FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#49401 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Jesi to bio na godisnjem negdje, ociju ti? :mrgreen: :mrgreen:

Steta prosle sezone za Vietta, bas sam uzivao gledajuci ga u Villarrealu, ali prelaskom u Atletico totalno je bio out, mada po meni i poglup transfer, ako je znao da vec naprijed imaju Torresa i Griezmanna.
S Barcom ne znam kako bi funkcionisalo, jer 90% vremena imao posla s postavljenim odbranama, za razliku od vremena u Villarrealu i ne znam bas kako bi mu to godilo.
skenderija04

#49402 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Jesi to bio na godisnjem negdje, ociju ti? :mrgreen: :mrgreen:

Steta prosle sezone za Vietta, bas sam uzivao gledajuci ga u Villarrealu, ali prelaskom u Atletico totalno je bio out, mada po meni i poglup transfer, ako je znao da vec naprijed imaju Torresa i Griezmanna.
S Barcom ne znam kako bi funkcionisalo, jer 90% vremena imao posla s postavljenim odbranama, za razliku od vremena u Villarrealu i ne znam bas kako bi mu to godilo.
Ne. Krajem avgusta idem. Evropsko me otjeralo od fudbala. Niti sam gledao niti mi se pisalo. A sta da pisem kad nisan gledao :mrgreen:

Vietto je idealan. Mlad, ima sve sto treba, Argentinac i nije problematican Zavisi od par operacija izlaza,( Arda i Bravo)
p206

#49403 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

opet ništa nisu naučili...očajnički im treba neki centarfor od 190 cm+ i oni opet ganjaju neke tehničare, driblere i sl. a puna ekipa takvih

ako će taj neko biti zamjena, logično je da bude tip koji će promjeniti način igre u zadnjih 20 min. a ne da Pique-a guraš u napad
HB_BHF

#49404 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Bielsa novi selektor Argentine.
skenderija04

#49405 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Bielsa novi selektor Argentine.
Nije. Niti su razgovarali sa Bielsom.
HB_BHF

#49406 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Zbog čega onda napušta Lazio nakon samo dva dana? :D
skenderija04

#49407 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Zbog čega onda napušta Lazio nakon samo dva dana? :D
Pa izdao je Marcelo saopstenje. Doslovno kaze da do dana 5. jula Lazio nije ispostovao dogovoreno, jer nisu doveli 4 igraca koje su obecali i klub nije napustio niti jedan od 18 :D :D igraca koje nije zelio u timu.

Nema to veze sa reprezentacijom. Marcelo je tamo gdje se postuje. Kada je bio selektor Argentine ostao je nakon potopa2002 a otisao je nakon olimpijskog zlata u Atini. Ako vidi da postoje uslovi za treniranje reprezentacije mozda i dodje iako sada izgleda nezamislivo. Ideja je da Olarticoechea radi sljedecih par tekmi kvalifikacija za Rusiju a onda ili Cholo ili Poche.
omar little

#49408 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote: ili Cholo ili Poche.
pochettino? pa covjek u totiću, sretan i zadovoljan, potpisao produženje.

koliko god nisam ljubitelj njegovog nogometa, cholo ne bi bio loš izbor za argentinu za konačno se dočepati neke titule. bio bi naprednija verzija sabelle. nije lepršavo ni naročito lijepo za oko, nije lako za gledati, ali daje rezultate. ionako su ovih dana kreativnost i igra, očito, za luzere.

a, i da mi je konačno vidjeti kako bi on hendlao moćan napadački potencijal. :D
skenderija04

#49409 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote: ili Cholo ili Poche.
pochettino? pa covjek u totiću, sretan i zadovoljan, potpisao produženje.

koliko god nisam ljubitelj njegovog nogometa, cholo ne bi bio loš izbor za argentinu za konačno se dočepati neke titule. bio bi naprednija verzija sabelle. nije lepršavo ni naročito lijepo za oko, nije lako za gledati, ali daje rezultate. ionako su ovih dana kreativnost i igra, očito, za luzere.

a, i da mi je konačno vidjeti kako bi on hendlao moćan napadački potencijal. :D
Argentina je prica za sebe. Njima je sada ogromna frka da li ce poceti prvenstvo radi malverzacija saveza i dugova. Gorondona koji je nako usput, bio krimos iz lige sampiona umro sada se nagomilalo milion nekih likova iz saveza koji bi da kradu i kraduckaju. Nista nije rijeseno, vlada pravi haos. Tu treba traziti razloge Mesijevog "odlaska" i jos njih sestorice. Pred finalnu utakmicu sa Chileom su bili na aerodromu sedam sati cekajuci avion koji nikada ne bi ni dosao jer su iz saveza ZABORAVILI da rezervisu!!!! Ameri su im izasli u susret. Dakle pravi haos. Duzni su sudijskoj organizaciji 15.000.000 pesosa i oni su od cetvrtka u strajku. Na pripremama za olimpijske igre su se pojavila samo 11-torica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dakle, nisu oni za nikakvo trazenje selektora. Niko nema ni autoritet da pregovara. Kakvo je stanje pokazuje i naslovnica danasnjeg Cronica.

Image
LSD

#49410 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Katalonski kanal "Esport 3" piše da je Luis Enrique donio odluku po pitanju golmana u novoj sezoni, a ona glasi: Ter Stegen će biti prvi golman Barcelone u svim natjecanjima!
Ode Bravo u City.
skenderija04

#49411 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Katalonski kanal "Esport 3" piše da je Luis Enrique donio odluku po pitanju golmana u novoj sezoni, a ona glasi: Ter Stegen će biti prvi golman Barcelone u svim natjecanjima!
Ode Bravo u City.
Vjerovatno. Zaraditi na golmanu od 32 godine :-) :-) :-)

Nekada se i cuda desavaju :D :D :D
LSD

#49412 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
Ode Bravo u City.
Vjerovatno. Zaraditi na golmanu od 32 godine :-) :-) :-)

Nekada se i cuda desavaju :D :D :D

33 :mrgreen:

Šalu na stranu, Bravo je odlican golman koji zaslužuje braniti . Međutim, MATS je buducnost Barce, dvije sezone je bio strpljiv, u međuvremenu naucio jezik, upoznao klub iznutra i sad je vrijeme da preuzme jedinicu Barcelone narednih 7-8 godina.
Enrique nije želio ni cuti ponude za njega, vjeruje mu i sad ce ga nagraditi statusom full prvog golmana - što znaci Primera i LP.

Navodno ce pokušati dovesti Reinu, još jednog izgubljen sina :mrgreen: za klupe i za kupa kralja :-)
skenderija04

#49413 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:

Šalu na stranu, Bravo je odlican golman koji zaslužuje braniti . Međutim, MATS je buducnost Barce, dvije sezone je bio strpljiv, u međuvremenu naucio jezik, upoznao klub iznutra i sad je vrijeme da preuzme jedinicu Barcelone narednih 7-8 godina.
Enrique nije želio ni cuti ponude za njega, vjereje mu i sad ce ga nagraditi statusom full prvog golmana - što znaci Primera i LP.

Navodno ce pokušati dovesti Reinu, još jednog izgubljen sina :mrgreen: za klupe i za kupa kralja :-)
A sto ne pruze sansu Masipu????

Meni stvarno ide na zivce toliko trazenje vani. Sjecas se Grimalda? Za milion ode a sad nema zamjene Albi. Platice 20 minimalno za nekoga ko nije puno bolji od Grimalda. Ali sta da se radi. To je Barsa. Ako prodaju Brava i Ardu ulaze u zadnji dio prelaznog roka sa 100 miliona. Para ce biti ali koga dovesti?
LSD

#49414 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:

Enrique nije želio ni cuti ponude za njega, vjereje mu i sad ce ga nagraditi statusom full prvog golmana - što znaci Primera i LP.

Meni stvarno ide na zivce toliko trazenje vani. Sjecas se Grimalda? Za milion ode a sad nema zamjene Albi. Platice 20 minimalno za nekoga ko nije puno bolji od Grimalda. Ali sta da se radi. To je Barsa. Ako prodaju Brava i Ardu ulaze u zadnji dio prelaznog roka sa 100 miliona. Para ce biti ali koga dovesti?
Pa eto, navodno Dignea iz Rome hoce da kupe za backupa Albe :facepalm:
A kad je to Barca znala sa transferima i svojom školom :mrgreen: ....to je vec godinama praksa poklanjanje svojih akademaca drugim klubovima za male pare ili besplatno.
Apsolutno sam da se daje šansa Masipu i generalno uvijek da se forsira domaca škola, ali znamo da nema od toga ništa jbg.
Doduše, Reina i jest masijac, pa ako ga dovedu - to nekako dođe na isto :mrgreen: hoce covjek da završi karijeru u svom maticnom klubu...i lani se nudio Barci ;-)
skenderija04

#49415 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:
LSD wrote:

Pa eto, navodno Dignea iz Rome hoce da kupe za backupa Albe :facepalm:
A kad je to Barca znala sa transferima i svojom školom :mrgreen: ....to je vec godinama praksa poklanjanje svojih akademaca drugim klubovima za male pare ili besplatno.
Apsolutno sam da se daje šansa Masipu i generalno uvijek da se forsira domaca škola, ali znamo da nema od toga ništa jbg.
Doduše, Reina i jest masijac, pa ako ga dovedu - to nekako dođe na isto :mrgreen: hoce covjek da završi karijeru u svom maticnom klubu...i lani se nudio Barci ;-)
Meni se svidja od centra prema gore.. Neka Rafinhe i Denisa. Sto vise minuta. Vietto ( valjda ce se i moja zelja jednom ostvariti :D :D )

Pozadi je pristojno. Neka daju sansu Samperu. Ostaje ta lijeva strana. Alba i Jerry ali fali tu igrac. Ko ce doci ne znam danas je izasao taj sto si rekao :D i Hector. Sumnjam.
skenderija04

#49416 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ha , evo izgleda da je taj Digne dosao :D :D :D :D :D
LSD

#49417 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ha , evo izgleda da je taj Digne dosao :D :D :D :D :D
e jbga

:lol: :lol:
skenderija04

#49418 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
e jbga

Stvarno ne znam kakav je decko. Vidim da je mlad i da je doveden kao zamjena Albi. Hajde neka ga :D

On i ovaj Umtiti imaju kod mene godinu dana dzabe. :D
LSD

#49419 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
Stvarno ne znam kakav je decko. Vidim da je mlad i da je doveden kao zamjena Albi. Hajde neka ga :D

On i ovaj Umtiti imaju kod mene godinu dana dzabe. :D
Ne znam ni ja, ali eto vidjecemo :mrgreen:

Umtiti je vec ozbiljno pojacanje zadnje linije, momak je beton, vidjeli smo na Euru. Mislim da ce izbaciti Mascherana sa pozicije startnog stopera.
Tito_i_Partija

#49420 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
e jbga

Digne je bio odron u Romi. Bio sam jako entuzijastican kad je dos'o, al' se je vec u prvih par utakmica vidilo da se taj mali jednostavno gubi na terenu.

Cudi me da su njega doveli, zar je bas dotle doslo da nije bila nijedna druga opcija?
skenderija04

#49421 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Valjda dobro napada :-D
LSD

#49422 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bila je prvo opcija Raphael Guerreiro, ali je Dortmund bio brži od Barce :mrgreen:
skenderija04

#49423 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Bila je prvo opcija Raphael Guerreiro, ali je Dortmund bio brži od Barce :mrgreen:
Ma i ovom slučaju tražila se rezerva i ovaj pristao.
LSD

#49424 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Bila je prvo opcija Raphael Guerreiro, ali je Dortmund bio brži od Barce :mrgreen:
E to se slažem :thumbup: svakako ce biti rezerva Albi koji je u najboljim godinama (27). Skinut ce mu 10-tak utakmica i odmoriti ga, kup i neke slabije domace i to je to.
Ako je momak pristao na takav status, onda OK.
skenderija04

#49425 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:
E to se slažem :thumbup: svakako ce biti rezerva Albi koji je u najboljim godinama (27). Skinut ce mu 10-15 utakmica i odmoriti ga, kup i neke slabije domace i to je to.
Ako je momak pristao na takav status, onda OK.
To jw. Vidjećemo koliko košta. Valjda nije skup
Post Reply