Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
zg1911

#4951 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

zatvori li eu granice ove ljude sto su u rh treba padobranima deportirat u bih i srbiju. lakse ce se asimilirati. s tamosnjim stanovnistvom imaju vise slicnosti no s hrvatskim.
breuer

#4952 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

zg1911 wrote:zatvori li eu granice ove ljude sto su u rh treba padobranima deportirat u bih i srbiju. lakse ce se asimilirati. s tamosnjim stanovnistvom imaju vise slicnosti no s hrvatskim.
Nije frka, ipak ste vi orlovi :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4953 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tomahawk11 »

zg1911 wrote:zatvori li eu granice ove ljude sto su u rh treba padobranima deportirat u bih i srbiju. lakse ce se asimilirati. s tamosnjim stanovnistvom imaju vise slicnosti no s hrvatskim.
Nemoj zezati. Koje su to slicnosti?
tandmand

#4954 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

kluz franjo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska konačno shvatila u kakav je košmar usrljala. Ljude primili, i nemaju kud s njima. Koridor ne da EU, Slovenci skidaju sa vozova i vraćaju nazad u Hrvatsku. :o Tragično loša priprema SDP-ove vlade. HDZ jasno igra na dominantno anti-emigrantsko raspoloženje u Hrvatskoj, i tu bere vjerovatno pobjedonosni politički kapital.

Nadam se da mi u BiH nećemo popustiti pritiscima iz Hrvatske i da nikakve "viškove" nećemo preuzimati. Izbjeglice nisu dobro došle u BiH, jer mi nemamo dovoljno stabilan sistem da ih dočekamo i ispratimo. Nadam se i da ćemo i mi pristupiti zatvaranju graničnih prelaza sa kriznim žarištima i nestabilnim područjima kao što su istok Hrvatske i sjeverozapad Srbije.

EU je trenutno na ivici scenarija sa velikih jezera i Hutu izbjegličke krize 90-tih godina. Jedino rješenje je, ma koliko to nehumano i bezobrazno zvučalo, u deportacijama ovih osoba u njihove zemlje. U protivnom, EU uvodi vrlo opasan presedan.
Molim te edituj (pojasni, ublaži) malo tvoj post.

LJUDI, ne iz turističke razonode, su u najgorim mukama prevalili već hiljade kilometara. Ja razumijem ovu geo-političku dimenziju, ali za nekoliko sati ćemo imati posla sa stotinama-hiljadama LJUDSKIH sudbina. Daj da olakšamo, a ne odmah deportacija, "viškovi" itd...
"Ovo nije naš rat". Zašto da bilo ko iz BiH na granici maltretira, zaustavlja izbjeglice. Bosanci ne bi trebali da glume Kape za račun EU, koja je i nas maltretirala viznim režimom. I dan danas nas svojom politikom getoizira. Ljudima treba pomoći u tranzitu kroz BiH, a šta će biti na Izačiću neka brine Hrvatska, članica EU.
zg1911

#4955 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

Tomahawk11 wrote:
s bosnjacima dijele religiju a sa srbima gene. nije to malo. jest da arapi i turci nije isto al nama europljanima su svi oni isti. u hr se iz aviona vidi da je izbjeglica, u srbiji se lagano stope s lokalcima.
daddy-kool

#4956 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by daddy-kool »

Pravilinije bi bilo otvoriti vazdušni koridor do Njemačke.
Ne razumijem otkud BiH u ovoj priči, migraciona ruta ne ide preko nas?

Ali, ako dođu i zatraže azil - trebalo bi ljude zbrinuti u skladu sa našim mogućnostima.
It_is_a_Leclerc

#4957 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Eto vas tamo, "najstabilnijih zemalja u regiji", pa se dogovarajte.

Da se mene pita - danas bi se zatvorili svi granični prelazi na sjeveru i sjeveroistoku BiH.

Ovo nije naš rat, ovo nije naše pitanje, i mi ga ne želimo rješavati.

Not welcome.
spreca

#4958 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by spreca »

y tandmand »

"Ovo nije naš rat". Zašto da bilo ko iz BiH na granici maltretira, zaustavlja izbjeglice. Bosanci ne bi trebali da glume Kape za račun EU, koja je i nas maltretirala viznim režimom. I dan danas nas svojom politikom getoizira. Ljudima treba pomoći u tranzitu kroz BiH, a šta će biti na Izačiću neka brine Hrvatska, članica EU.

:thumbup: ....samo ih sprovesti do SverCegovine....a dalje ce se snaci :mrgreen:[quote]
Last edited by spreca on 18/09/2015 14:34, edited 2 times in total.
zg1911

#4959 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

daddy-kool wrote:
Pravilinije bi bilo otvoriti vazdušni koridor do Njemačke.
Ne razumijem otkud BiH u ovoj priči, migraciona ruta ne ide preko nas?

Ali, ako dođu i zatraže azil - trebalo bi ljude zbrinuti u skladu sa našim mogućnostima.
ma glupo mi bilo vas, kao forumske domacine, izostavit ;)
LARVA

#4960 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LARVA »

mostar_0 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Haos u Hrvatskoj izmiče kontroli. Čuj - prevozit će ih do granice sa Mađarskom.Pa šta će onda, žalosna im majka ?! Pa njih ni Mađari ni Slovenci NEĆE PUSTITI u državu.

Sa druge strane, iz pozicije BiH ovo je dobar potez. Neka izbjeglice što više idu kroz Hrvatsku. To znači da će možda izostaviti BiH iz svoje rute.
Drugovi Milanovic i Ostojic ovo nisu predvidjeli :lol:
VLAK s oko 150 izbjeglica koji su slovenske vlasti u četvrtak bile zaustavile na granici s Hrvatskom krenuo je tijekom noći na zapad Slovenije, priopćila je slovenska policija a prenosi AFP.
U sabirnom centru za izbjeglice u Brežicama po službenim je podacima smješteno do sada 180 ljudi koji su tijekom noći ilegalno prešli granicu, ali ih po neslužbenim podacima ima već najmanje 500, objavila je Slovenska televizija čija je ekipa novinara na terenu oko Brežica.
Juliuscezar

#4961 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Juliuscezar »

zg1911 wrote:
Tomahawk11 wrote:
s bosnjacima dijele religiju a sa srbima gene. nije to malo. jest da arapi i turci nije isto al nama europljanima su svi oni isti. u hr se iz aviona vidi da je izbjeglica, u srbiji se lagano stope s lokalcima.
Geni, Adolf Hitler, Ante Pavelić like this
zg1911

#4962 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Da se mene pita - danas bi se zatvorili svi granični prelazi na sjeveru i sjeveroistoku BiH.

Not welcome.
ja se zajebavah. ali lijepo je vidit da neempaticnih govana ima i u bih a ne samo rh.

nije bio ni rat austrije, njemacke i svedske 91.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4963 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tomahawk11 »

zg1911 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne bih komentarisao ovo za Srbe, ne tice me se.
S Bosnjacima dijele religiju....interesantan stav.
Da dodju sutra neke izbjeglice iz Angole (pretpostavicu da budu katolici), gdje bi se lakse asimilirale, u Hrvatsku ili BiH?
breuer

#4964 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Gluposti forumaša koji piše pod nikom zg1911 dobijaju više pažnje no što ih zaslužuju. Nije to ni fašizam, već obijest.
It_is_a_Leclerc

#4965 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja sam empatičan. BiH izbjeglice dočekuje u kasarnama bez struje i vode. Ja ne želim da se ti ljudi pate tamo i da u pokušaju da se domognu granica (a ako ih odvedu u centre oko Sarajeva, pa ovi krenu pješice prema sjeveru) nalete na stotine kilometara kvadratnih pod minama, pa da imamo raskomadanu djecu po ulicama. To je empatija. Nije empatija ljude koji ne znaju nikako u kojoj su državi slati "dalje", a znaš da ih tamo "dalje" niko ne želi i da ih čeka zid na hrvatsko-mađarskoj granici.
zg1911

#4966 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

haha
moram priznat da nikom rijec fasizam nije draga kao bosancima :D
zg1911

#4967 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

Tomahawk11 wrote:
Da dodju sutra neke izbjeglice iz Angole (pretpostavicu da budu katolici), gdje bi se lakse asimilirale, u Hrvatsku ili BiH?
salio sam se. ne dijelim ljude
tandmand

#4968 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

Tomahawk11 wrote:Janezi ko i Madjari.
A eto izgleda i Poljaci im pariraju.
Slovaci su se davno ocitovali, mogu u isti kos.
Sada bi bilo zgodno da Rusija i Kina upozore EU na kršenje ljudskih prava i ograničavanje slobode medija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4969 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tomahawk11 »

zg1911 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Vec sam se bio pripremio da te napadnem. Nisam te dozivljavao kao nekog ko bi onakvu glupost izvalio. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#4970 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tomahawk11 »

tandmand wrote:
Tomahawk11 wrote:Janezi ko i Madjari.
A eto izgleda i Poljaci im pariraju.
Slovaci su se davno ocitovali, mogu u isti kos.
Sada bi bilo zgodno da Rusija i Kina upozore EU na kršenje ljudskih prava i ograničavanje slobode medija.
Jasta ce. Njih malo manje zaboli neka stvar od pobrojanih u mom postu.
zg1911

#4971 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

Tomahawk11 wrote:
zg1911 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Vec sam se bio pripremio da te napadnem. Nisam te dozivljavao kao nekog ko bi onakvu glupost izvalio. :)
:bih:
llull

#4972 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Pun mi je kofer hrvatske kulture, evropskih vrijednosti i slicno ... pokazali su da su ksenofobican narod prepun predrasuda.

Javno mjenje je pokazalo sta hrvati misle o nesrecnim migrantima, cuj vratiti u srbiju i BIH.
U Srbiji mozda ljudi nisu blagonaklono gledali na veliki broj tamnoputih islamskih migranata ali generalni stav drzave i nacije je bio da se pomogne unesrecenim ljudima, tako ce isto biti i u BiH sigurno. Bilo koji entitet da je u pitanju.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzo ... 42676.aspx

Kakav clanak
zanzakpizdolizije

#4973 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zanzakpizdolizije »

Kao prvo suosjećam sa svim tim ljudima koji bježe iz nestabilnih krajeva, ali mene zanimaju sljedeće stvari:
1. Zašto većinski muslimanske izbjeglice iz azije žele da sreću nađu u kršćanskim zemljama zapada?
2. Zašto sreću ne traže u zemljama koje po religiji, kulturi i sl.. imaju zajedničke strane sa tim izbjeglicama kao nprr: sve zemlje arabljanskog poluotoka u kojima se ne ratuje (S.Arabija, Katar, Kuvajt, Oman i sl.), Tađikistan, Uzbekistan, Kazakhstan - to su sve zemlje bogate naftom i prirodnim plinom i u njima nema ratnih dejstava, ili pak neka probaju u Indoneziju koja je isto islamska država sa lijepim standardom itd,..?
3. Zašto sreću traže u zemljama koje nastanjuju "nevjernici" ?
tututuuuu

#4974 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

It_is_a_Leclerc wrote:

Not welcome.

Hahaha, cuj ove legende. A do prije par strana si pisao o fasizmu i islamofobiji Hrvata, a ti bi vec zatvarao granice dok jos nisu ni poceli ulaziti u BiH. Nevjerovatno.
zg1911

#4975 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

nisi citirao najbitniji dio upisa. pocetak; "ja sam empatican..." hahaha
Locked