Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#49426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

kurty wrote: 05/01/2025 22:39 Ja, bih drzavljanin, sam platio ili bio u vozilu, kao suvozac, kaznu u Austriji i u Hrvatskoj... Slikice, stare po sat dva...
Nisam siguran da je moja drzava tako azurna, da naplati kaznu vozacu hr ili njemačkih tablica, za "sliku" napravljenu na, recimo Butilima, a on kroz dva, tri sata dođe na graniicu
Jest kad bi na granici bila.policija istog entiteta, odnosno kantona, a ne drzavna granicna policija koja nema vze sa saobraćaJom
Gdpr jbg :lol:
Laplace

#49427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Laplace wrote: 03/01/2025 10:43 I opet vozač na relaciji Hotonj-Kobilja glava iza kog sam morao držati preveliko odstojanje. Prvo, vozio je užasno sporo i kilavo. Drugo, sve vrijeme je šverao lijevo-desno, na granici da ili sleti sa puta ili udari u drugi auto - što se umalo i desilo. Nekim čudom je ovaj iz suprotnog smjera uspio da pobjegne na bankinu. Kasnije je ovaj saudijac stao iza autobusa na Koševskom, autobus otišao a ovaj nekih desetak sekundi ne miče (očito je da je uzrok svega ovoga tipkanje na mobitelu). I na kraju, umjesto da sa Koševskog skrene ka kružnom Velešići pa vrati ka željezničkoj, on odmah mota (zahvaljujući dvojici idiota koji su zaustavili kolone iza sebe da puste idiota u prekršaj). Ni u jednom trenutku nije koristio pokazivače smjera a sve vrijeme su mu svijetlila stop svjetla (sva tri), i kad koči i kad ubrzava.
Jutros taj isti Audi ispred mene, ali je ovaj put vozio normalnije. Čak je u Velešićima skrenuo ka kružnom toku. Ili je drugi vozač ili je ovaj popio kaznu. Auto je isti, prepoznajem po stop svjetlima koja stalno rade i po tome što su mu pola LED dioda na trećem štop svjetlu neispravne.
Laplace

#49428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

laserShow wrote: 04/01/2025 19:29
Laplace wrote: 03/01/2025 10:43 opet vozač na relaciji Hotonj-Kobilja glava
Nema gore trase, vecina su debili, posebno kada padne snijeg.

Nego da pitam na ovoj relaciji, ima li onih koji "krate" guzve i idu kroz one ulicice na kobiljoj i ubaciju se? Kakav je to nivo retardizma da radi 2 minuta to urade? Pa ti retardi prave guzve, jer ih drugi retardi pustaju da se ukljuce, pa tako kada se spustaju niz kobilju dvije trake moraju stati da ih puste

evo slikovito, ima li ko da ovo radi da kaze zasto?

Image
Ima, obavezno se odvajaju. Nezgodno je što je tu i neko naselje pa se među takvima nađu i oni koji iz tog naselja regularno idu svojim putem.

Jutros su se, izgleda, ti pametnjakovići vraćali nazad i uključivali na glavni put pod velikim uglom, svaki put rizikujući sudar. Izgleda da se zbog poledice nije moglo izaći pa im je to pomrsilo planove za skraćivanje puta.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#49429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

Čim se mladunčad ne mora na rukama prenijeti (ali lagano , lagano da im se previše ne zaljulja) iz automobila u školsku zgradu kroz školsko dvorište , gužvi u Sarajevu - nema.
Last edited by teskeredzic_22 on 11/01/2025 12:16, edited 1 time in total.
Laplace

#49430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros u kružni tok kod Unisa ulijeće neko sa Smartom, morao sam skoro stati da ga ne udarim. A da se sa tim čudom sudari sa biciklom, biciklista bi bolje prošao.

Par minuta kasnije, kružni na raskrsnici Vogošća-Semizovac-Rajlovac. Lik ispred mene (Octavia karavan) iz psmjera Vogošće prvo se (sa zakašnjenjem) prestrojava u desnu traku, ulazi u kružni tok, u kružnom se odmah prestrojava u unutrašnju i produžava ka Rajlovcu. Zašto? Dva potpuno nepotrebna prestrojavanja i putanja bez ikakve logike.

I za kraj, jedna ilustracija kako se prave gužve u saobraćaju. Isprede mene dva auta na sporednoj, trebamo se uključiti na glavnu. Onaj prvi ima čisto uključenje (poslije nejga bismo i mi imali čisto uključenje), sa lijeve strane su vozila daleko a uključuje se udesno. On neodlučan, nešto čeka (ili tipka poruku na Facebooku). Krene kasno, onaj iza njega se uspije uključiti a ja čekam da prođe kolona koja je u međuvremenu stigla.
Trappist

#49431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Trappist »

teskeredzic_22 wrote: 10/01/2025 08:24 Čim se mladunčad ne mora na rukama prenijeti (ali lagano , lagano da im se previše ne zaljulja) iza automobila u školsku zgradu kroz školsko dvorište , gužvi u Sarajevu - nema.
:thumbup:
ovo je nevjerovatno kolika je razlika u saobracaju...
NediM17

#49432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Sinoc iza 17h je strava od guzve bila.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

Prvo suplja sami u vozilima po jedan
Sad suplja djeca
Sutra suplja vozaju se

Odlucite se vise
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#49434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Maloprije na AP, ograničenje 110 km/h, Mercedes ML u lijevoj traci ide 80 km/h, blicamo mu, ma ništa legenda. Iza mene se naredalo još 5-6 auta, sviranje ide standardno, ništa. Žmigavac i desnom trakom ga pređemo. :-)

Nakon par minuta, Peugeot 2008 novi, u lijevoj traci prestiže dva auta, opet mi iza njega, njemu treba vječnost da obiđe dva auta, sigurno je na tempomatu, pa im je brzina slična, kao kad kamion prelazi kamion ista scena, nevjerovatno, jebem ti i vozače i AP, tačno ću do Konjica ići magistralom, Hadzići pa dalje... show program
canvra888

#49435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Redovna pojava, nažalost.

Samo ne znam šta rade ti stručnjaci u tim trenucima dok im se svira i blica, je l' fakat ne bendaju retrovizore/uši ili kontaju "ma sviraj ti jarane, prilagodi mi se"
escobar__

#49436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Boli ih kurac, znaju da neće popit kaznu, a i šanse da ih neko polomi od batina su ravne nuli i u skladu s tim se i ponašaju. Takvi stvaraju haos i na magistralnim cestama i kad ih iskombinuješ sa wanna-be trkačima imaš zagarantovanu pogibiju minimalno jedne osobe.
Laplace

#49437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Trappist wrote: 10/01/2025 09:38
teskeredzic_22 wrote: 10/01/2025 08:24 Čim se mladunčad ne mora na rukama prenijeti (ali lagano , lagano da im se previše ne zaljulja) iza automobila u školsku zgradu kroz školsko dvorište , gužvi u Sarajevu - nema.
:thumbup:
ovo je nevjerovatno kolika je razlika u saobracaju...
Nevjerovatno, ali i u najvećoj špici vožnja je podnošljiva. Nekad male stvari donose velike promjene.
drug_profi

#49438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Cirka 10 minuta kraće putujem na posao kad je raspust.
zdruzdjo

#49439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Svaki dan sam oko sedmice na kruznom u buca potoku. U ta doba, tu je kuliminacija. Ne znas odakle je veca kolona.
Kad je raspust, bukvalno prepolovi se guzva.
NediM17

#49440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Fakat, jutros oko 8 h kod remize kruzni prohodan, kolona prema kvadrantu pocinje tek kad se izadje iz kruznog.
Uobicajeno bude u 2 trake u visini BCC, nekad i do samog kruznog.
Averus

#49441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Može li mi neko pojasniti, jer sad već sumjam u svoje znanje...

Zašto ljudi onom ulicom ispod PU Novi Grad (Sulejmana Efendije Musića), niz onu krivinu voze doslovno 15-20km/h
Jutros gigant s Passatom hladno sa 50km/h prošao pored policije, a onda po kočnici i skroz uspori i do dna ulice tako.
Jučer žena s nekim monovolumenom. Prošle sedmice isto tako četiri-pet puta likovi samo uspore skoro do zaustavljanja i tako silaze niz ulicu...

Jel' ima neka kamera, nešto tu, što ja nisam primjetio?
noviclan

#49442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Averus wrote: 15/01/2025 07:13 Može li mi neko pojasniti, jer sad već sumjam u svoje znanje...

Zašto ljudi onom ulicom ispod PU Novi Grad (Sulejmana Efendije Musića), niz onu krivinu voze doslovno 15-20km/h
Jutros gigant s Passatom hladno sa 50km/h prošao pored policije, a onda po kočnici i skroz uspori i do dna ulice tako.
Jučer žena s nekim monovolumenom. Prošle sedmice isto tako četiri-pet puta likovi samo uspore skoro do zaustavljanja i tako silaze niz ulicu...

Da nije sta klizavo, poledilo
Naslovnica

#49443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

noviclan wrote: 15/01/2025 19:35
Averus wrote: 15/01/2025 07:13 Može li mi neko pojasniti, jer sad već sumjam u svoje znanje...

Da nije sta klizavo, poledilo
I ja mislim da je to mogući uzrok.
Zna tamo biti vode na kolovozu, slijeva se odnekud
Averus

#49444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Vjeruj da mjesecima svako jutro, bez obzira na vremenske uvjete, prođem tom cestom i to rano ujutro, kad bi po pravilu i bilo najklizavije. Nikad, ali NIKAD nije "poledilo". Čak je jedno vrijeme bilo vode (prije cca mjesec dana) jer je pukla neka cijev, pa se malčice i nazire da je klizavo, ali nije zaista bilo potrebe da se vozi 15km/h. Bez pretjerivanja, ljudi obaraju i na 10km/h

Ne vozim ja neki monstrum od auta, pa da je moje stabilnije i da ima neke kerefeke po ledu. Vozim jebenu astru od 1500kg na Sava gumama (ne d'o mi univerzum nikad više da ih kupim), znači ne može gore.

I na ljeto su isto tako usporavali. Fakat mi nije jasno
Mehemed
Vozim: automobil

#49445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mehemed »

Danas oko 20h saobraćajna nesreća kod SCCa i standardno gužva i standardno debili koji idu iz pravca Zmaja od Bosne prema "Hiseta" zablokiraju kompletnu raskrsnicu i onda ne mogu proći ni ovi koji hoće od "Maršala Tita" lijevo na Vrbanju, niti mogu ovi od Fra Anđela Zvizdovića, a ni ovi koji idu od Vrbanje.
Pa kako idiotima objasniti da ne treba zablokirati kompletnu raskrsnicu jer tako ništa ne dobija a drugi gube.
noviclan

#49446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Averus wrote: 15/01/2025 19:47 Vjeruj da mjesecima svako jutro, bez obzira na vremenske uvjete, prođem tom cestom i to rano ujutro, kad bi po pravilu i bilo najklizavije. Nikad, ali NIKAD nije "poledilo". Čak je jedno vrijeme bilo vode (prije cca mjesec dana) jer je pukla neka cijev, pa se malčice i nazire da je klizavo, ali nije zaista bilo potrebe da se vozi 15km/h. Bez pretjerivanja, ljudi obaraju i na 10km/h

Ne vozim ja neki monstrum od auta, pa da je moje stabilnije i da ima neke kerefeke po ledu. Vozim jebenu astru od 1500kg na Sava gumama (ne d'o mi univerzum nikad više da ih kupim), znači ne može gore.

Jbg onda sigurno zbog skole
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#49447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Mehemed wrote: 15/01/2025 22:51 Danas oko 20h saobraćajna nesreća kod SCCa i standardno gužva i standardno debili koji idu iz pravca Zmaja od Bosne prema "Hiseta" zablokiraju kompletnu raskrsnicu i onda ne mogu proći ni ovi koji hoće od "Maršala Tita" lijevo na Vrbanju, niti mogu ovi od Fra Anđela Zvizdovića, a ni ovi koji idu od Vrbanje.
Pa kako idiotima objasniti da ne treba zablokirati kompletnu raskrsnicu jer tako ništa ne dobija a drugi gube.
Prvo ovaj sto spuckao u bus, sta je radionu traci za bus

To se ne kasnjava
Averus

#49448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

noviclan wrote: 16/01/2025 04:21
Spoiler
Show
Averus wrote: 15/01/2025 19:47 Vjeruj da mjesecima svako jutro, bez obzira na vremenske uvjete, prođem tom cestom i to rano ujutro, kad bi po pravilu i bilo najklizavije. Nikad, ali NIKAD nije "poledilo". Čak je jedno vrijeme bilo vode (prije cca mjesec dana) jer je pukla neka cijev, pa se malčice i nazire da je klizavo, ali nije zaista bilo potrebe da se vozi 15km/h. Bez pretjerivanja, ljudi obaraju i na 10km/h

Jbg onda sigurno zbog skole
Ne znam fakat, eto i da je zbog škole - 15.1. nema nastave, pogotovo ne u 6:30 ujutro.
Jutros baš vozim taj dio i gledam ima li ikakvih naznaka leda, vode isl. Ništa. Ulica pregledna sa svih strana, normalno se 40-50km/h može proći.
Hajde eto da spusti na 30km/h i razumijem, neko je nesiguran, neko je možda nekad proklizao ili nešto. Ali baš na 10-15km/h što spuštaju, ne ide mi u glavu
topcam
Vozim: uzbrdo

#49450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

NediM17 wrote: 16/01/2025 07:20 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/crni ... /250115151

Ništa jebenije nema.
Magla.
Post Reply