Ima li dalje u planu,kakav projekat za cestu ,od Juzne longitudinale,do recimo Suda Bih,do Svrakina,pa i dalje?johntra wrote:Posljednja tri dana se ne radi na kružnom ništa, vjerovatno je tako bilo i čitavu ovu heftu, zbog velikih minusa...danas krpe rupe na ovim obilaznim putevima i rade malo na izgradnji tunela..
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Sociolog
#4951 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- JavierBosnia
#4952 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ima do Dobrinje, al sad u kojem vremenskom periodu gledamo..Sociolog wrote:Ima li dalje u planu,kakav projekat za cestu ,od Juzne longitudinale,do recimo Suda Bih,do Svrakina,pa i dalje?johntra wrote:Posljednja tri dana se ne radi na kružnom ništa, vjerovatno je tako bilo i čitavu ovu heftu, zbog velikih minusa...danas krpe rupe na ovim obilaznim putevima i rade malo na izgradnji tunela..
Ako gledamo mozda sljedecu dionicu, ne znam hoce li ova sad ici do Bosmala, jer je "otvoren put" do njega, odnosno do one kuce prije.
Onda vjerujem da bi naredna dionica bila Bosmal- most na Aneksu
- manekenka u penziji
#4953 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jutros su upalili mašine, sad ce ih do podne zagrijavati, pa ide pauza za ručak, utom će i puno kiše napadati da ne mogu raditi, taman mogu kuci ići.johntra wrote:Posljednja tri dana se ne radi na kružnom ništa, vjerovatno je tako bilo i čitavu ovu heftu, zbog velikih minusa...danas krpe rupe na ovim obilaznim putevima i rade malo na izgradnji tunela..
- Thorgerson
#4954 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma nesto sumnjam da ovi imaju projekat bas uradjen do Dobrinje? Tacnije bi bilo do Vojnickog. Jer juzna prolazi kroz Svrakino dalje izmedju Mojmila i Alipasinog prema Domu zdravlja Saraj polje i onda dalje bi trebala da ide skroz do zapadnog prilaza gradu na Ilidzi. Ima idejni onaj projekat, gdje su ucrtane planirane saobracajnice.JavierBosnia wrote:Pa ima do Dobrinje, al sad u kojem vremenskom periodu gledamo..Sociolog wrote:Ima li dalje u planu,kakav projekat za cestu ,od Juzne longitudinale,do recimo Suda Bih,do Svrakina,pa i dalje?johntra wrote:Posljednja tri dana se ne radi na kružnom ništa, vjerovatno je tako bilo i čitavu ovu heftu, zbog velikih minusa...danas krpe rupe na ovim obilaznim putevima i rade malo na izgradnji tunela..
Ako gledamo mozda sljedecu dionicu, ne znam hoce li ova sad ici do Bosmala, jer je "otvoren put" do njega, odnosno do one kuce prije.
Onda vjerujem da bi naredna dionica bila Bosmal- most na Aneksu
S obzirom da na "brzinu" gradnje u donekle uređenoj trasi (npr. OHR - Vraca je trebalo samo siriti cestu, zamjeniti instalacije i staviti nove stube za trole). Pa i na ovom dijelu sada, jedini problem koliko znam je bilo ovo kliziste - ovaj kruzni tok sa ovim tunelima, eto...recimo da je i to nesto komplikovano za napraviti.
Ali nekako mi se cini da je citava ova trasa od OHR do Pekare AS relativno cista, da nije bilo nekih problema oko eksproprijacije, ili barrem ja nisam upoznat. Ali sada dalje prema Svrakinom, koliko vidim ima dosta objekata i vecina mislim da je legalna, dakle u pitanju su stare kuce izgradjene prije bilo kakvih idejnih rjesenja o juznoj long - sto znaci da te ljude moras isplati i za zemlju, za objekat. E to ce da bude zanimljivo, i boga pitaj koliko ce trajati. Jedino ako se nije o tome vec mislilo i da su objekti vec otkupljeni itd? Mada cisto sumnjam.
A kuce pored ceste, tu ce ljudi da traze milione.
- So What!
#4955 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bila je autopraona, pa onda ona kafana Neri, legendarni Pilići, ovako par usputnih objekata.Thorgerson wrote: Ma nesto sumnjam da ovi imaju projekat bas uradjen do Dobrinje? Tacnije bi bilo do Vojnickog. Jer juzna prolazi kroz Svrakino dalje izmedju Mojmila i Alipasinog prema Domu zdravlja Saraj polje i onda dalje bi trebala da ide skroz do zapadnog prilaza gradu na Ilidzi. Ima idejni onaj projekat, gdje su ucrtane planirane saobracajnice.
S obzirom da na "brzinu" gradnje u donekle uređenoj trasi (npr. OHR - Vraca je trebalo samo siriti cestu, zamjeniti instalacije i staviti nove stube za trole). Pa i na ovom dijelu sada, jedini problem koliko znam je bilo ovo kliziste - ovaj kruzni tok sa ovim tunelima, eto...recimo da je i to nesto komplikovano za napraviti.
Ali nekako mi se cini da je citava ova trasa od OHR do Pekare AS relativno cista, da nije bilo nekih problema oko eksproprijacije, ili barrem ja nisam upoznat. Ali sada dalje prema Svrakinom, koliko vidim ima dosta objekata i vecina mislim da je legalna, dakle u pitanju su stare kuce izgradjene prije bilo kakvih idejnih rjesenja o juznoj long - sto znaci da te ljude moras isplati i za zemlju, za objekat. E to ce da bude zanimljivo, i boga pitaj koliko ce trajati. Jedino ako se nije o tome vec mislilo i da su objekti vec otkupljeni itd? Mada cisto sumnjam.
A kuce pored ceste, tu ce ljudi da traze milione.
Mislim da će se svesti relativno na isto, jer ima tu zasigurno i ilegalaca.
S druge strane, na Aneksu ima most, dakle još jedan most bi išao, par kružnih tokova zasigurno, a do Vojničkog do kada bi došlo, skupa sa X transverzalom i novoizgrađenom A transverzalom, imali bi 2x2 saobraćajnicu, maltene od aerodroma do Skenderije, dvije paralelne gradske magistrale.
- Thorgerson
#4956 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam, ja nekako kako gledam ovu mapu...ovaj dio Aneks i Svrakino bas ima dosta kuca, a onako ako se ne varam u pitanju su starije kuce, sto vjerovatno znaci da ljudi imaju neke dozvole. Npr da je ova zgrada u Grbavickoj izgradjena, a da nije bilo planova o tacnoj trasi juzne. A ove kuce pojedine su starije od te zgrade. Pa ti sad vidi. Naravno, moguce je da ima i ilegalaca...ali eto onako, laicki gledam, jer cim vidim stariju kucu, obicno je u pitanju legalan objekat, davno izgradjen koji ima sve dozvole.So What! wrote:
Bila je autopraona, pa onda ona kafana Neri, legendarni Pilići, ovako par usputnih objekata.
Mislim da će se svesti relativno na isto, jer ima tu zasigurno i ilegalaca.
S druge strane, na Aneksu ima most, dakle još jedan most bi išao, par kružnih tokova zasigurno, a do Vojničkog do kada bi došlo, skupa sa X transverzalom i novoizgrađenom A transverzalom, imali bi 2x2 saobraćajnicu, maltene od aerodroma do Skenderije, dvije paralelne gradske magistrale.
Tako da ovaj dio je nista, ja koliko znam ni s kim nije bilo problema. Kad su se dobila sredstva, krenulo se u izgradnju. Pa i kafana Neri koja je dugo stajala odmah je sklonjena kada je doslo vrijeme za to.
Npr. kuca Ivazovica, e to je bio problem. I jos jeste, jer onaj dio dole jos mi se ne cini uredjen i sredjen - nedostaje i dalje ograda na jednom dijelu.
- Logovan
#4957 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Južna longitudinala:
PHOTO UPDATE - 03.03.2018.
http://sa-c.net/projects/infrastructure ... ajevo.html
- So What!
#4958 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima sigurno i starijih kuća, ali opet po meni je mnogo lakše ukloniti kuću nego zgradu, a teško da će dobiti po milion za kuću i zemljište, pogotovo jer u onom dijelu grada, kuće i nisu nešto ugledne.Thorgerson wrote: Ne znam, ja nekako kako gledam ovu mapu...ovaj dio Aneks i Svrakino bas ima dosta kuca, a onako ako se ne varam u pitanju su starije kuce, sto vjerovatno znaci da ljudi imaju neke dozvole. Npr da je ova zgrada u Grbavickoj izgradjena, a da nije bilo planova o tacnoj trasi juzne. A ove kuce pojedine su starije od te zgrade. Pa ti sad vidi. Naravno, moguce je da ima i ilegalaca...ali eto onako, laicki gledam, jer cim vidim stariju kucu, obicno je u pitanju legalan objekat, davno izgradjen koji ima sve dozvole.
Tako da ovaj dio je nista, ja koliko znam ni s kim nije bilo problema. Kad su se dobila sredstva, krenulo se u izgradnju. Pa i kafana Neri koja je dugo stajala odmah je sklonjena kada je doslo vrijeme za to.
Npr. kuca Ivazovica, e to je bio problem. I jos jeste, jer onaj dio dole jos mi se ne cini uredjen i sredjen - nedostaje i dalje ograda na jednom dijelu.
-
BadBoy
#4959 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ispravio bih te samo u ovom dijelu, jer starije kuće su čak i vjerovatnije izgrađene bez dozvola iz jednog prostog razloga: tad se na to nije toliko pazilo...Thorgerson wrote: Ne znam, ja nekako kako gledam ovu mapu...ovaj dio Aneks i Svrakino bas ima dosta kuca, a onako ako se ne varam u pitanju su starije kuce, sto vjerovatno znaci da ljudi imaju neke dozvole. Npr da je ova zgrada u Grbavickoj izgradjena, a da nije bilo planova o tacnoj trasi juzne. A ove kuce pojedine su starije od te zgrade. Pa ti sad vidi. Naravno, moguce je da ima i ilegalaca...ali eto onako, laicki gledam, jer cim vidim stariju kucu, obicno je u pitanju legalan objekat, davno izgradjen koji ima sve dozvole.
Ne kažem da su svi, ali tako se to prije radilo, pogotovo ako su kuće baš starije (tj. ako je na tom istom mjestu postojala kuća više od 60 godina kao što je slučaj sa npr. Starim Gradom).
- So What!
#4960 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja Južne longitudinale - 06. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)

- So What!
#4961 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja Južne longitudinale - 07. 03. 2018. @ AnelZ (SSC)

-
noviclan
#4962 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ima li ko kakvih informacija kada ce krenuti asfaltirati oko ovog krutnog toka ubi ova prasina je8em im sveLogovan wrote:Južna longitudinala:
- amar1994
#4963 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nista prije oktobra

- problemnatravunu
-
neki
#4965 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Obzirom da je direktor direkcije za ceste u zatvoru, a premijer i vlada kantona pred smjenom, mislim da od završetka u Maju nema nista 
- karanana
#4966 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam kakve bi to veze imalo sa radovima. Pa nije direktor mjeso cement a ministri kopali podputnik.
Ali kod nas su to vazda bila legitimna opravdanja i vadjenja. Uvijek je nadlezan i kriv neko drugi, uvijek se ceka neki potpis nekog koga nema....
Ali kod nas su to vazda bila legitimna opravdanja i vadjenja. Uvijek je nadlezan i kriv neko drugi, uvijek se ceka neki potpis nekog koga nema....
- JavierBosnia
#4967 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za 15 dana bi trebali linije iscrtavati i zasadjivati cvijece na kruznom, ali ne, treba njima 4-5 puta vise kao za sve
Pa sta sad kuckaju one tunelcice jos. Nesposobnjakovici, je** ja onog sto ih brani
Pa sta sad kuckaju one tunelcice jos. Nesposobnjakovici, je** ja onog sto ih brani
-
elk
#4968 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa koliko je onaj kruzni na dobrinji bio raskopan prije 2 godine.citavo ljeto,prasica i habanje auta.i onda treba da se kao upisam od srece kad ovo zavrse,nabijem ih na 900 metara 900 puta.
- Logovan
#4969 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fakat nevjerovatno kako sporo rade.
Razumijem da su morali zaustavljati radove što zbog Grasa, što zbog vodovoda i slično, ali opet baš nekako sporo.
Kada će završiti one tunele Bog im pomog'o?
Razumijem da su morali zaustavljati radove što zbog Grasa, što zbog vodovoda i slično, ali opet baš nekako sporo.
- amar1994
#4970 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ma jebi im mater ba , necu ni vozit tuda i kad zavrse , nek idu u pm skupa sa vladajucom strankomLogovan wrote:Fakat nevjerovatno kako sporo rade.![]()
Razumijem da su morali zaustavljati radove što zbog Grasa, što zbog vodovoda i slično, ali opet baš nekako sporo.Kada će završiti one tunele Bog im pomog'o?
takodje uzivam u kraterima oko stadiona Koseva , Bolncikom i H.Kajtaza
- Logovan
#4971 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Također.amar1994 wrote:
takodje uzivam u kraterima oko stadiona Koseva , Bolncikom i H.Kajtaza
Tamo kod stadiona AFH, tačnije iza zapadne tribine, ima jedna fina rupa, stoji godinama i godinama, a niko ništa da poduzme. Asfalt propao. Par puta sam vidio kako su pojedinci oštetili svoja auta prelazeći preko rupe. Mislim nije ni čudno, teško je primijetiti rupu. Da ne govorim o rupama koje su ostavili stručnjaci iz vodovoda. Jednu su sredili, iako im je trebalo dugo vremena, a ona druga i dalje stoji, lijepa za oštetiti auto.
Odeš u ulicu H. Kajtaza i praviš slalome.
- amar1994
#4972 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Veleslalom stanica-velesici , i onda ti dodje frljo i prica kako ulazu u puteve al se ne primjetiLogovan wrote:Također.amar1994 wrote:
takodje uzivam u kraterima oko stadiona Koseva , Bolncikom i H.Kajtaza![]()
Tamo kod stadiona AFH, tačnije iza zapadne tribine, ima jedna fina rupa, stoji godinama i godinama, a niko ništa da poduzme. Asfalt propao. Par puta sam vidio kako su pojedinci oštetili svoja auta prelazeći preko rupe. Mislim nije ni čudno, teško je primijetiti rupu. Da ne govorim o rupama koje su ostavili stručnjaci iz vodovoda. Jednu su sredili, iako im je trebalo dugo vremena, a ona druga i dalje stoji, lijepa za oštetiti auto.
Odeš u ulicu H. Kajtaza i praviš slalome.
-
neki
#4973 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije mjesao cement ali je potpisivao fakture za isplatu izvođaču po mjesečnim situacijama...karanana wrote:Ne znam kakve bi to veze imalo sa radovima. Pa nije direktor mjeso cement a ministri kopali podputnik.
Sad kad ga nema a već je stigla februarska situacija, naplata izvedenih radova ionako kasni,...sutra ćete se pitati sto na kružnom dva radnika sjede..
- So What!
#4974 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja Južne longitudinale - 10. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)

- So What!
#4975 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja Južne longitudinale - 10. 03. 2018. @ xal3n (SSC)