Prevaranti na PIK-u
- zenny
#4951 Re: Prevaranti na PIK-u
danas dobijem poziv na saslusanje kao svjedok za nekakvu kradju u roku od dva sata u PU na drugom kraju grada.. iznerviran kako to oni tek tako salju i naredjuju kao da smo svi bez obaveza, zbunjen kome sam svjedok i za sta, ali odem na vrijeme.
ukratko, telefon koji sam kupio preko pika nekad u septembru-oktobru je ukraden i treba da ga vratim. ja razumijem da je ovo nekom ukradeno i da je sasvim normalno da se to vrati toj osobi, ali ja sam za taj telefon dao preko 400KM i kako je ovo fer prema meni koji sam nista manje ostecen od osobe kojoj je ovo ukradeno? meni bi ovo bilo uredu da oni rjesavaju ove slucajeve u roku od mjesec dok je to svjeze pa se potrazi lopov pa se on kazni il nesto, ali 8 mjeseci poslije?? zahvalan sam inspektoru koji mi je dopustio evo da donesem telefon kuci i prebacim veoma bitnih stvari na komp, ali kako sam ja zasticen ovdje? kako je drzava fer prema meni?
postoji li neki nacin da se odbranim ovdje?
je li osoba koja je prijavila kradju morala dostavit racun da dokaze da je kupila ovaj mobitel? mozda je neko prepisao moj IMEI i prijavio tek tako, ili mozda osoba koja je prodala napravila se luda?
ukratko, telefon koji sam kupio preko pika nekad u septembru-oktobru je ukraden i treba da ga vratim. ja razumijem da je ovo nekom ukradeno i da je sasvim normalno da se to vrati toj osobi, ali ja sam za taj telefon dao preko 400KM i kako je ovo fer prema meni koji sam nista manje ostecen od osobe kojoj je ovo ukradeno? meni bi ovo bilo uredu da oni rjesavaju ove slucajeve u roku od mjesec dok je to svjeze pa se potrazi lopov pa se on kazni il nesto, ali 8 mjeseci poslije?? zahvalan sam inspektoru koji mi je dopustio evo da donesem telefon kuci i prebacim veoma bitnih stvari na komp, ali kako sam ja zasticen ovdje? kako je drzava fer prema meni?
je li osoba koja je prijavila kradju morala dostavit racun da dokaze da je kupila ovaj mobitel? mozda je neko prepisao moj IMEI i prijavio tek tako, ili mozda osoba koja je prodala napravila se luda?
-
mg
#4952 Re: Prevaranti na PIK-u
Telefon potiče iz nekog oblika krivičnog djela, a pošto znam osobu kojoj je podignuta optužnica za KD teške krađe zbog kupovine ukradene stvari, dobro pazi šta pričaš pred policijom. Pokušaj ti skupit dokaze da si ti to kupio, da nisi znao, niti mogao znati odakle potiče telefon. 400 maraka bi ti na kraju mogla bit jeftina cijena za školu koju ćeš naučit.zenny wrote:danas dobijem poziv na saslusanje kao svjedok za nekakvu kradju u roku od dva sata u PU na drugom kraju grada.. iznerviran kako to oni tek tako salju i naredjuju kao da smo svi bez obaveza, zbunjen kome sam svjedok i za sta, ali odem na vrijeme.
- seoBIH
#4953 Re: Prevaranti na PIK-u
Koju školu molim te? Je li negdje njegov telefon izlistan kao ukraden, pa je on kao nesavjestan kupac mogao biti krivicno odgovoran? On je kupio telefon koji je oglasen na XY stranici, te je prodavac garantovao neke uslove. Ukoliko dođe do oduzimanja telefona, a vjerovatno hoce, on moze tuziti prodavača i DOBITI TUŽBU.
KUpac je savjestan, nije mogao znati da je ukraden telefon, tako da NEMA APSOLUTNO NIKAKVU KRIVIČNU ODGOVORNOST!
KUpac je savjestan, nije mogao znati da je ukraden telefon, tako da NEMA APSOLUTNO NIKAKVU KRIVIČNU ODGOVORNOST!
- zenny
#4954 Re: Prevaranti na PIK-u
maloprije kontam nesto.. ja sam s likom preko telefona dogovorio kupovinu, uopste nemam trag da sam kupio preko pika, tako da na neki nacin veoma lahko ja mogu ispast lopov u ovom slucaju i dobiti tu krivicnu ni kriv ni duzan. al nekad davno mi neko rece i da imam profil od prodavaca da policija nece nista oko toga da ima...
al mene vise interesuje na koji nacin su oni sigurni da ustvari ja nisam zrtva, mozda je neki meni dusman predao tamo IMEI i slagao da mu je neko ukrao mobitel na nekoj lokaciji... jel vi stvarno mislite da oni detaljno provjere to?
al mene vise interesuje na koji nacin su oni sigurni da ustvari ja nisam zrtva, mozda je neki meni dusman predao tamo IMEI i slagao da mu je neko ukrao mobitel na nekoj lokaciji... jel vi stvarno mislite da oni detaljno provjere to?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4955 Re: Prevaranti na PIK-u
jbg skola je da se kupuje u radnjama
- seoBIH
#4956 Re: Prevaranti na PIK-u
Moraju detaljno provjeriti. Mora biti njegova prijava policiji, pa onda takodjer i dokumenti koji dokazuju vlasnistvo. Npr. kupoprodajni ugovor koji on ima i na njemu pise IMEI.
Pored toga, postoji mogucnost da bivsi vlasnik lazno uradi prijavu da je ukraden, a on ustvari prodao telefon
Pored toga, postoji mogucnost da bivsi vlasnik lazno uradi prijavu da je ukraden, a on ustvari prodao telefon
- Ljakan
#4957 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako si ga samo nazvo pa to preko telefona zavrsio mimo pika,poruka,dojmova onda nikako dokazat ne mozes to sto pricas.Ja nikad ne brisem poruke,ne sakrivam transakcije sve je tu.
- zenny
#4958 Re: Prevaranti na PIK-u
apsolutno nista od toga nemam, do kad bi ja onda trebao po njihovoj logici da cuvam necije podatke... ipak je proslo 10 mjeseciKvaziExpert wrote:Moras pronaci neki podatak o prodavcu, broj telefona, ime, adresu, gdje ste se nasli za preuzimanje. Ovako, ja kupio, nemam pojma od koga, nigdje veze,...
lik je izbrisao oglas nakon prodaje, jest mi bilo sumnjivo al eto.. nije ni prvi ni zadnji put mi bilo da neko nesto sakrije, a sjecam se i da je imao podosta pozitivnih dojmova i da sam na osnovu toga ostao miran na tu reakciju. trebao sam pripazit na to al eto, jbga sad...
pitat cu sutra bas mogu li vidjeti osobu koja je ovo prijavila cisto da utvrdimo da nije osoba koja mi je prodala mobitel... nebi me ni to iznenadilo
- Ljakan
#4959 Re: Prevaranti na PIK-u
Jesi dojmove sa njim razmjenio,imas li neku poruku privatnu sa njim,koji mu je nik sjecas li se toga da drugi makar na njega obrate paznju u buduce?
- zenny
#4960 Re: Prevaranti na PIK-u
iznad sam evo napisao, bas nista... ne vjerujemLjakan wrote:Jesi dojmove sa njim razmjenio,imas li neku poruku privatnu sa njim,koji mu je nik sjecas li se toga da drugi makar na njega obrate paznju u buduce?
- seoBIH
#4961 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa ako znas njegov profil i ako su slike originalne, onda mozes prijaviti to. Mislim da u piku imaju neku arhivu, bas kao i provajderi pa mogu ustupiti ako bude prijavljeno policiji.
-
Enticer
#4962 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo nekoliko aktivno gledam auta na PIK-u i na svakom autu ama bas svakom radjen mali i veliki servis, imaju racune, servisne knjige, sve ful, sve bajno, ni marke ulaganja.... 
- shiljak
#4963 Re: Prevaranti na PIK-u
Gledajući samo profil izgleda mi kao 120% siguran prodavač. Nisam čitao tekst jer je nepregledan i puno ga imapropalismo wrote:Obratite paznju na profil http://www.olx.ba/profil/Boris1 facebook:https://www.facebook.com/stefijano.kenn ... ts&fref=ts vlasnici Boris i Snežana Janev sa sjedistem u Loznici,Srbija.Naime o cemu se radi.Moja supruga je izrazila zelju da kupi skupocjeno stene Pomeranski Spic Boo i pretrazivajuci na Piku naisli smo na profil doticnih prevaranata koji su prodavali stene BOO.Moja supruga ih je pozvala telefonom i javio se doticni Boris koji je rekao da imaju trazeno stene kao i da stene ima rodovnik,zdravstvenu knjizicu i pasos i rekao je da dodjemo posle 18h jer imaju nekih obaveza.Moja supruga je bila presretna rekla je:Ovo je moj najsretniji dan u zivotuA ja posto vec imam iskustva sa raznoraznim prevarantima na Pik-u bio sam suzdrzan i rekao sam joj da se ne raduje previse jer jedno je internet i slike a kada se dodje na lice mjesta skroz je druga prica.Stigli smo u kucu prodavaca Borisa i Snezane i cim smo usli
meni se instikt za prevarante upalio.Oni su odabrali jedno zensko stene koje nas je cekalo na krevetu dnevne sobe i tutnuli je mojoj zeni u narucje.Dakle nismo imali pravo da izaberemo ni stene(ostale nismo ni vidjeli) nego koje su nam oni odabrali sto mi se uopste nije svidilo.Stene tuzno potisteno nije veseloNa pitanje zasto kazu igralo se puno pa se umorilo hmmmmmmmmmmm
sumljivo.Dobro kazem ja ok sve dajte da vidim rodovnik od steneta oni meni dadose rodovnik njene sestre,molimmmmmmmmm?Ja kazem pa sta cu ja sa ovim rodovnikom dajte mi njen rodovnik.Kazu:Nemamo,meni sve jasno dobro reko dajte mi pasos i zdravsenu knjizicu jer ne pada mi na pamet da platim stene 1500km i jos da ga svercujem preko granice.Nemaju ni to naravno(cisti prevaranti preko tel. ima sve kada stignes nema nista).Reko slusajte ljudi ja necu kupiti stene bez ikakvih papira za 1500km gdje se oni nadjose uvredjeni i povikase skoro u glas:Sta vi mislite da smo mi prevaranti pa mi se 10 godina bavimo prodajom pasa!!!A ja kazem jos gore ako se bavite 10 godina prodajom pasa trebali bi ste biti daleko profesionalniji.Tu sam ja izasao iz kuce za mnom i moja supruga koja je bila sokirana.Znaci propali smo samo za gorivo sto smo dosli do njih a zamislite da smo bili blesavi pa kupili stene bez papira za te pare koje je bilo jako potisteno a mozda i bolesno.Kada sam danas ukucao Stefijano Kennel u Google pretrazivac ostao sam sokiran jer sam naisao na mnoga ruzna iskustva ljudi koji su od njih kupili stene http://prirodapasa.com/index.php?topic=130.0 kao i na http://balkankinology.net/forums/topic/ ... tino-thor/
Kada sam procitao ova iskustva laknulo mi je jer me nisu uspjeli prevariti ali isto tako mi se javio osjecaj tuge znajuci da takvi prevaranti slobodno trguju na Pik-u i varaju ljude a vjerovatno i muce jadne zivotinje.Jos bi naveo da profil Boris1 ima 20 transakcija od toga 1 neutralni i jedan negativni dojam.Pozvao bi sve postene ljude da prijave ovaj profil Pik Aministraciji da bi se gore navedene i slicne prevare sprjecile![]()
- seoBIH
#4964 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa nista cudnoEnticer wrote:Evo nekoliko aktivno gledam auta na PIK-u i na svakom autu ama bas svakom radjen mali i veliki servis, imaju racune, servisne knjige, sve ful, sve bajno, ni marke ulaganja....
- cenecimoveocino
#4965 Re: Prevaranti na PIK-u
Ima li neko iskustva sa ovim likovima sto prodaju Air Max patike iz zabiti tipa Zvornik,Bratunac i sl.
- Ljakan
#4967 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nista to,jaran ceko 10 dana na tene od jednog takvog da bi mu levat reko kako ih uopste nema (nakon 10 dana eeee)cenecimoveocino wrote:Ima li neko iskustva sa ovim likovima sto prodaju Air Max patike iz zabiti tipa Zvornik,Bratunac i sl.
na slikama se vidi da to nije vidjelo orginala,neđe ih dobro kopiraju.
- cenecimoveocino
#4968 Re: Prevaranti na PIK-u
Pored njih,nasao sam jos 2-3 profila koja prodaju Air Max FLYknit al niko nema ni dojmova nit ijedne prodaje.Ljakan wrote:Ma nista to,jaran ceko 10 dana na tene od jednog takvog da bi mu levat reko kako ih uopste nema (nakon 10 dana eeee)cenecimoveocino wrote:Ima li neko iskustva sa ovim likovima sto prodaju Air Max patike iz zabiti tipa Zvornik,Bratunac i sl.
Ima li negdje u BiH da se kupe FLYknit online a da je sigurno,provjereno itd. ?
- Ljakan
#4969 Re: Prevaranti na PIK-u
Pogledaj ovde:cenecimoveocino wrote:Pored njih,nasao sam jos 2-3 profila koja prodaju Air Max FLYknit al niko nema ni dojmova nit ijedne prodaje.Ljakan wrote:Ma nista to,jaran ceko 10 dana na tene od jednog takvog da bi mu levat reko kako ih uopste nema (nakon 10 dana eeee)cenecimoveocino wrote:Ima li neko iskustva sa ovim likovima sto prodaju Air Max patike iz zabiti tipa Zvornik,Bratunac i sl.
Ima li negdje u BiH da se kupe FLYknit online a da je sigurno,provjereno itd. ?
Cijene ti sve kazu.Ovo ti je dovoljno da zakljucis sam kakve su na piku.Inace ako si iz Sarajeva pogledaj po sport life-u,imas i radnju prije hotela bosna u kulovica ulici, tek se otvara...
-
Wheatly
#4970 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
- seoBIH
#4971 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako kupujete tene na piku, gledajte da je to od profila koji imaju VIŠE DOJMOVA OD RAZLIČITIH PROFILA koji nisu kreirani prije 2-3 mjeseca
Drug je tako trazio i nasao je nekog lika sa dojmvima, ne znam koji je, kupio tene i sluze ga dobro. Zna da nisu original, ali su jako dobra kopija. Da, postoji dobra kopija.
- Ljakan
#4972 Re: Prevaranti na PIK-u
Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
U svijetu se danas svasta kopira,izgled tu i tamo ali udobnost....
-
Wheatly
#4973 Re: Prevaranti na PIK-u
Razlika udobnosti gotovo da ne postoji. Probao sam ove od 260, pa onda ove od 130, i iskreno rečeno, iste su.Ljakan wrote:Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
- Ljakan
#4974 Re: Prevaranti na PIK-u
Probao na metar,dva ili na duze staze?U par koraka se razlika ne osjeti,jesi preso koji kilometar sa njima?Wheatly wrote:Razlika udobnosti gotovo da ne postoji. Probao sam ove od 260, pa onda ove od 130, i iskreno rečeno, iste su.Ljakan wrote:Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
- cenecimoveocino
#4975 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam kupio jaknu Jack Wolfskin koja kosta 350€ na sajtu a ja je dobio za 200KM od svercera iz Zenice.Ljakan wrote:Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
Eno joj treca godina nit kad propustila nit izlizala nit pukla ,kao da je jucer kupljena,a nosao sam je po itekakvim pljuskovima,snijegu itd.