Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

ferratilis

#49451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

dr.gog wrote: 22/10/2024 14:04 Tu sam i upravo igram zadnju testnu verziju STALKER 2 .
Ne znam kako si uspio, ali svaka cast. Je li vise vuce na vanilla verziju Stalkera ili im je glavna inspiracija bila Anomaly/GAMMA? Nadam se da nije ovo drugo, jer sam veliki ljubitelj vanilla dizajna originala, Anomaly mi ima malo previse autizma sa skupljanjem raznoraznog smeca po zoni, prevelikom kolicinom mutanata, nedostatkom dobre price i atmosfere. Mada postujem ogroman trud koji su ulozili.

Volim sto je Scar prezivio (nadam se da je i Lebedev), i radujem se otkrivanju sto se dogodilo sa C-svijesti i Monolitom. I nadam se da nece stati na dvojci, nego da ce ici nova trilogija.
vaučer

#49452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Tri puta sam pokušavao Arkham Asylum.
Uvijek mi je combat bio nakaradan.
Možda jednostavno nisam kapirao kako i šta.
ferratilis

#49453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tabakmalac wrote: 22/10/2024 18:46 I dan danas benchmark kako trebaju superherojske igre da se prave. Sva 4 Arkham naslova (uključujući Arkham Origins isto, iako nije od Rocksteady-a) su must play za bilo kojeg fana Batman-a.
100%. Tako jednostavan combat, a zanimljiv. Formula je toliko dobra da u nastavcima nisu morali izmisljati toplu vodu, nego samo dodavati nove stvari kako bi je ucinili zanimljivom, sto im je dalo prostora da poboljsaju druge stvari. Fakat benchmark za superherojske igre.

Meni je Asylum najdrazi jer je otok dizajniran u metroidvania stilu gdje se stalno vracas na prethodne lokacije s novim vjestinama, i kampanja je dovoljno kratka da nikad ne postane repetitivna. Mada moram priznati da City i Knight imaju jaci gameplay. A Origins najbolje boss fights.

Gotham Knights i ovo zadnje smece, Suicide Squad, ne priznajem.
ferratilis

#49454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sest godina nvidia propagande. :D

Elubrylla

#49455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Elubrylla »

Da li ce za nas ikad doci psn igre tipa Ghost of Tsushima. GoW Ragnarok, Horizon Zero Dawn Remastered, Helldivers 2 ili se moze prebaciti steam na drugi region?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

vaučer wrote: 22/10/2024 19:00 Tri puta sam pokušavao Arkham Asylum.
Interesantno. Meni je to jedan od drazih aspekata igre. Inace nemam zamjerku ni na jedan dio trilogije. Apsolutno u svakom uzivao.

Sto kolega rece, bencmark. Ne znam jesam li ijednog superheroja ovako iscejfio.

Vjrv ce to biti i spiderman kad ga se docepam.

Inace, ponosni sam tata gamer. Mali je na yt nabaso na Neighborus from hell, instaliro sam mu i vristi od smijeha, uziva.
geralt

#49457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Chmoljo wrote: 23/10/2024 18:18 Inace, ponosni sam tata gamer. Mali je na yt nabaso na Neighborus from hell, instaliro sam mu i vristi od smijeha, uziva.
Kod mene oboje djece (8,5 i 5 godina) igraju Roblox uveliko, a starija se zainteresovala i za single-player, sa mnom je igrala Skyrim i Assassin's Creed. Za Novu Godinu (i Steam Sale) ce vjerovatno dobiti Hogwarts Legacy posto voli Harry Pottera.
Chmoljo

#49458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Malac rastura minecraft, igro je i AC syndicate, ali sam odlucio da to ipak nije jos za njega.

Na Switchu igra Mario Odyssey koji je, ponovicu po hiljadu puta, sarmantna i prekrasna igra i stalno me odusevljava nekim sitnicama.
Averus

#49459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja sam završio sva tri, ali i meni je borba odron u Batman igrama. Osjećaj k'o da upravljam balvanom, a ne batmanom.
glitch

#49460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

marvel fanboy spotted
jk :mrgreen:
ferratilis

#49461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Znam da Arkham igre imaju veliki broj hejtera, tipicne kritike su tipa "borba je previse jednostavna," "postoje samo dvije komande," "mozes igrati zatvorenih ociju" i slicno. Onda pogledas npr. kako ljudi igraju i ne mogu nabiti kombo veci od 6x bez prekida. A borba je zapravo easy to learn, hard to master tip gdje imas veliki broj alata i varijabli da nijedan encounter nije monoton.

Spiderman nisam nikad zavrsio jer me gameplay nije odusevio kao onaj u Arkham igrama. A i ne volim Marvel, iskreno.
ferratilis

#49462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jos jedan adut koji imaju Asylum i City, medju rijetkim su igrama koje imaju skoro pa savrsen pacing, Rocksteady je pogodio takav tempo price > borbe > stealtha > otkljucavanja novih vjestina da ne postoji nijedan momenat gdje se igracu cini da je igra repetitivna. Arkham Knight je to malo pokvario sa Batmobilom, ali meni je i Knight bolji od akcionih avantura koje su dosle poslije njega. Proci ce mnogo godina prije nego se pojavi AAA igra sa tako dobrim pacingom.
nepass1

#49463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 23/10/2024 20:27
Ja sam završio sva tri, ali i meni je borba odron u Batman igrama. Osjećaj k'o da upravljam balvanom, a ne batmanom.
:shock:
Jos nisam igrao igru koja ima bolju borbu od arkham knighta
Averus

#49464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote: 23/10/2024 21:21 Znam da Arkham igre imaju veliki broj hejtera, tipicne kritike su tipa "borba je previse jednostavna," "postoje samo dvije komande," "mozes igrati zatvorenih ociju" i slicno. Onda pogledas npr. kako ljudi igraju i ne mogu nabiti kombo veci od 6x bez prekida. A borba je zapravo easy to learn, hard to master tip gdje imas veliki broj alata i varijabli da nijedan encounter nije monoton.
Nisam hater, završio sam svetri igre i svidjele su mi se pravo. Samo je moje mišljenje da je borba izvikana previše - ne zbog toga što je lagana ili dvije komande, nego jednostavno ne vidim to padanje u nesvijest oko tog sistema borbe. Pogotovo na početku je troma, spora i frustrirajuća. Kasnije je već fluidnije, pogotovo u kombinaciji sa gadgetima. Meni je najdraži dio bio stealth, jer ja sve igram tako "hinjski", da kroz stealth i surprise attacks riješim protvnike.

A ta izjava "easy to learn, hard to master" mi je uvijek bila cringe, jer na kraju dana sve je lagano za naučiti do određene mjere - kako u igrama, tako i u real life. I sve je hard to master, ako uzmemo u obzir šta znači masterovati neki skill.

Elem, što se Batmana tiče, dvica mi je najbolja bila, trica je smorila s obaveznim misijama s batmobilom, ali je dobra igra, a kec je bio najzanimljiviji. Jbg kao i obično, početak je zanimljiv, poslije je sve već poznatije.

glitch wrote: 23/10/2024 21:00 marvel fanboy spotted
jk :mrgreen:
Jebiga ja sam odrastao uz DC i Marvel Comics i crtane filmove. Za mene nikad niko nije nadmašio Spider-Man seriju iz 90ih i Batman Beyond. Sve ostalo je prdimahovina
Isto tako, mislim da na moj dojam batman igara ima efekat i to što sam preigrao sve Spider-man igre koje su izašle (još iz ere PS1, pa do ovog novog), pa sam navikao na tu fluidnu, brzu borbu. Istina, u nekim izdanjima je bila brain dead button mashing, ali npr. u Edge of Time je borba još više clunky nego u Batmanu.
Bosnian Dragon1

#49466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Nakon par mjeseci upalim ATS i ovako mi izgleda igra, sve u crnom, ulice zgrade ... je li neko imao slican problem

Image
Image
Image
noviclan

#49468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by noviclan »

Vidis da je nov asfalt by gp ing
ferratilis

#49469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 25/10/2024 00:52 Nakon par mjeseci upalim ATS i ovako mi izgleda igra, sve u crnom, ulice zgrade ... je li neko imao slican problem
Iskljuci sve modove, onda verify game files
Chmoljo

#49470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 25/10/2024 00:52 Nakon par mjeseci upalim ATS i ovako mi izgleda igra, sve u crnom, ulice zgrade ... je li neko imao slican problem

Image
Image
Image
Trump vec predsjednik posto.
Bosnian Dragon1

#49471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Radi Trump ceste :-D :-D
Pretpostavljao sam da je do nekog moda, kad iskljucim sve modove bude ok, sad valja jedan po jedan da vidim koji je.....a inace su modovi koje inace koristim uvijek pa mi se nijedan ne ukida, mozda neki nije jos update-ovan za 1.52 verziju
DonieBrasco

#49472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Da ovo tebi nije nesto do grafike sta je ovo tamno sve ?
SmokingMan

#49473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Kod mene su objekti i ceste bile pink boje. :lol:
Bosnian Dragon1

#49474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Obrisao sve modove i sve je ok opet,neki mod je u pitanju,moram otkrit koji
Bosnian Dragon1

#49475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

SmokingMan wrote: 25/10/2024 11:48 Kod mene su objekti i ceste bile pink boje. :lol:
Kako si rjesio, jel mod bio u pitanju ?
Post Reply