EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Koshpa

#4951 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Koshpa »

Dobro je da se nismo plasirali, jer ovo ce biti zadnja utakmica za neke koji su bili zlo ove reprezentacije. A aBd Mesa ce se zahvaliti jos nekom i onda ono mladje sto valja uvesti i u borbu za SP
cyprus

#4952 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:
cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
Otjeraćemo ga kad i Sušića, prekasno.
Šta je rješenje? Kako koji poraz ili loša partija naiđe, mijenjat selektora? Ko biva da budemo pravovremeni :-)
Frankyee

#4953 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

LSD wrote:
Frankyee wrote:Siguran sam da treba mijenjati Mesu, jednostavno nije pokazao da u najvaznijim prilikama zna podici kvalitet igre. Kako bi mi igrali da smo otisli dalje ?

Pola igraca nije pokazalo nista.

Oneil je pogledao nekoliko utakmica i skontao da nasa zadnja linija nije jaka i da pod obicnim pritiskom na zadnju liniju mi se lomimo. Tako nas je Kipar uzeo skoro dva puta. Obicni pritisak na nasu zadnju liniju kada dva stopera imaju loptu a bekovi se uvuku gore. Ponovljeno mnogo puta.

Bez kvalitetnog slobodnjaka....
dobro, ali koga dovesti na mjesto selektora :?: to je pravo pitanje....jer najlakše je smijeniti

samo nemojte bacati drkicu na Vahu, kad nas je frajer 'ladno odjebao i poletio za japanskim parama
Nisam siguran da znam odgovor ali Mesa je pokazao da nece postici napredak u igri. Valjda postoji trenera i selektora koji znaju bolje. Jednostavno ovo je ponizenje. I bolje je da zbog magle nisam vidio pola utakmice u Zenici jer je sigurno bilo uzasno to gledati.
Maharadza

#4954 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Maharadza »

alberto_tomba wrote:Reprezentacija ce pod ovom kukavicom dozivjeti totalni krah na polovini kvalifikacija, kada ga igraci izrevoltirani njegovim neznanjem i kukaviclukom izminiraju. Ova generacija igraca koji su na okupu zadnjih 5-6 godina nikad nije igrala gori i ruzniji fudbal i sada im je jos zadao samar svojom samoubilackom taktikom bez sredine terena. Smijem se kladiti da jedva cekaju da mu vide ledja, jer je velikom broju njih sveo na minimum sansu da ikad zaigraju na evropskom. Odlazi mishu!
Pa evo po Džekinom odgovoru gore na pitanje oko "budućnosti" repke se to može zaključiti, nešto u fazonu; "Jedva čekam da se vratim u klub i kod iole normalnog trenera, koji zna šta želi!" :P
plagijator1975

#4955 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by plagijator1975 »

KLJUČAJ TEMU, PUŠIONA I TO JE TO!
forum_selektor

#4956 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by forum_selektor »

Artest wrote:Ćiro je zasluzio drugu sansu. Ćiro, vrati se!!!

Necu zaspat do zore, sto vam majki jebem...
Tako ti je to moj Artestinjo. Muda su bila presudna, mi ih nismo imali. Sad cemo da tugujemo.
splinter

#4957 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by splinter »

Zahvalti se što prije:
Begović
Zukanović
Pjanić
Vranješ
Kolašinac
Spahić
Medunjanin
Ibišević
Meša
Svima od srca :kiss: i bye bye
Artest

#4958 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Baltazar_khan wrote:
insaneinthebrain wrote:vratiti papketa, otjerati meshu i opet kad papke usere dovesti nekog novog, ciru ili blazevica i tako u krug :izet:
u ovom slučaju ti ispadaš papke jer omalovažavaš pogrdnim nazivom najuspješnijeg bh selektora :bih:
:lol:

Dos'o i ti na svoje. Snimljen si u mahali kako slavis golove Irske:

Image
Bosanski_kralj

#4959 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
Bosanski_kralj wrote:
cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
Otjeraćemo ga kad i Sušića, prekasno.
Šta je rješenje? Kako koji poraz ili loša partija naiđe, mijenjat selektora? Ko biva da budemo pravovremeni :-)
Hajde reci kakav je sveukupan dojam ostavio Baždarević na tebe? Odigrali smo dovoljno utakmica pod njegovim vodstvom, tako da se mogu ocjene dijeliti.

P.S. neko spominje Ćiru. Gledajući sa ove vremenske distance, pod njegovim vodstvom reprezentacija je igrala bolje, nego što je realno trebala. Za Sušića i za Baždarevića ostaje dojam da smo mogli više i da nisu izvukli maksimum iz ovog tima.
jeza u ledja

#4960 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

avetinja wrote:
jeza u ledja wrote:
avetinja wrote:Penal se mogao svirati
Penal se nije trebao svirati ni po kojem pravilu.

Glupo je vaditi se na penal, u stvari ne mozemo se vaditi na njega, ali ono nikad ne moze biti penal, osim ako sudija ne napravi kardinalnu gresku. (i to nije glavni sudija vec onaj iza gola)

PS: Ne mislim ni ja da treba tjerati Meshu. Superstar trenera sigurno nece dovesti.
Pročitaj cijeli post. Nisam se ja vadio na penal. Sudija može da svira penal, ali i ne mora. Nije se jednom desilo da svira penal u onakvoj situaciji. Eto, nije ti svirao crveni Spahiću, a trebao je.

Nisam ni rekao da si se ti vadio na penal.

Sto se tice crvenog, trebao ga je svirati, ali prvi zuti je bio prestrog po meni. Bilo je tu jos stvari iz prve utakmice koje nisu svirane (za nas), al eto.
MHAB

#4961 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MHAB »

Mi imamo samo jednog klasnog igrača. Njegovo ime je Edin Džeko. Svi ostali koji su igrali ove dvije utakmice uključujući i takozvanog "Malog princa" su ublehe. Bola, Balja, Braco Salihamidžić, Miske pa i Big Mo su za ove šatro igrače izmislili fudbal. Daj Bože da mi i Rusiju vidimo sa ovim ublehama...
avetinja

#4962 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by avetinja »

jeza u ledja wrote:Nisam ni rekao da si se ti vadio na penal.

Sto se tice crvenog, trebao ga je svirati, ali prvi zuti je bio prestrog po meni. Bilo je tu jos stvari iz prve utakmice koje nisu svirane (za nas), al eto.
Šta nas briga. Kad se igrači nisu trudili, zašto bih ja udarao glavom od zid? Biće prilika.
snoopy_cb

#4963 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by snoopy_cb »

Iako sam zeljovac, Mesa je obicni populist. Prije 10 godina sam rekao da je Husref najbolji trener na nasim "travnjacima", ima muda a zna sve o fudbalu.
plagijator1975

#4964 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by plagijator1975 »

MHAB wrote:Mi imamo samo jednog klasnog igrača. Njegovo ime je Edin Džeko. Svi ostali koji su igrali ove dvije utakmice uključujući i takozvanog "Malog princa" su ublehe. Bola, Balja, Braco Salihamidžić, Miske pa i Big Mo su za ove šatro igrače izmislili fudbal. Daj Bože da mi i Rusiju vidimo sa ovim ublehama...

Kakva ba Rusija, nećemo ni prismrdit na žalost :-)
insomnia78

#4965 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insomnia78 »

Image
mirzadelibasic

#4966 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mirzadelibasic »

splinter wrote:Zahvalti se što prije:
Begović
Zukanović
Pjanić
Vranješ
Kolašinac
Spahić
Medunjanin
Ibišević
Meša
Je li me zezas ili si stvarno njih stavio na listu otpisanih ??? Za njih nemamo alternativu i oni trebaju biti tu, a ja bi se prije onih djuturuma otarasio...
oridjidji

#4967 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:Ovi koji pljuju Pjanica trebaju da pogledaju i igru drugih igraca. On u Romi ima igrace koji trce za njega, otvaraju mu prostor, trce i jednako se otvaraju u napadu. Pjana je tamo zaduzen za kornere i slobodnjake. U ovoj sezoni je vise ponudio Romi nego Dzeko, dao je vise golova, zabiljezio vise asistencija i igrao mnogo bolje. Dzeko je u onoliko utakmica koliko je odigrao za Romu dao 1 go iz igre i 1 iz penala koliko se sjecam. Roma kao mi nocas nije zavisila od toga kako ce Dzeko odigrati jer ima od veze do napada podjednako dobre igrace koji mogu dati gol. Kod nas u reprezentaciji to nije slucaj. Jedan Medo nije Naingolan, niti je jedan Lulic De Rosi, niti je Besic Keita, ni Vedo Gervinjo , Djuric Salah. Da ne govorim o tome kakve bekove Roma ima i ko njima otvara stranu tipa jednog Majkona, Torosidisa, Manolasa, od kojih sigurno nisu bolji recimo Vranjes i Mujdza.

Meni je dovoljno da vidim na koji nacin Pjanic cuva loptu, predaje je, koliko gresaka pravi ili ne pravi na terenu da primjetim razliku izmedju dobrog veznjaka i loseg. Sad sto neki ocekuju da on napravi par driblinga, izbaci pola odbrane sa jednim potezom, odigra sam utakmicu ko da je Messi, a isto to ocekujete od Dzeke samog, to je vec pretjerivanje.

On je i dalje nas najbolji veznjak, htijeli mi priznati to ili ne. Da Roma zavisi samo od Dzeke, a ne od cijelog kolektiva, danas bi bili 12 u Italiji, a ne prvi favoriti za titulu.
Ali kako je majku mu onda to sve bilo suprotno od onoga sto si napisao kad je igrao Miske. I on je imao iste suigrace u reprezentaciji pa je napakovao bruku golova, dao bruku golova i Dzeko bio drugi strijelac kvalifikacija u cijelom svijetu. Lako je igrati kad imas klase oko sebe ali ajde igraj kad nemas. Pjanic je limitiran igrac sa fantasticnim slobodnim udarcem i ja ne vidjeh vala nista vise sto bi me raspametilo. U njegovoj igri nema nista smekersko ono sto imaju igraci na toj poziciji i u Romi on zaista jeste dobar ali je u reprezentaciji odavno da ne kazem skoro pa konstantno katastrofa. Uvijek mu je neko smetao, uvijek nije njegova pozicija uvijek se trazilo nesto za opravdanje a jedina istina je da on nije igrac koji moze i 50% zamjeniti Misimovica. On je 25 puta bolji od Tina Susica ali Tin Susic je njemu napakovao zadnji pas na SP a Miralem nije nikome i ne sjecam se kad je nekome. Ovaj tip je napisao sve tacno samo sto je na kraju zasro nacionalizmom ali jedini igrac koji je konstanta ove reprezentacije i koji je rijetko kad zakazao je Edin Dzeko.
Svi ste se kleli u Begovica a on bi meni sada hladno na klupu a svjejedno ili Buric ili Sehic na gol. Pjanic na klupu a Stilic, Susic, Vrancic u igru. Vedad Ibisevic naklon do poda i hvala lijepo a Djuric u prvih 11 sa obaveznim davanjem prilika malom Hodzicu. Spahic, Medunjanin isto tako duboki naklon i zahvale. Zukanovic nista nije pokazao i nije njega Pape bez veze prekrizio. Sa Besicem popricati i reci mu jos jedan onakav crveni i neces vise biti pozivan. Imamo mi dovoljno igraca za sljedece kvalifikacije koji ce se na glavu bacati za loptom....eno veceras Djurica za 20 minuta samo sto je u njedra nije strpao.
Misketu je prvi Pjana gurao loptu, a bome i drugi saigraci, da bi ovaj gurnuo loptu napadacima. Ti mi reci kome Pjana sada moze dodati loptu, a da moze igrati iza Dzeke dobro. Jedino Vedi, Lula igra po strani, Visca po strani, nemamo veznjaka koji moze stajati i cekati loptu iza napadaca. Svi koji su gledali Pjanu, a bome i Misketa, znaju da Pjana igra dublje nazad i da se u tome razlikuju kao veznjaci. Miske je smeker koji je svoj zenit igre odzivio u Volfsburgu. U reprezentaciji je ponudio najbolje u tome periodu. Poslje je i on ko i Pjanke cas igrao dobro i lose. Ipak svi zaboravljamo koliko je Pjani godina, njemu je 25, citava karijera mu je prosla u igranju za dva vrhunska kluba s kojima je gotovo redovno igrao Ligu Prvaka. Od njega je Miske stariji 7 godina, a to znaci i vise iskustva. Ali mi zaboravljamo u kakvoj su formi bili nekada nasi bundesligasi Dzeko, Sejo, Vedo, a bome i neki drugi igraci. Nosioci igre su bili i u klubovima i u repki. Danas to nije tako, tada su bili svi mladji i poletniji nego danas i u boljoj formi, da ne govorim o formi drugih igraca u timu od odbrane do napada. Dobro za tebe su Vrsajevic i Tin Susic igraci za reprezentaciju jer je jedan dao go, a drugi namjestio go na SP, ali sreca je u tome da jedna lasta ne cini proljece, pa hvala bogu vise nisu u timu.

Zbog takvih kao sto si ti koji su sagradili kult Edina Dzeke, koji jeste nas najbolji napadac, ali trenutno ima goru statistiku od Vede ove sezone, a jednak ucinak ko Djuric, dok je recimo Visca zabio ko Vedo i Dzeko zajedno do sada reprezentacija i ima katastrofalnu igru jer se od njega ocekuje da svaku utakmicu odigra na nivou i kad sam jurisa na tvrdjavu ko nocas. Onda udju jedan Djuric i Vedo i pokazu za relativno kratku minutazu puno vise nego Dzeko za citavu utakmicu. Upravo iz tih razloga sto Dzeko ne moze sam u napadu igrati protiv ekipa koji se grcevito brane, mi smo i nocas trebali igrati sa dva napadaca. Ovako smo ga sa dugim loptama izmucili.

Ako Pjanu smatras limitiranim igracem, onda ti nemas pojma o fudbalu.

Sve si ovim dijelom rekao o tvome poznavanju fudbala, tako da nakon ovoga nebi trebao nista vise reci na ovu temu.
Frankyee

#4968 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Begović
Zukanović
Pjanić
Vranješ
Kolašinac
Spahić
Medunjanin
Ibišević
Meša
realno Pjanic je nas najbolji igrac sredine i mozda ga treba ostaviti na klupi jednu utakmicu ali ne treba se njega tjerati.
Begovic bas nije imao nikakav uspjeh protiv Iraca.
Ned071

#4969 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ned071 »

nama vazda neko kriv. magla, sudija, pi..da materina
treba podvuci crtu i konacno reci. ovaj tim je za neku stvar. precijenjen do bola. pada jos od egipta i niko da to zaustavi. to mi radimo jer nemamo haman nista cemu se veselimo pa daj malo radosti makar na fudbalu. daj nazor na evropsko da se uzmu milioni da se okreci nova zgrada saveza,
ovaj tim ima jednu klasu, to je dzeko. ima dva fina igraca, asmir i pjanic. ostalo halaša. kad to shvatimo bice nam lakse. ne ide se na evropsko kad imas u timu viscu, hajrovica, medunjanina. od njih ja cesce igram a imam sto kila. ne ide se bez k..ca u svatove moj mesa. igrati samo da ne izgubis, da se ne mora kukati i plakati nakon tekme ne donosi rezultat. rez rez i samo rez. pa makar trajalo pet godina bez rezultata. daj nam hodzica, daj nam duljevica, daj nam kvesica, daj grahovca, daj nam djecu koja igraju. bilo gdje al samo da igraju i da ginu.
pun mi je ku..c vise spahica, medunjanina, lulica, zukanovica, stopera koji igraju vezne, krila koji igraju lijevo a ne znaju ni lijevom ni desnom, krila koja landaraju ko mahniti, ko posavski gonic i ne znaju sta ce s loptom...
daj igrace koji igraju, selektora s mudima i bice rezultat...
cyprus

#4970 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:
cyprus wrote:Šta je rješenje? Kako koji poraz ili loša partija naiđe, mijenjat selektora? Ko biva da budemo pravovremeni :-)
Hajde reci kakav je sveukupan dojam ostavio Baždarević na tebe? Odigrali smo dovoljno utakmica pod njegovim vodstvom, tako da se mogu ocjene dijeliti.

P.S. neko spominje Ćiru. Gledajući sa ove vremenske distance, pod njegovim vodstvom reprezentacija je igrala bolje, nego što je realno trebala. Za Sušića i za Baždarevića ostaje dojam da smo mogli više i da nisu izvukli maksimum iz ovog tima.
Svekukupan dojam - da je vrlo ozbiljno i predano pristupio poslu (ozbiljnije nego prethodnik), što je dalo određeni rezultat - izborio je baraž koji se prošle godine činio veoma daleko... Ipak, igra ekipe pod njegovim vodstvom nije bila na zavidnom nivou (čak ni u utakmicama gdje smo pobjeđivali), to je tačno...

Međutim, smatram da to nije isključivo do njega (iako dobrim dijelom jeste)... Također, ako do sada nije uspio dovesti do toga da ekipa djeluje bolje na terenu, to ne znači da neće u budućnosti... Sve u svemu - zaslužuje pravu šansu... To je moj osnovni dojam...
forum_selektor

#4971 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by forum_selektor »

Ovaj nehljeb je sudio protiv Grcke, cak se grlio sa Papetom, koji je za Mesu po pitanju renomea, Pele. Trener Irske daleko veci autoritet u svijetu fudbala, gdje mu se ovaj sudija saginjao veceras u par navrata. Rezime: ako zelis da te sudije manje karaju, dovedes poznatije trenersko ime, koji ima raju u UEFA-i.
Artest

#4972 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Glupo je razmatrat novog selektora, Mesa je potpiso produzenje. Koliko god da je podbacio u ovom barazu, 100% bi igrali Euro da je vodio ovaj tim od samog starta. Krenuo je iz zafrkanog henidepa, i vise se nije moglo.

Crnjak je sto je nama i u sljedecim kvalifikacijama, baraz maksimum. Preko Belgije se ne moze. A onda cemo oprobat srecu u cetvrtom barazu, vjerovatno sa tezim protivnikom od Irske.

No, o tom-potom.
splinter

#4973 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by splinter »

Frankyee wrote:
Begović
Zukanović
Pjanić
Vranješ
Kolašinac
Spahić
Medunjanin
Ibišević
Meša
realno Pjanic je nas najbolji igrac sredine i mozda ga treba ostaviti na klupi jednu utakmicu ali ne treba se njega tjerati.
Begovic bas nije imao nikakav uspjeh protiv Iraca.
Pjanic je svoje najbolje dao repki i na tome mu hvala, u budućnosti će biti sve gore i gore i momka ne treba tjerati ni na šta dalje. . . Bega je u žestokoj krizi, i neće mu u karijeri baš puno pomoći ovaj nastvak agonije, nek ohladi slijedeći ciklus.
vazna

#4974 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by vazna »

Begović
Zukanović
Pjanić
Vranješ
Kolašinac
Spahić
Medunjanin
Ibišević
Meša
:lol: :lol:
Kakav si ti strucnjak...
Begovic je u katastrofalnoj formi, ali mi u narednih 50 godina necemo imati ovakvog golmana.
necko_hz

#4975 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by necko_hz »

VIDEO: Igrači i nakon poraza ispraćeni pljeskom, Begović i Medunjanin jedini ostali da se zahvale navijačima

http://sport1.ba/video-igraci-i-nakon-p ... -igracima/
Locked