Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#49451 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

kabal1337 wrote: 04/11/2022 21:17 hajde ima zadnju balans stangu, to nema ni 4ka. finih dijelova na sebi
za 22k mora biti perfektan ispod
imali su to gti i cabrio .za gtd nisam siguran .
kabal1337 wrote: 04/11/2022 21:13 ma nasminkan motorni prostor, a ispod kociona crijeva preko k. odradjena, zastita isto preko k. Nesto tu smrdi
kao i 99% ostalih mezara na ovim prostorima :D
bitanga_sa_otesa

#49452 Re: Automobilizam - All about

Naslovnica wrote: 04/11/2022 21:14
Hočemol do avtopiace u nedelju da vidi mo imal tatatura i uspud da kupi mo stelje
necemo u nedelju ,kisa je ,bolje cekat decembar kad bude advent auto pijaca,onda ce svi doc i bice svega
Naslovnica

#49453 Re: Automobilizam - All about

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/11/2022 21:27
Naslovnica wrote: 04/11/2022 21:14
Hočemol do avtopiace u nedelju da vidi mo imal tatatura i uspud da kupi mo stelje
necemo u nedelju ,kisa je ,bolje cekat decembar kad bude advent auto pijaca,onda ce svi doc i bice svega
Sviđža mise lajk
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#49454 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

Čuj 20 milja,..pa k'o gljive niču na olx-u ove budale.. :-)
bitanga_sa_otesa

#49455 Re: Automobilizam - All about

kazem ja... to su neke teske upale ili losa droga :lol: :lol: :lol:
pogledaj samo cijene tetrapaka na piku
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#49456 Re: Automobilizam - All about

Post by sime_cipol »

kabal1337 wrote: 04/11/2022 21:17 hajde ima zadnju balans stangu, to nema ni 4ka. finih dijelova na sebi
za 22k mora biti perfektan ispod
Za 22 000 mora biti orginalni GTI, a ne plastična nakaza sa neodgovarajućim motorom. O limariji su vec neki rekli dosta.
Ommadawn

#49457 Re: Automobilizam - All about

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/11/2022 22:02 kazem ja... to su neke teske upale ili losa droga :lol: :lol: :lol:
pogledaj samo cijene tetrapaka na piku
Ne znam da je u BiH isto tako ali još jedna kategorija koju sam primjetio u Skandinaviji su oni koji nalete na nekog krša koji godinama (pa i decenijama) stoji napušten i istruo i kažu “ma ovo bi se dalo srediti - naspi ulje, gorivo i stavi akumulator, ima da pali”. Jašta eto, neko ga tek tako ostavio da trune, dopizdio im, hoće novo.
Naravno, sve se da napraviti i srediti. Ali ogroman dio, pa rekao bih sigurno 90%, tih “stručnjaka” nema pojma koliko tu treba uložiti novca, vremena i truda da se to sredi i da je za to potrebno i znanje.
Stoga sam nerijetko nalijetao na projekte koji su tako pokrenuti pa onda zastanu čak i u samom početku.

A opet viđao sam šta su ljudi sređivali od tone hrđe do fantastičnih primjeraka ali to se radi o ljudima koji imaju i znanje i novac i vrijeme, te sve i jedan kažu da to ne bi preporučili nikome.
kabal1337

#49458 Re: Automobilizam - All about

Post by kabal1337 »

Pa logicno ljudi gledali neke emisije na tv-u ide sve glatko. A realnost zapekne nesto, pukne ti saraf.... Vidis packu hrdje mislis ma sasmirglam ja to... ti sasmirglas ono rupa se otvori...
Ommadawn

#49459 Re: Automobilizam - All about

Post by Ommadawn »

Eh baš to.

Baška će neko ostaviti auto da truhne samo onako, ko biva “motor radi, samo mu promijeni ulje, šta se ima tu pokvariti, nema elektronike, Volvo/Mercedes/Volkswagen/Ford/Opel je to, iz vremena kad su auta pravljena da traju”.
bitanga_sa_otesa

#49460 Re: Automobilizam - All about

Ommadawn wrote: 05/11/2022 06:39

Ne znam da je u BiH isto tako ali još jedna kategorija koju sam primjetio u Skandinaviji su oni koji nalete na nekog krša koji godinama (pa i decenijama) stoji napušten i istruo i kažu “ma ovo bi se dalo srediti - naspi ulje, gorivo i stavi akumulator, ima da pali”. Jašta eto, neko ga tek tako ostavio da trune, dopizdio im, hoće novo.
Naravno, sve se da napraviti i srediti. Ali ogroman dio, pa rekao bih sigurno 90%, tih “stručnjaka” nema pojma koliko tu treba uložiti novca, vremena i truda da se to sredi i da je za to potrebno i znanje.
Stoga sam nerijetko nalijetao na projekte koji su tako pokrenuti pa onda zastanu čak i u samom početku.

A opet viđao sam šta su ljudi sređivali od tone hrđe do fantastičnih primjeraka ali to se radi o ljudima koji imaju i znanje i novac i vrijeme, te sve i jedan kažu da to ne bi preporučili nikome.
svuda je ista ta kategorija debila koji misle da ce se obogatiti preko noci .uglavnom se guzovace domognu nekog krsa,koji je po pravilu velikoserijski automobil, nezanimljiv i nije trazen ...neko im ostavi,pokloni ili ga kupe za 100-300 maraka i onda ide oglas alltimer evergin,mazen i pazen,unikat,hend đob....i eto zarade preko noci 10 milja :lol: .neki se upuste malo u rizik da sami kao sredjuju ,pa od toga na kraju ne bude nista ili krajnji produkt bude jos vece govno sa jos vecom cijenom....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49461 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Koja vremenska kapsula covjece :thumbup:

Meni predobar :kiss:
citroen xm

#49462 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

I meni je dobar iz nekog razloga. Spolja mi je odličan, unutra onako, ništa specijalno ali prolazi. Ali ovo što se vidi na slikama je dobro očuvano. Ovaj lako može doći do tehničkog i registracije. :thumbup:

Po meni, ako je auto istruo, zapušten i čami negdje ostavljen dugo, ne vrijedi ni da se počinje raditi. Jedino ako je neki baš specifičan i rijedak primjerak. Ovo što se često sretalo po putevima već postoji u puno boljem stanju i spremno za vožnju tako da se sva razlika u cijeni prilikom kupovine isplati.

Čar tih starih auta pa i najobičnijih je u totalno drugoj dimenziji vožnje u odnosu na ovo moderno tako da mi nije najbitnije da je ful restaurirano auto, neka bude i samo solidno obnovljeno, ali neka se vozi što češće. Nikada nisam bio pobornik posjedovanja ful restauriranih primjeraka koji se voze na prikolicama od susreta do susreta, a ostalo vrijeme se glancaju i stoje u garaži, pa taman da je Bugati iz 30 i neke godine. Možda nisam u pravu, svako ima neku svoju zanimaciju ali ja sam takav. Moj je recimo loše ofarban totalno i sada bi mogao u njega uložiti 5000 da ne trepnem, ali opet ja sam ljeti sa njim stalno negdje, more, planine, jezera, šibaju ga grane, frcaju kamenčići, ali užitak vožnje je meni neprocjenjiv.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#49463 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote: 05/11/2022 11:03 I meni je dobar iz nekog razloga. Spolja mi je odličan, unutra onako, ništa specijalno ali prolazi. Ali ovo što se vidi na slikama je dobro očuvano. Ovaj lako može doći do tehničkog i registracije. :thumbup:
Baca malo i na Lanciu Gammu coupe linijom :thumbup:
citroen xm

#49464 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Pa malo da :thumbup:
Throttle

#49465 Re: Automobilizam - All about

Post by Throttle »

GOLF 7 HIGHLI.UVOZ ACC RADAR VOLKSWAGEN GOLF VII VW BLU (18.300 KM)
https://www.olx.ba/r/50319812/13725
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#49466 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je anti radar
ZoomZoomKiwi

#49467 Re: Automobilizam - All about

Post by ZoomZoomKiwi »

Nije ovo Highline. Comfortline sa doplatim acc radar i to je to.

Highline ima drukčija sjedišta, kromiranu lajsnu naprijed na donjem grillu, krom na prozorima i tamnije štope.

A tek naljepnica volgetankt retour, odmah znaš da je bio rent-a-car i da je bio baš mažen i pažen. A i kilometraža je prava! :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#49468 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sta znaci volangentant retour i de mi vidi ono pitanje za radar
ZoomZoomKiwi

#49469 Re: Automobilizam - All about

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 05/11/2022 11:40 Sta znaci volangentant retour i de mi vidi ono pitanje za radar
Vratiti napunjenog do vrha. To je politika rent a car firmi, daju ti puno auto, vratiš ga punog.

A ne znam anti-radar, ovdje piše ACC radar, a to ti je adaptivni tempomat, održava razmak sam, i koči u slučaju nužde.

A šta kaže Ferrari crvena. Nisam znao da je Ferrari proizvodio šerpe. :lol:

Da je napisao Metalac crvena pa hajd.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#49470 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

Throttle wrote: 05/11/2022 11:26 GOLF 7 HIGHLI.UVOZ ACC RADAR VOLKSWAGEN GOLF VII VW BLU (18.300 KM)
https://www.olx.ba/r/50319812/13725
Ovaj profil je bio već nekoliko puta ovdje sa drugim automobilima,..pod detaljno je uvijek bila komedija. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#49471 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

I levat nije odljepio to :lol: :lol:
ZoomZoomKiwi

#49472 Re: Automobilizam - All about

Post by ZoomZoomKiwi »

Meni je samo tragedija pa ovakvi nađu kupca. To je katastrofa.
ZoomZoomKiwi

#49473 Re: Automobilizam - All about

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 05/11/2022 11:45 I levat nije odljepio to :lol: :lol:

Tačno, da imam vremena za gluposti, otišao bih do njega da ga zajebavam.

Pa jaro ja ovo auto rentao u Rotterdamu. Vozio po makadamu 120. Imao na tabli tad 430000.

Pa da mu vidim facu :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#49474 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

EFD22 wrote: 05/11/2022 11:47
_BataZiv_0809 wrote: 05/11/2022 11:45 I levat nije odljepio to :lol: :lol:

Tačno, da imam vremena za gluposti, otišao bih do njega da ga zajebavam.

Pa jaro ja ovo auto rentao u Rotterdamu. Vozio po makadamu 120. Imao na tabli tad 430000.

Pa da mu vidim facu :lol:
:lol: :lol:

Ali fakat isto razmisljam, da imam vremena hodao bih po autoprodajama i probavao auta koja mi se svidjaju, ali i zajebavao ove levate :lol:
Ommadawn

#49475 Re: Automobilizam - All about

Post by Ommadawn »

citroen xm wrote: 05/11/2022 11:03 I meni je dobar iz nekog razloga. Spolja mi je odličan, unutra onako, ništa specijalno ali prolazi. Ali ovo što se vidi na slikama je dobro očuvano. Ovaj lako može doći do tehničkog i registracije. :thumbup:

Po meni, ako je auto istruo, zapušten i čami negdje ostavljen dugo, ne vrijedi ni da se počinje raditi. Jedino ako je neki baš specifičan i rijedak primjerak. Ovo što se često sretalo po putevima već postoji u puno boljem stanju i spremno za vožnju tako da se sva razlika u cijeni prilikom kupovine isplati.

Čar tih starih auta pa i najobičnijih je u totalno drugoj dimenziji vožnje u odnosu na ovo moderno tako da mi nije najbitnije da je ful restaurirano auto, neka bude i samo solidno obnovljeno, ali neka se vozi što češće. Nikada nisam bio pobornik posjedovanja ful restauriranih primjeraka koji se voze na prikolicama od susreta do susreta, a ostalo vrijeme se glancaju i stoje u garaži, pa taman da je Bugati iz 30 i neke godine. Možda nisam u pravu, svako ima neku svoju zanimaciju ali ja sam takav. Moj je recimo loše ofarban totalno i sada bi mogao u njega uložiti 5000 da ne trepnem, ali opet ja sam ljeti sa njim stalno negdje, more, planine, jezera, šibaju ga grane, frcaju kamenčići, ali užitak vožnje je meni neprocjenjiv.
Eh to baš što kažeš - ne mora biti full restauriran ali u solidnom voznom stanju. Neka ima nešto na njemu da se čačka ali neka se može voziti. Kad vidim da ih voze na trejlerima na susrete odmah pomislim “jebo te on, trebo si ga zamotat u svilu”.

Ali ima ljudi traže fakat puno para za auta koja nisu ni po čemu posebna.
Ovdje u zadnje vrijeme prodaju zastavine Fiće iz 1982 za najmanje 5000 eura. I što je najgore, znaš kad su Fiće imale one male Peglicine volane - eh to ofarbaju u bijelo i kontaju neko će izdrkat na to. Možda Švedo ne zna za Zastavu ali ako se nađe kakav Fiatov entuzijast pa počne kopati po historijatu Zastavinih modela, imaće argumente da mu dobro spusti cijenu. I koliko znam ni jedan se ni za blizu tih traženih para nije prodao.
Post Reply