Gdje si vidio "civilno drustvo" u ovome sto se desava? Izuzev Banja Luke, ja ne upratih nigdje.Chmoljo wrote:sve si rekao.Chisum wrote:Slusam ove politicare i ne mogu da vjerujem...![]()
Uhljebljeni, potkozeni i vec 20 godina siti i zadovoljni, minderasi se cude sto im omladina pali, rusi, i neartikulisano divlja?![]()
Ista ona omladina koju su dresirali i odgajali da gladnih stomaka, uz live prijenose bogatih iftarskih trpeza, slusaju pridike kriminalaca i podrumasa poput Bakira i bezbroj raznih Brankovica, o moralu,o obrazu i postenju... ista ona omladina ciji ocevi, krezavi, bolesni, gladni, ponizeni i postidjeni, vec dvadeset godina ko aveti lunjaju okolo, mrmljajuci sebi u bradu - "Za sta smo se borili?", dok im ovi sa mindera porucuju da je sve ok i da "ne bi sjala ovako jako..."... ista ona omladina cije ce interese i buducnost sutra "braniti" drolja SDPederska, na koljenima, zvana Zlatko Lagumdzija, koja cak i onom laktaskom kmetu tepa kad mu se obraca, i ni malo se ne sali... omladina koja vec dvadeset godina svjedoci kako povratnici u zlocin bivaju oslobodjeni prije nego ih i uhapse... omladina o zdravlju brine SDA-ov eksperiment, klinicki retardirani Esad Radeljas... i tako dalje, i tako dalje...
Cude se sto sa takvima nisu mogli zavrsiti nigdje drugo nego u haosu i paljevini? Prije ili kasnine...
Ako, ako...
To su i njihova djeca. Nikoga drugog.
Zao mi je samo sto danas nisu gorile kuce i imovina ovog sljama koji je do svega ovoga doveo, krvavu im majku jebem, i grobove u koje ce leci.
Ali najjaci su mi oni frontalni kokuzi iz RS-a... pasu radich oko kuce i, satro, likuju...![]()
Ovo kod nas su telad, ali kakva su oni jadovani, to nema na mapi. Laktashki ceribasha ih je bas postrojio, meda ne mogu.
samo ostaje pitanje: koja fajda?
ko što mi je k...ufer majmuna, tako mi je i pun jalovih pokušaja civilnog društva da se izbori za neku kategoriju. bilo koju.
ako će sutra biti bolje, halal im svaki molotovljev. ali ja što čuh po ovim izjavama Alijinog i Salkinog malog... slabo se ta percepcija promijenila... slabo...
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Breathless
#4951 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
julisiz es grant
#4952 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Boli ga kurac za BiH...nego se boji da se ne prelije u "bolji dio BiH".StupskaBitanga wrote:ja sam u šoku![]()
![]()
![]()
U cilju očuvanja stabilnosti Republike Srpske...
Aleksandar Vučić pozvao na sastanak Dodika i Bosića zbog krize u BiH
Neće, ne bojim se.
- Kal El
#4953 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da su bili pametniji, ne bi dozvolili da huligani pale zgrade, nego bi narod zauzeo i uspostavio privremenu vlast!
Sent from my LT26i using Tapatalk
Sent from my LT26i using Tapatalk
Last edited by Kal El on 07/02/2014 21:44, edited 1 time in total.
- seln
#4954 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To sam postavio na pocetku teme i, bogami, moram priznati, bilo je zanimljivo...
Uhvatio momke revolucionarni svrab..."ubij, zakolji, da arhiva ne postoji"
Kako neko napisa, sta ce arhiva ako nemam posao.
Apsolutno se slazem. Sta ce nam arhiva, katastar, maticne knjige, gruntovnica...nije to za svakoga.
Ne znam ko je od mladih revolucionara citao Selimovica ili Dervisa Susica (ili su, po danasnjem adetu, sazetak lektire prepisali sa interneta).
Tamo je vec lijepo opisano kako u Bosni ide revolucija, vec vijekovima isto:
gladna i nezadovoljna raja izadje na ulicu, pridruzi se par jalijasa, pa pocinje orgija paljevine i razbijanja, a bogami bude i pokoji mrtvak.
Kada se ispuca bijes, svi se otrijezne, kao poslije pijanstva, i pognutih glava zure kucama, moleci boga da ih vlast ne upita gdje su bili i sta su radili.
Nista konkretni zahtjevi, nista ciljevi...i tako do sljedece orgije nasilja.
Ponekad revolucija pojede svoju djecu. Danas su "djeca" pojela revoluciju.
Bon appetit!
-
Itakoto
#4955 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Zalost.julisiz es grant wrote:I ja im od sebe želim isto....moj život, moj posao, moju platu...bujrum!plain vanilla wrote:neka ti dragi Bog da istu sudbinu kao meni, da lako nadjes posao kao ja, da cijeli zivot uzivas kao ja...i da imas slobodnog vremena koliko i janeregistrovani wrote: ne obraćaj pažnju, ona je samo jedno birokratsko piskaralo koje povazdan struže guzovima u fotelji i ima povazdan vremena za forum..a plata ide, ima se..a možda se sutra nema,jbga s pravom zabrinuta...
-
StupskaBitanga
#4956 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Eno Aleksandra P. Vrši sahranu SDP na Atv
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4957 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
civilno društvo ili građane, trebah dopisati... brzina jbg.Breathless wrote:
Gdje si vidio "civilno drustvo" u ovome sto se desava? Izuzev Banja Luke, ja ne upratih nigdje.
ovo su vjerovatno jedini zapaženiji protesti bez prisustva neke NVO.
- don vito
#4958 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovako otprilike rezonuju ovi uhljupi sa drzavne sise.
Sta se bune ovi radnici po Tuzli, firme su im privatizovane, trzisno posluju, kapitalizam, frka-trka, slabi proizvodi, nemaju trziste, kako ce imati plate.
Ali zato nema sansi da uhljup na slican nacin – dakle "trzisno i kapitalisticki" – pocne analizirati svoj rad, radno mjesto, koliko doprinosi a koliko uzima od zajednice kroz budzet.
Kakav nacionalizam, ja vec nekoliko godina govorim da u BiH funkcioniraju dva paralelna svijeta medju kojima je sukob bio neizbjezan:
1. kapitalizam i trzisna privreda realnog sektora (plata prema zaradjenom i ostvarenom, sta ostane kad se plate svi nameti budzetlijama)
2. socijalizam javnog sektora (radio ne radio, svira radio, kad prestane svirati imaju porezi, akcize, MMF)
Sta se bune ovi radnici po Tuzli, firme su im privatizovane, trzisno posluju, kapitalizam, frka-trka, slabi proizvodi, nemaju trziste, kako ce imati plate.
Ali zato nema sansi da uhljup na slican nacin – dakle "trzisno i kapitalisticki" – pocne analizirati svoj rad, radno mjesto, koliko doprinosi a koliko uzima od zajednice kroz budzet.
Kakav nacionalizam, ja vec nekoliko godina govorim da u BiH funkcioniraju dva paralelna svijeta medju kojima je sukob bio neizbjezan:
1. kapitalizam i trzisna privreda realnog sektora (plata prema zaradjenom i ostvarenom, sta ostane kad se plate svi nameti budzetlijama)
2. socijalizam javnog sektora (radio ne radio, svira radio, kad prestane svirati imaju porezi, akcize, MMF)
-
Saffett
#4959 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Al se uvlaci mater mu hebemDanguba wrote:suzu da pustis
Radončić: Na ulicama su bila djeca čiji roditelji nemaju hljeba
- Paranoid
#4960 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Madjarica iz akcionih filmova u akciji..StupskaBitanga wrote:Eno Aleksandra P. Vrši sahranu SDP na Atv
-
PIMP-Meister-2000
#4961 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Objasnio kralj!
-
julisiz es grant
#4962 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Upravo tako...sve kao iz "Kaimije" i "Seljačke jadikovke".seln wrote:![]()
To sam postavio na pocetku teme i, bogami, moram priznati, bilo je zanimljivo...
Uhvatio momke revolucionarni svrab..."ubij, zakolji, da arhiva ne postoji"
Kako neko napisa, sta ce arhiva ako nemam posao.
Apsolutno se slazem. Sta ce nam arhiva, katastar, maticne knjige, gruntovnica...nije to za svakoga.
Ne znam ko je od mladih revolucionara citao Selimovica ili Dervisa Susica (ili su, po danasnjem adetu, sazetak lektire prepisali sa interneta).
Tamo je vec lijepo opisano kako u Bosni ide revolucija, vec vijekovima isto:
gladna i nezadovoljna raja izadje na ulicu, pridruzi se par jalijasa, pa pocinje orgija paljevine i razbijanja, a bogami bude i pokoji mrtvak.
Kada se ispuca bijes, svi se otrijezne, kao poslije pijanstva, i pognutih glava zure kucama, moleci boga da ih vlast ne upita gdje su bili i sta su radili.
Nista konkretni zahtjevi, nista ciljevi...i tako do sljedece orgije nasilja.
Ponekad revolucija pojede svoju djecu. Danas su "djeca" pojela revoluciju.
Bon appetit!
Ali ko će Derviša čitati...ta će Derviš (i Sušić i Ahmed Nurudin).
- tataćusak
-
Great Cornholio
#4964 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Budžetski korisnici su živjeli iznad svojih mogućnosti, osladilo im se da se foliraju svojim novim autimax_lecter wrote:
nije mi jasno zasto smo mi zaposleni za sve krivi ???
(za koja su se zadužili do guše) pred sirotinjom koja je radila kod "gazde", htjela i ta sirotinja da i njima bude tako, krenula za navodnim "revolucionarima", a na kraju se desilo ono što sam pretpostavio da će se desiti ( i zbog toga nisam htio da učestvujem u "revoluciji"), da će biti rezultat ove "revolucije" biti "Tresla se gora, rodio se miš".
- Kemal Malovčić
#4965 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Narode prekini sa nasiljem i napusti mjesto događaja.
- Opetja033
#4966 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Po nekim informacijama Poljine su prepune policajaca,na stotine njih. Niko ne moze prici. NEPROVJERENA info.
- Kinaski
#4967 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jel bila ova

- Kinaski
#4968 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jel bila ova

-
LSD
#4969 Re: Demonstracije u Tuzli
Boga ti, otkud ti znaš da nisu marginalci i socijalni slucajevishalla wrote:Ali NISU, kontas li ti to, nisu palili ljudi koji su stvarno socijalni slucajevi...LSD wrote:shalla wrote:Kako citam koji komentar ispade da SVI koji smo zaposleni ili imamo stelu ili nam je neko u stranci ili su nas mama i tata pogurali
Tata prije rata radio u Unisu, bio u vojsci i '96 nogiran i poslije se vise nikad nije zaposlio, mama prije rata radila u trgovini, poslije rata u trafici, sad je CAK dogurala do sekretarice u jednoj privatnoj firmi. Punac prije rata radio u Feroelektru gdje su ga nesto jebali za staz i sad ima strasnu penziju od 379 KM, punica citav zivot bila domacica, nijedno od njih cetvero nikad ni minute nije bilo u nekoj stranci...
Kako, ali kako se i ja i zena zaposlismo (hvala dragom Bogu) sa ovakvim backgroundom?
Mislim ono, znam ja prvi da je jebena situacija, dosta ljudi je na rubu egzistencije ali generalizovati i trpati sve u isti kos je nidje veze... Ja mozda grijesim al ja ne vidim razliku izmedju onih sto su zapalili Zetru, Vijecnicu ili Grbavicu i ovih sto su danas palili
I glupi su vam argumenti da su ovo danas radili ljudi koji su ostali bez posla, koje je firma izvarala, koji su na birou i sl. Odgovorno tvrdim da bi 90% tih ljudi na pitanje jel ovo rjesenje, paliti i rusiti, odgovorilo negativno...
Sent from my HTC One
![]()
kako grozno izjednacavanje i generalizovanje
zna se odlicno ko je zapalio Zetru,Grbavicu, Vijecnicu itd - zlocinci i zlikovci koji su planirali da unište Sarajevo, koji su ga držali pod opsadom skoro 4 godine, bez vode, bez struje, bez plina.
Isto tako se zna, ko je danas palio zgradu Kontona....isfrustrirani marginalci, ljudi bez buducnosti, nezadovoljna omladina, direktni PRODUKT TE ISTE VLASTI koja vampirski 20 godina pije krv narodu, i sad im se samo vratilo kao bumerang......dakle u pitanju su sasvim drugaciji motivi i razlozi.
Stavljati znak jednakosti između palitelja Zetre (Vijecnice,Grbavice, whatever)- sa jedne strane i današnji piromana je krajnji neukus i bezobrazluk.
To mi smeta, sto su svi ovi koji su danas pravili sranje (ne mislim na ljude koji su bili tu bez kamenjanja ili paljenja) maloumni da skontaju da to ne vodi nicemu i da ce ova govna na vlasti sve to okrenuti u svoju korist (a vec su poceli)... To je brate crnjak, sto ce se od necega sto je trebalo da ima konkretan i dobar cilj samo napraviti kontraefekat, bice sjasi murta da uzjase kurta, isti kurac. A onda ce reci "e vidis, htjeli smo odvojiti 10 miliona u program za zaposljavanje ali ne moze, sad moramo tim parama renovirati zgrade" e tek ce onda al u kurcu zaposliti ti "isfrustrirani marginalci" kako ih ti nazva...
Sent from my HTC One
došli onako iz zayebancije se šibati sa policijom citav dan i paliti državne institucije?' neletilo im , jelde
jesi li ti svjestan da današnji narod (pa makar oni bili i malodobnici, narkomani, lopovi , zadnji ološ) - direktna posljedica i produkt 20-godišnje vlasti
pa to su njihova djeca, njihova zaostavština, direktna njihova odgovornost....napravili su od njih društvene parazite, ljude bez perspektive i danas su ti paraziti poceli paliti i vracati državi dugove
malo razmisli o cemu pišem i nemoj pogrešno adresirati stvari
Last edited by LSD on 07/02/2014 21:47, edited 1 time in total.
-
lajk
#4970 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kemal Malovčić wrote:Narode prekini sa nasiljem i napusti mjesto događaja.
-
StupskaBitanga
#4971 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hayat je na SDP sisitataćusak wrote:počO ZMBT
- armin071
#4972 Re: AW: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Znači sutra su vile na redu.Opetja033 wrote:Po nekim informacijama Poljine su prepune policajaca,na stotine njih. Niko ne moze prici. NEPROVJERENA info.
- Edin H.
#4973 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ima li danas sumnjivih, velikih bankovnih transakcija u Svicarsku? 
-
julisiz es grant
#4974 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bi l' je ko taj s avatara?Kinaski wrote:Jel bila ova
- charrrmed