Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#49376 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tanka je linija od 'po liku hodaju žohari' do 'deset parkiranih auta' 
-
Trappist
#49377 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
istina, ali sta je problem u tome sto zivi ovako? Lik javno rekao da ga boli briga za materijalno, smisao zivota mu je igrati igre i snimati se kako komentarise stvari, nista drugo ga ne zanima. I kao takav u poslovnom smislu uspjesniji od 80% ljudi na svijetu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49378 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa problem je što ima dvostruke standarde. unižava tuđu kulturu življenja dok traži da se njegova poštuje. ako ne želi da bude kritikovan njegov način života, koji kurac kritikuje tuđi?
-
Trappist
#49379 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
lik je doslovno hiljadu puta rekao da ga boli kurac sta ko misli o njemu i njegovom nacinu zivota, da ga brinu ti komentari pokusavao bi sakriti one cole i hamburgere po sobiChmoljo wrote: ↑16/10/2024 10:45pa problem je što ima dvostruke standarde. unižava tuđu kulturu življenja dok traži da se njegova poštuje. ako ne želi da bude kritikovan njegov način života, koji kurac kritikuje tuđi?
treba ga kritikovati zbog stvari koje je rekao, a ne trkeljati po privatnom nacinu zivota i vrijedjati ga sto zivi kako zivi.
- Chmoljo
#49380 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
al ga ne boli kurac za tuđim načinom života.Trappist wrote: ↑16/10/2024 10:53
lik je doslovno hiljadu puta rekao da ga boli kurac sta ko misli o njemu i njegovom nacinu zivota, da ga brinu ti komentari pokusavao bi sakriti one cole i hamburgere po sobi![]()
treba ga kritikovati zbog stvari koje je rekao, a ne trkeljati po privatnom nacinu zivota i vrijedjati ga sto zivi kako zivi.
kontaš?
-
Trappist
#49381 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
lik doslovno vec skoro 10 godina konstantno komentarise i snima videe o tudjim nacinom zivota.Chmoljo wrote: ↑16/10/2024 10:56al ga ne boli kurac za tuđim načinom života.Trappist wrote: ↑16/10/2024 10:53
lik je doslovno hiljadu puta rekao da ga boli kurac sta ko misli o njemu i njegovom nacinu zivota, da ga brinu ti komentari pokusavao bi sakriti one cole i hamburgere po sobi![]()
kontaš?
A vidim sad odjednom cancel kultura ima smisla a ?
- Chmoljo
#49382 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
šta ti tačno meni predbacuješ?
ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.
uključujući i ovakve likove.
- ferratilis
#49383 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Picke ste ako se ne pobijete 
-
Trappist
#49384 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve se slazem s tobom osim dijela gdje ga se pljuje jer zivi kako zivi. Treba ga "cancel "zbog tog sto je izjavio onu glupost (iako se izvinuo ali eto) i ostati na tome, izjavio glupost i necu ga vise gledati. A ne sad kopati mu po privatnom zivotu i traziti nekakve razloge i uvrede jer zivi kako zivi.Chmoljo wrote: ↑16/10/2024 11:12 šta ti tačno meni predbacuješ?ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49385 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kako ga neće pljuvati ako priča o 'inferiornim kulturama' koje treba izgenocidirat' dok ovako živi? uzročno-posljedično
- Chmoljo
#49386 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve ok, samo brkaš uzrok i posljedicu. niko ga nije kritikovao za peksinavost dok nije ispalio tu rasističku glupost. e kako možeš vaziti da si "viša" kultura ako se jebeni peksin sa tekućom toplom vodom u kući.Trappist wrote: ↑16/10/2024 14:10sve se slazem s tobom osim dijela gdje ga se pljuje jer zivi kako zivi. Treba ga "cancel "zbog tog sto je izjavio onu glupost (iako se izvinuo ali eto) i ostati na tome, izjavio glupost i necu ga vise gledati. A ne sad kopati mu po privatnom zivotu i traziti nekakve razloge i uvrede jer zivi kako zivi.Chmoljo wrote: ↑16/10/2024 11:12 šta ti tačno meni predbacuješ?ja imam otvorene teme o kancelovanju, od supruga ratnih zločinaca, do ex yu rokera koji su se odali četništvu. tako da ja ne odstupam od svog stava ko podržava zločince, zločinačke politike ili ih opravdava ili širi rasističku priču, da treba da nestane iz javnog života.
o tome se radi. njegovo pametovanje je uzrok posljedičnog prozivanja njegovog peksinluka.
- Chmoljo
- ferratilis
#49388 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije bitno ni ko je rekao, svaka recenica izgovorena u 21. stoljecu koja pocinje sa "njihova kultura je inferiorna..." znaci da si teski degenerik. Vidim da se poslije vadio da je to rekao jer Islam progoni homoseksualce, ali to nije opravdanje, jer je prvom recenicom opravdao ono sto se radi u Gazi. Tu sve pocinje i zavrsava. To da li je neko fan Asmongolda ili ne je drugi par opanaka, ovaj slucaj se svodi na semantiku.
- geralt
#49389 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne treba ici previse ni u smjeru ekstremne politicke korektnosti, jer kultura ciji su sastavni dio npr. ropstvo, kmetstvo ili sistem kasti objektivno jeste inferiorna kulturama koje to u sebi nemaju. Da ne idemo sad u poredjenje medju regijama, moderna evropska kultura je superiorna nad evropskom kulturom od prije 200 godina, koja je opet superiorna nad srednjovjekovnom evropskom kulturom.ferratilis wrote: ↑16/10/2024 17:51 Nije bitno ni ko je rekao, svaka recenica izgovorena u 21. stoljecu koja pocinje sa "njihova kultura je inferiorna..." znaci da si teski degenerik. Vidim da se poslije vadio da je to rekao jer Islam progoni homoseksualce, ali to nije opravdanje, jer je prvom recenicom opravdao ono sto se radi u Gazi. Tu sve pocinje i zavrsava. To da li je neko fan Asmongolda ili ne je drugi par opanaka, ovaj slucaj se svodi na semantiku.
Nedopustivo je kad to pocnes koristiti kao izgovor za genocid, sto je Asmongold uradio.
- Chmoljo
#49390 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa da, jer izgovor o inferiornosti odredjene grupe ljudi je narativ kojim se opravdava i priprema genocid i od strane samih pocinilaca i upravo je u tome najveci problem te izjave.
- ferratilis
#49391 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Danas su dodali akademiju u ETS2, jako zanimljiva stvar.

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49392 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RIOT jučer podijelio nove otkaze, a danas najavio gacha skin od potencijalnih 32000 RP-a
tačno je vrijeme da neki asteroid opali i sruši ovo kapitalističko carstvo
tačno je vrijeme da neki asteroid opali i sruši ovo kapitalističko carstvo
-
oXavier
#49393 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Očigledno pripremaju teren za izbacivanje verzije za konzole (nedavno dodana podrška za kontrolere), s obzirom da tek sad ubacuju auto-školu
- House
#49394 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nevjerovatno.
kapa dole, EA
- House
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49396 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tbh, dobar video, skont'o da je da ga griftanje desno i okupljanje 4chan troglodita vodi u propast 
- House
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49398 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
100$/hour and deal 
- nepass1
#49399 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta lik uopste radi? Nisam nikad gledao njegove klipove. Iskoci nekad na yt ali preskacem. Koliko sam skontao prica o gaming industriji i misljenje mu se uzima kao relevantno, neki ga mediji cak prenose?
- Tito_i_Partija
#49400 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U principu krade/profitira od sadržaja drugih youtubera.
Ti snimiš recenziju il' mišljenje o nekoj igri, on uzme tvoj video i preko njega snimi svoj "reaction" video, gdje kao reaguje na tvoja mišljenja i da li se slaže/ne slaže sa njima. Ti dobiješ par hiljada pregleda na tvoj originalni video, a on dobije par miliona pregleda na svoj video. A sa pregledima naravno dolaze i pare.
Imaš kamaru youtubera koji su se žalili na ovo, jer on profitira od tvog originalnog contenta, a naravno ne dijeli monetizaciju sa tobom.