Kaligula I wrote:
http://www.bbc.com/news/world-africa-13188951
...a ovoj koaliciji su se prikljucili...i da, zar si ti simpatizer ISILA?...jedne prilike si mi zaprijetio prijavom posta zato sto si se osjetio prozvanim za simpatije prema ISIL-u...
Nisam simpatizer, ne sjećam se da sam bilo kome prijetio prijavom posta.
U vezi Isila, danas svako može počiniti djelo terorizma, otvoriti profil na Facebooku i predstaviti se kao Isil i preuzeti odgovornost za napad.
Pisao sam ranije, evo imaju najveći portali koji izvještavaju o uspjesima iračkih vojnika ili isila u Iraku. Nikada Bagdadija nisu spomenuli, nikada niti jedno djelo ovih isilovaca u Siriji od klanja i spaljivanja, niti veličali, niti uopste prenose vijesti o Isilu u Siriji.
Zašto bombardovati pola Sirije zbog 1000 ludaka koji se nalaze na teritoriji koja je pod kontrolom Isila? Terorizam je problem cijelog arapskog društva. Oni terorizam izvoze zadnjih 50 godina ne samo zadnje dvije godine. Evo bio je snimak Asadovog muftije u kojem otvoreno još u novembru 2011. prijeti slanjem bombaša samoubica u Francusku i Englesku.Ti sistemi su odgojili mase muslimana na tome da je terorizam sasvim legitiman vid borbe. Pa zar nije Asad najviše pomogao teroristima 2003. koji su sasvim normalno iz svih djelova svjeta dolazili na aerodrom u Damasku, nakon toga obavještajne službe ih autobusima prebacivali do Deir Ez-Zora i dalje za Irak.
Isil je samo konačni proizvod u čijem stvaranju su učestvovali svi.Od muslimanskih zemalja, pa do Zapada.
I zadnja stvar svi ovi kojima su puna usta borbe protiv Isila lažu.Da im je stalo do ljudskih života još u martu 2011. bi Asada zaustavili.Svi su znali da se sprema veliki rat.Svjesno su dozvolili ovo krvoproliće i svjesno ga danas održavaju, jer su im važniji njihovi licni interesi od ljudskih života.