Deblokada Sarajeva???

Post Reply
PM72

#4951 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nisam imao ništa protiv da se vojska nagradi radi ratnog plijena.Ljudi moja,nije šala zarobiti 5 tenkova i još 4 oklopa i uspješno ih dovesti na teritoriju pod kontrolom Prvog korpusa. :thumbup:
Na stranu što je tu učestvovala Druga viteška :kiss: ,specijalna i Lasta ali su tu bili i drugi pripadnici Armije,od bošnjačke do fočaka.Pa valjda su i oni zaslužili bar po kutiju cigara...to je bio najveći ratni plijen Armije BiH na području čitave države.
Što se tiče Labudova,kakvu su imali opremu ,logistiku i podršku - nisu učinili Bog zna šta.Nafurani nadobudni do bola,došli su u Sarajeva da za 5 minuta uzmu Šipcastu stijenu jer smo mi bili "pizde".Uzeli je jesu na 5 minuta ali su sletjeli na guzicama i više im nikad nije palo na pamet pa ponižavaju sarajevske borce.
Nekako s proljeća

#4952 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

Iz Sarajeva preko Dobrinje i tunela do Butmira i dalje...do Dujmovskih brda. Predhodno razbijena unutrašnja blokada (JNA i V kolona) , pa deblokirana Dobrinja i onda tunelom povezana slobodna teritorija grada sa ostalom tadašnjom slobodnom teritorijom.

Mislim da su ''Crni Labudovi'' imali vrlo uspješnu diverziju u aprilu 1992. nad avionima i helikopterima na aerodromu u Butmiru.
PM72

#4953 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote:Iz Sarajeva preko Dobrinje i tunela do Butmira i dalje...do Dujmovskih brda. Predhodno razbijena unutrašnja blokada (JNA i V kolona) , pa deblokirana Dobrinja i onda tunelom povezana slobodna teritorija grada sa ostalom tadašnjom slobodnom teritorijom.

Mislim da su ''Crni Labudovi'' imali vrlo uspješnu diverziju u aprilu 1992. nad avionima i helikopterima na aerodromu u Butmiru.
Bio bih ti zahvalan da nam pojasniš detalje te uspješne diverzije.(Nikad nisam čuo za tako nešto -što ne mora da znači da se nije desilo :D ) Mada sam ubjeđen da je to izmišljotina.
Nekako s proljeća

#4954 Re: Deblokada Sarajeva???

Ako uspijem naći konkretnijeg materijala u vezi tog događaja, javio bih se opet. Ono što je sigurno, jedan pripadnik ''Crnih Labudova'' je ušao u opkoljeno Sarajevo krajem 1992 ili početkom 1993., negdje na području Brusa u Starom Gradu. Koliko se sjećam Harun se zvao.
PM72

#4955 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote:Ako uspijem naći konkretnijeg materijala u vezi tog događaja, javio bih se opet. Ono što je sigurno, jedan pripadnik ''Crnih Labudova'' je ušao u opkoljeno Sarajevo krajem 1992 ili početkom 1993., negdje na području Brusa u Starom Gradu. Koliko se sjećam Harun se zvao.
Džaba tražiš jer se to nikad nije desilo.Kakvi labudovi,MIG-ovi i diverzija na butmirskom aerodromu.Ispuh'o mu Hase gume na pisti?

Drugi slučaj koji pominješ zaista se desio u decembru 1992 kad su u oparaciji Koverat snage sa Igmana krenule preko Crnog vrha na Trebević.Učestvovali momci iz Hercegovine,trnovljaci i još nekih jedinica sa Igmana.Došli su skoro do vrha Trebevića,približili se prvim srpskim kućama na Jasiku kad su navodno sreli neke srbe koji govore kako su srpske snage napravile zasjedu muslimanima pod tornjem.Nastalo je komešanje,uzmicanje,odustajanje,prošle glasine kako su zavaljeni i akcija je propala.Pošli nazad,neki zalutali,popucali se među sobom a mnogi su pronađeni mrtvi po snjegu...
Jedan od njih je ušao preko Jarčedola u grad i nabasao na našu liniji.Imao je sijač i 100 metaka...
high_volume

#4956 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by high_volume »

PM72 wrote:Što se tiče Labudova,kakvu su imali opremu ,logistiku i podršku - nisu učinili Bog zna šta. Nafurani nadobudni do bola,došli su u Sarajeva da za 5 minuta uzmu Šipcastu stijenu jer smo mi bili "pizde". Uzeli je jesu na 5 minuta ali su sletjeli na guzicama i više im nikad nije palo na pamet pa ponižavaju sarajevske borce.
:thumbup: :thumbup:
Tromblon

#4957 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Nekako s proljeća wrote:Iz Sarajeva preko Dobrinje i tunela do Butmira i dalje...do Dujmovskih brda. Predhodno razbijena unutrašnja blokada (JNA i V kolona) , pa deblokirana Dobrinja i onda tunelom povezana slobodna teritorija grada sa ostalom tadašnjom slobodnom teritorijom.

Ja sam ih vidio u aprilu 94 u Varešu. Naš napad bio planiran. Oni došli u kamionima crne uniforme, sijači, rpg, ose, pamovi. Naoružani i obučeni kao iz filmova. Za nas sarajevske borce u poderanim uniformama nestvarna slika.

Mi trebali napasti raskrsnicu ka Brgulama, a oni brdo iznad. Nisu metka opalili. Bilo im tvrdo kažu. Pa onda sa 3 strane udri po nama. Mi se vratili imali mrtvih ranjenih a oni jedu čokoladice zajebaju se. Od tad su mi oni crni kurac a ne labudovi.
Nekako s proljeća

#4958 Re: Deblokada Sarajeva???

Liči mi na pišanje uz vjetar a to nužno vodi zapišavanju, tukne al' za volje vam. Ako sami ne poštujete borce na istoj strani, onda je malo iluzorno očekivati da i vi lično budete poštovani za doprinos odbrani u ratu protiv Bosne, u užem smislu ratu protiv njenog glavnog grada.
Tromblon

#4959 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Nekako s proljeća wrote:Liči mi na pišanje uz vjetar a to nužno vodi zapišavanju, tukne al' za volje vam. Ako sami ne poštujete borce na istoj strani, onda je malo iluzorno očekivati da i vi lično budete poštovani za doprinos odbrani u ratu protiv Bosne, u užem smislu ratu protiv njenog glavnog grada.
Kad me neko ostavi na vjetrometini da poginem nemam nikakvo poštovanje za njega.
PM72

#4960 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote:Liči mi na pišanje uz vjetar a to nužno vodi zapišavanju, tukne al' za volje vam. Ako sami ne poštujete borce na istoj strani, onda je malo iluzorno očekivati da i vi lično budete poštovani za doprinos odbrani u ratu protiv Bosne, u užem smislu ratu protiv njenog glavnog grada.
Nećemo se lagati a meni ne moze pod kožu laž da su još i diverzije na butmirskom aerodromu pravili.To mogu prosipati omladini u SDA i praviti od sebe nedljude i borce ali meni,koji sam tu bio,vala ne mogu.Dosta mi je Bakirovog ranjavanja u turskoj seriji.
Dozer

#4961 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ne diraj Baketa, strasnog diverzanta :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4962 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

zar sumnjate u našeg Don Neonka i njegov doprinos obrani i zaštiti napačenih Prošnjaka?!

mala je ovo zemlja koliki ste vi izdajnici :!:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4963 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

sHo bi postovo one koji su isli za parama il komandircici koji su slavili uzimanje rovova u komandi to meso, jaja, baklave harmonika i pjevajka na stolu a ja ulazim sav mokar, blatnjav, po cigare i kruH da se onese ljudima da mogu odnjet kuci... u ovom ratu nismo svi isti iako smo bili na "istoj strani"...
Dozer

#4964 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

I onda, svi oni za to nagradjeni, odlikovani, zasluzni i ostale pm, nakon rata biznismeni, 'vaki, 'naki, a ti i slicni - rinaka za hou :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4965 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

pici wrote:

sHo bi postovo one koji su isli za parama il komandircici koji su slavili uzimanje rovova u komandi to meso, jaja, baklave harmonika i pjevajka na stolu a ja ulazim sav mokar, blatnjav, po cigare i kruH da se onese ljudima da mogu odnjet kuci... u ovom ratu nismo svi isti iako smo bili na "istoj strani"...
:kakoste: :thumbup:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4966 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

pici wrote:

jesi li bar malo oci napario prije nego sto si izasao?
pici

#4967 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

parappa wrote:
pici wrote:

vjeruj mi zaustavio sam dvojicu mojih iz voda da im ne saspu rafal... vratili se u pripremu i pokupili se, citava linija je ostala ne branjena al nismo qurcine, javili smo lokalnom stanovnistvu da se kupimo da se mogu organizovat i izac u rovove... pozvali nas u korpus i poslije natezanja i sa njima potpali pod njihovu direkt komandu i poslali nas na žuč... inace ovo je bilo u stabu lokalnog bataljona na breci... jesen 92
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4968 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

pici wrote:
parappa wrote:
pici wrote:
vjeruj mi zaustavio sam dvojicu mojih iz voda da im ne saspu rafal... vratili se u pripremu i pokupili se, citava linija je ostala ne branjena al nismo qurcine, javili smo lokalnom stanovnistvu da se kupimo da se mogu organizovat i izac u rovove... pozvali nas u korpus i poslije natezanja i sa njima potpali pod njihovu direkt komandu i poslali nas na žuč... inace ovo je bilo u stabu lokalnog bataljona na breci... jesen 92
nisu vas mogli bolje nagraditi

ma salim se za tu pjevaljku... znam sta je svasta bilo... pogotovo kurvaluka
doboj71

#4969 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by doboj71 »

Dozer wrote:I onda, svi oni za to nagradjeni, odlikovani, zasluzni i ostale pm, nakon rata biznismeni, 'vaki, 'naki, a ti i slicni - rinaka za hou :thumbup:
A ti se Muzafere kupaj.
pici

#4970 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

parappa wrote:
nisu vas mogli bolje nagraditi

ma salim se za tu pjevaljku... znam sta je svasta bilo... pogotovo kurvaluka
a dobar picic bio da nije bilo nje zarafalali bi mi one pedere :mrgreen:
TheMule

#4971 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by TheMule »

Ne znam te, pa necu da kazem nije tacno itd, ali tesko mi je povjerovati da ste zamalo zarafalali bilo koga. Mogu pretpostaviti da, kako vrijeme leti, mozak promjeni tacne detalje dogadjaja, pa ti se cini. Veca je vjerovatnoca da ste bili ljuti, ali ste se samo poklopili usima i otisli, a puske ostale nerapetirane.

Siguran sam da ima boraca koji sad govore da su zamalo zarafalali Juku, Celu...malo im je trebalo itd, ali k***c, lahko je sad lovacke pricati
90minut

#4972 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

TheMule wrote:Ne znam te, pa necu da kazem nije tacno itd, ali tesko mi je povjerovati da ste zamalo zarafalali bilo koga. Mogu pretpostaviti da, kako vrijeme leti, mozak promjeni tacne detalje dogadjaja, pa ti se cini. Veca je vjerovatnoca da ste bili ljuti, ali ste se samo poklopili usima i otisli, a puske ostale nerapetirane.

Siguran sam da ima boraca koji sad govore da su zamalo zarafalali Juku, Celu...malo im je trebalo itd, ali k***c, lahko je sad lovacke pricati

Zna se šta je skračenica za malo je falilo u svakoj sferi života.
pici

#4973 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

TheMule wrote:Ne znam te, pa necu da kazem nije tacno itd, ali tesko mi je povjerovati da ste zamalo zarafalali bilo koga. Mogu pretpostaviti da, kako vrijeme leti, mozak promjeni tacne detalje dogadjaja, pa ti se cini. Veca je vjerovatnoca da ste bili ljuti, ali ste se samo poklopili usima i otisli, a puske ostale nerapetirane.

ovo nije lovacka... istina jedan kroz jedan... bilo je budala u mom vodu to su momci koji su prosli sito i reseto, ranjavani izgubili svoje bliznje itd, ja hvala bogu sam bio priseban i ono sto sam vidio kod doticnih je bio strah, ovi momci bi ih pobili i da jos bude gore kad smo se vratili i rekli sta je upitanje jer nismo sljedovanje ni hljeba ni cigara dobili par dana, to su se bombe nabacile naoruzalo i spremno da ih idu dole kasapit... rafalali to bi bilo po plafonu al ne znas nikad kome crna minuta dodje u tom trenutku, kad krene pucanje nema nazad to se puca da ti je brat rodjeni na drugoj strani, ovo govorim ozbiljno jer i sam sam bio u slicnim situacijama... cak dvojica momaka iz mog voda (necu nikoga imenovat) su u jednom vremenu kad je bio obracun sa cacom i celom, drzali taoce u romanijskoj a do juce smo bili skupa, bacili su bombu gdje je poginula zena(majka od Hamida koji lezi u velikom parku) nemoj te me tjerat da pisem ovakve stvari, zelim da to zaboravim... rat je pogana stvar vjerujte mi...

volio bi da je lovacka
Tromblon

#4974 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Ne znaju mnogi šta je crna minuta kad dođe čovjeku.
90minut

#4975 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Dakle ne znam o cemu prica pici tacno i koga spominje i koja je priča u pitanju, al' šta god da je ocigledno je da je razum prevladao i da crne minute ne postoje..Te crne minute da bi se aktivirale mora ti baš nekog bliznjeg ubiti ili nešto mu baš loše napraviti sve ostalo je šuplja.

Hiljade i hiljade vojnika i svi imali crne minute i niti jednom nije došlo da rokne nit Juku nit Celu nit Cacu pusti ba šuplje priče ponavljam zna se šta je skracenica za ono " malo mi falilo "..
Post Reply