Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#49376 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

tanka je linija od 'po liku hodaju žohari' do 'deset parkiranih auta' :mrgreen:
Trappist

#49377 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Trappist »

Velkoski wrote: 16/10/2024 09:53 tanka je linija od 'po liku hodaju žohari' do 'deset parkiranih auta' :mrgreen:
istina, ali sta je problem u tome sto zivi ovako? Lik javno rekao da ga boli briga za materijalno, smisao zivota mu je igrati igre i snimati se kako komentarise stvari, nista drugo ga ne zanima. I kao takav u poslovnom smislu uspjesniji od 80% ljudi na svijetu :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49378 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Trappist wrote: 16/10/2024 10:14
Velkoski wrote: 16/10/2024 09:53 tanka je linija od 'po liku hodaju žohari' do 'deset parkiranih auta' :mrgreen:
istina, ali sta je problem u tome sto zivi ovako? Lik javno rekao da ga boli briga za materijalno, smisao zivota mu je igrati igre i snimati se kako komentarise stvari, nista drugo ga ne zanima. I kao takav u poslovnom smislu uspjesniji od 80% ljudi na svijetu :D
pa problem je što ima dvostruke standarde. unižava tuđu kulturu življenja dok traži da se njegova poštuje. ako ne želi da bude kritikovan njegov način života, koji kurac kritikuje tuđi?
Trappist

#49379 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Trappist »

Chmoljo wrote: 16/10/2024 10:45
Trappist wrote: 16/10/2024 10:14
pa problem je što ima dvostruke standarde. unižava tuđu kulturu življenja dok traži da se njegova poštuje. ako ne želi da bude kritikovan njegov način života, koji kurac kritikuje tuđi?
lik je doslovno hiljadu puta rekao da ga boli kurac sta ko misli o njemu i njegovom nacinu zivota, da ga brinu ti komentari pokusavao bi sakriti one cole i hamburgere po sobi :lol:
treba ga kritikovati zbog stvari koje je rekao, a ne trkeljati po privatnom nacinu zivota i vrijedjati ga sto zivi kako zivi.
Chmoljo

#49380 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Trappist wrote: 16/10/2024 10:53
lik je doslovno hiljadu puta rekao da ga boli kurac sta ko misli o njemu i njegovom nacinu zivota, da ga brinu ti komentari pokusavao bi sakriti one cole i hamburgere po sobi :lol:
treba ga kritikovati zbog stvari koje je rekao, a ne trkeljati po privatnom nacinu zivota i vrijedjati ga sto zivi kako zivi.
al ga ne boli kurac za tuđim načinom života.

kontaš?
Trappist

#49381 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Trappist »

Chmoljo wrote: 16/10/2024 10:56
Trappist wrote: 16/10/2024 10:53
al ga ne boli kurac za tuđim načinom života.

kontaš?
lik doslovno vec skoro 10 godina konstantno komentarise i snima videe o tudjim nacinom zivota.
A vidim sad odjednom cancel kultura ima smisla a ?
Chmoljo

#49382 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

šta ti tačno meni predbacuješ? :? ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.

uključujući i ovakve likove.
ferratilis

#49383 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Picke ste ako se ne pobijete :D
Trappist

#49384 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Trappist »

Chmoljo wrote: 16/10/2024 11:12 šta ti tačno meni predbacuješ? :? ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.

sve se slazem s tobom osim dijela gdje ga se pljuje jer zivi kako zivi. Treba ga "cancel "zbog tog sto je izjavio onu glupost (iako se izvinuo ali eto) i ostati na tome, izjavio glupost i necu ga vise gledati. A ne sad kopati mu po privatnom zivotu i traziti nekakve razloge i uvrede jer zivi kako zivi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#49385 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

kako ga neće pljuvati ako priča o 'inferiornim kulturama' koje treba izgenocidirat' dok ovako živi? uzročno-posljedično
Chmoljo

#49386 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Trappist wrote: 16/10/2024 14:10
Chmoljo wrote: 16/10/2024 11:12 šta ti tačno meni predbacuješ? :? ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.

sve se slazem s tobom osim dijela gdje ga se pljuje jer zivi kako zivi. Treba ga "cancel "zbog tog sto je izjavio onu glupost (iako se izvinuo ali eto) i ostati na tome, izjavio glupost i necu ga vise gledati. A ne sad kopati mu po privatnom zivotu i traziti nekakve razloge i uvrede jer zivi kako zivi.
sve ok, samo brkaš uzrok i posljedicu. niko ga nije kritikovao za peksinavost dok nije ispalio tu rasističku glupost. e kako možeš vaziti da si "viša" kultura ako se jebeni peksin sa tekućom toplom vodom u kući.

o tome se radi. njegovo pametovanje je uzrok posljedičnog prozivanja njegovog peksinluka.
Chmoljo

#49387 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 16/10/2024 13:29 Picke ste ako se ne pobijete :D
jesmo štae
ferratilis

#49388 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nije bitno ni ko je rekao, svaka recenica izgovorena u 21. stoljecu koja pocinje sa "njihova kultura je inferiorna..." znaci da si teski degenerik. Vidim da se poslije vadio da je to rekao jer Islam progoni homoseksualce, ali to nije opravdanje, jer je prvom recenicom opravdao ono sto se radi u Gazi. Tu sve pocinje i zavrsava. To da li je neko fan Asmongolda ili ne je drugi par opanaka, ovaj slucaj se svodi na semantiku.
geralt

#49389 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

ferratilis wrote: 16/10/2024 17:51 Nije bitno ni ko je rekao, svaka recenica izgovorena u 21. stoljecu koja pocinje sa "njihova kultura je inferiorna..." znaci da si teski degenerik. Vidim da se poslije vadio da je to rekao jer Islam progoni homoseksualce, ali to nije opravdanje, jer je prvom recenicom opravdao ono sto se radi u Gazi. Tu sve pocinje i zavrsava. To da li je neko fan Asmongolda ili ne je drugi par opanaka, ovaj slucaj se svodi na semantiku.
Ne treba ici previse ni u smjeru ekstremne politicke korektnosti, jer kultura ciji su sastavni dio npr. ropstvo, kmetstvo ili sistem kasti objektivno jeste inferiorna kulturama koje to u sebi nemaju. Da ne idemo sad u poredjenje medju regijama, moderna evropska kultura je superiorna nad evropskom kulturom od prije 200 godina, koja je opet superiorna nad srednjovjekovnom evropskom kulturom.

Nedopustivo je kad to pocnes koristiti kao izgovor za genocid, sto je Asmongold uradio.
Chmoljo

#49390 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Pa da, jer izgovor o inferiornosti odredjene grupe ljudi je narativ kojim se opravdava i priprema genocid i od strane samih pocinilaca i upravo je u tome najveci problem te izjave.
ferratilis

#49391 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Danas su dodali akademiju u ETS2, jako zanimljiva stvar.

Image
Image
Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#49392 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

RIOT jučer podijelio nove otkaze, a danas najavio gacha skin od potencijalnih 32000 RP-a

tačno je vrijeme da neki asteroid opali i sruši ovo kapitalističko carstvo :mrgreen:
oXavier

#49393 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oXavier »

ferratilis wrote: 16/10/2024 20:00 Danas su dodali akademiju u ETS2, jako zanimljiva stvar.

Image
Image
Image
Očigledno pripremaju teren za izbacivanje verzije za konzole (nedavno dodana podrška za kontrolere), s obzirom da tek sad ubacuju auto-školu :D Šta će nama iskusnim sa milion pređenih kilometara :oops: :D Šalu na stranu, slažem se, zanimljivo.
House

#49394 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

nevjerovatno.

kapa dole, EA
House

#49395 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

:lol: žohar kmeči
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#49396 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

tbh, dobar video, skont'o da je da ga griftanje desno i okupljanje 4chan troglodita vodi u propast :mrgreen:
House

#49397 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Velkoski wrote: 17/10/2024 03:01 tbh, dobar video, skont'o da je da ga griftanje desno i okupljanje 4chan troglodita vodi u propast :mrgreen:
pomozi čovjeku da očisti sobu! :mrgreen: :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#49398 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

100$/hour and deal :mrgreen:
nepass1

#49399 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Sta lik uopste radi? Nisam nikad gledao njegove klipove. Iskoci nekad na yt ali preskacem. Koliko sam skontao prica o gaming industriji i misljenje mu se uzima kao relevantno, neki ga mediji cak prenose?
Tito_i_Partija

#49400 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

nepass1 wrote: 17/10/2024 07:27 Sta lik uopste radi? Nisam nikad gledao njegove klipove. Iskoci nekad na yt ali preskacem. Koliko sam skontao prica o gaming industriji i misljenje mu se uzima kao relevantno, neki ga mediji cak prenose?
U principu krade/profitira od sadržaja drugih youtubera.

Ti snimiš recenziju il' mišljenje o nekoj igri, on uzme tvoj video i preko njega snimi svoj "reaction" video, gdje kao reaguje na tvoja mišljenja i da li se slaže/ne slaže sa njima. Ti dobiješ par hiljada pregleda na tvoj originalni video, a on dobije par miliona pregleda na svoj video. A sa pregledima naravno dolaze i pare.

Imaš kamaru youtubera koji su se žalili na ovo, jer on profitira od tvog originalnog contenta, a naravno ne dijeli monetizaciju sa tobom.
Post Reply