imali su to gti i cabrio .za gtd nisam siguran .
kao i 99% ostalih mezara na ovim prostorima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
imali su to gti i cabrio .za gtd nisam siguran .
kao i 99% ostalih mezara na ovim prostorima
necemo u nedelju ,kisa je ,bolje cekat decembar kad bude advent auto pijaca,onda ce svi doc i bice svegaNaslovnica wrote: ↑04/11/2022 21:14
Hočemol do avtopiace u nedelju da vidi mo imal tatatura i uspud da kupi mo stelje
Sviđža mise lajkbitanga_sa_otesa wrote: ↑04/11/2022 21:27necemo u nedelju ,kisa je ,bolje cekat decembar kad bude advent auto pijaca,onda ce svi doc i bice svegaNaslovnica wrote: ↑04/11/2022 21:14
Hočemol do avtopiace u nedelju da vidi mo imal tatatura i uspud da kupi mo stelje
Ne znam da je u BiH isto tako ali još jedna kategorija koju sam primjetio u Skandinaviji su oni koji nalete na nekog krša koji godinama (pa i decenijama) stoji napušten i istruo i kažu “ma ovo bi se dalo srediti - naspi ulje, gorivo i stavi akumulator, ima da pali”. Jašta eto, neko ga tek tako ostavio da trune, dopizdio im, hoće novo.bitanga_sa_otesa wrote: ↑04/11/2022 22:02 kazem ja... to su neke teske upale ili losa droga![]()
![]()
pogledaj samo cijene tetrapaka na piku
svuda je ista ta kategorija debila koji misle da ce se obogatiti preko noci .uglavnom se guzovace domognu nekog krsa,koji je po pravilu velikoserijski automobil, nezanimljiv i nije trazen ...neko im ostavi,pokloni ili ga kupe za 100-300 maraka i onda ide oglas alltimer evergin,mazen i pazen,unikat,hend đob....i eto zarade preko noci 10 miljaOmmadawn wrote: ↑05/11/2022 06:39
Ne znam da je u BiH isto tako ali još jedna kategorija koju sam primjetio u Skandinaviji su oni koji nalete na nekog krša koji godinama (pa i decenijama) stoji napušten i istruo i kažu “ma ovo bi se dalo srediti - naspi ulje, gorivo i stavi akumulator, ima da pali”. Jašta eto, neko ga tek tako ostavio da trune, dopizdio im, hoće novo.
Naravno, sve se da napraviti i srediti. Ali ogroman dio, pa rekao bih sigurno 90%, tih “stručnjaka” nema pojma koliko tu treba uložiti novca, vremena i truda da se to sredi i da je za to potrebno i znanje.
Stoga sam nerijetko nalijetao na projekte koji su tako pokrenuti pa onda zastanu čak i u samom početku.
A opet viđao sam šta su ljudi sređivali od tone hrđe do fantastičnih primjeraka ali to se radi o ljudima koji imaju i znanje i novac i vrijeme, te sve i jedan kažu da to ne bi preporučili nikome.
Koja vremenska kapsula covjececitroen xm wrote: ↑02/11/2022 18:13 Ja, ja bajo moj![]()
https://www.olx.ba/artikal/43569504/mitsubishi-sapporo/
Po meni, ako je auto istruo, zapušten i čami negdje ostavljen dugo, ne vrijedi ni da se počinje raditi. Jedino ako je neki baš specifičan i rijedak primjerak. Ovo što se često sretalo po putevima već postoji u puno boljem stanju i spremno za vožnju tako da se sva razlika u cijeni prilikom kupovine isplati.Ommadawn wrote: ↑05/11/2022 06:39
Ne znam da je u BiH isto tako ali još jedna kategorija koju sam primjetio u Skandinaviji su oni koji nalete na nekog krša koji godinama (pa i decenijama) stoji napušten i istruo i kažu “ma ovo bi se dalo srediti - naspi ulje, gorivo i stavi akumulator, ima da pali”. Jašta eto, neko ga tek tako ostavio da trune, dopizdio im, hoće novo.
Naravno, sve se da napraviti i srediti. Ali ogroman dio, pa rekao bih sigurno 90%, tih “stručnjaka” nema pojma koliko tu treba uložiti novca, vremena i truda da se to sredi i da je za to potrebno i znanje.
Stoga sam nerijetko nalijetao na projekte koji su tako pokrenuti pa onda zastanu čak i u samom početku.
A opet viđao sam šta su ljudi sređivali od tone hrđe do fantastičnih primjeraka ali to se radi o ljudima koji imaju i znanje i novac i vrijeme, te sve i jedan kažu da to ne bi preporučili nikome.
Baca malo i na Lanciu Gammu coupe linijomcitroen xm wrote: ↑05/11/2022 11:03 I meni je dobar iz nekog razloga. Spolja mi je odličan, unutra onako, ništa specijalno ali prolazi. Ali ovo što se vidi na slikama je dobro očuvano. Ovaj lako može doći do tehničkog i registracije.![]()
Vratiti napunjenog do vrha. To je politika rent a car firmi, daju ti puno auto, vratiš ga punog._BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 11:40 Sta znaci volangentant retour i de mi vidi ono pitanje za radar
Ovaj profil je bio već nekoliko puta ovdje sa drugim automobilima,..pod detaljno je uvijek bila komedija.Throttle wrote: ↑05/11/2022 11:26 GOLF 7 HIGHLI.UVOZ ACC RADAR VOLKSWAGEN GOLF VII VW BLU (18.300 KM)
https://www.olx.ba/r/50319812/13725
Eh to baš što kažeš - ne mora biti full restauriran ali u solidnom voznom stanju. Neka ima nešto na njemu da se čačka ali neka se može voziti. Kad vidim da ih voze na trejlerima na susrete odmah pomislim “jebo te on, trebo si ga zamotat u svilu”.citroen xm wrote: ↑05/11/2022 11:03 I meni je dobar iz nekog razloga. Spolja mi je odličan, unutra onako, ništa specijalno ali prolazi. Ali ovo što se vidi na slikama je dobro očuvano. Ovaj lako može doći do tehničkog i registracije.![]()
Po meni, ako je auto istruo, zapušten i čami negdje ostavljen dugo, ne vrijedi ni da se počinje raditi. Jedino ako je neki baš specifičan i rijedak primjerak. Ovo što se često sretalo po putevima već postoji u puno boljem stanju i spremno za vožnju tako da se sva razlika u cijeni prilikom kupovine isplati.Ommadawn wrote: ↑05/11/2022 06:39
Čar tih starih auta pa i najobičnijih je u totalno drugoj dimenziji vožnje u odnosu na ovo moderno tako da mi nije najbitnije da je ful restaurirano auto, neka bude i samo solidno obnovljeno, ali neka se vozi što češće. Nikada nisam bio pobornik posjedovanja ful restauriranih primjeraka koji se voze na prikolicama od susreta do susreta, a ostalo vrijeme se glancaju i stoje u garaži, pa taman da je Bugati iz 30 i neke godine. Možda nisam u pravu, svako ima neku svoju zanimaciju ali ja sam takav. Moj je recimo loše ofarban totalno i sada bi mogao u njega uložiti 5000 da ne trepnem, ali opet ja sam ljeti sa njim stalno negdje, more, planine, jezera, šibaju ga grane, frcaju kamenčići, ali užitak vožnje je meni neprocjenjiv.