu, navike se mogu mijenjati i ruku na srce, papanluka ima jako dosta, ali isto tako primjetim i da ima i dosta finih adeta, manira i običaja.Hakiz wrote: ↑14/07/2022 23:32Ko se vozi tramvajem može primijetiti da, kada tramvaj stane na stanicu, putnici koji žele da uđu u tramvaj stanu pred vrata, na sredinu, i tako naprave problem putnicima koji izlaze. Ne bi se oni koji ulaze pomjerili na stranu dok ne izađu oni koji trebaju, nema šanse, a ulazak samo na prva vrsta je nezamisliv. Takvi smo ljudi, takva nam je kultura.Haris033 wrote: ↑14/07/2022 23:21
Nadam se da će se vozni red tramvajskog saobraćaja poštovati, kao i da se više isti neće čekati 15-30min., da u tramvaju neće biti prevelike gužve, da će biti kimatizirani..
Takav javni prevoz je ovaj grad davno trebao imati, i vrijedit će čekati i 2 godine, samo da zaživi, a kada bude zaživio, prvi ću svoje auto parkirati i koristiti ga samo za odlazak van grada..
Zato, Šteta, Go For It!![]()
Možda mislite da je SDA kriv za prevoz, ali ne zaboravite da u SDA nisu marsovci, to su ljudi rođeni i rasli u istom mentalitetu kao i mi.
Tako da nije potreban SDA, uspjećemo mi uništiti novi prevoz i sami.
I SDA je takav kakav je jer smo mu mi to dozvolili.
Uvijek je do nas.
ne može preko noći iz opanka u bečku cipelu.
ali neko treba to sve voditi, pa će i onaj ogrnaičeni um nekad nadoći da je red i uređeno bolje nego haos. dakle, treba malo probati i ići narodu uz nos, a ne samo povlađivati.
tako se pruga nikad ne bi započela, jer će se narod buniti zbog gužvi.