BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#4951 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

MTV wrote:Moderatori dodajte gore u anketu jos Go!free http://www.gofree.ba/
Spavaju iako se mora priznat da su nesto odradili. Trebali su spojit naslov i anketu one moje nastavak teme na ovu ako vec ovu nece da gase i ako su mogli. Nekako pismenije bilo po meni, i ne znam sto onu moju obrisase. Mogli su je zakljucat.

Imao sam mjerenje na Mtelu neta preko stika na toj mojoj temi u postu. Duplo losiji od Hala net. Ali opet moze i do mene biti da ne znam dobro to odradit ali mislim da dobro odradim ako se ne varam.
Sanjarko

#4952 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Zbog nevremena sinocnjeg u Zenici Halo internet ne radi. Valjda ce brzo kvar da otklone za par dana, ako ne propasti ce mi 2 Gb dokupljenog interneta.
Cupko_

#4953 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 09:52, edited 1 time in total.
purgatorio

#4954 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Cupko_ wrote:U Eronetu se uvodi nova !hej tarifa "!hej Slagalica" unutar koje će korisnici sami kombinirati broj minuta/SMS/MB i birati iznose koje oni žele. Između ostalog, 5GB interneta će koštati 15KM :)
Kada? detalji?
Cupko_

#4955 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 09:52, edited 1 time in total.
purgatorio

#4956 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Cupko_ wrote:
purgatorio wrote:
Cupko_ wrote:U Eronetu se uvodi nova !hej tarifa "!hej Slagalica" unutar koje će korisnici sami kombinirati broj minuta/SMS/MB i birati iznose koje oni žele. Između ostalog, 5GB interneta će koštati 15KM :)
Kada? detalji?
Uvodi se krajem mjeseca. Detalji će biti poznati uskoro, uglavnom korisnik odvojeno kupuje pakete koje će koristiti i može kupiti samo jedan, dva, ili svaki od njih. Moguće je kupiti i više paketa iz iste kategorije (2 puta različit ili isti paket interneta npr.), a trajanje svih paketa je 30 dana. Svaki mjesec se može mijenjati Slagalica i slagati novi paket po vlastitoj želji.

Uskoro će sve biti zvanično i na web stranici pa pratite :)
Koliko sam razumio, moći se kupiti ponovo isti paket prije isteka trajanja?

Jedini problem s !hej savrsena je što se mora čekati 30 dana da se ponovo aktivira bonus, ako ga potrošim prije.
realna do boli

#4957 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by realna do boli »

Bh telecom..tarifa midi 30km..
Prica 5h...izbili pretplatu..naplatili duzinu razgovora...85KM. Interneta 1gb. Prica sa naj brojem 0,09km. Prica prema svima 0,18 + PDV.

mtel..tarifa mojmix extra
Kazu...prica 3000minuta..50h, realno nema teorije da potrosis... prica sa naj brojem besplatna...4gb interneta...45,63km pretplata. Ova opcija bi mi odgovarala ako nema neka skrivena caka. 45 km i bez brige. Ipak duzina razgovora od 5h i 50h je ogromna razlika, i nemaju zakljucan drugi sim.
Nesto mi je ovo idealno u odnosu na Bhtelecom.
Naslovnica

#4959 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Naslovnica »

bumerangss wrote:
cicvaros wrote:
rovac13 wrote:I cicvaros reci nam onda sta treba zakljucit iz ovih tvojih tabela.
Koji od operatera nudi najvise i najbolje uz nize cijene :? :? :?

Vidim registrovao si se na forum radi tih tabela.
Mora da je tabela jako bitna vezano za temu.
činjenica je da bhtelekom i ultra nude najgore,

a onda ovisi šta tražiš
za internet trenutno je najbolji mtel jer nudi 5 GB za samo 11,7 KM i to uz flat na 128 kbps
spram npr. ultre koja za 10 KM nudi samo 1 GB bez flata !!!

za razgovore najbolji je GOfree jer je obračunska jedinica sekunda !!!
a cijena po minuti 0,15 KM spram ultre kod koje je cijena po minuti 0,20 !! a obračunska jedinica minuta
Ja sam trenutno na moj mini 15 ustvari je 17.55 KM mjesecni racun i to mi je uvezan u moj izbor pa imam gigu neta po punoj brzini i ja sam to potrosio do 17-og oktobra i sad se patim na 64 kbps :roll:

Memi je zanimljiv GOfree jer za 10 KM ima 3 G brzog neta a nakon toga je 128 kbps sto bi meni bilo sasvim dovoljno i jos par KM dopunim da imam za razgovor jer i sad mjesecno trosim po 3 do 4 KM na razgovore.
Drago mi je da je obracunska 1 sekunda jer kratko pricam.
Samo me zanima kakva je pokrivenost u Sarajevu, ima li nekih problema, da li se može dopuniti na svim trafikama...?
Ima li ko da koristo GOfree da mi napise svoja iskustva pa da se odlucim da li da predjem na to?
Nemaš 1Gb, nego imaš 500Mb.
Ona 2-3 mjeseca je bio nekakav promotivni period (davali dodatnih 500Mb).
Ja sam na istom paketu.
mirsek

#4960 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirsek »

Naslovnica wrote: Nemaš 1Gb, nego imaš 500Mb.
Ja sam na istom paketu.
Dobijes jos 500Mb kad uvezes sve telekom pakete iz domacinstva u Moj izbor paket.
Naslovnica

#4961 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Naslovnica »

mirsek wrote:
Ja sam na istom paketu.
Dobijes jos 500Mb kad uvezes sve telekom pakete iz domacinstva u Moj izbor paket.
Ali na samostalnom paketu mobilne telefonije, koji je 17.55KM - je 500Mb. O tome govorim. :)
Nisam išao na opciju uvezivanja paketa.
mirsek

#4962 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirsek »

Naslovnica wrote:
mirsek wrote:
Ja sam na istom paketu.
Ali na samostalnom paketu mobilne telefonije, koji je 17.55KM - je 500Mb. O tome govorim. :)
Nisam išao na opciju uvezivanja paketa.
Tacno ali on je napomenuo da je uvezan u Moj izbor i da zbog toga ima 1GB interneta, mozda ti je to promaklo.
Last edited by mirsek on 24/10/2017 15:46, edited 1 time in total.
Naslovnica

#4963 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Naslovnica »

Vjerovatno mi je promaknulo.
Poštujem i izvinjavam se.
:thumbup:
Cupko_

#4964 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

purgatorio wrote:
Cupko_ wrote:
purgatorio wrote:
Kada? detalji?
Uvodi se krajem mjeseca. Detalji će biti poznati uskoro, uglavnom korisnik odvojeno kupuje pakete koje će koristiti i može kupiti samo jedan, dva, ili svaki od njih. Moguće je kupiti i više paketa iz iste kategorije (2 puta različit ili isti paket interneta npr.), a trajanje svih paketa je 30 dana. Svaki mjesec se može mijenjati Slagalica i slagati novi paket po vlastitoj želji.

Uskoro će sve biti zvanično i na web stranici pa pratite :)
Koliko sam razumio, moći se kupiti ponovo isti paket prije isteka trajanja?

Jedini problem s !hej savrsena je što se mora čekati 30 dana da se ponovo aktivira bonus, ako ga potrošim prije.
Ne moraš čekati. Nakon što iskoristiš bilo koji od bonusa (minute/SMS/MB), pošalješ poruku Ne10 ili Ne20 (ovisno koju opciju koristiš, od 10 ili 20 KM) te se time svi bonusi obrišu i možeš aktivirati nove :)
Cupko_

#4965 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 09:50, edited 1 time in total.
Muuky

#4966 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Muuky »

Cupko_ wrote:Ups, još nešto - svi novi korisnici koji aktiviraju !hej start paket i korisnici drugih mobilnih mreža koji prijeđu na !hej i aktiviraju broj, mogu tijekom 12 mjeseci ostvarivati dupli iznos megabajta na aktivirane opcije sa internet prometom na Slagalici i Savršenoj tarifi.
To bi značilo da će se na ovoj dolazećoj tarifi Slagalica za 15 KM prvih 12 mjeseci dobijati 10 GB ukoliko se kupi novi !hej start paket ili prenese broj na !hej iz neke druge mreže :D
ovo mi nešto djeluje previše dobrooo ?
Jel ti problem malo pojasniti ? Šta bi mi bilo bolje i koje su opcije ? ako znaš

Npr ja sam trenutno na mini15 + moja tv 1GB neta
stim da nikad ne prelazim ovih 15 km + 2,50 PDV -17,50 svaki mjesec
probook

#4967 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

realna do boli wrote:Bh telecom..tarifa midi 30km..
Prica 5h...izbili pretplatu..naplatili duzinu razgovora...85KM. Interneta 1gb. Prica sa naj brojem 0,09km. Prica prema svima 0,18 + PDV.

mtel..tarifa mojmix extra
Kazu...prica 3000minuta..50h, realno nema teorije da potrosis... prica sa naj brojem besplatna...4gb interneta...45,63km pretplata. Ova opcija bi mi odgovarala ako nema neka skrivena caka. 45 km i bez brige. Ipak duzina razgovora od 5h i 50h je ogromna razlika, i nemaju zakljucan drugi sim.
Nesto mi je ovo idealno u odnosu na Bhtelecom.
Imam taj mix extra...to ti je to sto pise na sajtu...nema sanse da ja mogu potrositi...nisam nikada ni blizu pola potrosio od bonusa :D
Ali_G

#4968 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Midi 30 ima 3gb interneta, ili si ti potrosila samo gigu?
Ako puno pricas onda mtel paketi
Cupko_

#4969 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 11:47, edited 1 time in total.
escobar__

#4970 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Je l' ti radiš u Eronetu ili? Imao bih par pitanja za tebe. :lol:
Cupko_

#4971 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 11:47, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#4972 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

Cupko_ wrote:
escobar__ wrote:Je l' ti radiš u Eronetu ili? Imao bih par pitanja za tebe. :lol:
Recimo da sam dobro obaviješten :) pitaj šta god želiš u PP.
Aaa kontam. Radiš u OSA-i jel tako? :D hehehe
bumerangss

#4973 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Cupko_ wrote:
Muuky wrote:
Cupko_ wrote:Ups, još nešto - svi novi korisnici koji aktiviraju !hej start paket i korisnici drugih mobilnih mreža koji prijeđu na !hej i aktiviraju broj, mogu tijekom 12 mjeseci ostvarivati dupli iznos megabajta na aktivirane opcije sa internet prometom na Slagalici i Savršenoj tarifi.
To bi značilo da će se na ovoj dolazećoj tarifi Slagalica za 15 KM prvih 12 mjeseci dobijati 10 GB ukoliko se kupi novi !hej start paket ili prenese broj na !hej iz neke druge mreže :D
ovo mi nešto djeluje previše dobrooo ?
Jel ti problem malo pojasniti ? Šta bi mi bilo bolje i koje su opcije ? ako znaš

Npr ja sam trenutno na mini15 + moja tv 1GB neta
stim da nikad ne prelazim ovih 15 km + 2,50 PDV -17,50 svaki mjesec
U ponedjeljak će sve izaći zvanično pa će biti jasnije. Ovo što se tiče duplih MB će sigurno biti tako a ovo dole za slagalicu je moje neko logično razmišljanje pa vidit ćemo :)
Ja sam zvanicno odlucio preci sa Moj mini 15 tj 17,55 KM na GO free jer sam 17.10 potrošio jednu gigu brzog neta (uvezan u moj izbor sa moja tv) i patim se sve do sad na neupotrebljiva 64 kps a na razgovore potrosio samo 2,32 KM :roll: a ako bi dokupio dodatni net to bi mi se dodatno naplatilo i sto me je naljutilo prosli mjesec zvao firmu koja fizicki (alarm) obezbjedjuje objekte na cetverocifreni broj i to mi se dodatno naplatilo kao posebna usluga tj nije uslo u pretplatu :oops:

Isao sam u GOfree na Dobrinji i objasnili su mi da mogu prenijeti broj iz BHTelecoma, samo da od njih donesem papir da sam izmirio sve troškove. Dopunit cu 20 KM i odmah aktivirati 3G za 10 KM koje mi traju 30 dana sto je meni za fb i viber sasvim dovolljno a ako i potrošim koji dan ranije imat cu besplatni net spori ali opet duplo brži od BHTelekoma na 128 kbs
Obracunska je jedna sekunda sto meni odgovara jer su mi pozivi kratki. Iako je uspostava poziva 6 feninga to je opet ok.
Definitivno sam odlucio da cu to odraditi u ponedeljak, tri mjeseca cu izdržati kako god da bude a poslije cemo vidjeti ko šta nudi na tržištu povoljnije. Prošla su vremena kad sam gledao patriotizam, sad gledam samo svoj djep kao svi drugi
Cupko_

#4974 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

TESLA_EDISON wrote:
Cupko_ wrote:
escobar__ wrote:Je l' ti radiš u Eronetu ili? Imao bih par pitanja za tebe. :lol:
Baš tako :lol:
zrakomlat

#4975 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

TESLA_EDISON wrote:
Cupko_ wrote:
:lol:
Post Reply