Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#49376 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

red evil wrote:Upravu je Alfons, kad je u pitanju RS ne treba očekivat neku racioalnu odluku. Dodik uskoro pada i kao takav je spreman na sve ali bukvalno na sve. A nije teško narod u RSu navući na to. Kad je u pitanju RS svi misle isto i sve mogu uradit.
Slazem se, po pitanju racionalnosti odluka u RS (mada i ovi ''nasi'' nas sisaju kako stignu, al nisu jos toliko potonuli).
Sto se tice konkretnog poteza, pa PreCjednik nije proveo jos ni jedan jedini od mnogobrojnih najavljenih referenduma, a vi spominjete neki rat.
Uglavnom se sve zavrsava na nekoj prici, pa bi tako mogao i taj eventualni sukob....na nekoj galami.
ILVIIR

#49377 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ILVIIR »

radostan dan wrote:Ono zadnje je podvuceno zelenim smjeskom, sto bi ga znacilo -ironija/samoironija ...
dom ce vec neko zabraniti da se tako zove
za rezervni sastav policije se nema para, ni u er esu ni u federaciji
ovo u vezi predsjednistva - zavisi od ostalih kockica...vidjecemo.
ma znam da si bio ironican u vezi pravog napretka, zato sam i pristao na dozivotni ban..

ali sam kontao da si ozbiljan u vezi dodika i 2018. godine.... cisto sumnjam da ce uopste se kandidirati, jer bi zamjenio sadasnju titulu "predsjednik" sa "takozvani predsjednik" :)
howdy

#49378 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by howdy »

pici wrote:ja sam nakupiJo luga da pusHem u oci kad u avliju zaKorakne...

treba i dvije tri dove naucit napamet pa dovit...
mit12

#49379 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mit12 »

.
Kaligrafija

#49380 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kaligrafija »

Ova sad generacija da ratuje, pored trznih centara, androida i interneta, nema sanse...?!! :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#49381 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Kaligrafija wrote:Ova sad generacija da ratuje, pored trznih centara, androida i interneta, nema sanse...?!! :D :D :D
A oni sto su ratovali vecinom, oronuli, pomrli.... :D
Kaligrafija

#49382 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kaligrafija »

Tomahawk11 wrote:
Kaligrafija wrote:Ova sad generacija da ratuje, pored trznih centara, androida i interneta, nema sanse...?!! :D :D :D
Pa nisu bas svi, ali nesto sumnjam da bi iko ratovao... :lol: :lol: :lol:

Jos ovi levati hoce rezervni sastav policije da uvedu, pa bice bjezanije za Srbiju na traktorima i majke ce ih ko u nadrealistima lupati ciglama u glavu... :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#49383 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Kaligrafija wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa nisu bas svi, ali nesto sumnjam da bi iko ratovao... :lol: :lol: :lol:

Jos ovi levati hoce rezervni sastav policije da uvedu, pa bice bjezanije za Srbiju na traktorima i majke ce ih ko u nadrealistima lupati ciglama u glavu... :lol: :lol: :lol:
Hajd ti to dogovori pojedincima na ovoj temi :mrgreen:
U momentima rasprava ko s Dozerom na onoj temi kako smo nastali (uz duzno postovanje, drugacija je tematikia - sf :-D )
JThomas

#49384 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

baš zato uvodi rezervni sastav policije, što zna da ne može računati na običnog (neplaćenog) čovjeka. to niko ne vidi i komentariše pored studentskog doma, a mnogo je bitnije.

za "pravi" rat nema ni volje ni (važnije) para. ali on tu pravi temelj za jednu dobru "građansku pobunu" kad bude uhapšen. a biće.
jao_situacije

#49385 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja opet moram reci, samo malo drugacije....prica vam je, malo je reci, nadrealna.....
Sta kazete, Rusija....a eto nemaju oni svojih problema, pa ce bas sa RS da se bave u ovom momentu.
PreCjednik moze izvrsiti drzavni udar u Laktasima, pardon, Bakincima i to je to.
S ovom pricom izgledate ko hamse koje su upravo pregledale dnevnik i onda razglabaju o politici, a pojma nemaju.
Manite se paranoje.
Znam, bice, tako smo pricali i '92.
Nije stvar u zaboravljanju i onoj ''mirno spavajte, rata nece biti''.
Vec sam rekao da to ne bi bila repriza 1992. Takodjer sam rekao da je ta opcija moguca samo ako se mobilise narod, ne jedna stranka poput SNSD-a ili SDS-a.

Ljudi su, iz meni nekog nepoznatog razloga, uvjereni da srpski narod nije raspolozen za novi rat. I nije, barem ne trenutno. Medjutim, to se da promijeniti, a kod Srba je to dosta lakse nego kod nas ili Hrvata.

Jednostavno ljudi imaju neke druge prioritete, racionalni argumenti ne prolaze. Prosjecnom Bosnji i Hrvatu daj posao, kakvo auto, i nece pravit nekog belaja, samo nek se raducka i zivotari. Kod Srba to nije bitno, ideologija korijenja je jos uvijek ziva i zdrava.
zaboravio si kladare :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#49386 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Vidjeli smo na primjeru onog SIPA problema koliko je policija RS ''spremna'' da stane u odbranu PreCjednika.
Bilo je - evo ga oruzani sukob.....i sta bi? Tresla se gora, rodio se mish :roll:

Koliko god se neozbiljno i naivno gledalo na sve to '92., toliko se sad pretjerano panici oko ''moguceg'' sukoba.
Ono, koga jednom zmija ujede, i na hladan jogurt puse :oops:
channel10

#49387 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by channel10 »

JThomas wrote:baš zato uvodi rezervni sastav policije, što zna da ne može računati na običnog (neplaćenog) čovjeka. to niko ne vidi i komentariše pored studentskog doma, a mnogo je bitnije.

za "pravi" rat nema ni volje ni (važnije) para. ali on tu pravi temelj za jednu dobru "građansku pobunu" kad bude uhapšen. a biće.
Si siguran da kod brace serva nema volje?
Kaligrafija

#49388 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kaligrafija »

Tomahawk11 wrote:Vidjeli smo na primjeru onog SIPA problema koliko je policija RS ''spremna'' da stane u odbranu PreCjednika.
Bilo je - evo ga oruzani sukob.....i sta bi? Tresla se gora, rodio se mish :roll:

Koliko god se neozbiljno i naivno gledalo na sve to '92., toliko se sad pretjerano panici oko ''moguceg'' sukoba.
Ono, koga jednom zmija ujede, i na hladan jogurt puse :oops:
Rat jedino moze biti preko interneta u komentarima... :lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#49389 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

ma jednostavno ih je urušiti u 2 poteza, porez na kladionice i zavlačiti sa mmfom, nakon pola godine ne bi imali budžeta
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49390 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

USTAJ DIJASPORO OTADZBINA ZOVE!!! :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#49391 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

channel10 wrote:
JThomas wrote:baš zato uvodi rezervni sastav policije, što zna da ne može računati na običnog (neplaćenog) čovjeka. to niko ne vidi i komentariše pored studentskog doma, a mnogo je bitnije.

Si siguran da kod brace serva nema volje?
Znas kad baba pita dedu: ''Jebe li se tebi?''
Kaze deda: ''Jebe. A ko ce nas jebati?'' :D :D
E tako i ovo....mozda ima volje, ali se nema cime.
155_mm

#49392 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:Pa fino...
Nit ce se st.dom zvati kako se prica da ce se zvati, nit ce se uvesti rez.sastav policije, nit ovo, nit ono...predizborna.
Ekonomski pak, nit ce biti bolje, nit ce biti ekstremno gore...stekanja u isplatama ce biti, ali ne apokalipticno kao sto se ovdje pise.
Pri tome mislim na komplet BiH, ne samo na jedan entitet, ili drugi.

Pravi napredak krece kada ime iz naslova teme bude clan predsjednistva, moguce vec 2018... :mrgreen:

HoceL ko u kakvu paru, ili samoban na par mjeseci sa foruma?
ja mislio ti imas neke insajderske informacije kad ono stara prica "ma ne misli to on ozbiljhno", "ma to je predizborna prica" "ma svi smo mi isti". radosni svako vrjeme ima svoju pricu. vrijeme ovih prica je proslo.

ona preCednikova izjava kako su srbima ostale milijarde u sarajevu ima jasan cilj. uvijeriti narod kako je sarajevo krivo za sirotinju u kojoj se nalaze. kao i izjava da je pi si bih kostala milijarde i milijarde. sve je to ratnohuskacka politika vec vidjena devedesetih.

milorad ima izbor ili sukob unutar entiteta izazvan socijalnom i politickom krizom ili sukob sa ovima u sarajevu koji su "toliko osiromatili jadne srbe". sta mislis koja mu je opcija bliza?
i
nace pripreme za obuku rezervista su u toku uz stalno povecanje broja aktivnih policajaca.
"Trebat će nam određeno vrijeme da aktivni sastav MUP-a u potpunosti opremimo u skladu sa najvišim standardima da bi pristupili formiranju rezervnog sastava policije", rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

On je ocijenio da je prednost prilikom formiranja rezervnog sastava policije u tome što bi to bio prvi filter za budući prijem u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno za školovanje u Policijskoj akademiji.

"Na taj način bismo napravili određenu selekciju mladih ljudi koji bi proveli dio obuke kao rezervisti, a nakon obuke imali bi mogućnost da u prioritetu budu primljeni na Akademiju", kaže Lukač.

Prema njegovim riječima, za to su potrebna finansijska sredstva, pa se zato neće ni ići u realizaciju sve dok se ne završe prioriteti sa aktivnim sastavom policije.

On je rekao da će na konkursu za prijem novih policajaca imati određenu prednost oni koji su ranije završili Visoku školu unutrašnjih poslova.

"Naš cilj je da sve one koji su završili Visoku školu unutrašnjih poslova zaposlimo u Ministarstvu i ovaj konkurs je jedna od mogućnosti da oni počnu da rade", dodao je Lukač.

On je rekao da je, prema završenom konkursu, već 55 lica zaposleno, te da ih prema novom konkursu treba biti zaposleno još 120.

"Nadam se da ćemo do kraja godine zaposliti sve te ljude koji moraju zadovoljiti određene uslove u pogledu zdravstvenih sposobnosti", dodao je Lukač.
evo kako su rijesili nedostatka obuke kod mladih. topovskog mesa nazalost nece da fali. inace prvo postrojavanje tih rezervista je vec bilo prije neki dan u visegradu.
neki novi potencijalni sukob bi bio sasvim drugaciji od onog devedesetih. danas niko nema mogucnost da granatira jedan grad 4 godine. u novom sukobu ce policija odigrati najvazniju ulogu i trajao bi mozda nekoliko mjeseci. a glavni zahtjev predstavnika srba ce biti brisanje svih dugova prije sukoba.
channel10

#49393 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by channel10 »

Ima brate majka Srbija. Nemoj se za to sekirati.

Tako su isto pricali 92. pa sta bi? Najave referenduma, zateze se po svim pitanjima vezanim za drzavu, nabavljaju sve vise i vise oruzja za policiju RS-a, daju se svakakva imena studentskim domovima, cetnici haraju po gradovima BIH-a ko da su neka sportska organizacija, sad ide presuda ocu cetalja i na kraju hoce da osnuju rezervni sastav policije i kazete nemaju volje, a sve ide ka novom ratu?!

Aferim drugovi.
Alfons Kauders

#49394 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja opet moram reci, samo malo drugacije....prica vam je, malo je reci, nadrealna.....
Sta kazete, Rusija....a eto nemaju oni svojih problema, pa ce bas sa RS da se bave u ovom momentu.
PreCjednik moze izvrsiti drzavni udar u Laktasima, pardon, Bakincima i to je to.
S ovom pricom izgledate ko hamse koje su upravo pregledale dnevnik i onda razglabaju o politici, a pojma nemaju.
Manite se paranoje.
Vec sam rekao da to ne bi bila repriza 1992. Takodjer sam rekao da je ta opcija moguca samo ako se mobilise narod, ne jedna stranka poput SNSD-a ili SDS-a.

Ljudi su, iz meni nekog nepoznatog razloga, uvjereni da srpski narod nije raspolozen za novi rat. I nije, barem ne trenutno. Medjutim, to se da promijeniti, a kod Srba je to dosta lakse nego kod nas ili Hrvata.

Jednostavno ljudi imaju neke druge prioritete, racionalni argumenti ne prolaze. Prosjecnom Bosnji i Hrvatu daj posao, kakvo auto, i nece pravit nekog belaja, samo nek se raducka i zivotari. Kod Srba to nije bitno, ideologija korijenja je jos uvijek ziva i zdrava.
zaboravio si kladare :mrgreen:
A u kurac!

To je, da prostite, kao da hodza zaboravi da je petak, ili pop da je nedjelja... :D

Dakle, milja mjesecno, Golf 4-6 ili Audi star minimum 12 godina, kladara, kafa/kava/kahva, duhan. Mirna Bosna, a i Hercegovina.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49395 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

sHo bi nekad milosevic reknuo... Nekse nose u tri lepe picke materine ako oce da se biju tu smo...JACI SMO :mrgreen: :bih:
aldinjo

#49396 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by aldinjo »

Samo se ti nadaj da će biti uhapšen. Možda bi i bio do sada ali se nikome ne gine. Bolje je raditi hapšenja opasnih muslimansko-fundamentalističkih terorista jednom mjesečno nego hapsiti predsjednika manjeg bh entiteteta a da ga neko "zagine".
155_mm

#49397 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Alfons Kauders wrote:
Manite se paranoje.

pa i radi se o ljekovitom korjenju.
Alfons Kauders

#49398 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote:
radostan dan wrote:Pa fino...
Nit ce se st.dom zvati kako se prica da ce se zvati, nit ce se uvesti rez.sastav policije, nit ovo, nit ono...predizborna.
Ekonomski pak, nit ce biti bolje, nit ce biti ekstremno gore...stekanja u isplatama ce biti, ali ne apokalipticno kao sto se ovdje pise.
Pri tome mislim na komplet BiH, ne samo na jedan entitet, ili drugi.

Pravi napredak krece kada ime iz naslova teme bude clan predsjednistva, moguce vec 2018... :mrgreen:

HoceL ko u kakvu paru, ili samoban na par mjeseci sa foruma?
ja mislio ti imas neke insajderske informacije kad ono stara prica "ma ne misli to on ozbiljhno", "ma to je predizborna prica" "ma svi smo mi isti". radosni svako vrjeme ima svoju pricu. vrijeme ovih prica je proslo.

ona preCednikova izjava kako su srbima ostale milijarde u sarajevu ima jasan cilj. uvijeriti narod kako je sarajevo krivo za sirotinju u kojoj se nalaze. kao i izjava da je pi si bih kostala milijarde i milijarde. sve je to ratnohuskacka politika vec vidjena devedesetih.

milorad ima izbor ili sukob unutar entiteta izazvan socijalnom i politickom krizom ili sukob sa ovima u sarajevu koji su "toliko osiromatili jadne srbe". sta mislis koja mu je opcija bliza?
i
nace pripreme za obuku rezervista su u toku uz stalno povecanje broja aktivnih policajaca.
"Trebat će nam određeno vrijeme da aktivni sastav MUP-a u potpunosti opremimo u skladu sa najvišim standardima da bi pristupili formiranju rezervnog sastava policije", rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

On je ocijenio da je prednost prilikom formiranja rezervnog sastava policije u tome što bi to bio prvi filter za budući prijem u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno za školovanje u Policijskoj akademiji.

"Na taj način bismo napravili određenu selekciju mladih ljudi koji bi proveli dio obuke kao rezervisti, a nakon obuke imali bi mogućnost da u prioritetu budu primljeni na Akademiju", kaže Lukač.

Prema njegovim riječima, za to su potrebna finansijska sredstva, pa se zato neće ni ići u realizaciju sve dok se ne završe prioriteti sa aktivnim sastavom policije.

On je rekao da će na konkursu za prijem novih policajaca imati određenu prednost oni koji su ranije završili Visoku školu unutrašnjih poslova.

"Naš cilj je da sve one koji su završili Visoku školu unutrašnjih poslova zaposlimo u Ministarstvu i ovaj konkurs je jedna od mogućnosti da oni počnu da rade", dodao je Lukač.

On je rekao da je, prema završenom konkursu, već 55 lica zaposleno, te da ih prema novom konkursu treba biti zaposleno još 120.

"Nadam se da ćemo do kraja godine zaposliti sve te ljude koji moraju zadovoljiti određene uslove u pogledu zdravstvenih sposobnosti", dodao je Lukač.
evo kako su rijesili nedostatka obuke kod mladih. topovskog mesa nazalost nece da fali. inace prvo postrojavanje tih rezervista je vec bilo prije neki dan u visegradu.
neki novi potencijalni sukob bi bio sasvim drugaciji od onog devedesetih. danas niko nema mogucnost da granatira jedan grad 4 godine. u novom sukobu ce policija odigrati najvazniju ulogu i trajao bi mozda nekoliko mjeseci. a glavni zahtjev predstavnika srba ce biti brisanje svih dugova prije sukoba.
Nista kao 1992, ni blizu. Pokusaj neceg brzog, na folusku? To bi moglo, recimo ako radi neke izmisljene prijetnje danas-sutra RS posalje policiju u Brcko, fol privremeno, ali bez uporista u zakonu. Ne reaguju stranci, ni drzavni nivo (jer bi ga blokirali).

Ako bi HDZ ukljucili u igru, moze se jos vecih pizdarija napraviti. Recimo HDZ i stranke iz RS blokiraju djelovanje drzave u slucaju takvog incidenta. U slucaju vece eskalacije, HDZ moze blokirati FBiH. Jedini nacin da se zaobidju takve blokade je da se Sarajevo primora na jednostane postupke, izvan sistema. Takve postupke bi Srbi i Hrvati protumacili kao povod za proglasenje sire autonomije ili nezavisnosti.

Sta se onda desi ako isti dan, koordinisano, RS formalno najavi da zbog tog i tog prenosi dio nadleznosti sa drzavnog nivoa na svoj, ili da cak najave referendum o nezavisnosti za par dana. HDZ u istom trenutku preuzima MUP HNK, a ujedno preuzima kontrolu nad granicnim prelazima, posto je Sarajevo odlucilo djelovati protiv RS bez njihovog pristanka?

Mali milion scenarija je moguc, sa malim ili nikakvim zrtvama i posljedicama, preko dugotrajnog i mukotrpnog stanja ni rata ni mira, do regionalnog sukoba.

A da li imaju volje?

Imaju.
155_mm

#49399 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

channel10 wrote:Ima brate majka Srbija. Nemoj se za to sekirati.

Tako su isto pricali 92. pa sta bi? Najave referenduma, zateze se po svim pitanjima vezanim za drzavu, nabavljaju sve vise i vise oruzja za policiju RS-a, daju se svakakva imena studentskim domovima, cetnici haraju po gradovima BIH-a ko da su neka sportska organizacija, sad ide presuda ocu cetalja i na kraju hoce da osnuju rezervni sastav policije i kazete nemaju volje, a sve ide ka novom ratu?!

Aferim drugovi.
pratim malo kretanja na ovu temu u BiH i okruzenju. mogu ti reci da danasnja srbija nema ni vatrenu moc bosanskih srba 1992 godine. na primjer bosanski srbi su '92 imali nekoliko puta jacu avijaciju od danasnje srbije.
BAK-eV

#49400 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BAK-eV »

Alfons Kauders wrote: Sta se onda desi ako isti dan, koordinisano, RS formalno najavi da zbog tog i tog prenosi dio nadleznosti sa drzavnog nivoa na svoj, ili da cak najave referendum o nezavisnosti za par dana. HDZ u istom trenutku preuzima MUP HNK, a ujedno preuzima kontrolu nad granicnim prelazima, posto je Sarajevo odlucilo djelovati protiv RS bez njihovog pristanka?

Mali milion scenarija je moguc, sa malim ili nikakvim zrtvama i posljedicama, preko dugotrajnog i mukotrpnog stanja ni rata ni mira, do regionalnog sukoba.

A da li imaju volje?

Imaju.
Kako zamisljas nacin, da HDZ preuzme kontrolu na granici?
Sta ce raditi sa sluzbenicima Bosnjacima?
Razoruzati ih?
Ili, sta vec mislis?
Locked