ferratilis wrote: ↑23/10/2024 21:21
Znam da Arkham igre imaju veliki broj hejtera, tipicne kritike su tipa "borba je previse jednostavna," "postoje samo dvije komande," "mozes igrati zatvorenih ociju" i slicno. Onda pogledas npr. kako ljudi igraju i ne mogu nabiti kombo veci od 6x bez prekida. A borba je zapravo
easy to learn, hard to master tip gdje imas veliki broj alata i varijabli da nijedan encounter nije monoton.
Nisam hater, završio sam svetri igre i svidjele su mi se pravo. Samo je moje mišljenje da je borba izvikana previše - ne zbog toga što je lagana ili dvije komande, nego jednostavno ne vidim to padanje u nesvijest oko tog sistema borbe. Pogotovo na početku je troma, spora i frustrirajuća. Kasnije je već fluidnije, pogotovo u kombinaciji sa gadgetima. Meni je najdraži dio bio stealth, jer ja sve igram tako "hinjski", da kroz stealth i surprise attacks riješim protvnike.
A ta izjava "easy to learn, hard to master" mi je uvijek bila cringe, jer na kraju dana sve je lagano za naučiti do određene mjere - kako u igrama, tako i u real life. I sve je hard to master, ako uzmemo u obzir šta znači
masterovati neki skill.
Elem, što se Batmana tiče, dvica mi je najbolja bila, trica je smorila s obaveznim misijama s batmobilom, ali je dobra igra, a kec je bio najzanimljiviji. Jbg kao i obično, početak je zanimljiv, poslije je sve već poznatije.
glitch wrote: ↑23/10/2024 21:00
marvel fanboy spotted
jk
Jebiga ja sam odrastao uz DC i Marvel Comics i crtane filmove. Za mene nikad niko nije nadmašio Spider-Man seriju iz 90ih i Batman Beyond. Sve ostalo je prdimahovina
Isto tako, mislim da na moj dojam batman igara ima efekat i to što sam preigrao sve Spider-man igre koje su izašle (još iz ere PS1, pa do ovog novog), pa sam navikao na tu fluidnu, brzu borbu. Istina, u nekim izdanjima je bila brain dead button mashing, ali npr. u Edge of Time je borba još više clunky nego u Batmanu.