Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
statixx

#4951 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 22:30 Je li se ko uspio prijaviti?

Meni zapne na drugom koraku. Dodje mi nekakav kod i link na sms, aktiviram to i dobijem grupu ZZO KS na Viberu i ne da mi preci na treci korak, pise molimo provjerite vase podatke :-)
Na grupi pritisnes zapocni distribuciju i onda ti traze taj kod. Kasnije dobijes poruku od ZZO. Meni stoji da cu dobiti razultate testiranje. Vjerovatno je ista aplikacija ko za testiranje.
CikCikCikPogodi

#4952 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

komercionala wrote: 30/03/2021 22:33 Prijavio se al necu se pojaviti. Kad sam fasovo zvao sam ih 300 puta da ih dobijem ... sad nek oni mene zivkaju ha ja. Sve se vraca
Pa naravno kad si uhljeb, to si ti rezerviso za pet koljena vakcine.
statixx

#4953 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

komercionala wrote: 30/03/2021 22:33 Prijavio se al necu se pojaviti. Kad sam fasovo zvao sam ih 300 puta da ih dobijem ... sad nek oni mene zivkaju ha ja. Sve se vraca
E jesi ih zajebao. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4954 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

CikCikCikPogodi wrote: 30/03/2021 22:32

Meni zapne na drugom koraku. Dodje mi nekakav kod i link na sms, aktiviram to i dobijem grupu ZZO KS na Viberu i ne da mi preci na treci korak, pise molimo provjerite vase podatke :-)
To ti je antivirus kojeg moras instalirati zove se Fadilsky
Iš trolčino
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4955 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

mk ultra wrote: 30/03/2021 20:51
U KS je 70.040 starijih od 65 godina i 126.128 građana s hroničnim oboljenjima
:shock:
Wtf
Sokantni brojevi sta je ovo
Zemlja staraca definitivno :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4956 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

statixx wrote: 30/03/2021 22:36

Na grupi pritisnes zapocni distribuciju i onda ti traze taj kod. Kasnije dobijes poruku od ZZO. Meni stoji da cu dobiti razultate testiranje. Vjerovatno je ista aplikacija ko za testiranje.
Aha znaci moram cekat poruku od ZZO. Hvala :thumbup:
komercionala

#4957 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

statixx wrote: 30/03/2021 22:37
E jesi ih zajebao. :lol:
:izet:
skafiskafsnjak

#4958 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Ima Fadil rjesenje. Svaka cast

Image
addem

#4959 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by addem »

Jel se neko uspio prijavit bez zezze
komercionala

#4960 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

addem wrote: 30/03/2021 22:55 Jel se neko uspio prijavit bez zezze
Ja prosao prvi korak dobio neki link. Otvorio i dobio rjesenje o izolaciji.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4961 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Prijavio se u 21. Oko 22 sata dosli i vakcinisali me.

Za 3 sedmice revakcinacija.

Uredjena i lijepa nasa domovina. :bih:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4962 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Black swan wrote: 30/03/2021 22:38
mk ultra wrote: 30/03/2021 20:51
U KS je 70.040 starijih od 65 godina i 126.128 građana s hroničnim oboljenjima
:shock:
Wtf
Sokantni brojevi sta je ovo
Zemlja staraca definitivno :shock:
Pa hajde ovi stariji od 65god, al sta je sa ostalih 56088 mlađih od 65 i njihovim hroničnim oboljenjima. To je za ovako malu sredinu previše! Zašto se time ne bavi neko? Koji kurac jbt, ishrana, zrak, stres, progresivnost 0? Ovo nije normalno
komercionala

#4963 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

Ja se prijavio i dobio rjesenje obizolaciji. Zove drot kae jesam kuci ... ja se derem zeni ponesi sta slatko eto je nosi tabacic sa hurmama
noviforumas

#4964 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviforumas »

Za pocetak, disemo najzagadjeniji zrak u Europi... ali da su sokantni ovi brojevi, jesu.
skafiskafsnjak

#4965 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

komercionala wrote: 30/03/2021 23:02 Ja se prijavio i dobio rjesenje obizolaciji. Zove drot kae jesam kuci ... ja se derem zeni ponesi sta slatko eto je nosi tabacic sa hurmama
Hvala braci Arapima :lol:
Pandakonda

#4966 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Pandakonda »

Zna li neko kakva je procedura za obicne knjizice ? Roditelji nikada nisu podigli one kartice nego su i dalje na starome... Pokusao sam ih prijaviti ali izbaci da podaci nisu tacni sto je pretpostavljam zbog broja knjizice jer uz to ima samo jmbg
drag_gost

#4967 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

Pa Boze sacuvaj, moze li ista u ovoj drzavi da se desi a da nije preko neke stranacke linije ili preko nekog uhljeba?

https://zurnal.info/novost/20966/da-li- ... na-maraka-
LJUBAV MEDITA I KLINIČKOG CENTRA: Da li su stranačke veze omogućile dobijanje poslova od devet miliona maraka?
Objavljeno: 27.02.2018. u 12:14h
Firma Medit iz Sarajeva u posljednjih godinu dana dobila je od KCUS-a poslove vrijedne 9 miliona maraka! Na svim tenderima bili su jedini ponuđači.

FOTO: Adi Kebo/zurnal.info
Piše: Azra Omerović
Firma Medit iz Sarajeva u posljednjih godinu dana dobila je od KCUS-a poslove vrijedne 9 miliona maraka! Na svim tenderima bili su jedini ponuđači.

U ovoj firmi zaposlen je Enes Čengić, bivši član glavnog odbora SDA. Također, postoje rodbinske veze između uposlenika ove dvije firme. Iz Medita tvrde da im stranačke i rodbinske veze nisu pomogle u dobijanju poslova...

Žurnal je istraživao veze Medita i Kliničkog centra u Sarajevu.

LINEARNI AKCELERATOR

Polovinom decembra prošle godine iz Kliničkog centra Sarajevo s ponosom su objavili da su nabavili najnoviji linearni akcelerator namijenjen onkološkim pacijentima te najavili nabavku još jednog do kraja ove godine.

Novi aparat koštao je 6,5 miliona maraka. Na tenderu za nabavku aparata pristigla je samo jedna ponuda- firma Medit iz Sarajeva. Kao viši savjetnik u ovoj firmi zaposlen je Enes Čengić, stranački kolega direktorice Izetbegović.

Kako saznaje Žurnal, zahvaljujući “savjetovanju” Enesa Čengića Medit na tenderima KCUS-a nema konkurenciju. Za manje od godinu dana ova firma je od KCUS-a dobila poslove u vrijednosti 9 miliona maraka. Na svim tenderima Medit je bio jedini ponuđač!

Na tenderu za nabavku specifičnog materijala za potrebe Klinike za radiologiju za lot 28 vrijedan 845.000 maraka pristigla je samo jedna ponuda- firma Medit. Na tender za nabavku linearnog akceleratora vrijedan 6,5 miliona ponovo samo jedna ponuda -firma Medit.

Tender za nabavku MRI sistema za potrebe Klinike za radiologiju poništio je Ured za razmatranje žalbi zbog žalbe firme Simens. U žalbi je navedeno da je tehnička specifikacija napravljena isključivo za proizvođača brenda Toshiba. Eksluzivni zastupnik Toshibinih proizvoda za BiH- firma Medit.

Novi tender za nabavku MRI sistema vrijedan 1.798.830 maraka, kao jedini ponuđač, dobio je upravo Medit!

STRANAČKE I RODBINSKE VEZE

Vlasnici firme Medit iz Sarajeva su Samir Dedović, Jasminko i Amir Filipović. Sjedište firme je u ulici Hamdije Ćemerlića broj 5- zgrada Energoinvesta. U ovoj firmi zaposlen je bivši direktor Energoinvesta Enes Čengić.

Nekadašnji član Glavnog odbora SDA sada radi kao viši savjetnik u Medit-u. Prije dvije godine Čengić je formalno napustio stranku kako bi mogao biti imenovan na mjesto člana Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH. Kako je imenovanje propalo posvetio se savjetovanju.

Osim što savjetuje Medit i dalje učestvuje u stranačkim aktivnostima. Tako je krajem prošle godine zajedno sa direktoricom Izetbegović prisustvovao SDA-ovoj godišnjoj konferenciji za medije.

Foto: Klix.ba
Suvlasnik Medita Amir Filipović u razgovoru za Žurnal kaže da im stranačka pripadnost Enesa Čengića nije pomogla u dobijanju tendera već njegova stručnost.

- Ja sam lično zaposlio Enesa Čengića jer je on najveći stručnjak u BiH, nema boljeg znalca od Čengića kada je u pitanju krupna medicinska oprema- kaže Filipović.

O stručnosti Enesa Čengića najbolje pokazuje njegove upravljanje Energoinvestom o čemu je Žurnal ranije opširno pisao.

Pored firme Medit, Jasminko i Amir Filipović vlasnici su i firme Berg iz Sarajeva. I ova firma posluje sa KCUS-om. Krajem decembra Amir Filipović i Samir Dedović osnovali su novu firmu Otto Technik. U ovoj firmi zaposlen je Zlatko Jusupović sin Nurije Jusupovića, rukovodioca tehničkog sektora KCUS-a.

Filipović tvrdi da njegovo zaposlenje, kao ni Čengićevo, nije pogodovalo da dobiju posao od KCUS-a.

- Mi smo naslijedili tri radnika koji su bili uposlenici stare firme. Jedan od njih je Zlatko Jusupović i on je naslijeđen, nama to ništa nije pomoglo- kaže Filipović.

Nurija Jusupović do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na pozive Žurnala.

REDOVNI UNOSNI SASTANCI

Mjesec dana prije nego je objavljena odluka o dodjeli ugovora za nabavku linearnog akceleratora Nurija Jusupović imao je više sastanaka sa Mirzom Polićem, uposlenikom u sektoru za prodaju firme Medit. Mjesec dana kasnije Medit kao jedini ponuđač dobija posao vrijedan 6,5 miliona KM.

Sastanci sa Nurijom Jusupovićem na Kliničkom centru su redovne poslovne aktivnosti, tvrdi Mirza Polić negirajući da su se sastajali van KCUS-a.

- Moj posao je da se sastajem sa svima, nije to bio nikakav tajni sastanak, tamo je bio i predstavnik Klinike za onkologiju. Radilo se o pojašnjenjima naše ponudu koju smo dostavili... To su redovne aktivnosti i tako se radi na svim tenderima. Ja sam ga sreo nekoliko puta u gradu, pozdravimo se i to je to- kaže Polić.

Filipović pak tvrdi da je na Kliničkom centru bio samo jednom i to na sastanku sa direktoricom.

- Jedan jedini sastanak smo imali sa direktoricom Izetbegović... Nekad ranije... - kaže Filipović.

Do objavljivanja ovog teksta direktorica Izetbegović nije odgovorila na upite Žurnala.

RODBINSKE VEZE KOJE ODMAŽU

Stranačke i rodbinske veze, tvrde iz Medita, više su odmogle nego što su im pomogle da dobiju poslove. Međutim, da firma Medit, bar kada su u pitanju tenderi Kliničkog centra, nema konkurenciju potvrdio je i tender za nabavku MRI sistema za potrebe Klinike za radiologiju.

Firma Simens Medicina uložila je žalbu Kliničkom centru navodeći da je tehničkom specifikacijom pogodovano samo jednom proizvođaču odnosno dobavljaču. KCUS je odbio žalbu ocjenivši je neblagovremenom.

Nakon što je Klinički centar odbio žalbu, Simens ulaže žalbu Uredu za razmatranje žalbi. U žalbi su naveli da su u tenderskoj dokumentaciji kao eliminatorni kriteriji navedene tehničke specifikacije brenda Toshiba. Na zvaničnoj stranici proizvođača medicinske opreme Toshiba jedini zastupnik za Bosnu i Hercegovini je firma Medit iz Sarajeva.

“Neki zahtjevi posebno znakovito dokazuju tendecioznost tehničke specifikacije i favorizovanje proizvođača Toshiba. Tako ugovorni organ u pojedinim tačkama tenderske dokumentacije eksplicitno zahtijeva registrovana zaštićena imena sekvenci koje može ponuditi samo i isključivo Toshiba. Ovako eksplicitno navedena zaštićena imena brenda Toshiba, postavljena kao eliminatorni kriterij, neostavivši slobodu da se ponudi ekvivalent traženom kriteriju, neostvariva su za bilo kojeg proizvođača osim Toshibu”, navedeno je u žalbi.

Iz Kliničkog centra su odbili žalbu Simensa ocijenivši je neopravdanom.

- Očigledno je da je žalitelju bilo jasno o kojim tehničkim karakteristikama je riječ... Žalitelj je prvo morao predati ponudu za svoj uređaj koristeći akronime koje on koristi a tek ako mu ugovorni organ odbije takvu ponudu stekao bi uslove za opravdanu žalbu- naveli su iz KCUS-a.

Iz Ureda za razmatranje žalbi naveli su da upravo ovakav odgovor KCUS-a potvrđuje sumnju koju navodi firma Simens.

Iz Medita pak tvrde da žalba Simensa ne stoji jer “to nisu zaštićena imena već generički nazivi sekvenci”.

- To je čisti pasjaluk, Simens je to uradio zato što je već troje njihovih zaposlenika prešlo u Medit. Nema govora o namještanju tendera. A Ured nije odradio svoj posao kako treba jer ima više firmi koje koriste isto ime za sekvence. Tamo sjedi neki pravnik koji ne može da shvati šta mu doktori i inžinjeri napišu- tvrde iz Medita.

Uprkos tvrdnjama iz Medita, Ured za razmatranje žalbi poništio je tender. Nakon poništenja Klinički centar raspisao je novi tender. Pobjednik novog tendera kao jedini ponuđač upravo je firma Medit! Iz Medita negiraju tvrdnje o namještanju tendera a kao razlog pobjede na tenderima navode dobre cijene.

- Mi imamo dobre cijene i izabrani smo na novom tenderu kao najpovoljniji ponuđač. Cijena je bila oko 1,5 miliona maraka. Još uvijek nismo potpisali ugovor jer još nije objavljena odluka o izboru- kažu iz Medita.

Sa pobjedom na ovom tenderu, ukupna vrijednost poslova koje je Klinički centar dodijelio Medit-u iznosi 9 miliona maraka za manje od godinu dana. Vrijednost dobivenih poslova mogla bi biti još veća jer KCUS, po najavi direktorice Izetbegović,do kraja godine planira nabaviti još jedan linearni akcelerator.
Je li ih sramota ovakvu aplikaciju izbaciti? Pa gledajte validacije polja:

Image

Dakle, validacija se desava nakon sto se posalje zahtjev na backend (server). Inzinjeri, strucnjaci koji ste radili ovo, validacija polja se pravi na focus out-u sa polja, jer zelimo izbjeci pinganje backenda. Zasto? Zato sto neko moze oboriti server na taj nacin. Sta ste ucinili da se zastiti forma od XSS-a, kada vec trebamo unijeti licne podatke tu, kao sto su JMBG, Broj zdravstvene i broj telefona? Znate li da mozete biti tuzeni ukoliko niste zastitili podatke? Obzirom da spasavate kukije, gdje je notifikacija o tome? BiH nije u EU pa ne podlijeze GDPR-u?

Image

Ovaj tip inputa mora biti "radio", a ne "checkbox". Jer "radio" po svojoj namjeni znaci da mozes izabrati samo jedno. Kako mogu biti "saglasan" i da "nisam saglasan"? Javasluk, ubleharenje i jad. Sram vas bilo! Stidite se.

Znate li koliko bi kompanija u BiH ovo uradilo bolje, za siguran sam manje novca? Znate li koliko bi ovo kompanija uradilo besplatno, samo uz uslov da stavi na portfolio pod CSR (Drustvena odgovornost)? Znate li koliko bi ovo kompanija uradilo besplatno, altruisticki, da se pomogne? Znate li koliko bi ovo studenata uradilo beplatno, da se pomogne? I koristili bi neki moderni framework, ne bi pozive na backend pisali u zastarjelom jQuery-u. I svaki od tih ljudi bi ovo uradio mnogo kvalitetnije od ovoga. Pa vise bi ljudi ovo uradilo dzaba, da se pomogne ovom napacenom drustvu, nego sto bi naplatilo. Koliko ste novca oprali ovdje?

PS. Nemojte da vas ovo sve iznad odbije da se registrujete za vakcinaciju, ocito je to sada najbrzi nacin da se to uradi.
Last edited by drag_gost on 30/03/2021 23:31, edited 5 times in total.
last mohicans

#4968 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Jadovi nesposobni, na link vlade Srbije za minut se registrujes i odmah na mail dobiješ potvrdu. Naserem vam se na ovu aplikaciju.
nekome

#4969 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by nekome »

wtf je li ovo legit stranica https://evakcina-registracija.ezoblak.ba/#

nije .gov.ba ili *.zzo.gov.ba
??? certifikat ne nudi posebne info ???
ezoblak.ba je prazno
whois je mistery

je li ovo neka sprdanciju neko sklepao?
Hendrix

#4970 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

nekome wrote: 30/03/2021 23:28 wtf je li ovo legit stranica https://evakcina-registracija.ezoblak.ba/#

nije .gov.ba ili *.zzo.gov.ba
??? certifikat ne nudi posebne info ???
ezoblak.ba je prazno
whois je mistery

je li ovo neka sprdanciju neko sklepao?
Od naseg zeta, mali amidzic i njegov rodjak radili sistem ba... znaju oko racunara.
Labirint

#4971 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Labirint »

last mohicans wrote: 30/03/2021 23:23 Jadovi nesposobni, na link vlade Srbije za minut se registrujes i odmah na mail dobiješ potvrdu. Naserem vam se na ovu aplikaciju.
Bez namjere omalovazavanja ali ovakav interfejs u 21.vijeku... :-)
nekome

#4972 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by nekome »

Kako rs imunizacija je fino poddomena .gov.rs te stranica ima oznaku od kojeg zavoda je stranica. Ako je ovo legit onda je jednak blam kao i same vakcine.
defender46

#4973 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by defender46 »

Na ovoj domeni bio je i onaj covid upitnik https://onlinecovid19.ezoblak.ba/
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4974 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Ovo stanje sto je u Sa sa mrtvima je gore nego u ratu. Uporedite podatke.

Katastrofa. Nadam se da ce nas Forto spasiti. Jedini nesto radi.
drag_gost

#4975 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

Samo me zanima koliko je medIT za ovo uzela novca. Je li bio javni tender? Kada je bio objavljen?
Locked