Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
plagijator1975

#4951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

DON_eARL wrote:@Shish-mish

Od 1.3. su svi MIX paketi uz ugovor na 24 mjeseca, pa moguće je da imaš promotivni materijal štampan prije tog datuma.

Što se tiče cjenovnika inostranih poziva, imaš ovdje : http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/12 ... av_start=0

Ja koristim SuperMIX paket, izmeđuostalog i zbog onih 100 minuta prema inostranstvu. Uštedim 25,74KM pozivanjem fiksnih brojeva u Švicarskoj, što nije mala svota.

+ Dobiješ SportKlub HD paket i D3GO aplikaciju besplatnu na korištenje i 8Mbps internet.

Pod ugovorom sam već nekih 10 mjeseci, pa izračunaj koliko sam do sada uštedio samo sa tih 100 besplatnih minuta prema inostranstvu mjesečno.

Paket koji ja koristim je 50KM mjesečno, zakucam maksimalno 65KM, kada se dodaju pozivi prema fiksnim brojevima, ali ću i to da riješim uskoro dodavanjem FlatBIH. :D

Edit: Ovo ti možda može biti bitno, ako se odlučiš za SuperMIX:
Napomena: u Mjesečnu naknadu za uslugu telefonije po priključku je uključeno 100 minuta razgovora ka fiksnim brojevima u međunarodnom saobraćaju ka slijedećim zemljama:

Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Češka, Čile, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kipar, Luksemburg, Mađarska, Malezija, Meksiko, Njemačka, Norveška, Novi Zeland, Peru, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Tajvan, Turska, Velika Britanija, Hong Kong, Kina, SAD, Singapur, Tajland.
I ja koristim isti paket i mislim da je tu najbolji omjer uloženo/dobijeno, mada sve zavisi od potreba, nekom treba net 15 mb/s mada je meni i ovih 8 mb/s sasvim dosta.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
plagijator1975

#4952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

:grin: 5000 post :grin:

harell

#4953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Meni kaze 4999

a sad je 5000 :mrgreen:

8-)
Maharadza

#4954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ernadr wrote:
DON_eARL wrote:@Shish-mish

Od 1.3. su svi MIX paketi uz ugovor na 24 mjeseca, pa moguće je da imaš promotivni materijal štampan prije tog datuma.

Što se tiče cjenovnika inostranih poziva, imaš ovdje : http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/12 ... av_start=0

Ja koristim SuperMIX paket, izmeđuostalog i zbog onih 100 minuta prema inostranstvu. Uštedim 25,74KM pozivanjem fiksnih brojeva u Švicarskoj, što nije mala svota.

+ Dobiješ SportKlub HD paket i D3GO aplikaciju besplatnu na korištenje i 8Mbps internet.

Pod ugovorom sam već nekih 10 mjeseci, pa izračunaj koliko sam do sada uštedio samo sa tih 100 besplatnih minuta prema inostranstvu mjesečno.

Paket koji ja koristim je 50KM mjesečno, zakucam maksimalno 65KM, kada se dodaju pozivi prema fiksnim brojevima, ali ću i to da riješim uskoro dodavanjem FlatBIH. :D

Edit: Ovo ti možda može biti bitno, ako se odlučiš za SuperMIX:
Napomena: u Mjesečnu naknadu za uslugu telefonije po priključku je uključeno 100 minuta razgovora ka fiksnim brojevima u međunarodnom saobraćaju ka slijedećim zemljama:

Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Češka, Čile, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kipar, Luksemburg, Mađarska, Malezija, Meksiko, Njemačka, Norveška, Novi Zeland, Peru, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Tajvan, Turska, Velika Britanija, Hong Kong, Kina, SAD, Singapur, Tajland.
I ja koristim isti paket i mislim da je tu najbolji omjer uloženo/dobijeno, mada sve zavisi od potreba, nekom treba net 15 mb/s mada je meni i ovih 8 mb/s sasvim dosta.

Ma meni je najbitniji ovaj SK u HD-u što dobiješ, evo gledam do jaja tekmu manU - Chelsea, prije ove još bolja bila Liverpool - Tottenham, a vrijede mi ove dvije tekme ko' neka čitava liga. :D

EDIT: Evo bit će rematch iduće sedmice pošto je završilo 2:2, volim ove Engleze i njihovu mržnju prema produžetcima više nego išta. 8-)

Tapatalked
Shish-mish

#4955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Shish-mish »

hvala svima, joj na kraju cu se izgleda ipak odluciti za ovaj super mix.. iako sam veliki protivnik tih ugovora sto te vezu do kraja zivota (nikad neznas zar ne :p). ali eto ipak cu vise znati sutra pa vam javim kako to ide sa raskidom ugovora (ovo me sada posebno zanima, pogotovo ako uzmem supermix i preplatim se do 2015 ...) 'ebo te kako to ruzno zvuci, al sta je tu je :P

pozz i hvala svima na pomoci
acer5101

#4956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

acer5101 wrote:E ovako vam funkcionise sa ugovorom na odredjeno vrijeme: Primjer, 24 mjeseca ste im duzni placati ugovoreni paket. Pa ako je to 39,90 znaci da ste im duzni isplatiti 957,6KM. U svakom momentu mozete prekinuti ugovor, al morate isplatiti ostatak ugovorenih obaveza. Obicno u ugovoru nigdje ne stoji da su oni obavezni da vam isporucuju kvalitetnu uslugu, tako da za takve ugovore treba puno srece i zivaca!

Ja sam imao jedan takav ugovor i sam sam sebi ..bao sve sto sam stigao! Usluga je bila za klinac.

Kada bi naveli klauzulu da ukoliko neisporucuju kvalitetnu uslugu vi mozete prekinuti ugovor, eee to bi bila druga prica, al onda bi i oni manje zaradjivali, a puno se vise trudili.

P.S. Ovo se odnosi na sve koji pruzaju ovakav vid usluga!!!!

Evo jos jednom da ga opet prilijepim ovdje ;)
mumi80

#4957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Nema veze što ne stoji u ugovoru uvijek možeš raskinuti ako nisi zadovoljan uslugom. Nek te tuže pa nek na sudu dokažu da si ti kriv, a s obzirom da se razgovori snimaju oni ti mogu poslužiti kao dokaz u tvoju korist. Tako su govorili da ako potpises anex ugovora za HD paket moraš ga plaćat 6 mjeseci. Ja nazvao kontakt centar i rekao da nemam titlova na večini kanala radi kojih sam i uzeo HD paket i da hoću raskinuti taj anex i potpisati drugi za sport klub HD paket. Teta fino kaže da nemam nikakvih problema, da odem do njihove poslovnice i to odradim. Tako sam i uradio :thumbup:
motorola01

#4958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

mumi80 wrote:Nema veze što ne stoji u ugovoru uvijek možeš raskinuti ako nisi zadovoljan uslugom. Nek te tuže pa nek na sudu dokažu da si ti kriv, a s obzirom da se razgovori snimaju oni ti mogu poslužiti kao dokaz u tvoju korist. Tako su govorili da ako potpises anex ugovora za HD paket moraš ga plaćat 6 mjeseci. Ja nazvao kontakt centar i rekao da nemam titlova na večini kanala radi kojih sam i uzeo HD paket i da hoću raskinuti taj anex i potpisati drugi za sport klub HD paket. Teta fino kaže da nemam nikakvih problema, da odem do njihove poslovnice i to odradim. Tako sam i uradio :thumbup:
Teta je to rekla zato sto si presao na drugi dodatni paket, a da si rekao da samo zelis raskinuti ugovor za HD paket, e onda bi vidio problema...
veljaca

#4959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

motorola01 wrote:
mumi80 wrote:Nema veze što ne stoji u ugovoru uvijek možeš raskinuti ako nisi zadovoljan uslugom. Nek te tuže pa nek na sudu dokažu da si ti kriv, a s obzirom da se razgovori snimaju oni ti mogu poslužiti kao dokaz u tvoju korist. Tako su govorili da ako potpises anex ugovora za HD paket moraš ga plaćat 6 mjeseci. Ja nazvao kontakt centar i rekao da nemam titlova na večini kanala radi kojih sam i uzeo HD paket i da hoću raskinuti taj anex i potpisati drugi za sport klub HD paket. Teta fino kaže da nemam nikakvih problema, da odem do njihove poslovnice i to odradim. Tako sam i uradio :thumbup:
Teta je to rekla zato sto si presao na drugi dodatni paket, a da si rekao da samo zelis raskinuti ugovor za HD paket, e onda bi vidio problema...
Glavni problem kod nas u BiH je sto ljudi potpisuju nesto a da to i ne procitaju ....
Probajte nesto u svezi Ugovora koji su napravljeni sa bankama - pa ce te vidjeti Tantalove muke ... :D
acer5101

#4960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Ne znam ko ima vremena da se ganja po sudu ili tako nešto? Pročitaj ugovor, pokušaj da razumiš šta potpisuješ, pa onda potpiši i nadaj se da ćeš imati super usugu! A nećeš raskinuti ugovor dok neispoštuješ potpisano!!! Ni ovdje u BiH, a kamo li negdje u svijetu. Potpisao si dobrovoljno ;)
Zagonetna

#4961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zagonetna »

Zvala, provjerila, moze se raskinuti ugovor prije isteka ugovora, ali placas penale, ovisno od usluge koju imas i onda ponovo potpisati akcijski ugovor.
mumi80

#4962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Ja vam tvrdim da cu ja raskinutu ugovor kad ne budem zadovoljan uslugom i garantujem vam da mi nece moc nista na sudu. Zato i ja snimam razgovore a ne samo Telemach ;-)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Asiklar

#4963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

mumi80 wrote:Ja vam tvrdim da cu ja raskinutu ugovor kad ne budem zadovoljan uslugom i garantujem vam da mi nece moc nista na sudu. Zato i ja snimam razgovore a ne samo Telemach ;-)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
;-) ;-) ;-)

Tako sam i ja uradio :)
bob sap

#4964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bob sap »

Koliko se ceka na njihov dolazak za popravku kvara ? prijavio sam jutros pa mi rekose u toku 24 sata :shock: nesto ne vjerujem da ce tako brzo :) koliko ste vi cekali ?
dječak sa šibicama

#4965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

acer5101 wrote:Ne znam ko ima vremena da se ganja po sudu ili tako nešto? Pročitaj ugovor, pokušaj da razumiš šta potpisuješ, pa onda potpiši i nadaj se da ćeš imati super usugu! A nećeš raskinuti ugovor dok neispoštuješ potpisano!!! Ni ovdje u BiH, a kamo li negdje u svijetu. Potpisao si dobrovoljno ;)
Ma moze sve jarane, kod nas nema zakona kao takvog mislim ne provodi se, e pa kad te vec neko moze handriti zakonu unatoc, sreca u nesreci je sto i ti mozes druge, recimo u ovom primjeru.

Platis penale i dovidjenja.

Kad sam raskidao ugovor sa Europronetom, bio sam im duzan platiti jos dva racuna (zadnji mjesec koristenja i jos jedan mjesec koji nisam koristio ali usao sam u njega kao korisnik i racunalo se da moram platiti), i modem, na kraju sam platio jedan racun i modem u pola cijene. Oni su tako htjeli, ko veli daj sta das, jer im je raja ostajala duzna po nekoliko racuna.
iceman2010

#4966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Ne znam sta pise u ugovorima, ali mislim da se moze raskinuti bez obzira na to sta pise ako ne pruzaju ocekivanu uslugu. Ne znam ni sta pise u telecomov-om ugovoru, ali sam u par navrata vidio nalog na kojem pise: "raskid zbog krivice BH Telecom-a". Dakle iako je korisnik bio vezan ugovorom na 2 godine, raskinut je ugovor prije vremena bez dodatnog placanja jer usluga nije bila adekvatna. Doduse, ovo je sve zavrseno na relaciji BHT-korisnik bez sudova i slicno jer je BHT priznao da nije bio u mogucnosti da pruzi adekvatnu uslugu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

iceman2010 wrote:Ne znam sta pise u ugovorima, ali mislim da se moze raskinuti bez obzira na to sta pise ako ne pruzaju ocekivanu uslugu. Ne znam ni sta pise u telecomov-om ugovoru, ali sam u par navrata vidio nalog na kojem pise: "raskid zbog krivice BH Telecom-a". Dakle iako je korisnik bio vezan ugovorom na 2 godine, raskinut je ugovor prije vremena bez dodatnog placanja jer usluga nije bila adekvatna. Doduse, ovo je sve zavrseno na relaciji BHT-korisnik bez sudova i slicno jer je BHT priznao da nije bio u mogucnosti da pruzi adekvatnu uslugu.
Tacno tako! Svaki operater ima ovu stavku u ugovoru te da bi ugovor bio valjan obje strane moraju ispunjavati neke uslove. Tako da ako operater ne pruza kvalitetnu uslugu ti mozes raskinuti taj ugovor, bez placanja ikakvih penala, pa cak ni onih 20KM :)
The Realist

#4968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

iceman2010 wrote:Ne znam sta pise u ugovorima, ali mislim da se moze raskinuti bez obzira na to sta pise ako ne pruzaju ocekivanu uslugu. Ne znam ni sta pise u telecomov-om ugovoru, ali sam u par navrata vidio nalog na kojem pise: "raskid zbog krivice BH Telecom-a". Dakle iako je korisnik bio vezan ugovorom na 2 godine, raskinut je ugovor prije vremena bez dodatnog placanja jer usluga nije bila adekvatna. Doduse, ovo je sve zavrseno na relaciji BHT-korisnik bez sudova i slicno jer je BHT priznao da nije bio u mogucnosti da pruzi adekvatnu uslugu.
Kod mene je ovaj slučaj bio. Skoro pola godine sam koristio i nisam platio na kraju ništa (puno problema je bilo, ali to je bio onaj sami početak MojaTV usluge).
Shish-mish

#4969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Shish-mish »

evo iz prve ruke :) Ugovor se moze raskinuti kada god hoces (vjerovatno je jos lakse ako nisi zadovoljan uslogom?:P) s tim da trebas platiti sva dugovanja ako ih imas, te tekuci mjesec plus 20 maraka ... necega. Tih "plus" 20 maraka je vjerovatno zbog pretrpljene dusevne boli koju im naneses tim brutalnim cinom - raskidom ugovora :sad: 8-)

sve u svemu ovo mi je cak i prihvatljivo, tako da cu najverovatnije uvesti ovaj duo paket (TV + TEL) a zadrzati bht adsl.

Koliko sam shvatio ovaj jedan je brzi, dok je drugi stabilniji, ili tako nekako :D a meni vala ova brzina na adsl-u i previse, sto se mene tice mogu je slobodno jos smanjiti heh - samo nek ne puca konekcija :=) pogotovo kada se sjetim kako je bilo do prije nekoliko godina... meni ovo dobro i predobro :P

ElRe

#4970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

The Realist wrote:
Kod mene je ovaj slučaj bio. Skoro pola godine sam koristio i nisam platio na kraju ništa (puno problema je bilo, ali to je bio onaj sami početak MojaTV usluge).
Veceras sam morao da resetujem voip adapter na BHT MojaTV, telefon zaledio, ali necu se zaliti za smenjenje racuna :)
Kralj Tvrtko I.

#4971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

imam ovako jedno pitanjce a tice se tekefonije u telemachu, tacnije zanima me kako npr. moze stanje racuna biti 0,31pf...ili 0,28pf...

Ako se samo zovu fiksne mreze, znaci da je trosak 0,03pf po pozivu....a ova dva stanja ne mogu nikako podijeliti sa 3 :)
Maharadza

#4972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Shish-mish wrote:evo iz prve ruke :) Ugovor se moze raskinuti kada god hoces (vjerovatno je jos lakse ako nisi zadovoljan uslogom?:P) s tim da trebas platiti sva dugovanja ako ih imas, te tekuci mjesec plus 20 maraka ... necega. Tih "plus" 20 maraka je vjerovatno zbog pretrpljene dusevne boli koju im naneses tim brutalnim cinom - raskidom ugovora :sad: 8-)

sve u svemu ovo mi je cak i prihvatljivo, tako da cu najverovatnije uvesti ovaj duo paket (TV + TEL) a zadrzati bht adsl.

Koliko sam shvatio ovaj jedan je brzi, dok je drugi stabilniji, ili tako nekako :D a meni vala ova brzina na adsl-u i previse, sto se mene tice mogu je slobodno jos smanjiti heh - samo nek ne puca konekcija :=) pogotovo kada se sjetim kako je bilo do prije nekoliko godina... meni ovo dobro i predobro :P

Zahvaljujem na info, znači ono što mi je nekada davno rekao monter tadašnjeg eloba je tačno, samo izmiriš sve račune + cvaja = slobodan si. Good to know. 8-)

Tapatalked
semir1988

#4973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Kralj Tvrtko I. wrote:imam ovako jedno pitanjce a tice se tekefonije u telemachu, tacnije zanima me kako npr. moze stanje racuna biti 0,31pf...ili 0,28pf...

Ako se samo zovu fiksne mreze, znaci da je trosak 0,03pf po pozivu....a ova dva stanja ne mogu nikako podijeliti sa 3 :)
moguce je..da nisu iste mrezne grupe...onda nije ista cijena...a opet ..ne znam koja je obracunska jedinica..ako je 0.03 po minuti..a ako prichas 1.5 minutu...onda ti valjda naplati 1.5 *0.03 =0.045..a ne npr 0.06
motorola01

#4974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

0,03 je uspostava poziva i s pravom ide ono gore pitanje.

edit: jesi li pozivao nekoga na mobilni jer ti je samo taj poziv mogao napraviti to trenutno stanje?
iceman2010

#4975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Maharadza wrote:
Shish-mish wrote:evo iz prve ruke :) Ugovor se moze raskinuti kada god hoces (vjerovatno je jos lakse ako nisi zadovoljan uslogom?:P) s tim da trebas platiti sva dugovanja ako ih imas, te tekuci mjesec plus 20 maraka ... necega. Tih "plus" 20 maraka je vjerovatno zbog pretrpljene dusevne boli koju im naneses tim brutalnim cinom - raskidom ugovora :sad: 8-)

Zahvaljujem na info, znači ono što mi je nekada davno rekao monter tadašnjeg eloba je tačno, samo izmiriš sve račune + cvaja = slobodan si. Good to know. 8-)

Tapatalked
Bez za...ancije raspitajte se vi to dobro. Tako je za raskid interneta ako je potpisano na 12 mjeseci (ono sa 6 na 8 Mbps). Ne bih se smio zakleti da je tako u slucaju mix i duo i trio paketa. Cak sam cuo da je drugacije. Provjerite vi to jos jednom.
Locked