Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S4mpion wrote: ↑20/09/2021 14:12
U mom slučaju, nebitno koliko auto dobro izgleda, opazim li neke sitne ćunerske prerade poput nakalemljenih LED štopki ili masku bez znaka, ne gledam dalje.
A u gradu nisam vidio auto koje ima ispravne nakalemljene LED štopke, pola sijalica crknuto, a na Peugeotu je to pravilo čak i na fabričkim štopkama.
ma idioti, zajebali masinske inzinjere al moze se i dobro to napravit sa skupim sijalicama, mada i one nisu legalne
na zmigavac ne moze jer relej nije predvidjen za LED
Imam ja LED sijalice za žmigavce na svom autu, rade k'o mina, platio ih oko 30ak maraka, nema nikakvih adaptera, greške ili hiper blinkanja.
Zar LED ne dolaze isporučene sa adapterom koji omogućava da se koriste umjesto standardnih sijalica?
ne dolaze, treba nesto preprvaljat na autu, ne bi bio lud da diram nesto ispravno...
Gledao sam emisiju u kojoj ljudi zamijene ne sijalice, nego cijeli far na svom autu. I taj far dolazi sa adapterom da se može prikopčati direktno ba elektriku auta. U stvari nije ni far, ne mijenjaju kućište i staklo fara, nego grlo na koje se montira sijalica, adapteri su već na grlu.
Možda toga nema na našem tržištu, ili za svak model auta, ali takve stvari postoje.
Ovih Astri H ima ko mrava u rasponu od 5000 do 7000 KM. Ima i skupljih naravno, ali za 7000 se može naći vrlo dobra. Zašto onda gledati groba za 5800 KM? Nije to raritetno auto, jedino u BiH koje silno želiš pa da daš ove pare i uvališ još toliko u sređivanje.
Ovo auto koje na slikama onoliko zijeva je moralo biti rastavljeno od života, a zatim skrpljeno kod nekog fušera za minimalan iznos. Puno auta tih godina je nekada negdje udareno, ali nije svaki udes isti niti je obim i mogućnost popravaka ista. To što neko kupuje starije auto ne mora značiti da ne može naći dobar primjerak.
jelleMania wrote: ↑20/09/2021 11:01
Za zensko i treba zuto ... a novi su oko 29 k ..tako da je to tu negdje ..normalno da ce se pokusati stesat jos dole cijena
citroen xm wrote: ↑20/09/2021 19:06
Ovih Astri H ima ko mrava u rasponu od 5000 do 7000 KM. Ima i skupljih naravno, ali za 7000 se može naći vrlo dobra. Zašto onda gledati groba za 5800 KM? Nije to raritetno auto, jedino u BiH koje silno želiš pa da daš ove pare i uvališ još toliko u sređivanje.
Ovo auto koje na slikama onoliko zijeva je moralo biti rastavljeno od života, a zatim skrpljeno kod nekog fušera za minimalan iznos. Puno auta tih godina je nekada negdje udareno, ali nije svaki udes isti niti je obim i mogućnost popravaka ista. To što neko kupuje starije auto ne mora značiti da ne može naći dobar primjerak.
Moj drug prije pola godine kupio Astru H, 1.7 dizel, 74kw ja mislim. Evo obrno 10-15 hiljada do sad, skoro 300 na satu ima, ništa joj osim malog servisa nije radio. Platio je oko 4500KM, 2005. godište.
Danas viđoh novu Daciu Sandero (nije stepway), neka lijepa plava boja, iz daljine nikad čovjek ne bi rekao da je Dacia, stvarno dobro izgleda u toj boji i full led svjetlima
Leon16v wrote: ↑20/09/2021 21:23
Danas viđoh novu Daciu Sandero (nije stepway), neka lijepa plava boja, iz daljine nikad čovjek ne bi rekao da je Dacia, stvarno dobro izgleda u toj boji i full led svjetlima
Da nije Logan? Mislim da nema "običnog" Sandera kod nas novog, jer se proizvodi u Maroku, samo Stepway. Tako sam negdje pročitao a ne mora značiti da sam u pravu.
Za zensko i treba zuto ... a novi su oko 29 k ..tako da je to tu negdje ..normalno da ce se pokusati stesat jos dole cijena
Da nije Logan? Mislim da nema "običnog" Sandera kod nas novog, jer se proizvodi u Maroku, samo Stepway. Tako sam negdje pročitao a ne mora značiti da sam u pravu.
Moguće i da je Logan, nisam vidio nazad, ali naprijed i boja identični kao sa slike
Imam ja LED sijalice za žmigavce na svom autu, rade k'o mina, platio ih oko 30ak maraka, nema nikakvih adaptera, greške ili hiper blinkanja.
Koji si brend sijalica uzeo i gdje? I koje auto? Znaci samo plug and play?
Golf 5. Uzeo ih od rođaka koji je nakupov'o more nekakvih sijalica, nisu nikakav brend, mislim da ih je nabavio na ebay-u ili gdje već, ne pitah ga, ali rade odlično.
Sve koje sam prije isprobav'o bi izbacile grešku ili bi prebrzo blinkale.
dobro si uradio onda, iako nije legalno
cudo fauwe nije upalio onu narandzastu sijalicu na tabli
Nije je upalio, sve radi odlično, mada ne znam što nije legalno, sijalice svijetle 3 puta jače od običnih halogenih, ali opet je to sve u granicama normale, nije cirkus na cesti.
Kod nas se samo Logan prodaje od tih običnih, ali ni on nije gadan kao prije. Još ako mu zvekneš neku ovakvu boju, može proći.
Ovih Opel Kroslanda ima baš dosta u zadnje vrijeme. Meni vala ne bi bio u užem izboru. Nekakav mi je čudan, visok a uzak. Ko nekad ona Opel Agila ili Suzuki Wagon R.