Ne razumijem sta moram imati ukljuceno? Imam JES paket vec 15 godina i placam oko 6 KM, imam sva ziva cudesa na tom paketu.Nisrin wrote:Alkos wrote:Do sada sam u Cro uvijek dizao na ZABA bankomatima i nikada problema nije bilo. Uvijek je to bila isplativija opcija od mijenjanja €, a posebno KM u privatnim mjenjačnicama. Od ove godine sam baš razočaran, ZABA/Unicredit počeli su da se bave lopovlukom (u najmanju ruku) i da naplaćuju određenu "proviziju", iako fino stoji da je podizanje gotovine na Unicredit bankomatima bilo gdje u svijetu BEZ NAKNADE.teuta06 wrote:na preporuku kolega podigla sam pare sa bankomata... proslih godinama sam mijenjala u mijenjačnici...
podigla 800 kn... na onom papiricu mi pisalo da je to 116,84 eura...
a na mob bankarstvu mi skinulo oko 240 KM (243 ja mislim).... sto znaci da su mi uzeli proviziju?
imam onaj unicredit paket.. placam 4 marke mjesecno
Na koji način to rade? Kada odaberete iznos koji želite, obično imate ponuđene dvije opcije na bankomatu, da se transakcija obračuna u € ili u KN. Svako ko koristi karticu će naravno odabrati KN. Tako sam i ja uradio, da mi ne radi duplu konverziju. Bankomat je bez obzira na moj izbor, transakciju obračunao u € i zapalio me 10ak KM po ušima. Pisao sam žalbu i prigovor Unicredit banci i čekam evo već 20 dana odgovor. Kakva lopovsko seljačka politika, fuj!!
Tako da plaćanje karticom samo u trgovinama, restoranima, kafićima, dizanje gotovina na bankomatima čini mi se da su se nameračili da nas i tu presvlače i uzmu nam koji dinar više. Za lijekova im trebalo!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... plitu.html
Ali ako imas jes paket ili MODULA paket sa ukljucenom opcijom "dizanje bez naknade na UNIcREDIT bankomatima van BiH" sto kosta 1 KM mjesecnu, onda stvarno ne bude te naknade od 10KM..meni je bilo u Njemackoj, jer nisam znala da su se poceli baviti lopovlukom- NISU NIKAD POSLALI OBAVIJEST, a sad sam aktivirala to za 1KM, tako da mi je opet isplatnije podici novac sa bankomata u kunama u Hrvatskoj, nego ovdje mijenjati novac u mjenjacnicama ili bankama...
@Teuta 4 KM placas vodjenje racuna i mobilno bankarstvo, nek ti jos 1 KM ukljuce ovo da podizes bez naknade...i meni je paket od 5KM sad!
Kada si posljednji put dizala novac na bankomatu u CRO?
Evo pazi na ovoj slici, fino piše da nema provizije, ali vidi zato kakav je kurs po kojem ti je racunao. I najbitniji je dio teksta ispod "ponudjeno mi je da izaberem KN ili €, a ja sam pri zdravoj pameti ipak odabrao € iako sam znao da ce me opaliti po usima". Ja sam odabrao KN, a dobio sam isti ovakav slip. Znaci mrtvi lopovluk. Ali sta drugo ocekivati od brace Hrvata.