SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49476 Re: SDP

Post by malakh »

nemampojma0 wrote: Hoce i NS, rekli su da traze balans izmedju gradjanskog i etnickog. Slazem se s tim da neko gura pricu sa Sda, ako ne i sva trojica iz BH bloka, jer su se prepali ulaska u vlast sa Hdz i Snsd, kako mi se cini.
ne vjerujem da hoće naša stranka. naša stranka je trenutačno u dosta nezavidnoj poziciji i ako se u startu isključe iz ovoga, onda bi bili predstavljeni kao rušioci ovog bh bloka. mislim da je ovo što radi peđa, čisto da ispoštuje ljude iz bloka, ali da potajno kuje plan kako da se izvuče iz kompletne priče.

činjenica je da našoj stranci glasači nikada ne bi zaboravili šta su pričali o sda i kakve su poruke slali prije izbora i netom poslije izbora. :wink:
drug_profi

#49477 Re: SDP

Post by drug_profi »

Tjesi me sto SDP mora traziti saglasnost clanstva za koalicije sa SDA i HDZ. Ne moze Nerko nista odluciti sam.
A ne sumnjam u to kakva bi bila odluak clanstva.
jedino se bojim neke koalicije bez koalicije.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#49478 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:Tjesi me sto SDP mora traziti saglasnost clanstva za koalicije sa SDA i HDZ. Ne moze Nerko nista odluciti sam.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
ragib

#49479 Re: SDP

Post by ragib »

pemanapemani wrote:Ako odu, onda sva trojica mogu slobodno ugasiti stranke, jer za njima više neće biti potrebe.

Hajde jednom otići sa SDA i vidjeti da ne ide. Hajde nekako i drugi puta progutati na jedvite jade. Ali ako odu i treći put, onda definitivno nema bilo kakve potrebe za postojanje SDP, DF i NS.
ishao je sdp sa szbih 2000-2002 pa su gore prosli nego sa sda 2010 2014
denis.istok

#49480 Re: SDP

Post by denis.istok »

malakh wrote:
drug_profi wrote:Tjesi me sto SDP mora traziti saglasnost clanstva za koalicije sa SDA i HDZ. Ne moze Nerko nista odluciti sam.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kako li ce izgledati glasacki listic i ko broji glasove?
I dodju rezultati moze sa HDZ al ne moze sa SDA :lol:
drug_profi

#49481 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pa dobro, ja bih sad bio budala da to vama objašnjavam jer vi već imate svoje predodžbe.
Leverage

#49482 Re: SDP

Post by Leverage »

Prekidoše obraćanje na N1.

Izetbegović nastavio da nudi koaliciju, Nikšić nešto okoliša ali jasno je da SDP neće sa SDA ići u koaliciju.

Nije tu ni bitno šta misli Nikšić, on ni po statutu ni po autoritetu nema kapacitet da uđe u bilo kakvu koaliciju.

Potpuno je jasno da ni među članstvom ali ni među viđenijim funkcionerima partije nema nikakve volje za koalicijom sa SDA po cijenu da se ide u opoziciju, makar je očigledno da će se pokušati praviti vlast na drugi način u FBiH ako to bude moguće.

Nikšić je tu došao samo da saopšti ovaj stav na nekakav što je moguće blaži i uvijeniji način. Vjerovatno je ideja da u neka doba ovog "pregovaranja" oko formiranja vlasti kažu eto kao mi smo pokušali ali nismo uspjeli da približimo stavove i zato nećemo sa SDA. I ovo oko manjinske vlade je finta.
criticos

#49483 Re: SDP

Post by criticos »

Ovo danas je bilo klasično kurtoazno saslušanje Bakirove vizije i želja. Neka se i Bakir danas osjećao posrano kao svi obični građani sa nadom pri intervjuu za posao pred komisijom koja već unaprijed zna ishod konkursa, čisto da bi se ispoštovala procedura u javnosti, neovisno o referenci i kompetencijama.
bunk

#49484 Re: SDP

Post by bunk »

Sa strankom koja je osvojila najvise glasova i ima clana predsjednistva kurtoazno ..
Onda sa gubitnicima treba kurcoazno.
Ili sam mozda suvise mlad i nadobudan za politiku :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49485 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ma jok. Taman si ti za SDA.
malakh

#49486 Re: SDP

Post by malakh »

bunk wrote:Sa strankom koja je osvojila najvise glasova i ima clana predsjednistva kurtoazno ..
Onda sa gubitnicima treba kurcoazno.
Ili sam mozda suvise mlad i nadobudan za politiku :lol:
osvojila najviše glasova i šta sada?

što ne formira vlast? evo imali su priliku u kantonu sarajevo da pokušaju formirati vlast, pa nisu.

valjda je više svima jasno da niko neće sa sda, sem klerofašista iz hdza i neonacionalista iz snsda, odnosno onih koji su 92. godine počeli agresiju na bosnu i hercegovinu.

i da, neće oni sa njima zato što su ti iz sda lopovi, već zato što nikada nisu ispoštovali niti jedan dogovor, a uvijek se vješto krili iza vjere. pa neka im sada reis pomogne. ha ja.
bunk

#49487 Re: SDP

Post by bunk »

...
nemampojma0

#49488 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Gasi mjesalicu i motaj kablove :D
Mislim da je ovo fer ponuda, na kantonalnom i federalnom nivou BH blok pravi vlast, a Sda kao drzavotvorna neka pravi na nivou drzave
Styling

#49489 Re: SDP

Post by Styling »

nemampojma0 wrote:Gasi mjesalicu i motaj kablove :D
Mislim da je ovo fer ponuda, na kantonalnom i federalnom nivou BH blok pravi vlast, a Sda kao drzavotvorna neka pravi na nivou drzave

Kad se vec busaju u prsa da su drzavotvorni eto im prilike da ojacaju drzavu.
nemampojma0

#49490 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Styling wrote:
nemampojma0 wrote:Gasi mjesalicu i motaj kablove :D

Kad se vec busaju u prsa da su drzavotvorni eto im prilike da ojacaju drzavu.
Tako je.
Mada bi najvise ojacali drzavu da odu u opoziciju.
putokaz1

#49491 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Svako ko kaže nije fer da Bošnjaci biraju Hrvata je odma HDZ igrač,ili ko kaže da i Nikšić krade je SDA igrač
invincible1921

#49492 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote:Svako ko kaže nije fer da Bošnjaci biraju Hrvata je odma HDZ igrač,ili ko kaže da i Nikšić krade je SDA igrač
Svako ko kaze da 90posto hrvata u bih nisu separatisti koji mrze zemlju i koji bi im pustio da oni provode svoje je budala.
putokaz1

#49493 Re: SDP

Post by putokaz1 »

invincible1921 wrote:
putokaz1 wrote:Svako ko kaže nije fer da Bošnjaci biraju Hrvata je odma HDZ igrač,ili ko kaže da i Nikšić krade je SDA igrač
Svako ko kaze da 90posto hrvata u bih nisu separatisti koji mrze zemlju i koji bi im pustio da oni provode svoje je budala.
Ja znam mnogo Hrvata iz Hercegovine koji nisu separatisti,i ne mrze zemlju ali ne vole ni Komšića
Oni nemaju pravu na Demokratiju imaju samo HDZ ili ne izaći na izbore jer i 90tka je HDZ
Šta je to PDA bolja od HDZ ili SDA pa Kifla i Fudo su dio te politike 25 godina,te Nikšić 2010-2014,Nama nije problem HDZ ni SNSD već mi sami
SDA plus Ostali koji su iz Sarajeva ,Tuzle,Zenice MI NEZNAMO VLADATI,UPRAVLJATI
invincible1921

#49494 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote:
invincible1921 wrote:
Ja znam mnogo Hrvata iz Hercegovine koji nisu separatisti,i ne mrze zemlju ali ne vole ni Komšića
Oni nemaju pravu na Demokratiju imaju samo HDZ ili ne izaći na izbore jer i 90tka je HDZ
Šta je to PDA bolja od HDZ ili SDA pa Kifla i Fudo su dio te politike 25 godina,te Nikšić 2010-2014,Nama nije problem HDZ ni SNSD već mi sami
SDA plus Ostali koji su iz Sarajeva ,Tuzle,Zenice MI NEZNAMO VLADATI,UPRAVLJATI
TI znas oni ti rekli jel ? MozdA ne mrze bosnu al sutra bi potpisali da se recimo napravi 3entitet ili da se odvoji dio BiH.

Znam i ja tako dosta hrvata iz Sarajeva koji 1/1 zagovornici separtizma i neke samovolje ;-)

Pokusalo se na sve nacine, oni poznaju samo jezik "sile" :bih: naravno ne mislim na fizicko nasilje ili slicno
putokaz1

#49495 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Fikret Abdić separatista i Kuko bi sad potpiso da Banovići budu država i ja bi daTK bude država bez SBK i HNK da imamo normalnog Bošnjačkog člana predsjedništva
Ne mrzim Državu ustvari nema ovdje države osim Fašističke
Neka SDP napravi od svojih kantona Zapadnu Njemačku pa onda možemo reći Hrvati su loši,tj HDZ je loš
HDZ=SDA=PDA pa čak i SDP djelimice može u taj koš
Hoćel neka firma radit u Sarajevu ili će neko otić vani ne zavisi od HDZ ili od SNSD već
Meni je SDA gori od HDZ,SDA sa partnerima je uništio SVE,firme ,pravnu državu,nadu sve..................
invincible1921

#49496 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote:Fikret Abdić separatista i Kuko bi sad potpiso da Banovići budu država i ja bi daTK bude država bez SBK i HNK da imamo normalnog Bošnjačkog člana predsjedništva
Ne mrzim Državu ustvari nema ovdje države osim Fašističke
Neka SDP napravi od svojih kantona Zapadnu Njemačku pa onda možemo reći Hrvati su loši,tj HDZ je loš
HDZ=SDA=PDA pa čak i SDP djelimice može u taj koš
Hoćel neka firma radit u Sarajevu ili će neko otić vani ne zavisi od HDZ ili od SNSD već
Meni je SDA gori od HDZ,SDA sa partnerima je uništio SVE,firme ,pravnu državu,nadu sve..................
Ni blizu isti primjeri, al haj nebitno da ne duzimo na ovoj temi.

Nigdje ja nisam branio SDA, ali reci da je sila prema bezobrazuluku nefer...
putokaz1

#49497 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kako god
Vidjet ćemo SDP ima zadnju šansu,a NS prvu šansu ako ne iskoriste vraća nam se SDA 2020 i 2022 ustvari odosmo mi
drug_profi

#49498 Re: SDP

Post by drug_profi »

invincible1921 wrote:
U Hercegovini ne zivi toliko Hrvata. Misliš da bi Hrvati iz Sarajeva, srednje Bosne, Krajine, rado ostali u nekoj zemlji gdje su Bosnjaci vecina sa 95% stanovnistva?
Naravno da ne bi.
Ne mora niko voliti BiH da bi imao zdrav rezon da ti je potrebna kao što kući treba krov.
Ne volim je ni ja više nešto posebno. Ratovao za nju, krvario, odbio domovnicu kad sam je mogao uzeti, i sad sam glupa budala sa ukoricenom potvrdom na kojoj piše Pasoš. Doduše ne volim ni jednu drugu zemlju više od BiH, ali ne volim nešto posebno ni BiH.
Da bi državu volio nije dovoljno samo imati patriotizam. Razočarenja ga brzo ubiju.
Treba nešto i država za tebe da uradi, a ne samo da uzima i uzima i uzima i traži još i još i još...
invincible1921

#49499 Re: SDP

Post by invincible1921 »

drug_profi wrote:
invincible1921 wrote:
U Hercegovini ne zivi toliko Hrvata. Misliš da bi Hrvati iz Sarajeva, srednje Bosne, Krajine, rado ostali u nekoj zemlji gdje su Bosnjaci vecina sa 95% stanovnistva?
Naravno da ne bi.
Ne mora niko voliti BiH da bi imao zdrav rezon da ti je potrebna kao što kući treba krov.
Ne volim je ni ja više nešto posebno. Ratovao za nju, krvario, odbio domovnicu kad sam je mogao uzeti, i sad sam glupa budala sa ukoricenom potvrdom na kojoj piše Pasoš. Doduše ne volim ni jednu drugu zemlju više od BiH, ali ne volim nešto posebno ni BiH.
Da bi državu volio nije dovoljno samo imati patriotizam. Razočarenja ga brzo ubiju.
Treba nešto i država za tebe da uradi, a ne samo da uzima i uzima i uzima i traži još i još i još...
Ja sam nadam se aBd za godinu dvije u SWE..nisam uopste htio o necijem patriotizmu ili da mjerimo sad ko je veci bosnjak/bosanac,,,,ali priznaj drzavu u kojoj zivis i postuj. Ako ne zelis sretan ti put imas pasos mozes gdje hoces.
drug_profi

#49500 Re: SDP

Post by drug_profi »

invincible1921 wrote:
drug_profi wrote:
invincible1921 wrote:
Naravno da ne bi.
Ja sam nadam se aBd za godinu dvije u SWE..nisam uopste htio o necijem patriotizmu ili da mjerimo sad ko je veci bosnjak/bosanac,,,,ali priznaj drzavu u kojoj zivis i postuj. Ako ne zelis sretan ti put imas pasos mozes gdje hoces.
Nisi ti nešto shvatio dobro. Naravno da poštujem državu u kojoj živim i poštovao bih svaku u kojoj se nađem, ali ljubav nije obligatna.
Ti ode u SWE, idi i ne okreći se i zajebi patriotske priče. Domovina je tamo gdje su ti djeca. Dobićeš ih, rodiće se u sretnoj zemlji. Na sjeveru Evrope.
Post Reply